Podle mě jsou přivolání a ignorování zvěře dvě různý disciplíny .
Když chci, aby mi psi nehonili slepice, přivolání mi úplně nepomůže. Musí vědět, že to nesmí dělat ani když u toho nejsem. To každýho psa nenaučíte.
Gučák má přivolání i od zvěře dobrý, ale musím dávat pozor a to mě nebaví.
Kdybych ho naučila, že si zvěře nesmí všímat, měla bych lehčí život. Dokázala bych to udělat , ale se mi nechce. Loveckej pud má silnej, musela bych použít silnej trest a Guča má jemnou duši . Tak radši dávám bacha .
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 28.10.2023, 15:09:44
Provedu pouze předvýběr a psíka zaplatím 😊.
Kamarádka je s tím srozuměna, požádala mě o součinnost 😊.
Většinou si k narozeninám dáváme pouze symbolické dárky, ale tohle je zvláštní příležitost.
Kulatiny nejkulatější a kamarádka nejlepší , taková ta, co jí můžete zavolat ve dvě v noci. Ještě jsem to sice za pětatřicet let neudělala, ale mohla bych. 😅
Odpověď na příspěvek uživatele Espiro z 28.10.2023, 11:13:55
Phramík právě pomáhá 🙂! Poutíral podlahu poctivě ! Při pohrůžce pohlavkem poodešel, pak pouze přihlížel, přípravek popil, přitom přibarvil podbradek, pokapal polstrovaný pelech..
Odpověď na příspěvek uživatele Rapotačka z 28.10.2023, 00:08:28
Ta úprava srsti by snad problém být neměla, předpokládám, že si pes zvykne, zvlášť když je střihač zkušený a šetrný ? A nedělá se to snad tak často ? Jak často se vlastně srst upravuje? Myslela jsem max jednou za čtvrt roku.., spíš za půl..
Peníze u kamarádky moc roli nehrajou, má jich dost.
Ale najít dobrou chovu, to bude těžší, proto hledám v předstihu..