Dajo, ona je u nás stejná zem, jako u vás, taky sázím krumpáčem🙄
Dajo, ona je u nás stejná zem, jako u vás, taky sázím krumpáčem🙄
Dájo, se teda vzmužím💪 nafotím, co můžu dodat (asi z knížky, ještě to nevylezlo😉) a vy písnete, co máte a nepotřebujete a hlavně, co teda chcete😀Jo?👍
Adam vystupuje u nás na Festu 20.6. Ano, líbí se mi hezké hlasy. Ten Skot? od Tap - písnička je sice chytlavá, ale asi by to odzpíval každý, hlas, hm, nevýrazný, možná umí i líp, tady to neprodá😉
Bobi, však jsem si říkala, kde ti je konec, ale taktně jsem mlčelááá😜
Ha, ha a neni vam lito casu, cumet na takove slataniny. Pred par rokama davali nekde v telce francouzskou komedii Moucha v kufru. To byla takova blbina, ale rehtali sme se celou dobu, zkuste pohledat.
Prislo mi to spis to oranž, ale tak nejak flekate😉
Dájo myslím na vás, protože jak teď čistím zahradu, tak se mi to stále připomíná. A jak teď ještě není nic vykvetlé a vyrostlé, tak dumám, jak to vymyslet. Já vím, říkala jsem, že pošlu obrázky kytek co mám a vyberem, co by se vám líbilo, co by ste chtěla. Ale už jsem uvažovala, že je to tak dost komplikované(no nestíhám, co si budem😏) nechcete si udělat třeba začátkem června výlet do našich končin?😉Že by jste na to mrkla přímo v zahradě a naložily jsme to rovnou do auta😉Nebo…máte už trochu zahradu rozvrženou? Že bych mrkla, pouvažovala, co by se kam hodilo? Já jsem to dělala tak, že jsem si nakreslila plánek zahrady, jak si ji představuju. A dodala jsem seznam kytek co vím, že tam chci mít. Zahradní architektka mi tam přidala jednu cestičku a jedny schody a doplnila zbytek výsadby do podmínek jaké které potřebujou, kolem plotů a stromy. Bohužel si vzala od architekta, co navrhoval barák plán a oba to obrátili stranově, sever-jih opačně 😕Všechno blbě👎Na baráku jsme to tak nějak opravili, aby ho nemusel celý předělávat, ale ona to odmítnula celé předělávat, těch milion kytek. A tak se stalo, že jich hodně zůstalo na špatné světové straně, rododendrony částečně na jihu na úpalu atd. Hodně toho zašlo, stromy stín ještě nedávaly žádný. Něco jsem si musela předělávat pak sama. To jen tak pro představu, jak se to dělá😉A nedělá😛
Kometko díky, tohle vysvětlení beru, poučné a nevěděla jsem.
O králících teda ne, ti jsou domestikovaní. Ale zajda? Zabřezne zaječice opravdu až v dospělosti? Zkoumal někdo, jestli v těch pár měsících je zcela fyzicky a psychicky dospělá? Je tam ode mě i ironie, protože asi sotva, asi sotva jí dal někdo vyplnit dotazník, jestli na ta mrňata už má i rozum😜 Ale zajímalo by mě to, když se tu řeší přírodní a domestikované druhy.
Niki, možná se jen chodí přiživovat na víc míst a možná někdo kočku neměl, tak si ho jako přisvojil. Pro začátek mu dal alespoň ten obojek, protože na něm našel třeba klíšťata. To jen tak přemýšlím, ono tak nějak je to i s Mackem u nás, taky obchází víc misek, ale asi není ničí. Ale tomu by teda obojek nikdo nedal, ten se lidí bojí, zřejmě ho někdo vyháněl, nebo i zmlátil😟
Varaxi:Příroda nenechává zabřeznout nedospělé. To člověk.
V podstatě jste popsala typický případ nedostatečné péče, malého zájmu a zanedbatelných znalostí. Vůbec nepochybuji, že Vaše maminka měla fenečku ráda a že se o ni starala dle svých schopností a svého nejlepšího svědomí; bohužel to ani tak nestačilo.
Vím, že to píšete umírněně, ale nehodnoťte prosím situaci člověka, o které nic nevíte, neznáte podrobnosti. Děkuju.
