Aktuálně: 2 750 inzerátů262 024 diskuzních příspěvků19 174 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 11.10.2025, 20:01:19 xxx.xxx.86.225

Fíkovnice, podávej hlášení plíííís!🙏

Jak psala Bobča, že u ní zataženo, tak u nás tohle počasí, s občasným mrholením už asi 4dny. Mě to nijak nevadí, já když ráno vyrážím v takovém počasí na obchůzku, tak jsem víc happy, než když vidím, že vyšlo slunko a bude mi pražit do ksichtu a já se čtvrt hodiny šklebím, než se otočím na zpáteční cestu😏 A dokonce bylo ještě o dva stupně míň, než u Bobči. Tak se obleču😉Ale teda ještě chodím jen v mikině, pod ní jen nátělník, zjistila jsem, že když nefučí, zvládnu to i ve 4st. Dneska je stejně, ale celkem teplo, 13st, nefoukalo, fakt příjemně. Slunko má vyjít v pondělí😎Zítra máme oslavu, tcháni mají 60let od svatby💐

lesnizinka
lesnizinka 10.10.2025, 22:23:55 xxx.xxx.86.225
N:

Nemá na to vliv očkování na covid? Kdo ví co jim píchli do žíli a popletlo jim to hlavu že volí Fialu a podporují Ukrajinu? 😀😀 Podporujeme jen zabíjení a nic z toho co si přejeme se nestane. Rusko tam bude řádit třeba dalších deset let a kdyby jen tam. Byl to západ co strkal rypák na východ a ne Rusko. Teď přes něj holt dostane. 

Teorii o očkování vám smetu: já jsem nikdy očkovaná nebyla. Jestli to tedy nebude spíš naopak😉

lesnizinka
lesnizinka 10.10.2025, 18:32:48 xxx.xxx.86.225
eva:

Nemá cenu něco vysvětlovat, ona nepochopila a nepochopí…nikdy…jsou lidi, kteří neustále melou dokola, že přece musíme Ukrajině pomáhat a bránit …je mi z toho opravdu špatně a doufám, že se to vše teď změní.

Ne, máte pravdu, nepochopím. Já jsem byla vychovávaná k tomu, že se má pomáhat těm, kdo se ocitli v nouzi. Jste dost stará na to, aby jste byla schopná pochopit, že v situaci Ukrajinců by ste se raz dva mohla ocitnout sama. Jestli si to neumíte představit, tak já ano. A neumím si představit, že by mi někdo u dveří řekl, ať táhnu odkud jsem přišla. 

lesnizinka
lesnizinka 10.10.2025, 18:23:19 xxx.xxx.86.225
trojAAAcko:

😀 Kdyby aspoň ta polemika o potrefené huse v tomto směru dávala smysl tak budiž. 😀

Škoda, že jste nereagovala na mé otázky které jsem tam položil. Zřejmě neexistuje odpověď a každý si snad dokáže vyvodit proč asi. 😀

Omlouvám se, ale váš elaborát jsem ani nečetla. Proto jsem odpovídala, že vás jsem konkrétně na mysli neměla. Sešlo se tady toho víc, četla jsem i hodně pozpátku, abych se trochu orientovala. K vašim otázkám, které jsem teď proletěla a vlastně nevím, na co přímo se ptáte, dodám jen to, že každý zřejmě čerpáme z jiných zdrojů. 

lesnizinka
lesnizinka 10.10.2025, 17:58:45 xxx.xxx.86.225
trojAAAcko:

Pokud jste si nevšimnuli, válka na Ukrajině trvá, stále tam umírají lidi a stále jich miliony přišly o ne jen své domovy, ale celá města a vesnice.

Tady nikdo nepsal, že je konec války, ale jen hypotetické zamyšlení jaký průběh čísel by následoval kdyby k něčemu takovému v bližší době došlo. Jinak zas tak horké to tam není abychom si byli upřímní když samozřejmě vynechám vyloženině frontu (mám své informace). Jinak to, že když bychom teoreticky něco chtěli počítat tak názorná ukázka ikdyž je půlka vesnice zničená se nerovná, že umřela půlka vesnice, protože ta půlka vesnice může být už dávno někde v Evropě. 😉

Opravdu nepochopím, co za lidi to můžou srovnávat a přepočítávat s naším blahobytem.

