Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 26.07.2025, 16:16:10
..no bylo řečeno,že to je jak nosit 6 kilo pro ovčáka, ale radostně se pro to vrhá a přináší, pokud při zkoušce neupustí, bude to za plný počet bodů, protože tuhle opravdu nebude překusovat🙂dělám si legraci…je to spíš pokus o tuhle zkoušku, která není uzpůsobena pro malá plemena a už bude nastupovat s nevýhodou jedné 0, protože metrovou překážku opravdu nepřeskočí….pak nám zbyde na chyby jenom 20 bodů, tak uvidíme🙂
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 26.07.2025, 13:58:18
..teď je legrace, protože cvičíme v rámci jedne zkoušky aportovani 650 g činky, ale je statečný a už ji radostně dotáhne až ke mně, ještě musíme vypilovat aby ji neupustil přede mnou, ale nedá se to trénovat denně, to by mi ho bylo líto…
..dnešní 40 minutový trénink zahrnujicí mimo jiného i učení držení aportu bez překusů v Karlíně před Invalidovnou za běžného provozu….takže korzujici návštěvníci parku, pobíhající zlobiví čokle, jednou projela okolo nás motorka a posléze i služební vozidlo MP….motýl byl celou dobu v radostné naladění a soustředění na mou osobu..
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 21.07.2025, 11:34:48
…já vovčačky a maliňáčka měla…splněný dětský sen…jenomže tenkrát pole a louky nadosah, na cvičáku kvalitní figurant, ja měla úplnou rodinu,takže nebyl problém kdybych opravdu venčit nemohla, ze ač nerad byvalý manžel a dcera pomohou, ta tedy ráda a ochotně….současná situace je taková,že žiju sama, dělám čtyřdenní 12hodinové turnusy, kdy velký pes v práci, byť na šatně by na rozdíl od motýla už neprošel, to znamená, že by byl doma 13 až 14 hodin sám bez vyvenčení…za stopami dojíždím MHD nebo vlakem a za kvalitními figuranty se opět dojíždí neb náš se odstehoval mimo Prahu a jezdí na cvicak sporadicky, takze většinou za nim abebo za jinými figuranty….jsem neridič…navíc po zdravotní stránce už nic moc a dohání mně i věk…sečteno podtrženo, pro pracovitého vovčáčka už by nejsou podmínky…no a tak si plním sen alespoň s motýlem, se kterým jsem nakonec i ty obrany dělala v rámci blbnutí a pak složení zkoušky ZMPO a teď blbneme tedy na těch stopách…a hlavně nic se od motýla nečeká a zatím vždy velmi příjemně překvapil, protože je nakloněn s veselou mysli a dychtivostí sobě vlastní do všeho, co mu navrhnu…takže vlastně já takového miniaturního pracovitého vovčáčka, pro mně a mou venčící invalidní kamarádku mám doma a taky za něj takřka dennně osudu děkuju…