Aktuálně: 2 746 inzerátů262 327 diskuzních příspěvků19 176 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 17.03.2025, 11:30:27 xxx.xxx.88.196

Přemýšlím a vlastně vždycky jsem o tom přemýšlela stejně. Jenže: když se nad tím zamyslím, naši Mandy obskočil sousedovic vořech při prvním hárání. A fyzická či psychická dospělost na to co? No asi byla, když zabřezla. Stejně jako děcka v Asii či Africe. Neděje se to jen u zvířat…bohužel. U zvířat to bude to nejmenší zlo, dívaje se na to touto optikou🙄

lesnizinka
lesnizinka 17.03.2025, 11:23:25 xxx.xxx.88.196

Jsem se právě chtěla zeptat, jak je u vás. Tak Buggyry už nemusím😉 čtu. Já sem teda pilná nijak nebyla😏U nás nakonec včera ještě odpoledne i hezky, i když zima. Stejně jsem ale měla ten domácí úklid, venku jsem vůbec, krom ranní obchůzky nebyla. Dneska ráno vstanu a posněhává. Než jsem sešla dolů tak přestalo, no než jsem pocvičila, tak začaly takové spíš krupky. -1,5st. Vyšla jsem na obchůzku, nefučelo, říkala jsem si, že to v té vestě dám, bylo celkem příjemně(bundu jsem vyprala a uklidila na příští rok do skříně) Bylo to dobré, než jsem se otočila v polovině do protisměru🙄 Pofukoval severák, ty krupky sněhové mi metly do ksichtu, ruce jsem stáhnula do rukávů(ještě, že mám krátké ručičky a na všem dlouhé rukávy😜) Ale dala jsem to, i bez kapuce, posledních 300m už jdu zase s větrem do zad. Takže dneska zase venkovní práce zrušené, je mokro a nevlídno. Už i vyčuhnulo slunko, ale si to rozmyslelo. Ráno chodil po zahradě sousedovic Kvído, koukala jsem na něj z ložnice u čištění zubů. Soused má sundaný ten plot, jak dělá fasádu, tak toho asi využil. Když jsem se vrátila z obchůzky, tak jsem ho nikde už neviděla. Vikťa šel pak ven a vrátil se s nějakým krvavým flekem ve fouskách, tak nevím, jestli se někde dorvali, nebo se tak sám poškrábal😏

Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 16.03.2025, 11:58:58 xxx.xxx.88.196

Briťáci🙂 Zrovna včera jsem měla řeč o kočkách s bratránkem. Přestěhovali se z bytu se 14letou kočkou do baráku a ona začala chodit na zahradu. A prý je tak nadšená, že už i spává v garáži, do baráku se jde za nima jen pomazlit, když přijdou z práce a chce pustit zase ven. Nikdy asi neviděla myš, teď nosí myši jak divá😀 Je to taková nějaká polochlupatá kříženka, něco jako ta norská lesní či takového něco. Podle fotek není mourovatá, spíš taková dohněda, s bílýma znakama. 

lesnizinka
lesnizinka 16.03.2025, 11:27:52 xxx.xxx.88.196
Sarah01:

Kočkám vůbec nerozumím, nikdy jsem je neměla, tak by mě zajímalo, proč musejí být dvě? Znám spoustu lidí, kteří mají jen jednu. A z pořadu Kočka není pes si pamatuju i případy, kdy se jim ty kočky rvaly do krve. 🤔 Psa jsme měli naposled jednoho v paneláku, jinak jich taky vždycky máme víc, ale kočka není pes, ne?

Vzhledem k tomu, že naši dva se taky nijak zvlášť nemusí(jak kdy, někdy jsou spolu v pohodě, noci běžně, ale někdy se servou) takže si taky myslím, že je to dvousečné. Když si nesednou vůbec, bude to pro změnu starost navíc řešit, co s tím, aby se nepozabíjeli🙄(i když asi jednodušej, jak nesnášející se psi, protože kočka si prostě zaleze) Dle mého názoru kočka smečkové zvíře není, zvládne se tolerovat, ale většinou je spokojená sama. Jinak je to u koťat, ty se jako každá mláďata potřebují vyblbnout, natrénovat na parťácích lov(ti jim vlastně nahrazujou sourozence, se kterýma by přirozeně vyrůstali)

Kočka v bytě…to je taková samostatná kategorie. Nemá žádnou možnost setkat se s jedincem svého druhu, ať už v dobrém či zlém. Nemá žádné podněty z venku, těžce se nudí. Proto si myslím, že veme za vděk i druhou kočkou, možná raděj zvířetem jiného druhu, které nebude přirozený konkurent. 

