Šikulínek 🥰. A jak vychází s Ginuškou ?
Příspěvky uživatele
Doron
Orionka:Ale dámy, to byste musely mít patřičné známosti, znalosti nestačí. Případně patričně vybroušený slovník.
Takový Ondřej Šimíček-treba na Parlamentních listech.
Tak to je blbý. Nemám ani známosti, ani znalosti a jsem dost pomalá 😔. A nejsem v tom syndikátu 😔.
Ale jako myslím si, že kvůli tomu by mě neměli diskriminovat …
Phíkovnice pravděpodobně prorazí příručkou Péčkování pro palicolámání ! 🤣
Tak bůhví, jaký psy stěník potkává, jak se k němu chovají. Ani nevíme, jak se ten chová ten pejsek, jestli je to submisivní chování nebo strach.
Zadavatel se už neozval…
Taky bych štěně je kontaktu nenutila, to ovšem nedělá ani správně socializovaný psí kámoš . Psi, kteří to mají v hlavě srovnané, přeci řeší mnoho situací tak, že druhého psa ingnorují . Ale za mě je škoda, když nemají v repertoáru nic jiného .
Podle mýho teď málo lidí umí “psí řeč” a pak ani nevědí, za co mají psa odměnit a k čemu ho vést..
Řešila jsem zrovna včera dilema, jestli učit Frama si psa nevšímat, nebo mu umožnit se s ním domluvit.
Socializovali jsme v hospodě 🤣 a sotva jsme vešli, jezevčík mým kamarádů dostal úplnej amok, štěkal na něj jak šílenej, prostě se lekl pětatřicetikový obludky. Framule stál, mírně vrtěl ohůnkem, hlavičku nastranu, na jezevce nekoukal , takže na to šel dobře.
Vzali jsme je ven, Framík byl na volno, jezovec na flexině. Fram udělal takovou tu “ poklonu” , asi tři metry od běsnícího Borečka a setrval v ní, dokud ho neutišil. Pak ho obešel takovým tím obloučkem a vzájemně si očichali zadek . Úplně v klidu. A pak už si jeden druhýho vlastně nevšímali, mohli být vevnitř bez vodítka, Fram teda hned tvrdě usnul😅. Boreček obcházel hosty a loudil, jeho strach byl úplně pryč.
Tak jsem byla docela hrdá, jak mám dobře vychovanýho psa, i když ne ode mě, ale hlavně od našich psů a psů kamarádů, oni ho to všechno naučili.
Myslím, že už teď ( v půl roce) pozná kdy “ smí přistoupit”. Ještě s tím zamíchá puberta, ale půjde do ní s dobrým sebevědomím, protože ví, že se umí domluvit.
A když potkáme nějakýho magůrka, kterej by po něm šel , rychle se za mě schová 🤣, nebo za Dorouše, když jdeme společně. To jsem ho taky neučila, lidi se mu kvůli tomu dost smějou, ale mě to vyhovuje 😅.
Já zas četla " cizinci s bernardýni " 😊.
Ale celkově mi to přijde takový nadějný, kdyby na sůl nebylo, může člověk dělat nějakýho toho redachtora, nejni to tak složitý 😅 .
Vladik:Takhle se mají těšit rvačky 👍
Hele, já už jsem na vážkách.
Košíkem takovej pes může malý dítě zabít.
Mně se za posledních dvacet let nestalo, že by se mi pes porval, resp.někoho napadnul.
Ať už si lidi, dávají na svoje psy bacha!
Ten pes jim pravidelně dělal z bytu kůlničku na dříví, dávali to na fb. Něco tam bylo špatně. Možná ho taková škoda nebude..
V tytulku 😅!
To víte, nafoukanej Frantík .
V Chuchli se tomu říkalo “ordre”, pokynům od trenéra před dostihem…
Jste v těch šatech překrásná !
Jj, přesně takhle 🙂!
U štěněte
Tentokrát nesouhlasím.
Určitě bych ho socializovala s jinými psi, ovšem správným způsobem.
Kde by se jinde štěně naučilo komunikovat se psy. Přece nechcete vychovat psího asociála.
Z štěněte je úplně jedno, jestli je kámoš pes nebo fena, to začíná hrát roli až v době pohlavní zralosti.
Hodně socializovat, hrát si, najít jednoho dva hodné kamarády, seznamovat s různými prostředími, to je teď to nejdůležitější.
Něco jiného je strach, něco jiného podřízené chování, to je teď zcela na místě a správně.
Poraďte se s chovatelem, teď je čas, kdy se toho dá hodně vybudovat ale i zkazit.
Je to Váš první pes?
Máte ho doma nebo venku?
Díky ! Tak to přesně bylo 🤣.
Akorát větev byla s jehličím…
Máme v domě hodně pelíšků, povrchů, psi můžou na gauč, mají i vlastní postel, tu využívá hlavně nejstarší Gučák.
Fram si vyvolil místo u balkónových dveří, kde je studená dlažba a ještě tam trochu táhne a taky slyší, co se děje na ulici. Chvilku se na gauči pomazlíkuje a šup tam 😊. Tož mu to nerozmlouvám..
Teď, když jsem byla nemocná a sama doma, leželi se mnou všichni tři v manželský posteli a na mě ležela i kočka Lilinka.
Docela mě to dojalo, když jsem se vzbudila z mrákotnýho stavu, ale postel nevypadala vůbec dobře. Kromě blátivých stop tam byla kupříkladu i velká smrková větev 🤣 .
Je to frajer 🥰👍
Taky gratuluju !🙋
Asi to taky bude trochu tím, že Mistr nemůže už sám chodit ven a má přebytek energie 😊 .
Moc vám to oběma přeju a Jani, máš můj upřímný obdiv, já bych to určitě takhle nezvládla.
Ovšem Ty seš obětavá, chytrá a ještě naštěstí ta dochtorka 🤣👍!
Krásný fotky, krásnej pesan! 🥰
To je šílený.
Vždyť té paní museli amputovat ruku.
Psa okamžitě utratit, na majitele podat trestní oznámení pro těžké ublížení na zdraví.
Tak by to bylo správně.
Tohle je mimo moje chápání.
I ti policajti se psa báli zastřelit ..
Lidi opravdu ztratili jakýkoli sebeochranný instinkt.
I když vlastně ne.. Přece ta petice!
Já myslím, že ano. Alespoň vet říkal, že jinak to nefunguje ..