Majitel věděl, že pes je agresivní, přesto se ožral a nemohl se o něj postarat, strážníci nepředali informaci, že pes je zlý, v útulku ho dobře nezabezpečili a paní si bez dovolení otevřela dveře od kanceláře, možná si chtěla udělat kafe..
Jenže ten pes je něčí majetek a odebrání a zlikvidování majetku může nařídit akorát soud. A jestliže to byl infarkt, tak ten soud bude brát v potaz jen pokousání, ne smrt. Takže jako každý pes, který někoho kousl, by měl být utracen? Protože tak to bude posuzováno.
BTW co vím prozatím byli utraceni jen psi, kteří někoho pokousali, kde to chtěli sami majitelé.
Tak aspoň,assil, vidíte, že zákony nemůžou postihnout všechno, Vy se k nim moc upínáte.
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 02.05.2024, 12:02:18
No, tak přesněji.., pes způsobil paní na noze tak devastační zranění, že noha musela být amputována. Byl to brutální útok. Je to jako mít doma odjistěnej granát. Jasně, že za to granát nemůže.
Když k takovému útoku dojde, člověk by se měl pokusit toho psa zabít, ne odehnat. To je dost důležitý. Ale málokdo se k tomu dnes odhodlá.
Já se bojím té babesiozy, kterou přenáší piják lužní a viděla jsem teď na cvičáku psa po klíšťové encefalitidě, dost blbý..
Takže jedu na jistotu. Veterinář mi řekl, že antiparazitika mohou být možná pro organismus určitá zátěž, ale než by se to projevilo, pes už dávno umře na stáří.
On možná každý vet propaguje to svoje, potřebovali bysme vidět studie. Na se já nezmůžu, hledat to a porovnávat …
Jj, u nás je to dost podobný, ve standardu je: Srst je hladká nebo zvlněná s nepromokavou podsadou. Na výstavách ale bývají rozhodčí, kteří vyžadují srst naprosto vyhlazenou a bez podsady.
Proč by se měly kontrolovat zdravotní výsledky na výstavě? Výstava je o exteriéru.
Jinak tedy bych to upřesnila - na výstavy nemohou bezpapíráci, ne proto, že je třeba uvést PP do dogoffice, ale protože je to přehlídka psů plemen uznaných FCI. A pokud není u psa prokázán původ, nedá se zařadit k žádnému plemenu a tudíž ho nelze vystavovat na akcích pod FCI a podřízených organizacích. Platilo to v podstatě od začátku existence FCI a organizovaného chovu, tedy dávno předtím, než vznikla platforma dogoffice.
Říkala mi chovatelka mého Frama( briard), že na výstavy do některých zemí ( ale teď úplně nevím…, Polsko?) nejezdí, protože tam vyžadují nadbytečná zdravotní vyšetření, při kterých se musí pes uspat ( např vyšetření hluchoty, na kterou briardi vůbec netrpí atd).
Také říkala, že na klubovce se víc řídí standardem, zatímco na jiných výstavách spíš “ krásou”, např. typická kozí srst versus dlouhá hedvábná až na zem.
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 01.05.2024, 14:47:46
Jestli jsem to správně pochopila, ta paní byla zaměstnaná na místním úřadě ( nevím jestli v současnosti nebo dříve) a šla do útulku buď pracovně nebo na návštěvu nebo obojí.
Možná měla klíče?
Přijde mi hrozné, že jí nikdo ze zaměstnanců nemohl pomoci , asi tam ani nikdo nebyl, nebo alespoň žádný chlap . Musela to být čirá hrůza.