Tak to je i Pec nám spadla a fakt u toho neryčím nadšením😉
Tak to je i Pec nám spadla a fakt u toho neryčím nadšením😉
kometa:A z CHZ jsem je oba smazala.
A jak jednoduché, že? To je moje reakce na to, co sem dala i Písnička. Proč se prostě nezakáže(minimálně v ČR) inzerce psů bez PP? Kdo lobuje za to, aby to bylo možné? Mě totiž vytočil ráno článek o zneužívané holce, která to dokázala řešit až po mnoha letech. Promlčeno. A z řad zákonodárců se ozývají hlasy typu: něco s tím snad uděláme, minimálně zvednem dobu promlčení. Boha může mi nějaký právník vysvětlit proč? Proč se prostě nepřijme zítra zákon: tyto případy, stejně jako vraždy se nikdy nepromlčí. Co je na tom tak složitého, koho to tak asi může poškodit, ty vrahy a spol??? Mi z toho jednou prdne cévka😈
Písnička:Michal Horák začal vystupovat s dětmi.
Proto většina jeho textů může někomu neznalému připadat plytká.
Během studia na vysoké škole napsal většinu “těch hlavních” písní,
které mu zařídili miliony shlédnutí na YouTube.
Psal o škole, o zkouškovém období.
Většinou vystupoval zdarma, v rámci charitativních večerů a podobně.
Asi i proto někdo zmiňoval, že vystupoval po “domovech seniorů” atd.
Já proti němu nic nemám, ale pro mě to není žádné umění, ani na ,,velká podia".
Orionka:M.H. zní jaksi inspirován Pokáčem, ale Pokáč má vetší říz.
Tak bych to nějak definovala.
😈
Jestli můžu říct svůj názor…nevidím, nečtu, že by tu někoho urážel(uráželi/y) takže nemám problém. Když mě příspěvek nezaujme, prostě nereaguju, nemám k tomu co říct. Tím bych to uzavřela😉
Slepice…Niki, nám slepice nensou už minimálně měsíc. Teda je i nějaké podezření že za a) nesou někde jinde, za b) vajíčka chodí sbírat kuna dřív, než mamka😉Je to záhada, aby od 7 slepic bylo sotva jedno vajíčko denně(některé dny žádné)?!?😲
Včera jsem v Pálenici viděla po areálu kráčet hejno(asi 5) hezkých hnědých slepiček(nevím jestli to jsou vlašky, tyhle byly takové hezky baculaté😉) Vypadalo to asi takhle: tak co soudružky, kam půjdem? Nevíte některá, kde by mohla být díra v plotě?
A slepičky potřetí: mamka mi hlásila, že jak šla večer potokem s Mandy, viděla u sousedů přes dvě, slepičky skrčené na schůdkách a dvířka od kurníku zavřená…nestihnuly to👎U nás je to jasný rozsudek smrti, liška by je do rána odnosila. Tak to obešla dopředu a zazvonila, že je mají venku. Asi to mám po ní, nedokážu si říct: dobře jim tak, mají si hospodářství hlídat.
Bobca:Důchodkyně vískaly a notovaly ponožky
Raduš,nemyslela jsem důchodkyně,ale to vískání a notování ponožek hlavně..
Jo tak🤭Ponožky je písnička😀
Bobi, to není myšleno nijak hanlivě jako, že ,,důchodkyně"😉To já jen nevím, jak ty paní nazvat. Za nás to byly všechno babičky(a i tak vypadaly😛) Teďka má některá 60 a vypadá jak bába, jiná má 80 a je to šik paní(nebo 90, jak Bohdalka👍) které bys prostě babka neřekla. Prostě to byly něčí babičky, ale celkem fit ženské. Kde přišly k nadšení Horákem netuším🤔
Horáka jsem neznala vůbec, než se objevil v nějaké talk show a Tom mě poučil, že teď hrozně frčí na sítích a pouštěl mi ukázky. Už tehdy jsem nechápala fenomén ,,Horák" o to míň na tom vánočním koncertu😏
Troškova toliko intelektuály zatracovaná tvorba…si myslím, že právě jako jedna z mála oslovila generace. Je to ,,ze života", ne nic přikrášleno a přimalováno, ale tak, jak jsme kdysi žili. Ano, scénky leckdy přehnané, ale člověk se tomu zasměje taky i po sté a po letech. Kameňáky a dál už jsem nesledovala, to už bylo přehnané i na mě. Ale celkově prostě byl úspěšný.
