Jako děcka nás taky taťka učil, že jadérka jsou zdravá, takže se jí. Dost pochybuju, že i bez těchto fám, co jsme tu vzpomněli, dnešní děcka nějaké jadérko sní, protože zpovykané matky jsou schopné najít na NETu dalších tisíc důvodů, proč se to sníst nesmí. A všímáte si, kolik lidí je poslední dobou po operaci slepého střeva? Za nás to byla hodně vyjímečná záležitost, teď o někom takovém slyším snad co týden😲
»
Odpověď na příspěvek uživatele
J5 z 29.12.2024, 16:09:10
😄😄👍 To jste trefně popsal rodinu mého muže a následně nás dva😛 Humus nehrozí😉 má alergii na sezam😏 (a piniová semínka) U nás to vypadá tak že: já miluju semínka křupající v melounu. On mi je ze svého vyškrabuje na talíř, ať si je vyjím. Protože je mlsná huba, vezme si z mé oříškové čokolády, ale ořechy ožmoulá a strká mi je, ať si je dojím😏
Zajímavé, že domácí marokánky, které celá rodina včetně mě dělá k Vánocům a je to jen směs ořechů, semínek, sušeného a kandovaného ovoce…na ty se vrhá a ořechy ani semínka mu v nich nevadí😉
Tak Niki, alespoň to máte vánočně hezké👍 U nás jen mrzne a svítí slunko, takže žádná námraza se nekoná😕 Koukaje na Nikouška: kde je ten Viktor, kam šel? (před chvílí ještě seděl před barákem na sluníčku) Kam by šel, beztak žere granule v garáži…😏 Odpovídá Tom. Všichni přes ty svátky vypadáme stejně🙄
Myslíš ty flekaté, mramorované nohy? To je spíš špatný oběh, než chladová alergie, to mám taky. Ráno když jdu na obchůzku, nahoře jsem navlečená, ale dole jen teplé legíny, tak mám ty nohy taky přemrzlé, ale mě to neva.
Třeba, že to čtvrté vnouče vidělo babičku, jak to vyrypuje? Nebo druhou babičku?😉 ještě jsem zapomněla dodat: pokud tam není silný vliv otce. U nás i kdyby mamka nad myší ječela, taťka by nám vysvětlil, že myš je milé zvířátko s hezkýma očkama. I když babča řekla tu blbinu se slepým střevem, taťka vysvětlil, že ze semínek to prostě není. Mamka ani babča slepé střevo od 20let neměly, ale ze semínek to jistě nebylo, je to nejspíš nějak dědičné. Všechny děti a vnoučata si ty její hrůzy už rozebrali: dvojčata😏migrénu, žlučník, cukrovku, revma…tak já čekám právě na to střevo, protože dvojčata už mě s jistotou nepostihnou😜
Áno, ťuhýk je stálý obyvatel mé zahrady, takže tyhle ,,poklady" tam nacházím také. Na podzim jsem chtěla vyřezat jednu velkou větev z ještě většího keře, nahrnu se k němu, zvednu hlavu a na ní napíchnutá tahle zdechlina. No tak jsem zase vyklidila pole, neměla jsem zájem, aby mi to u toho řezání spadlo na hlavu😏
Stelle: Protože v jejich rodině panuje prdlá pověra, že z ořechů a všech semen 100% dostane zánět slepého střeva🙄
To nemyslíte vážně😂. Záně slepého střeva.
Jo, jo Stelli, určitě to tady starší generace taky zná.
Bobca: Raduš,to je hodně velký rozdíl..krozny ,nebo sušené hrozinky..Já miluju oboje,ale moje starší děcka je vybírala ze všeho,tak jsem musela dělat i bez hrozinek…
Tvoje starší děcka, znamená stále tvoje, nebo ta vyvdaná? Protože pokud já mám zkušenost, tak tohle, stejně jako třeba averze k některým živočichům, je to, co se dítě naučí od rodičů, či jiných opatrovníků. Když bude mamka ječet nad myší, ječí i děti. Stejně tak vidím, že je to i s rozinkama. Stejně tak je to s ořechy u mého muže👎 Protože v jejich rodině panuje prdlá pověra, že z ořechů a všech semen 100% dostane zánět slepého střeva🙄
»
Vahine z 29.12.2024, 11:08:08
Koukám na ně vždycky v Brně v Olympii, prodávají je tam v těch ,,stáncích" uprostřed. Minule jsem na ně čuměla snad půl hodiny, jsou od nejmenších až po úplně velké. Měla jsem tiky si alespoň některé koupit, ale jsem nepřišla na to, kam já bych jej umístila. Jedno místo mě teď na takovéhle menší napadlo, až se tam znova dostanu, třeba si některé vyberu. No já jsem ,,vrah pokojových rostlin" tak nevím, jestli je to dobrý nápad😏 Ale líbí se mi to moc👍
»
J5 z 29.12.2024, 11:30:29
😛 Bohužel mandle a ostatní ořechy jsem muže taky nenaučila jíst, takže i když nechápu, znám😉 Momentálně se snažím s tím, že ořechy jsou dobré na mozek, tak třeba se povede😉 S vlašáky u nás bída, ale lískáče máme svoje, tak je škoda je nejíst. Mandle nám dává teta ze Slovenska, jim rostou ve vinohradě. Vánočka se necukruje, tedy alespoň u nás ne. Mandle taky nedáváme, ale když lupínky mám, dám. Co nikdy nepochopím tu úchylku: nesnáším rozinky. Nemá to žádné racionální vysvětlení, když dotyčný hrozny jí😏
Je zima, i tak chodí ven? Naše kočky teď fakt minimálně, dvakrát denně třeba na půl hodiny. Asi bych se právě snažila ho co nejvíc teď držet doma, aby trochu venku odvykal. Já jsem starou kočku vlastní ještě nezažila, tak je u mě těžké si představit(i s mojí náturou) mu ten venek sebrat. Ale třeba to nakonec nebude až takový problém, budete asi muset posoudit samy, znáte ho nejlíp.
