Aktuálně: 2 449 inzerátů • 292 730 diskuzních příspěvků • 21 444 uživatelů

Příspěvky uživatele

Doron

⋮
Doron
Doron 31.10.2023, 22:52:11 xxx.xxx.162.126

Hele Megi, slíbila jsem Vám malamuta, svíčkovou a koblihy, a to fšecko platí ! Jenom jste se se o to ještě nepřihlásila 🤣🤣🤣.

Ale když máte víc psů ( a kočku a drůbež), musíte je občas porovnat, není to nic drastickýho, ale na hračku to nedělám . Psí řeč je na to dobrá.  Oni mě mají rádi, teď na mně všichni ležej, ale vědí , že některý věci dělat nemůžou nebo budou mít problém se mnou.

⋮
Doron
Doron 31.10.2023, 22:23:26 xxx.xxx.162.126

A Thielli, můžu mít kontroverzní dotaz?

Používáte taky negativní podmiňování nebo trest ?

Protože já v některých situacích ano . Nejsem tak hodná, jak si Megí myslí 😅.

Netoleruju, aby se mi psi rvali.

A tak by mě zajímalo jestli je to proti Vašemu přesvědčení, nebo by to prostě na Hnědou nefungovalo ( neustála by to) nebo vlastně proč?

Protože pro mě je přirozený, že v takový situaci na psa houknu nebo jinak zakročím a Vy píšete jen o klikání a odměnách…

No, snad mě neukamenujete 🤣.

⋮
Doron
Doron 31.10.2023, 22:08:26 xxx.xxx.162.126

Tak hlavně, že se nic vážnýho nestalo .

Pána bych neodsuzovala, sebe taky ne. Oni zase psi nejsou z cukru..

Taky se mi dneska stal trapásek. Chlubila jsem se tady, jak v klidu venčím za tmy, že to není žádnej problém. No, a dneska na naší tajný lesní pěšině potkáme neosvětlenou paní s bulíkem na vodítku a paní ze tmy: Zavolejte si ty psy, on se pere !

Já je vůbec neviděla ! Šmajdala jsem tam po paměti bez baterky  ☹️. Tak jsem si je zavolala, paní jsem se omlouvala a ona na to ani slovo, asi  pěkně naštvaná. Já bych teda na jejím místě naštvaná byla. Tak jsem se zastyděla 😅 a řekla jsem si, že si trochu přeházím pracovní rozvrh a hlavní procházka bude přes poledne,  kdy uvidím .

Kdyby na moje psy ten pes vystartoval a paní ho neudržela, mohl to být průšvih. 

Naštěstí jsou moji kluci v partě takový sebevědomí a tím pádem klidní a vede je dominantní starej Gučák, kterej se nikdy nepopral a všechno ošéfuje. Díky Bohu 🙏!

⋮
Doron
Doron 31.10.2023, 10:16:54 xxx.xxx.162.126

Taky toho moc nevím…

Předků slepice je víc, někteří žijí v páru, třeba kur srílanský , u ostatních bych se musela kouknout, ale asi taky, a snůšku mají, tuším, dvakrát ročně. 

Jo jejich slepice kdákají, ale trochu jinak.  Tak odsud se to asi vzalo .. 

Člověk by si musel všechny ty kuří předky nastudovat 😅.

⋮
Doron
Doron 31.10.2023, 10:03:07 xxx.xxx.162.126
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 31.10.2023, 09:10:01

Jasně,  že kohout reaguje, odpovídá slépce a běží za ní . To je šílenýho kdákaní vždycky po zahradě, člověku by praskla hlava 😅.

⋮
Doron
Doron 31.10.2023, 08:32:44 xxx.xxx.162.126
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 31.10.2023, 08:26:16

Držím palce Vám i Běloušovi !

Já podle fotek myslela, že je to mladej klučík…

⋮
Doron
Doron 30.10.2023, 22:30:30 xxx.xxx.25.46

Miláček statečnej 🥰

A kamarádi taky statečný 👍

⋮
Doron
Doron 30.10.2023, 22:08:33 xxx.xxx.25.46

Tak jste ho vlastně zachránili, chůdě …

Ať vám dělá radost !