Dobrý postřeh👍Když už jsi to napsala, koukla jsem na fotos a na plotě visí květník s letničkama. I když nerozeznám, co přesně to je, vřes to určitě není😉spíš nějaká petůnie. Možná Kometka by mohla popsat, jak to kvete teďka kolem Budějc😜
Tak já dětí nemaje, se jen občas přichomýtnu k tomu, co děti sledují, protože Toma práce se kolem dětí točí. Nepočítám ani ty do 15let, ale když vemu, co baví i ty kolem 20let, čemu se smějou, tak já že ne Jani stará konzerva, já jsem úplně mimoň, nepřijde mi na tom zajímavého, zábavného ba směšného vůbec nic. Všichni jsou na větvi a to dokonce i důchodci z tvorby písničkáře Michala Horáka myslím, že i někam sem to někdo dával. Byl i na vánočním koncertu v O2, jako jedna z hvězd. Absolutně mě na něm nic nezaujalo, texty jak pro děcka do školky, hudba se tomu ani říkat nedá. Důchodkyně vískaly a notovaly ponožky😏Jsem to nějak přetrpěla, ale prostě u mě nezabodoval.
Ano, všechny ty scénky jsou super, u toho se člověk zasměje vždycky😀 Ale uvažuju: jen my? Rozumí, rozumněly by tomu dnešní 20tiletí, nebo by to pro ně byla blbost? Máte někdo srovnání, odezvu třeba od vnoučat? Protože já si myslím a co slyším od podobně starých, všichni říkáme, že dneska už takové scénky(nezapomenutelní - Menšík, Bohdalová s Dvořákem atd.) už prostě nikdo nevymyslí, nenatočí, neumí tak podat. Co myslíte?
Bobi už týden ti ,,píšu"😊že však stromeček máš hezký, nevím, co se ti na něm nezdá, hezky nachystané Vánoce máš👍
Niki, na první fotce…to poznávám👍 to je velbloud jak vyšitý😛
Co se teplot týče…já když ležím na gauču a je 24st, tak se mi zdá zima😜a přikreju se😏Jenže tričko a šortky je náš běžný domácí oděv, asi jsem nikdy neměla nic víc oblečené. Když už se mi zdála někdy jo zima, dala jsem si triko s dlouhým. Ale na spaní musím mít tak kolem těch 18-19st. Venku teď nepracuju a když jdu na obchůzku, pořádně se obleču, rychlá chůze mě zahřívá, tak mi zima neva. U oveček byl tankodrom, bylo šílené tudy v tom blátě přebrodit(navážel traktorem balíky) teď to zamrznulo, sice je to na vyvalení kotníku, ale jsem spokojená, že nemám bláto až za ušima😏Akorát mám dojem, co jsem tak koukala do lavorů, že jim nejezdí hned ráno dávat vodu😟
Asi jsem už psala, že jsem se nachrchlala na těch obchůzkách hřbitovů, mám sopel jak šrák(ten mívám právě asi tak jednou do roka, když někde vyzmrznu) zatím teda nekašlu, kupodivu ani opar nemám. Jo vlastně jsem četla, že je nějaký moribundus podobný chřipce, co se projevuje častým kýcháním🙄 a oba s Tomem brutálně kýcháme už týden. On měl teda rýmu cca 14 dní zpátky a ještě myslím minulý týden, já teď. Tak možná je to ono. Ale teplotu nemáme.
Ples…co to je?😜Nikdy v životě jsem na plese nebyla a doufám, že ani nebudu muset být🤭Nikdy jsem se neučila tancovat, takže to ani neumím😏Ráda se podívám, když to někdo umí, ale ten zbytek sledovat, to je spíš estráda marnosti😛Jednoho z páru to třeba baví, druhý to, stejně jako já, neumí a jde jen, že musí. Taková ta povinnost, není v tom radost, ale urputnost…bože, proč bych tohle měla absolvovat?😎
Právěže třeba žluna, červenka a ti vrabci na krmítka vůbec nejdou. Ostatní ptáčky tu nevídám, nekdy hejno mlynaříčků no pravda, moc nemám čas na krmítka koukat, ale zdá se mi, že druhově to tu teď moc pestré nemáme😕Stejně tak kosáci dlabou na jablka. Naházela jsem jim je u jídelny na zem, vzadu mají nechaná všechna pod stromem a ani na jednom místě jsem je neviděla, jablka tam akorát tak spokojeně hnijou😏Teda kosáci poskakujou dva metry od nich.
