megi-the-pes: Tuhle ubohou pružinku mají moje nůžky na růže… jednu sezonu přežily…
Pletivo nepotřebuje takové kleště, na dřevo i plech mám trapnou lidl aku “sešívačku”, sponkovačku, bere sponky i hřebíky, velký, na tu směšnou cenu má celkem sílu, v pohodě prorazí plech, ničím ji už dlouho a víš, kdo mi ji půjčil, to je taky dobytek, my jsme dva. 😀
Tento nástroj je schopný akorát zatočit sponečku dokola, což vlastně nikdo nepotřebuje,
a co budu dělat s něčím, co nic jiného neumí?
Každá značka si tyto kleště objednala na Alibabě, skutečná cena je 94 Kč i s dopravou.
Prodávají se tady pod Geko, Obi, ale i pod “lepšími” značkami.
A tohle se dělá se vším.
https://www.elihandmade.cz/retail_trade-3382.html
https://www.aliexpress.com/item/1005007009915872.html
Kup si bezkartáčovou cca sponkovačku. A tu už beztak máte. 😀
Ne zrovna u těchto kleští, ty jsou mimo mě, ale když někdo hodí, že si něco koupil za celkem větší peníz, první co udělám je, že si to vyhledám na Alibaba a hned vidím, že to je tak třikrát levnější a tady to prodávají jako úžasnou věc za ,,dobrou"cenu😏
Bobi to mě pose…to jsi ušila za jeden den? 😲 Ježíši, to já jsem teda lemra líná, to bych určo nedala, prostě by se mě nechtělo, 100x bych odběhla a nedošila to…se znám😊
Tak výborné🙄 u nás do rána -7, hlášeny asi -2, co si tak pamatuju, že jsem to četla někdy v pondělí mamce. Bylo tam samé na noc-1, -2 každou noc. Jsem jí právě říkala, že trochu ještě v noci mrznout bude. Jestli mi nezavřel bricgádník za sebou v domku dveře, tak mi tam pomrzly zimované kytky…neměla jsem sílu už tam jít to zkontrolovat. Dneska ani nemůžu zvednout ruce při oblékání - jak jsem namohlá👎
Biotop jsem si vytvořila v zahradě a na ten mi nikdo nešahá, neovlivňuje, maximálně tak já a sucho..ale tak by to bohužel bylo i v krajině. Já řeším bobra uprostřed vesnice, maximálně mezi dvěma, které máme spojené. Tam nic takového, co pisujete nikdo nevytvoří. Nejsou podmínky, prostor, tu jsou baráky jeden na druhém a totéž humna. V tom málu volného prostoru je vtěsnaný potok. Sic zregulovaný, narovnaný se splavy, ale naštěstí ne betonová stoka. Takže prostor pro stromy kolem je, než se do toho vložil krom okolobydlících…i bobr.
Bobca: jo. tihle tam jsou už druhý rok..před tím tam byli kluci..Raduš,v pondělí nezapomeň,přišel mi mejl,že do 5,2,,jinak to posílají zpátky..To jako vám nedávají do schránky upozornění?když tě nezastihnou?? a to by jako ti už pak nedoručili a poslali to zpátky?..to je teda služba zákazníkovi…
Co si pamatuju, tak dávávali, ale pak to nějak přestalo a začali telefonovat, že vezou balíček. Jenže: mají nějaké podivné rozdělení, což jsem nepochopila. Ráno pošta rozváží nějaké dopisy, naposled to byla nějaká lejstra z banky. Pak chodí různí roznašeči, ti nosí letáky klasicky, ale pak i nějaké věci, jako jsou různé katalogy, lísteček, že je výkup kožek, dopisy od Obce apod. Odpoledne jede pošta z města jako-že nějaké centrály, vozí balíky a ten právě volá. Teď se mi stalo asi dvakrát, že nevolal, ale balíček hodil za plot (to máme domluvené) Takže nějak vůbec netuším, v čí kompetenci byl tenhle balíček od tebe🙄 Kocourkov🙄
Bobi, já jsem ani nezachytila, že tam máš mladý pár. Já si pamatuju dva kluky, pak už tam byl tuším jen jeden...
A tu poštu jsem dneska nemohla, do 16h jsem měla brigádníka na ten plot a pak jsem (po 5h na žebříku) musela jít vyrobit nějaký oběd, páč už mi docházelo šoufl🙄 A už nejspíš nikdy nevstanu😏
drvodelkafialova: Ano, podobně argumentují chovatelé hospodářských zvířat, vzpomínáte? Těm se také nelíbí pozemky obehnané vysokými ohradami s elektrickým ohradníkem. Případně chov slepic pouze ve voliérách s betonovou podlahou. Matně si vzpomínám, že se tu řada lidí vyjadřovala ve smyslu, že to je jejich problém.
Tuto argumentaci nechápu. Já jsem omotala stromy, na kterých mi záleží, ale které patří Povodí. Povodí nevadí, že to skácí bobr, protože kdyby to udělalo Povodí, lidi budou řvát. Takto si jen odvezou dřevo. Kdybych to měla na svém pozemku, tak si to podle toho ochráním.
Úžasná idea, ale bobr vám tam žádné osiky a olše nenechá, to si buďte jistá. Něco žrát musí, takže zkouše všechno, včetně rašících proutků vrb. Zůstane planina, takže se odstěhuje. Ve chvíli, kdy začne planina obrůstat, přitáhne zpátky. 10let to tu sleduju.