Stelle: …tak bych se přidala. Ty vánočky jsou fakt nádherný. Jsou v nich rozinky?
Hodí ti do nich, co si řekneš😉
Já vážně nevím. Záleží i na tom, jak moc je fixovaný na mamku, nebo jak moc je zvyklý na venek.
Niki s tou sýkorkou je to divné, ale nemyslím si, že by tam spadla a nedostala se ven…má křídla. Spíš…jestli nebyla třeba nemocná, chtěla se ještě napít a už to nezvládnula. Já bych se asi na ty zmrzlé bobky vybodnula a posbírala to, až rozmrzne😏 U nás trochu blbá nálada, hlavně kvůli mamce, protože chystala, moc se těšila na vnoučata, protože tu dva měsíce nebyli a teď to vypadá, že možná nepřijedou vůbec, protože malý je ještě pořád v nemocnici, výsledky ještě nemá dobré🙄 Kdyby ráno jo, tak by je zítra třeba pustili, ale jestli by mohl zrovna jet na Moravu nevíme, až co doporučí doktoři. Mamka už z toho pochopitelně chytla migrénu včera👎
Bobi zjisti, kolik toho zlata má😉 když tak si uděláš na pár dnů výlet do Prahy😜
Teď jsem to taky četla a koukala jak blázen. Fíha, ani jsem netušila, že takový ptáček existuje😲 Tedy jméno znám, ale jsem myslela, že je to nějaké krajové třeba pro rehka, který je například u nás ,,kominárek"🙂
»
kometa z 28.12.2024, 07:14:11
Nic si z toho nedělejte, já tady taky nic😜
Děkuju🙂 Ono má přírodní přítok, takže pokud v potoce teče bláto, nám sem teče bláto, i když by se tedy cestou mělo trochu usadit. Za těch bezmála 20let má zanešené dno. A tím, že vyrostly vrby a veškeré listí padá do něho, tak je to už hotová kalamita. Před Vánocema dvakrát vichr, který nalámal vlečku větví a polovina z toho skončila v jezeře🙄 Na jaře snad projde komplet údržbou. Nosím tam ryby, co už téměř každoročně zachraňuju v mlýnském náhonu(našem přítoku), který v létě často vyschne. Letos jsem přišla pozdě, pstruzi se udusili jako první samozřejmě😢 Takže jsem zachraňovala hlavně hrouzky a nejspíš zase mladé běličky(jelce) Náhodně se tam objevil okounek, jedni sousedé jsou rybáři, přinesli mi druhého a máme to hejnečko mlaďošků. Rodiče zřejmě nepřežili některou zimu, už je tam nevidím😟 Nebo volavka🙄 Prckové jsou roztomilí, říkám jí proužkatci😉 Zatím jelci likvidovali je, když byli malinký potěr, snad oni časem budou likvidovat potěr bělic, případně přemnožených karásků😉(všichni mě straší, že se mi tam přemnoží)
J5: Už mám klid, objevil jsem jí šikulku.🙂
Ste dobrej😛👍 Sama bych v tom chaosu nenašla nic, nevědět😏
Verun může být, já se v rybách moc neorientuju. Kapřicí Jarmilou jste pobavila😄
Na pečení jsem kopyto, dám tam párátka a stejně sjede…i s párátkama😏
aldamax: Nevím, jak velký prostor potřebujete ochránit, ale kamarádka v podobném případě natahala různě křížem krážem prádelní šňůry a na ně sem tam zavěsila ty nejlevnější, nejhnusnější, nejkřiklavější a blikající vánoční řetězy od vietnamců.
Velký, celé humno, cca 50x150m. Strejda včera rozvěsil ty CD, tak uvidíme, jestli to pomůže.