Popravdě já to vůbec neřeším, jen každý půlden vidím, jak se to mění. Nejdřív z toho i odkapával “mok”, teď už je to víc zacelené. Mám to na předloktí, velikost cca 5cm x 3 cm. A bolestivost je už menší.
Ať se ručička brzy uzdraví ♥️!
Já si jednou spálila nohu i výfuk na motorce a bolelo jak čert.
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 24.08.2023, 13:58:23
Tak on měl Sandy hodně potomků a byli vyvedený. Ale nekamenujte mě, tenkrát se to tak nebralo a já byla dítě, když za mnou přišel nějakej dospělák, že přivede fenu , tak se tak akorát zeptala v kolik😅. Pak pamatuju ještě jeho dva vnuky, ti byli překrásní, nějak se ty geny dobře porovnaly..
Zdá se mi, že tenkrát byli NO takový víc variabilní, i ti s PP, různý barvy, který se už moc nevidí, hlavně odstíny vlkošedý, lišili se i trochu stavbou těla , vybíralo se hlavně podle povahy a výkonnosti rodičů, ona asi ta výkonnost i prověřovala zdraví..
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 24.08.2023, 11:44:55
Jj, já to ani nerozporuju, jen říkám, že pohnutkou nemusí být peníze.
Ale věřím i tomu, že někteří lidé prostě nesouhlasí s chovným trendem, kde se třeba klade větší důraz na exteriér než povahu ( a někdy i zdraví bohužel ) a dělají si to po svém. Vzpomeňme třeba, co se stalo s dobrmany, jak někde psala inspektor Pišišvor, jsou už prakticky pracovně nepoužitelní..
Vašeho plemena se to zrovna netýká, ani choďáků, které má, tuším, balu.
Poradci chovu také nemusí být vždycky kompetentní, vždyť všechna ta znetvořená kratkolebá plemena anebo NO se zrůdně zkosenou zádí vznikli pod taktovkou poradců chovu a rozhodčích, kteří je oceňovali.
Pamatuju, jak před čtyřiceti lety, měli majitelé boxerů na výstavách problém , když jejich psi měli moc dlouhý čumák. I frbulové měli ještě čumáky a nechrochtali..
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 24.08.2023, 10:41:10
Nejčastěji to bývají kvasinky, možná oplachovat ředěnou octovou vodou bych zkusila, případně Imazol před procházkou, aby si to neslízal, nebo vet může udělat stěr. A anální žlázky bych taky nechala zkontrolovat. Chodím s Gučou každý měsíc , je to otrava, ale sama si na to netroufám. Jednou mu žlázka praskla a bylo z toho léčení na dva měsíce 😔.
Proč by kdo množil, kdyby na tom finančně neprofitoval, nebo dokonce tratil?
Něco jinýho je množení, něco jinýho pes bez PP, já mezi to rovnítko nedávám.
Lidi nedělají všechno jen pro peníze. Některý lidi třeba chtějí psa po svým psu, nebo si prostě chtějí udělat psa podle svýho, jejich pes jim přijde nějak výjimečnej, chtějí si užít štěňata …
Tak dneska mě můj starší kocour naštval. Přišla jsem domů a po zemi rozházené veškeré sušené krevety. Nevím, jak se k tomu dostal, ale musel určitě vyskočit na linku má zakázáno, ale jak se dostal na polici ani tucha navíc dóza byla zašroubovaná. Navíc se snažím aby zhubl, a nyní sežral hlupák půlku dozy. Vynadala jsem mu a poslala ho do pokojíku - nyní se hlupák vnucuje má smůlu. Za trest mu nedám týden pamlsky.
Bianco, ale no tak… Přestaňte okamžitě toho kocourka šikanovat 😅 !
Zaprvé nemůžete vědět, že to byl on, když máte kocoury dva …
A ta druhý, jestli to byl on, byl k tomu dohnanej hladíkem, chůdě jedno 😔🤣 .
Pán se zachoval jako hulvát, ale taky bych se ho zeptala.
Nebo případně Váš manžel by se mohl zeptat, na ženský si někdy chlapi víc dovolí..
Mně tedy taky vadí, když se lidi se psem zastaví před našimi vraty, protože to je jediná situace, kdy se mi psi začnou přetáčet a v tom přeskokovým jednání do sebe i trochu jdou.
Ta jestli to nemohlo být tohle, třeba se bál o to štěně.. A taky v tom horku bývají lidi víc vzteklý.
Odpověď na příspěvek uživatele Odberryho z 22.08.2023, 12:02:41
To není taková ta opravdová, jen velká plyšová hračka. Dorouš měl taky jako štěně něco podobnýho obrovskýho medvěda, tahal ho, zápasil s ním , ale pak na něj začal naskakovat a tak šup, medvěd putoval do sběrného dvora.
Věřím, že tenhle zlozvyk se dá docela slušně vypěstovat…
To jsem si přesně říkala, jak seznámit dva blbouny, kteří neznají a neumí základy slušného psího chování ani psí řeči…
Já bych pro seznámení zvolila společnou procházku, klidně delší, oba na vodítku, bez přímého kontaktu. Pak si třeba sednout na zahradě , v klidu vypít kafe , psi pár metrů od sebe, zase na vodítku, pokud možno v klidu.
Jak vychází fena s Vaším psem ? A poslouchá Vás?
Jináč Vás obdivuju, mně tihle naskakovači strašně lezou na nervy, bývám na ně velmi nerudná.