lesnizinka
lesnizinka 16.03.2025, 11:12:35 xxx.xxx.88.196
Kilian:

…no vzhledem k tomu, jak ho tam Canka označila, tak předpokládám, že je to ten samý…

Přesně. Než jsem se Nikči optala taky, už to vlastně ,,vysvětlila" sama. A tedy mě zaráží, že když má ségra takovýhle průšvih, nepodpoří, nepomůže, nezachraňuje partner, ale volá ségře. Jako ano, když jsou si velice blízké, v případě, že partner je někdo mimo, neuvolní ho z práce nebo nevím co ještě…v pořádku. Ale prostě v prvé řadě mě zachraňuje muž. 

Ahoooj holky, už jsem konečně na příjmu, tak nějak normálně. Vrátili jsme se v pátek před půlnocí, Vikťa na značkách, no Gucci pořád nikde, vlastně celou noc a celý den nebyla v garáži, ani na jídlo😲 To už jsem začínala být nervozní i když vím, že je schopná ,,zašít" se v domku. Takže jsem nahodila bundu(byla zima hrozná, po těch teplých dnech) a letěla svítit mobilem po zahradě a do domku. Ne, že bych si myslela, že bude někde v zahradě v té kose, ale hulákala jsem celou cestu. Domek jsem prohlídla, pelechy, zákoutí, kde bývá zašitá a Gucci nikde. Letěla jsem před barák svítit kolem cesty do křoví, ale určitě jsem vůbec nepočítala s tím, že by Gucci šla ven a vlezla pod auto. Když jsem se vracela(s nepořízenou, vlastně naštěstí) volal Tom, že už ji má. Dostala jsem vylágoš😉protože jsem si sice zavřela ventilačku v ložnici, ale zapomněla jsem ji zavřít na balkoně na chodbě. A Guccina ji asi objevila, tak si myslela, že se za oknem na nás dořve😏 Nevím, jak dlouho trdlo na tom balkoně čučela. Musela si asi k jídlu chytit myš, protože měla dvě klíšťata a ona teda chodí poslední dobou ven minimálně…bojí se nových sousedů a taky toulavého Macka. Včera jsme pro změnu byli půl dne na oslavě u bratránka, takže taky vlastně celý den v čudu. U nás 3st, táhne severák, kosa a slunko před hodinou trochu vysvitlo, ale už zase není a dneska to ani moc nevypadá. Ale mě to nijak nevadí, ven jsem se ani nechystala jít pracovat, mokro, zima, ale musím uklidit konečně ložnice, popřevlékat postele, takže i povysávat, setřít podlahy, vydrhnout koupelny samozřejmě. K obědu jen křidýlka s kaší, nic složitého. Byl problém něco vymyslet, protože včera na oslavě bylo všechno😏

Kometko, překlepů mám x, houby to vidím, z mobilu úplná trága, takže pokud možno, ani nepoužívám. S automatickou opravou bych asi zbláznila. Teď na nové klávesnici na noťasu mám posunuté písmenka na klávesnici malinko jinak a šílím, než něco napíšu, opravuju to snad 100x. A i tak si hromady překlepů vůbec nevšimnu.

lesnizinka
lesnizinka 15.03.2025, 10:40:40 xxx.xxx.88.196

Určitě, starší mírná kočička, zvyklá být jedináček, by byla super👍Nechtěla jsem to nějak rozebírat, když uvažují o koťátku…

lesnizinka
lesnizinka 15.03.2025, 10:33:00 xxx.xxx.88.196

Děkuju moc, jen mě to zarazilo, překvapilo, že stránky chybí. Většinou dotyční o sobě napíšou základní info při prvních kontaktech a to se právě ,,vypařilo". Marně jsem dumala, kde je chyba a kde to teď najdu. Super, ještě jednou dík👍

lesnizinka
lesnizinka 15.03.2025, 07:44:18 xxx.xxx.88.196

Ježíš Niki, tak tohle jsem fakt číst nechtěla, to je hrůza!😢A ještě se špatným koncem. Ségra si bude ten záchod vyčítat dlouho, jenže prostě se to stává, člověk pořád spěchá, nekontroluje a nedomýšlí důsledky. Koťátka budou asi až tak za dva měsíce, myslím, kočky teprve mrouskaly😕

