…síla tedy…
…síla tedy…
…nestrašte…přivedly a vozi mně na závody kamarádky, které tohle mají u svých psů jako doplněk a odreagování..jinak dělají sportovku, lovečinu a záchranařinu a trenérka to dělá proto, že má už staré feňule, ale pořád vitální, tedy v rámci svého věku a chce jim zabavit hlavu…ale v žádném případě ne jako zkouška pro uchovnění….
….ono je to z pohledu mně ve své podstatě laika strašně zkreslujíci..teď na závodech, jeden pes z mého pohledu sportovkáře by byl penalizovaný jako nadmíru živý až neukazněný a tady to bylo bráno jako živý projev a druhý pes každý cvik okecal po jeho skončení a dvakrát si takřka ďobnul do paničky, takže z mého pohledu buď dis nebo velká penalizace, ale rozhodčí dal vysoké body pro živý projev a málo chyb…tohle bylo v zetkách…co jsem byla na minulých závodech diskvalifikovala bych dva psy, jeden si nenechal takřka přečíst na konci parkuru čip jak kolem sebe sekal a vrčel i na paničky a druhý si celou dobu málem propichnul ze strachu ocasem břicho…na druhou stranu byla diskvalifikace psa, který měl na krku řetízek a šel celou dobu na volno…jsou to pro mně strašný paradoxy, ale je to můj problém, protože se na to koukám okem sportovky…jo a ještě mně překvapilo, jak jsou ti psi zhejčkani, nesmí se pomalu bouchnout dveřmi když jsou na parkuru, musí být takřka absolutní ticho, nesmi štěknout jiný pes, prostě dost se tam tohle řeší…
…mně ta zima už zničí, včera jsem komplet vymrzla v hale v Lánech, kde byla větší zima než venku, kde pro změnu byla zima, bláto a občas něco padalo…ráno jsme tedy z Prahy vyjížděli v dešti…dneska hlava a záda bolí ze včerejšího promrznutí k uzoufání, ale trochu se oteplilo a hlavně je SUCHO na chodnících…
..dobrá fotka…
..byla jsem jediná, která neodměňovala během parkuru, ale až po…ja si na to z té sportovky pořád nějak nedokážu zvkynout…a navíc by se motýl rozjel, takže my před startem a za cílem…
..diky moc
…diky moc…no jsme na tom obdobně…stejně jsem ho zase připravila o 100 bodů, protože jsem na obou parkurech udělala drobnou chybu vždy na jedné kartě a to jsem ty karty uměla nazpaměť, ale vyjdu na parkur se psem a jsem ráda, že jsem ráda…ale nam velkou radost, že jsem tentokrát nevynechala nic a trefila k cíli…když mně řekli, že je čas na RO-1, doslova mně oblil studený pot..tak jsem pravila, že se nebudu unáhlovat a ještě chvilku ta zetka budu chodit…
..děkuju moc…už jsme vyčerpali všechny zkoušky z poslušnosti, rak tohle nás bude udržovat v kondici….no spíš hlavně moji paměť a orientaci v prostoru…
..není vůbec zač..dvojky uz jsem nestihla, protože jeli po jedničkách domů…
..diky a stačila jsem vyfotit jedničkové parkury pro vás…
..děkuju….
..tak dneska závod RO-Z v Lánech…dva parkury a světe div se, ani jsem to moc Kelišovi nekazila, takže první parkur 94 bodů ze 100 v čase 1:54 min. a druhý za 95 bodů za 1:49 min….a celkově 3. místo z 9 účastníků a splněný přestup do RO-1...pani rozhodčí pravila,že čas jsme měli nejrychlejší a moc jsme se jí jako dvojice libili…
..znám, jsou skvělí….
….tak super….jste šikulky…
….tak já mám asi výhodu, že lidi na place co koukají prostě tak nějak nevnímám a tudí neřeším, mám hlavně co dělat se sebou…a další velkou výhodou je, že mám rovněž psa, od kterého se nic neočekával a naximálně může neočekávaně příjemné překvapit….
..tak pes, alespoň můj se nenervuje vůbec, protože tohle je spíš disciplina moje než jeho…mně štve, že si prostě nejsem schopna něco zapamatovat a zorientovat se v prostoru a skloubit to se psem, toť vše…abych psa nenervovat a hlavně neotrávila, trénuju hodně bez něj na sucho….
..to je mi moc líto, držte se…
…ale stejně už jste pěkně daleko…klobouk dolů před vámi…
…jj, tohle vše mi radí i učí trenérka, staví mi těžké parkury a chodím je na sucho bez psa….jenomže pak vezmu do ruky psa a je vymalováno…