Buggyra:Ceny elektřiny a uhlí zvedají emisní povolenky.
No mimo jiné. A je to podle mě dobře. Kope to ty lidi do zadku.
Jaký lidi to kope do zadku?
Buggyra:Ceny elektřiny a uhlí zvedají emisní povolenky.
No mimo jiné. A je to podle mě dobře. Kope to ty lidi do zadku.
Jaký lidi to kope do zadku?
Protože jdete na JEJÍ zachůdek a tam hrabete. Tož si to jde přeznačkovat.
Gratuluju Tetřívku 😍 !
Já sem teď ani nepíšu, protože mám na Framíka samé stížnosti 😅. Tedy měla bych vinu hledat u sebe, ale to se mi nechce 🤣.
Takže : nenaučila jsem ho samotě, takže včera málem vyrazil okno , když jsem šla se dvěma staršíma ven. Předtím zůstával doma vždycky s jedním psem. Člověk by řekl, že mě to mohlo napadnout, že?
Vůbec neposlouchá nikoho kromě mě. Je k ostatním přátelský, ale vůbec vůbec neposlechne. Třeba ani neotočí hlavu, lehne si přede dveře a nechce se zvednout, při přivolání hodí prý takový drzý očko a odchází pomalu pryč.
Paní Míše, která nám pomáhá s domem, ukradl nákup. Připlížil se zezadu, prokousnul igelitku a co vypadlo, popadnul. Honili se pak prý okolo stolu.
Přede mnou se tváří jako vzorné neviňátko 😇.
Vzala jsem si ho do práce, abych ho měla pod dohledem. Ležel vzorně vedle křesla, ale začal prdět tak strašlivě, že pán, co u mě zrovna byl, se zaradoval, že se mu covidu vrátil čich .
Takže teď máme takový složitější období 😔.
Jejda, psům jsem teď tetanus naočkovat dala a teď jste mi připomněly, že na sebe jsem zapomněla…
Vyvedla bych jí ven, mezitím dala vodu.
Nechala bych to vyhasnout.
Později v kýbli na vodu něco dobrýho, hned u dveří boxu, ať si pro to sama přijde.
Taky si myslím , že ji někdo okyselil.
Tak drsná část houbičky na nádobí se docela strukturu podobá kočičímu jazýčku 😊.
Dělám to bez Jaru 🤣…
A u lidí 😅.
Kočky určitě nejsou mstivé, to bychom je polidšťovali..
Ale můžou být citlivé a na psychickou nepohodu můžou reagovat nějakým nestandartním chováním .
Proč se ptáte, chystáte se kastrovat ?
Tak zaplať pánbůh, antibiotika máte !
Víte Canko, já k doktorům taky nechodím, ale v tomhle případě bych šla.
Kočičí kousnutí je blbý, zuby jako jehličky můžou zanést bakterie hluboko do tkáně, poškodit šlachy nebo klouby, nevím, kde to přesně máte.., i celková sepse hrozí..
A mají pravdu, je to často nutný chirurgicky otevřít 😔.
Pitomej obézní kocour a pitomá jeho panička, mohla ho průběžně umývat houbičkou na nádobí, taky to tak dělám..😅
Ať léčba zabere 🙏!
To je zvláštní… Je to spojený jenom s tím napájením ? Jinak se v boxe chová jak? Jaká je při ošetřování ?
A jaká je pod sedlem ?
A jak dlouho ji máte ?
Má dostatek vody ?
Já vím, moc otázek 😊😅.
Co se děje? Dostali jste se do nějaký blbý situace?
Co jste měla;)?
Radši běžte. Běžte určitě !
Ona ta rána by se měla držet nějakou dobu otevřená a proplachovat třeba betadinou, aby se nezavírala .
A nasadit antibiotika. Jestli je to horký a nateklý, už tam je zánět. Jako, máte to krásně zavázaný tím modrým obinadlem , ale to fakt nestačí 😅.
Dávejte na sebe pozor a dobrou noc.
Jéžismarjá, to není dobrý , oni mají kočky v hubě hrozný humusárny.. Navštívila jste doktora ? Řekl Vám, co s tím máte dělat?
Že jste se na na něj nevykašlala, na potvoru jednu..
No, za každým dobrým skutkem, následuje spravedlivý trest 😔.
Držím palce, ať se to dobře hojí !
Tak já nevím, čím vás Drvodělka tak popudila.
Já to beru tak, že je to tady takovej brainstorming, jejímu psu to pomohlo, jináč doporučuje návštěvu veterináře.
Kde řáděj mouchy, předpokládala bych bakteriální infekci, sáhla bych po antibiotický věci taky. Laicky bych řekla, že přes kůži se toho tolik nevstřebá.
Já bych byla schopná to použít i na sebe 😅.
Kdybych neměla možnost mikrobiologickýho vyšetření, postupovala bych stejně. Nejdřív ošetřila antibiotickým sprejem ( mastí, krémem), po zaléčení chránila tou vazelínou a vnější boltec repelentem.
Nedávejte sem takové ze života 🤣🤣🤣!
Ať je Vám brzy líp !
To je tedy takové, z mého pohledu, povrchní kritérium, ta barva .
Já rovnítko mezi socializaci a výcvik nedávám ani u psů, ale jo, rozumím jak to myslíte 😊.
A něco se takovým tajemným způsobem předává z generace na generaci, některé děti samy ví, jak se zvířetem komunikovat a potřebují jen trochu usměrnit.
A zvířata to samé. Třeba briardě Framík je k dětem od malička opravdu něžný a jemný.
Nemá ani žádný strach z rychlých pohybů, pištění a rachtotu těch příšerných plastových odrážedel, když jsme na hřišti. Prostě u dětí se leží, dává se pozor a kdyby nějaký plakalo tak se jde k němu blíž a leží se u něj 🤣. Má to v genech.
Myslím, že některý lidi ( děti) mají taky schopnost rozumět zvířatům v genech a jiný jsou na to tupější..
No, Buggyro nevím jestli výcvik je trefné slovo.
Spíš nenásilná výchova, děti se to učí stejně jako jiné sociální chování.. Ten kdo chce děti cvičit, obvykle empatického člověka nevychová….
Já těm úplně nejmenším dětem říkám, že pes je “Mimi”, tak pochopí, že se mají chovat opatrně a něžně. Stejně to říkám psům, takže je to u nás jak u blbejch v poledne 🤣. Kočka je u nás bohužel pro děti jen na koukání nebo ji můžou dát masíčko, u slepic se neběhá…, u koní se nekřičí…, husám se vyhneme, ptákům v zimě nasypeme.
Takže chování je zvířatům se děti naučí úplně stejně jako chování k lidem, když mají možnost s nimi být a mají dobrý vzor.
A něco je určitě i vrozený, u lidí i u zvířat.