Ach jo…🙄

lesnizinka
lesnizinka 14.03.2025, 14:51:12 xxx:xxx.9d6a:3f03

Pisu z mobilu, tak tam budou blbiny, ale Buggyro koukam, ze vam vsechno krasne  vychazi, asi mate dle kondiciogramu stastny den😛 U me je to dneska tak nejak sumak, ale jo vlastne, mamka volala, ze u nas prsi👍 Tom je na jednani na ministerstvu, tak ten by taky stastny den potreboval😉 Rano jeste psal soused, ze jde z nasi strany delat fasadu(ja ho varovala, ze je tam dest)) A z dovolenim nam rozebere plot, aby se k ni dostal. Tak dostal instrukce, at hlida Viktenu, aby nezdrhnul.Ale myslim, ze ani on takovy hrdina neni, Gucajza  at je kde je, ale ta nevyleze.

lesnizinka
lesnizinka 14.03.2025, 10:21:23 xxx.xxx.154.234

A teď se nudím, válím se tu v posteli, než vyrazím na ten Chodov. A vzpomněla jsem si, že jsem o víkendu potkala kámošku, viděla mě šlapat ráno kolem potoka, jak venčila psa, tak na mě čekala, chtěla s něčím poradit. A říká: ty jsi měla vždycky psy tak hodné, vychované. Naše holky vás znaly od mala a vždycky říkaly: a potkaly jsme Radku s tím úžasným velkým bílým psem🙂 To zahřeje u srdíčka❤️

lesnizinka
lesnizinka 14.03.2025, 10:14:22 xxx.xxx.154.234
lesnizinka:

Dobrý den, narazila jsem na problém: netuším, kde najdu starší zprávy od člověka, se kterým jsem si toho napsala mnoho v SZ? Není tam třeba stránkování, jako na forech, takže to znamená co? Že se jich uloží třeba jen 10? A zbytek už není? Nebo ví tu někdo z diskutujících?

Cituju sama sebe, můj dotaz tu visí celkem dlouho, bez reakce. Může mi prosím někdo z adminů odpovědět, poradit?

lesnizinka
lesnizinka 14.03.2025, 08:59:42 xxx.xxx.154.234

Včera celý den v Říčanech na nácviku dětského orchestru. Za měsíc se bude nahrávat ve studiu, tak je potřeba ještě hodně potrénovat. Děcka jsou skvělá, na to, že se sjedou z různých koutů republiky, se sehráli rychle👍Bylo to náročné, naštěstí byla pauza na oběd. Když jsme tam přijížděli, hustě sněžilo,,vločky" jak vata. Mamka hlásila, že u nás tak trochu prská, ale kolik, to ona nezměří. Tu v Praze doslova lilo, celou noc. Na krmítku jsem sledovala kočky, jak nažívají v garáži…a Gucci tam nebyla celou noc🤔Myslím si, že se uklidila do zahradního domku, dělá to, když nejsme doma. Snad se přijde alespoň najíst😕

lesnizinka
lesnizinka 13.03.2025, 14:06:40 xxx:xxx.9d6a:3f03

Majky jsem vcera potkala v zahrade dve. Jednu jsem musela evakuovat z kamene, ze ktereho nabiram vodu, abych ji nechtene nezaslapnula.

lesnizinka
lesnizinka 13.03.2025, 13:58:01 xxx:xxx.9d6a:3f03

Asi tak: pred mnoha lety jsem u nas v lese objevila vzacnou orchidej. Nebyly mobily s fotakem, takze jsem si misto poznacila svou zutou ponozkou uvazanou na ker u cesty, ze ktere bylo nutne vlezt do krovi, kde byla na malinkem paloucku. Sesla jsem do vesnice, pujcila si od brachy fotak, vylezla zpatky do hor a vyfotila ji. Za par let jsme se o tom bavili s kamosem,ktery dostudoval a nastoupil jako botanik do CHKO. Sla jsem orchidej zkontrolovat, abych mu ji pak ukazala. Probehla tam tezba, misto rozjezdene, naprosto zdevastovane. Orchidej i vsechno ostatni v prdeli(slusne se to fakt rict neda) Ne, nenapadlo by me ji rypat kor, kdyz tam byla jedna jedina. Ale kdybych to udelala, mohla mit alespon nejakou sanci. Byla to okrotice cervena. Jeji o neco min vzacna pribuzna, okrotice bila, se mi casem nastehovala do zahrady sama a s ni i dalsi druhy. Co jsem si narypala v horach byly konvalinky a jednu lilii zlatohlavek. A to az po tehle zkusenosti, ktera je pro me bolestiva jeste po skoro 25letech. Takze at me nekdo s kecama o ochrane polibi….