A kluci jsou tedy spolu v úplné pohodě ?

Tak super ! 👍

⋮
Doron
Doron 30.10.2023, 22:03:33 xxx.xxx.25.46

A kdo nakonec píchal inzulin ?

Nebo Fido vydržel ?

⋮
Doron
Doron 30.10.2023, 18:33:08 xxx.xxx.25.46

Jsou vysonosní hybridi, kteří snesou přes třista vajec za rok ( ty mám já) , ale některá plemena slepic tak vysokou snůšku nemají, pauzu si dělají samy  😊.

A s tím kdákáním.., vždycky jsem měla zato, že slepice jím přivolává kohouta, aby šel chránit hnízdo. Tedy naopak takový rudiment přirozeného chování .

⋮
Doron
Doron 30.10.2023, 12:04:54 xxx.xxx.25.46
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 30.10.2023, 09:45:48

To lze udělat jen výběrem plemene, si myslím.

Moje hybridky prostě nesou pořád pryč. Úplně mě prekvapuje, jak v takovém nasazení můžou vydržet a ještě být zdravé.

Nebo teda kvokaj, to je vysiluje ještě víc…

Psala jsem dva a tři roky, ale budou asi starší, pořídila jsem tyhle na začátku covidu, půlka byla už starší ( dědictví 😊), půlka mladé kuřice..

Kdy jen ten covid sakra začal..? Jsem to úplně vytěsnila…

⋮
Doron
Doron 30.10.2023, 11:56:44 xxx.xxx.25.46
Odpověď na příspěvek uživatele ančovička z 30.10.2023, 09:30:45

Mám ty samé, některé dva, některé tři roky staré.

Ony by nesly, kdyby nekvokaly. Jsou to úderníce, ale teď chtějí bejt všechny na mateřský asi..

Jojo a bydlíme v Praze 😅.

Krmení můžu zkusit změnit, problém je, že ony jsou hodně soběstačné, moc té směsi nesní,  co si nahledají neovlivním.. Jinak dostávají i zbytky, tvaroh,  zkyslé mléko , kohout musí mít svůj namočený rohlík ..

Dělám to pořád stejně..

⋮
Doron
Doron 30.10.2023, 09:50:24 xxx.xxx.25.46

Konstruktivní kritika je obtížná disciplína, málokdo ji ovládá. Je to v podstatě dialog, který by měl pomoci ke zlepšení situace , měl by být vnímán jako pomoc . Tedy nezaměňovat s tím, že kritika je konstruktivní, když ( když si myslím že) mám pravdu 😅.

Jinak je kritika jedem každé diskuze, slouží pak jen k uvolnění napětí , uplatnění moci, potrestání, vypuzení z komunity atd.. , i to má v komunikaci svůj význam, ale nenamlouvejme si pak, že to myslíme dobře.

Kritika je ponižující, kdo ji zažije, už většinou na tenhle web nepřijde, což je škoda kvůli sledovanosti.

⋮
Doron
Doron 30.10.2023, 00:11:54 xxx.xxx.25.46

Ten náš  pán se taky zapřel 😅, to mě vždycky znervózní.

Malina na to šla dobře, koukat mimo je jeden z konejšivých signálů, umí holt po psovsky 🙂.

⋮
Doron
Doron 29.10.2023, 23:37:54 xxx.xxx.25.46

Mám obyč hybridky..

Řekla bych, že to bude tím teplem, všechno je jinak. Přepeřuje jen kohout, poprvé za tu dobu, co ho mám. Nechápu..

⋮
Doron
Doron 29.10.2023, 23:31:52 xxx.xxx.25.46

Dneska jsem měla blbej pocit i když se vůbec nic nestalo . 

Potkala jsme na procházce s vnoučaty dvojici, taky měli kočárek a pán na vodítku něcojakostafa, šourali se pro psa nesnesitelně pomalu. 

Když jsme se míjeli, pes celej našpovanej, takovej konfrontační pohled upřenej na vnoučka, tož jsem ho zašoupla za sebe a chlapík se taky postavil mezi nás a psa, kterej evidentně nebyl ani trochu přátelskej. 

Pesan byl celou dobu úplně nakrátko, na krku měl elektriku a neměl kulky .