Kde se co srovnávalo a přepočítávalo s naším blahobytem? Buď jsem něco prošvihnul anebo jste nepochopila můj text a co jsem tam na číslech ukazoval. 😉

Humánost a empatie se vytratila, zůstala tu jen nenávist a závist, podpichovaná výše zmiňovanou chátrou.

Na to jste přišla jak, že humánost a empatie se vyvratila? To, že se ověřuji pravdivost výroku nějaké politické strany hned znamená nehumánost a bez empatie? Nevím jestli to víte, ale pokud se má něco posuzovat co nejvíce objektivně ("pravdivě") tak takové věci musí jít vedle jinak dojde ke zkreslení. Jak psala Orionka - “Věřím jen té statistice, kterou si sám zfalšuji”. Kdybych se nesnažil být objektivný tak buď to bude v mínusu mld či tak nehorázně v plusu, že by nevycházelo ani navýšení dluhu o 1 200 mld Kč za Fialovy Vlády a podporovalo by to teorie, že zmizelo víc než jen nějakých pár miliard. Jinak nevím jak Vy, ale já jsem si spíše všimnul příspěvků kde lidi byli rádi, že tu jsou, protože mnoho z nich pravděpodobně zachránili nějaké firmy v ČR což zvyšuje / udržuje stabilný příjem peněz ČR (nejen mzdy toho Ukrajince) a můžeme to považovat jako nepřímou návratnost státu která se špatně dohledává a počítá tak nevím kde máte problém.

Jaká úleva, že děti nemaje, může mi být osud této země i příštích generací u zadku.

Kam se najednou poděla empatie? Spoustu lidí žijících tady ty děti má a jejich rodiče se kolikrát strachují o jejich budoucnost, ale to je asi najednou pasé. 😀 Jak by napsali některé existence na FB - “Klidně se tam přestěhujte, pomáhejte a hlavně zůstaňte” - slušně přeloženo. 😀

Já jsem, krom té politické stoky, nikoho konkrétního zde nejmenovala. Každý přidal něco. A dál je to o potrefené huse…Tím končím mou politickou vsuvku😏

lesnizinka
lesnizinka 10.10.2025, 17:38:43 xxx.xxx.86.225

Tak vidno, odkud se ti závistivci rekrutují🙄

lesnizinka
lesnizinka 10.10.2025, 15:47:45 xxx.xxx.86.225

Doteď jsem sem občas nakoukla, tiše přečetla a zdržela se reakcí. Znovu tu, tedy v prvé řadě Babiš, Okamura a zbytek nácků a komunistických přisluhovačů otevíráte téma Ukrajinců. Pokud jste si nevšimnuli, válka na Ukrajině trvá, stále tam umírají lidi a stále jich miliony přišly o ne jen své domovy, ale celá města a vesnice. Opravdu nepochopím, co za lidi to můžou srovnávat a přepočítávat s naším blahobytem. Humánost a empatie se vytratila, zůstala tu jen nenávist a závist, podpichovaná výše zmiňovanou chátrou. Jinak to napsat nejde. Po volbách jsem si říkala: tak ho mají, ostatně slibuje ráj na zemi, tak můžem být nakonec v klidu…Jaká úleva, že děti nemaje, může mi být osud této země i příštích generací u zadku. 

lesnizinka
lesnizinka 10.10.2025, 10:52:15 xxx.xxx.86.225

Já jsem si toho překlepu vůbec nevšimnula, Bobi jsi dobrá kurňa👍A áno, Nikča tím ušetřila na další opravu auta😜S těma autama…to je ještě horší než s baráky…jen to žere peníze🙄My máme auta nová, takže do oprav jsme roky nedávali nic, jenže drahé auta, drahé jen ty povinné prohlídky, takže to vyjde ne-li hůř, než vám😏

Niki: to letiště a přistavání.. - na to nekoukej😏Víš kolik tam denně přistává letadel? Nehoda tam tuším byla jen jednou, dávno už tomu.