Ano, ty největší stromy jsem omotala sítí z balíků, co tam chovatel ovcí pohazuje kolem. Ale nemám čím omotat stromy v délce 1400m.
Sarah01: Kde nikdo nebydlí.
Lidi jsou dnes skoro všude. A kde nejsou, tak za chvíli budou. 🙂
Bývalý výcvikový prostor Brdy, Šumava, Českosaské Švýcarsko….Obrovská území s pár lidma.
Zrzavci: . Už tak je kolem stromů málo, každý uřeže ten, který jemu překáží
🙂 a máme to. Ale po těch kamenem házet nebudeme a nadávat mu a vytlačovat ho.
Proč myslíte, že ne? Souseda jsem seřvala a nahlásila na Obec, ať si to s ním jdou vyřídit, je to jejich v kompetenci.
Aby bylo jasno - dlouho jsem byla na straně bobra ano, přesně do chvíle, než začal dělat paseku u nás. A to doslova, paseku. Je cenější jedno zvíře, nebo 10 stromů? Pro přírodu myslím. Brdy je něco jiného, než vesnice. Už tak je kolem stromů málo, každý uřeže ten, který jemu překáží a nakonec tu není takřka nic👎 Kolik toho nakácel u vás, kteří se zastáváte? Neříkám, aby ho někdo zabil. To rozhodně ne. Ale přestěhovat někde, kde jeho píle nebude lidem vadit. Kde nikdo nebydlí.
Nadávat na lidi….to by bylo fakt ne dlouhé povídání😉 ale tohle je o bobrovi. Nemá cenu se přít o to, kdo je větší blb, člověk by to vyhrál na celé čáře, ale tohle je o bobrovi😉
Janae: Ne, Orionka nejsem. Nevím proč mě to nepodepsalo.
Aha, pardon, většinou to právě bývá Orionka, kdo je nepřihlášený😉
Anonymní: Já mám s Hrdzou trošku problém dokáží výborné písničky, ale také brutální hudební kýče a dost střídají zpěvačky, nikdy nevím, co od nich čekat.
Hrdzou byla výborná Susanna Jara, tuto poslouchám neustále do kola už hodně dlouho.
https://www.youtube.com/watch?v=4TYh6aoCSHY
A pak jsem před časem objevila Ameriku, Rozálii, toto mě baví hodně, Radůza je lepší, ale toto je také dost dobré. https://www.youtube.com/watch?v=Q4T4bwrCTnk
A Susanna Jara je také skvělá, nedivím se, že se od Hrdzy trhla, hodně je převyšuje.
To jste vy Orionko? Rozálie, jako-že Havelková? Ta shodou okolností vystupuje taktéž👍
Bodlinka: napadlo vás někdy třeba, proč mají stromy měkkého luhu brutální schopnost pařezové výmladnosti?
proč je možné řezat hlavatou vrbu do nekonečna? k čemu je dobré, aby evoluce dala vznik stromu, který seřezávaný žije déle než když se nechá být?
To má většina stromů, ale nic to nemění na tom, že z uřezaného (v tomto případě ukousaného) stromu, nevyroste tentýž krásný silný strom, ale nevzhledné houští, které ano, pro přírodu má také význam, pro nás už bohužel takřka žádný. Já u toho potoka bydlím, sleduju, co se tam děje po zásahu bobra, který se tam objevuje cca 10let, po ,,zásahu" Povodí, které si tam nadělá dřevo, nejspíš aby mělo vedení čím topit.
Úsporka…tak to by mě ve snu nenapadlo, ale jsem šetřílek😛 to fakty jde???😲
Ano, ukazovali onehdá bobra někde v Brdech, na ,,území nikoho", jak vesele kácí stromy a staví hráze. Problém je, když totéž dělá přímo ve vesnici. A druhý problém jsme my lidé, kterým vadí a to i mě, že kácí kolem potoka, kde je krásná houština stromů a keřů, takový biotop, který v horkých létech dává příjemný stín, lidi chodí kolem potoka, který teče středem vesnice rádi na procházky. Bobr je za týden schopný nechat 50m břehu holého, zlikviduje za noc strom, který tam rostl 50let. Nejsme Amazonie, u nás nerostou stromy ,,hleďa voči", náhrady se třeba já už ani nedožiju. Takže jo, na bobra jsem nasr…fest. Když řádil před mým barákem, nosila jsem tam psí bobky a k večeru po něm házela kamení a řvala nadávky. Vyržel to tři dny a odstěhoval se.
Tak začala bych tím, že bych odjela jen na jednu noc, možná jen třeba do půlnoci, aby věděl, že přijedete. Pobyty mimo prodlužovat vždycky o den(o noc) Já vím, u normálně pracujících lidí to není tak jednoduché, ale pokud by bylo, bych to zkusila. Druhá možnost, co mě napadá, pustit mu tam potichu rádio? Je v zahradě, nebo přímo v kotci?
Mleté jsem v obchodě koupila snad jednou v životě - kocourovi. Muž by to nejedl. Většinu si melu sama, čirou náhodou jsem včera jela k řezníkovi pro klobásu a měl čersvě mleté maso, tak jsem ho vzala na vepřenky a bylo moc dobré. On si i sám chová prasata.