Přidávám se k těm, co píšou, že u nich na Vánoce žádná pohoda, jen stres, hádky(málem jsme se u zdobení stromku vždycky pozabíjeli🙄) a nakonec mamka plakala celý Štědrý večer, protože jí taťka nějak nic nekoupil. Proč, to netuším, jestli zapomněl, nebo spoléhal, že něco jí dáme my děcka(bylo mi nevím, snad 10-12?) tak tyhle Vánoce nezapomenu do smrti👎Já se snažím právě, aby byly hezké, takže čisto a nazdobeno a prostě…vychystané🙂 Dárky jsem zrušila právě proto, aby nikdo nebyl zklamaný😉Dáváme jen mamce, tcháni dostali už na podzim novou telku s tím, že to mají i Ježíška😉Před Vánocema jsem všechno prala, říkám Tomovi: tak hlavně, že všechno musím vyprat a prášky si zapomenu koupit, mám tu jen zbytky🙄Mamka pod stromkem: já už nevím, co vám kupovat, blbosti nebudu, takže jen potřebné věci a zbytek máte peníze, kupte si co chcete(no tak zrovna my potřebujem peníze🤫) Strčí mi vánoční tašku a v ní Jar, Persil a vánoční svíčka😛Přesně to, co mi došlo😀👍
U nás jsem viděla jen koňadry a modřinky, které s kosama poskakují ve vrbičkách celoročně. Před 14dny se tam objevil i dlask. Dala jsme jim tam tedy ještě druhé, nové krmítko, takový ten válec plastový, co se naplní směsí a dvěma otvory po bocích to vyzobkávají. Obojí, krmítko i směs z Hornbachu, směs semen. I jsem si říkala, že je tam víc pšenice než semen, ale tak třeba žerou i tu. Nevíte, kdo má žrát tu pšenici? Že bych mu poslala pozvánku😏Všechnu pšenici koňadry vyfrkávají na zem, už je jí tam tuna a nikdo si jí ani nevšimne(asi si budu muset koupit slépky😜) Hejno vrabců pravidelně poskakuje na jednom keři, ale na opačné straně zahrady nevím, jak je tam nalákat…
-1st, trošku se dralo slunko, ale asi to vzdalo. Vpodvečer jsme s mamkou jely na ty hřbitovy - taťka je na novém, prarodiče na starém - ty jsou jen naproti sobě a pak vedle do vesnice strejdovi. Zima byla, kolem nuly a táhnul severák, pěkně sme tam vyzmrznuly. Do toho se ptala sestřenka, jestli tam nepřijedem na hřbitov(prarodičům a její bráchové😔)a zastavíme se i u tety a strejdy - už se o ně zůstala starat(přestěhovala z Brna) mají 88 a 86. Strejda měl před 14dny alergickou reakci na arašídy…z ničehožnic🙄 Ale nejely jsme tam už, bylo už i dost hodin a ještě sme nevečeřely a zmrzlé jak cibule. Ráno mi poslala zprávu, že byla s tetou na pohotovosti…ne klasicky kost z kapra, ale těžká alergická reakce😲teta celá otekla!😲Vážně už na tomto světě není nic normální, vždyť toho kapra jí celý život!🤔
U nás stále veselo🤪
Jo ještě jsem zapomněla, že chlapi (vodo-topo) zapomněli vypustit kohout na studni(my jsme ho měli, ale oni s tím zase manipulovali) Takže jsme ještě dneska museli zase složitě otevřít otevřít studnu a zazimovat to. Vynést odpadky na kompost, nakrmit Macka, vytáhnout a znovu spustit čerpadlo do jímky v domku, protože se pořád motá do hadice, káblu, šňůry, co je uvázané, takže jsem to musela přeorganizovat, aby jsme zase nevytopili sklep. Nasypat ptáčkům do dvou krmítek, hráběma vybrat větve z jezera, co tam omlátil vítr a jít pozametat ten vchod, protože Tom by to stejně odfláknul😉Nechtěla se mi vozit kolečka s domku, tak jsem to sypala do papírové tašky, kterou jsem vynesla za budku, kde bydlí bezdomovec. Menší zbytky ze zahrady, jako třeba nějakou trávu či listí sypem i tam. Hodím to tam, přihodím na tašku hromádku listí vyklopenou zkdysi z koleček, aby neulítla, pokročím, že už jdu a rozšlápnu ho.no bezdomovce😈Tak hlavně, že jsem mu říkala, ať za tu budku nechodí, že tam vynáším, nebo si kopu hnojovku🙄Takže co mi ježíšek naložil? Ho.no🤪
Nemůžu si nic moc naplánovat, když mi Tom do toho hodí vidle tím, že mi oznámí, že 6 dnů před Vánocema jedem na 4 dny z baráku. Takže jak jsem si myslela, že to v poho zvládám i s pečením, nakonec jsem nestíhala nic a do toho nám nefungovali ty WC🙄
Mamka by k nám nešla ani za nic. Když jsme postavili a přestěhovali se sem, brácha se odstěhoval, tak to bylo první, co jsme řešili. Rezolutně to odmítnula s tím, že taťka ,,je tam", tak ona nebude u nás. K tomu ještě lítala kolem prarodičů, chystala večeři i jim. Následně zase pečovala o babču, no a dokud byli, tak jsme po večeři chodily k nim a pak k sousedům. Když jsme byli děcka, chodila s prarodičema kolem 16h do kostela, pak se jelo na hřbitovy. Teď chodí už jen sama, já pak přijíždím, jedem hřbitov tour a pak večeře, dárky.