S kočkolitem jsi mi připomněla, že teď sice chodily kočky převážně ven, takže na léto jsme vydrželi s jedním pytlem, ale na zimu musím taky objednat. 

lesnizinka
lesnizinka 10.10.2025, 10:39:08 xxx.xxx.86.225

Jani, napadlo mě, nemáš doma takovou tu infralampu s červeným světlem? Hodně se to na klouby používá, posvítila bych si na něj😉A nebo nějakou hračku, nevím, kdo běhal za těma oříškama? Pomalu ho zkusit rozhýbávat. A když se nechá, prostě mu nožičky jemně promasírovávat. 

lesnizinka
lesnizinka 09.10.2025, 19:08:48 xxx.xxx.86.225

Mám velkou kuchyň, všechno předem plánované, i tak přijde něco dalšího…že?!?😉Mikrovlnka a kávovar jsou zabudovány v lince. Na lince nestálo nikdy nic z přístrojů. Robot ve skříňce, ruční mixér ve skříňce, varná konvice ve skříňce…To se potřebuje a tedy vytahuje jen občas. V rámci pitného režimu teď vařím každé ráno odvar z kopřiv a přesličky(musím si najít i zimní alternativu😏) a večer převařuju vodu na ,,čaj" z jablečného octa a pampeliškového,,medu". Takže konvice nyní trůní na lince(k mé nelibosti🙄) Stejně tak džusovač, protože ráno máme čerstvou pomerančovou šťávu ke snídani. Ten je teda až na lince pod oknem, tam nijak nezavazí. Toustovač, který se používá spíš vyjímečně je ve špajzu, což je pár kroků. Stejně tak sušička či pekárna. 

Dneska jsme čučeli na tenis, pak vystartovaly na nákupy do města(s mamkou) pak u oběda po 15h opět tenis, pak jsem po obědě usnula a když jsem se před hodinou probudila a šla na WC, bacil mě do nosu smrad z kočičí značky. Jasněééé. Tom neřeší kočky, nekoukne, že baba chce jít ven, takže Gučajza mi přechcala igelitky hozené po zemi, než se odnesou zpátky do auta👎Prase naše😏Viktorka tohle nikdy nenapadne😎To mě přivádí na myšlenku…co by jsi Jani za to dala, kdyby ti Fido doma přeznačkoval cokoliv, viď?😔Chápu…

Krom toho, že se mi povedlo natrefit na akce toho, co jsem zrovna potřebovala, by můj dnešní výkon(pominu-li bleskem zhotovený hermelínový salát k obědu po příjezdu - vajíčka jsem měla uvařená předem) nula👎Trochu se stydím😊

lesnizinka
lesnizinka 09.10.2025, 12:00:04 xxx.xxx.86.225
Kilian:

.myslím že Elišák, ale nejsem si jistá….

Jo vlastně ano, i Eliška tam byla, na té svatební cestě? A vůbec, kde Eliška je? Neozvala se strááááášně dlouho😲

lesnizinka
lesnizinka 08.10.2025, 22:40:28 xxx.xxx.86.225

Já jsem Nikiško normálně myslela, že na Madeiře jsi už byla. To ale asi byla nějaká jiná holčina, která psala ještě na Faunu, se mi to teď trochu vybavilo. Ale vůbec si nevzpomenu, kdo to byl😲(a kde je jí konec🙄) Jen si pamatuju, že se jí to moc líbilo. Ano, nebyla to válecí dovolená, spíš turistická. A k tomu písnu: nebude vám tam už zima?!?🤔Tak když tak, hotelový bazén to jistí😉I s tím autem jsi to nakonec hezky zvládla, snad to zvládnou i v servisu😉Ty krmení nebereš z e-shopů? Já vím, máš toho pro všechny hodně. Tak snad už vám ta dovča v pohodě vyjde, těším se na info👍