Počkat, počkat, jak nenechává zabřeznout nedospělé? Tak řekněme, že to bude toulavá fena někde v Rumunsku, bez pána. Chcete mi tvrdit, že by nezabřezla?
Vím i u nás na vsi, že nechali nekastrovaného papíráka běhat za kočkama a pak tu byl vysoký výskyt krásných chlupatých velkých koček. Tohle byl tehdy maiňák(už není, je to už hodně let)
Však jsou to jen tipy, může to být jakkoliv🙂
Jo, jen tak uvažuju, proč příroda nechává zabřeznout nedospělé, nedovyvinuté jedince? Nás ani nenapadlo takovou mladinkou kastrovat, jenže jsme s fenama zkušenost neměly a mamka nepoznala, že už hárá(je venku) No a ten čoklid rozkousal v noci vrata a vlezl tam👎A to ještě doufala, že nic…a byla bohužel😟
Krátko i dlouhosrstí https://www.ragdollelachs.sk/wp-content/uploads/2021/04/Hercules.jpg?v=1620717319
Znám, viděla jsem několikrát. A to rozhodně nejsem žádný filmový fanda, čumím jen na blbiny, většinou cokoliv, čemu se dá zasmát, nemám ráda jakékoliv filmy, co mají v popisce drama, psychologické drama atd. Takovéhle filmy jsem sledovala ještě v dobách, kdy v té telce nic jiného nešlo😉Teď x programů, člověk si trochu může vybírat🙂A dramat je všude kolem…
Díky👍 A to jako fakt? To samo, tedy že to nikdo nekříží? Muž mi říkal, že je to asi nějaká hrdlička…a já si klepala na čelo, že ta je přece šedá😏 No tak budu za blba, co už😊😜
Odjakživa jsme mívali u babči vlašky, děda jim taky ze sklapovací pasti vždycky vyklepal myš…a bylo po myši🙄Ne, že bych to chodila sledovat, viděla jsem to jen jednou a díky…nikdy víc👎
Byla jsem na pojížďkách, koupila jsem si substrát na přesazení rajčat do větších kelímků, když se stejně ani nedá nic jiného dělat. Rovnou i další na vylepšení zeminy ve skleníku, takže celkem 4/70l. Tom to neví, ječel by, že máme horu kompostu, hnoje a já kupuju zeminu🙄 No jo, jenže pak vleze k mamce do skleníku(tchýni) a: a proč my nemáme takovou parádní zeminu ve skleníku, ona tam má všechno krásné, obří…Protože tam má nasypaný jen substrát, ne tu hnusnou jílovici ze zahrady, jak já👎Už jsem tam za těch pár let navozila i kompost, i hnůj, ale není to totéž🙄 Těžké (a zmrzlé) to bylo jak sviňa, zaprasila jsem si kufr, protože i když tam mám rozprostřenou pro tento případ folii, zasahovala do zavírání, čidlo nechtělo zavřít kufr. Když jsem ji trochu odsunula, jak na sviň mi rupnul pytel a usypalo se mi ven…teda do kufru🙄Doma jsem to nemohla vyvézt až do domku, protože na cestě jsou hromady suchého nevyvezeného z kytek, takže jsem na rudlu ty 3 pytle(mám ten, co se sklopí a je z něj vozík) tlačila těch 150m do kopečka do zahradního domku. Čtvrtý v pracovně rozmrzá. A já jsem taky byla zmrzlá jak cibule, jen v mikině a vestě. Tam by dneska fakt psa nevyhnal👎
Mě to přijde spíš jako kříženec ragdola, než siamky. Ale na kočky nejsem žádný odborník🙂
Přistálo mi to tu u jezera, je zima, chuďato nadrchané, trochu chodilo a zobkalo. Už jsem přemýšlela, jestli mu nasypat alespoň vločky někam…ale už odletělo. Jestli jen dál po zahradě nebo úplně dopryč, ale nevím.
Většinu z těch cviků je taky protahovacích, zpevňovacích, trochu posilovacích, ale žádná divočina - takhle po ránu. Tak jasně, já nejdu do práce, tak na to mám čas. Vstanu, obstarám kočky, nachystám zeleninu ke snídani, mrknu sem a jdu cvičit. Pak vyčistím zuby, čísnu, nahodím make up a jdu na obchůzku rychlým tempem. Snídaně a resty na compu, objednávky kde čeho a podobně. Pak už podle počasí, většinou zahrada.