lesnizinka
lesnizinka 13.03.2025, 09:25:29 xxx.xxx.154.234

Buggyro, na snídani volal kolega, který právě pobývá v Liberci, že tam hustě sněží. Zapnu comp a tam první zpráva, že ve Frýdlantském výběžku hustě sněží. Takže už se to ví, že u vás sněží, mám to potuplované 3x😛V Praze leje. U nás dle radaru nejspíš za chvíli vyjde slunko🙄

lesnizinka
lesnizinka 13.03.2025, 08:17:37 xxx.xxx.154.234

Čau holky, tak co se ztrácení týče, myslím, že v tom jsem v pohodě do chvíle, než se začnu spoléhat na navigaci. Už se mi stalo, že jsem v Praze hledala obchod a chodila stále dokola, protože mi tvrdila, že musím tudy a hotovo. Po druhém okruhu jsem tu blbku vypnula a po 100m byla na místě. Nachodila jsem tehdy skoro 4km😏V nákupáku…tam je to o něco horší, páč jak jich navštěvuju víc(ne, že bych něco pořád nakupovala, ale zabíjím tam bloumáním čas, když čekám na muže) tak se mi pletou dohromady, takže si myslím, že tady za tou uličkou se zahne vpravo a je tam restaurace…a koukám jak ťululum, protože je tam úplně něco jiného. Pak mi dojde, že ta restaurace je úplně v jiném centru😛

Mám možnost, jsem v Praze. Tom jel už v úterý, já jsem odmítnula jet tak brzo, protože jsem potřebovala makat v zahradě. Takže jsem přijela vlakem včera večer. Dneska celý den v Říčanech, zítra nějaké to nákupní centrum😉(musím koupit bratránkovi nějakou sladkost na oslavu) Jen ještě nevím, kam vyrazím, ale nejspíš klasika…Chodov. V Praze klasika…prší. Možná pár kapek spadlo i u nás(s mamkou jsem ještě nemluvila) ale ten obr mrak šel víceméně mimo nás🙄Včera jsem čistila skalku, jen triko s dlouhým rukávem(bylo 17st) a já zpocená jak hovado. V Praze Tom hlásil 13…taky klasika🙄

lesnizinka
lesnizinka 12.03.2025, 07:43:10 xxx.xxx.88.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 12.03.2025, 07:14:50

To jsem chtěla napsat taky. Takovou myš jsem viděla, když na ni šlápnul kůň. Možná ji kobča zašlápnula a Berťas jen sebral😉

Já včera musela všechno odedřít sama(no jen jsem vyhrabávala a vyhabávala, ještě od jezera a od potůčku) brigádníci nepřišli, ba ani nedali vědět, neomluvii se😠 No je tu teď asi milion hromad a hromádek a jelikož se nenahlásili, ještě asi dlouho bude. A dneska musím tvořit další, zdaleka nejsem u konce ani já🙄Sem pak vždycky tak sedřená, že jen poobědvám a odpadnu. Ale už je dýl světlo, tak po obědě jdu ještě druhé kolo a odpadnu pak ve 20h😏

lesnizinka
lesnizinka 11.03.2025, 10:15:23 xxx.xxx.88.196

Já zase 30% vůbec nekupu, jen 45 a výše🙂Rozvařené špagety(těstoviny všeobecně) tak to asi nechutná nikomu, ale to si prostě člověk musí pohlídat. I když…u těch dražších to asi až tak nehrozí. Čekám brigádníky, účast nějak nepotvrdili, tak nevím, jestli vůbec přijdou. Já valím pracovat buď jak buď. 

lesnizinka
lesnizinka 10.03.2025, 19:52:45 xxx.xxx.89.59

Buggyro, eidam a goudu od sebe taky nepoznám, možná snad, kdybych to ochutnávala zároveň, ale spíš ne. 

Bobi, na parmezán sice mám, ale pro mě není o co stát, mnohem víc mi chutná eidam, či ta gouda. Parmezán je na mě moc aromatický a úplně změní chuť celého jídla. Dávám si ho naprosto vyjímečně, než bych si ho koupila spíš jen, když ho od někoho dostanem. Ještě ráno jsem koukla na předpověď a nic, déšť na většinu týdne už byl zrušený👎 V 16h přijedu ze Slovenska z pohřbu a Tom mi hlásí, že jde nějaká fronta a že asi poprší. No nevěřila jsem, až mi to ukázal na mobilu. Tak ne, že by to stálo za řeč(3mm) ale my musíme být rádi za každou kapku.