lesnizinka
lesnizinka 08.10.2025, 20:57:40 xxx.xxx.86.225

Dneska jsem opět lovila z anglického dvorku dva střevlíky. Fotku nemám, bylo to už potmě, protože jsem si vzpomněla až teď večer, že jsem je tam viděla už včera a zapomněla na ně, na chudáčky🙄 Naštěstí byli OK🙂

lesnizinka
lesnizinka 08.10.2025, 12:52:50 xxx.xxx.86.225

Mňáááám makové buchty!👍Těch se nikdy nepřežeru, v pátek jsme dojedli makovec se švestkama😉Doteď byla mramorová bábovka od tchýně a včera jsem upekla ten hruškový koláč. Naše rodina je na mák ujetá, od mala nám babča a mamka dělaly buchty, máme na nich závislost😏Když si můžu vybrat, tak si vezmu v každém případě makovou a až k ní třeba i tvaroh nebo povidla. Ovšem moje pokusy o pěstování máku troskotaly buďto na počasí(nepršelo, zaschlo to) nebo to vyzobali ptáci, prostě víc práce než užitku😏takže jsem to po 10 letech vzdala a kupuju tu v hospodářské prodejně, od malopěstitelů. Zatím byl vždycky dobrý. Doteď jsem čuměla na tenis, mezitím uklidila ložnici a koupelnu a teď konečně lezu ven něco udělat😏

lesnizinka
lesnizinka 08.10.2025, 11:19:24 xxx.xxx.86.225

Mikrovlnka: ohřívám na talíři, na věci, co nechci vysušit dám ten plastový poklop, ale popravdě ho moc nepoužívám. Rozmrazuju vyjímečně. Polívka na talíři se ohřívá pomaleji, doporučuje se v ní nechat nerezovou lžíci. Jinak používám podobně jako Buggyra - na kde co. Škodlivost mikrovln neřeším, mikrovlny jsou součástí záření, které je tady odjakživa a nikdo se mu nevyhneme. Ano, přidali jsme si navíc: mikrovlnky, radia, wifiny, mobily…ale prostě když to neškodí je jedno, kolik toho je. Mikroplasty budou horší, všude a neovlivníme to. 

U nás lidi, co si berou obědy, třeba ze školy, tak říkají, že je toho moc a rozdělujou si to na dvě porce. Kvalita asi jako všude, něco je lepší, něco horší, ale těžko posoudit, každému to chutná jinak. Já včera čistila mrazák a našla jsem tam nějaký zbytek karamelového krému a lučinového krému, asi z nějakého cukroví. Dva balíky hrušek z loňska ještě😏Otevřu comp a vyskočí na mě: úžasný hruškový koláč s mascarpone krémem a karamelem😜Výborně👍Všechno jsem hezky využila, koláč upekla. Tom si ho vzal ještě večer teplý a koulel očima, že to podivně smrdí, jako by jedl rybí tuk. Ten karamelový krém byl předtím tady v kuchyni ještě ve starém mrazáku, který divně páchnul a nešel vyčistit - hlásil vadný filtr a my jsme ho nikde nenašli. Tak jsem ho teď raděj rozvařila a ochutnala, jestli ještě bude smrdět a ne, už to cítit nebylo. Tak jsem byla naštvaná, že mu to smrdí. Ráno ho jdem snídat, já nervozní, co budem teda jíst, když bude hnusný, že budu muset večer upéct něco jiného a ne, ráno byl úplně normální a dobrý😀

lesnizinka
lesnizinka 07.10.2025, 11:55:59 xxx.xxx.86.225

Tak nad tím jsem ani neuvažovala, že by to mělo být teplé…než kdesi cosi a se to rozveze. Navíc já bych to určo nejedla hned, jak by to púživezli, takže ohřívání by bylo jasné. Však jsem chtěla napsat ,,tak to hoď do mikrovlnky: no nenaúadlo mě, že nemáš. Vlastně nevím, proč nechceš, ale třeba mamka by bez mikrovlnky nebyla, taky sama, jedna, navaří si mnohdy na 4 dny a pak jen ohřívá v mikrovlnce, říká, že je to úžasný vynález😉Já ji teda nevyužívám takhle denně, ale prostě něco přihřát, třeba mléko na buchtu - všechno tam strkám. 

