..díky
..díky
…nápad za všechny peníze…ve sportovce se cena pohybuje za jednu lekci 1 000 a více korun…za lekci noseworku také zhruba tak…za obedienc 500 korun za 30 minut a nejvíc mně šetří trenérka v RO, tak si bere za hodinu 600 korun a na čas nehledí a jakorát bonus jí mám svižnou půl hodinovou vycházkou od domu…no já se tohle se neodvažuju vůbec v rodinou ani nepejskaři prezenzovat, nepochopili by…ono stočilo, když jsem si včera domlouvala trénink na speciálky v pachovkách pro malá plemena a kolega vedle mně zaslechl cenu, málem soadnul ze židle a pak se ješte dvakrát přeptal, tak jsem mu doporučila ať se přestane kotit a spočte si, kolik dá jako silný kuřák za týden za ta svoje cigára…sice ne z tréninku, ale před mnoha lety z posezení na kafi v kempu u vody, se tam Keliš sám zabavil tak, že se nejprve okoupal v řece, pak vyválet v trávě a lupení, poté v hromádce hnijících jablek a korunoval to vyválenim se v ohništi ve kterem byly zbytky popela a uhlíků po grilování..bílý na něm byl pouze hřbetní pruh táhnoucí se od hlavy k ocásku…tehdy to dcera zhodnotila, žev tom psovi se skrývá hluboký potenciál…pravda nikdo se k němu nechtěl tehdy znát…
….proto já furt Kelišovi říkám, že se musí snažit aby všechno co se ještě chceme naučit se stihlo do šesti let, pak už jdu do důchodu, takže bude po trénincich…takhle kdysi známá chovatelka koček u které jsem se byla kouknout na koťata, se zahleděla zamyšleně na obr škrabadlo nebo spíš soustavu škrabadel a po chvilce hlubokého zamyšlení pravila “Maledivy”…z čehož jsem tehdy správně usoudila, že za jeho cenu by se nějaká ta dovolená u moře dala pořídit….na druhou stranu nepiju, nekouřim, auta nemaje, tak holt investuju takhle do vzdělání Keliše…
…ó děkuji, ale to je taková z nouze cnost…už jsem to psalát Sarah, že pokud se nmá kdýchat podaří udělat zkušebák pro malá plemena, vrátím se v plném nasazení k noseworku, setři to nervy, čas a peníze….o financich ohledně výcviku ani nemluvím..teď jsem si spočítala, že dám mimo sezónu 1600 - 2000 korun/týden…
Alenko to sice ano, ale na lepší terény na stopy musim vlakem nebo dálkovym busem stejně ven mimo Prahu, protože kde byly v Praze louky a pole, tam se dnes mohutně stavi…je div, že jsem sehnala pole na konci jednoho sídliště a bus mi tam jede sice půl hodiny, ale bez přestupu…ještě jezdim na pár takových malých louček po okolí, ale to je tak na jednu dvě kratké stopy…pokud se nám kdy podaří dodělat zkušební řád pro malá plemena budu už se věnovat jenom noseworku, kde se dá vzorek dát opravdu kamkoli, takže se dá křádně trénovat pár metrů od domu plus občas v obchodních centrech, když jsou svolní…
..spousta akcí a možností tréninků (hlavně stop) mi tak uniká, ale možná, že to má i tu výhodu, že Keliše neutavim…a když nás někdo vezme někam autem na trénink/závody, tak si ten luxus moc užívám….
😀
🙂
…nemá podsadu…a oblečky z gruntu nenávidí…no legrace je, když na nástupu na zkoušku nebo závody je nastoupený nadýchaný bílý papilon a z akce pak odchází špinavé a splihlé cosi…o tom jak vypada po stopě na mokré trávě nebo vlhké oranici raději pomlčím, jen jsem ráda, že do MHD berou běžně bezdomovce se psy, protože tak nějak při ceste domů pak vypadáme…na té fotce je ušmudlany jenom zlehka, opravdu bývá často jak baheňák…
…ale tak ono je to také tim, že ta vaše opravdu hned promrzne a provlhne..
…není zač….asi tak….
…jé díky, ale je to tim, že sportovka (závody, zkoušky) se prostě dělá za každého počasí, takže i trénujeme i chodíme ven za každého počasí…
…asi ano, ale bere to šamci nekonomika chuť práně tmě pejskarům, kteti to proštěnky dělali pro radost a doptání jejich jonou aktivitu než bezcílné bloumání se psem po sídlišti…
…z důvodu určení pořadí, když se sejdou bodově dva stejné výsledky, vyhrává rychlejší čas…tak mi to alespoň bylo vysvětleno…
..a čas se měří z důvodu, že musíte parkur projít do 4 minut, jinak dis
..když já nemám šanci se na ty kurzy dostat..tak to cvičíme v paku mezi domy v běžným prozvozu…
..do mně je pořád vtloukáno aby se pes přiřazoval rovně a přesně, to samé u poloh…
..teď je zase změna čerstvě…co jsem zatim zaznamenala je, že misto pes “uvnitř” a “vně” je “vlevo” a “vpravo”…to zase bude něco pro mně..
..diky
…také Bobi moc a moc pozdravuju…díky za vyřízení
..omlouvám se za chyby, psala jsem bez brýlí
..doteď vzapomínám na ty řeči, to je lehke, je to pro kazdého psa, to se odreagujete….a na kamaradku, která mně do toho verbovala tri roky, to dasi z flleku, to dáš v pohodnocení když dělaš tu sportovku…tak jsem jim na to skončila a fajt tedy pro mně boj převeliký, ale když to člověka chytne je to faj, je to o vztahu se psem …a ty vyšsi tridy, to uz je opravdu hodně těžky, ale moc hezky, když se to umí