Ta vajíčka. Já nevím čím to je, že někdy je člověk neoloupe kdyby se posr…😏S našima takový problém nebývá, ale teď jsem měla x krát po sobě od tchánů a loupání…myslela jsem, že je šlahnu do koše🙄

lesnizinka
lesnizinka 06.10.2025, 20:53:32 xxx.xxx.21.15
eva:

Proč domlouvá zrovna Daru? 😏, to nemáme lepší zpěvačky?

By ste se divila, jak těžké je někoho sehnat🙄 A to domluvá už na rok 27. Všichni mají koncerty minimálně na rok v kalendáři. Na letos Kollera domlouval tři roky. 

lesnizinka
lesnizinka 06.10.2025, 13:05:53 xxx.xxx.21.15

Já zase o videu, ne o textu😉Včera Tom domlouval na vystoupení Daru. A ukázal mi nový klip, co vyšel k novému albu. Nevadí mi nijak zásadně plastická operace, když člověka trochu vylepší. Vadí mi, když to po ní už není ten dotyčný. To se bohužel u Dary trochu stalo. A když už, tak už…v novém klipu, kde ji zřejmě celou dělala AI - kdyby tam nebyl popis, tak nepoznám, že tohle je Dara. Písnička OK 

https://www.youtube.com/watch?v=zuSVo2C4hNk&list=RDzuSVo2C4hNk&start_radio=1

lesnizinka
lesnizinka 06.10.2025, 12:36:00 xxx.xxx.21.15

Vem i nám Bobi😜Ale tak já vařím celkem ráda, když nemám zrovna naplánovanou nějakou práci. Teď už toho asi moc nenadělám, to už jsou jen úklidy pole a ještě mám nějaké ořezávání. Pak zase honička až na jaře, jímá mě hrůza, jen si na to vzpomenu😏Teď jsem skončila s úklidem(venku trochu soplí) ještě musím vyklidit a odmrazit mražák - kámoška nám domluvila od příbuzných zavražděnou krůtu😏Už jsme ji tuším dva roky zpátky měli. To porcování je strašné, ke konci měsíce prý bude. Uvařenou mám od včera kulajdu. Vyskočily ještě krásné klouzečky, i když je mám ráda maximálně ve smaženici, tak jsem se nechala ukecat a dala je do té kulajdy. Když je oloupám, není to jak slimáci😛ale proti václavkám(které nerostou🙄) je to o ničem, bez chuti, ani člověk neví, že jí houby😟Stejně tak nemám nijak ráda praváky, taky mě to v jídle neuchvátilo. Sestřenka mě na ně zvala minulý týden, s díky jsem odmítnula, fakt po nich neprahnu, baví mě jen to hledání😉Včera okukuju platan, že musím ořezat některé spodní větve, je už pod ním hodně tma, vyhubila bych podrost, co pod ním je. A už hodně stíní i sousedům, malinko ho skoriguju. Tak čumím a vidím souseda, jak jde k našemu plotu(na roh jejich baráku) a něco tam kutá. Přes keře jsem neviděla co, tak na něj opatrně promluvím, že ho vidím(no leknul se chudák😛a to mě ještě ani neviděl😜) a ukazoval ten ,,pomalý hrnec" že pečou kachnu. ,,Probůh…proč venku?" Že aby jim doma nesmrděla😎 Říkám to pak mamce a ta že:,, právě voněla ne?"😜Jsem mu říkala, že Tom je chorý, nachcípaný, hnisá mu zub, nemlže se hýbat, tak prý jen polívka bude…žádná kachna😛

lesnizinka
lesnizinka 06.10.2025, 12:19:06 xxx.xxx.21.15

Ach jo, neměla jsem sem koukat, však člověk ví, co najde, jen…u koho. Je mi to líto, ta bolest je strašná, vím, víme😢Hodně sil🍀