mám zimní tapetu…
mám zimní tapetu…
Já stromek už mám-po Mikulášovi vždycky vatahuju z pytle..Jenže-na hůře na něj někdo něco dal,tak byl splesklý víc,než kdy jindy..Nelíbí se mi,ale když svítí,není to vidět..Ještě se mi ho nechtělo vyhodit..Má chudák 20 let,dávám ho do pytle nastrojený a pak jen vyndám..jen ty větvičky musím trochu porovnat..pak ho vyfotím..Včera mi Eliška dovezla od dcery velkou šišku-jsou v ní světýlka..a na baterii..Pak taky bliknu..U nás sluníčko bylo chvilinku,a je zase ponuro..
přišly mi teď vtipy na čtení..jsou některé delší,ale podělím se..🤗hezký den..nad námi je mrak jak ze"dne nezávislosti"
Ale až dostanou v Kanadě trvalej pobyt ( jestli teda ), tak se prej vrátí. Už aby to bylo.
Tomu moc nerozumím..když dostanou trvalý,tak bych myslela,že tam zůstanou,hm?
Proti tetování osobně taky nic nemám,snacha s vnučkou jsou tetované…Navíc mají kuličku v jazyku-čemuž teda moc neholduju,ale je to jejich věc-mě by asi zavazela…mě se líbí nad zadelí ten ornament,a kdysi měla spolupracovnice na paži tu trnovou korunu dokola..nebo na kotníku jsem to viděla..Eliška si včera nechala obtáhnout starší tetování..má tam dědu(narození+úmrtí) v srdíčku a teď si nechala rok narození sebe a Stellči-sestry..a na předloktí zespodu nápis “normálně nenormální”-nevím proč,ale prostě ….nebo naopak? už nevím..Paže oblepené strečkou a šla na odpolední montovat myčky🤔musela trpět..
A Nikča má Čanku na paži-ta je moc pěkná a na zádech celou..to muselo bolet..Jakpak se asi má na dovče?nebo to byl jen víkend?.už jsem zapomněla..
Kilian:…já jsem ročník 67
ten ročník je moje nevlastní dcera…to jen tak…🙂
Ha, ha Bobco, nevytahujte se 🙂)
Však jo,brala jsem to haha..jako srandu..já to brala,že se chlubím věkem…a vo vo tom to je😇každý to myslíme jinak..já svůj věk právě neřeším.."sme také aké sme"🤗
Jinak vpohodě🌼
třeba Přemek Forejt mi přijde,že má useknutý krk..má to až pod bradu..i rukávy…No nevím..je to jeho věc,viděli jsme horší n ajednom “kandidátovi”…z něho šel až strach..😲
orionka-2:Ale to ne v roce 1955 ?! 🙂)
Orionko-já reagovala na vaši reakci k mému příspěvku.nebo to nebylo k věku?že jsem tu nejstarší??hm?😇
já jsem 1956..proto až v únoru mi bude…!jestli jste 55,tak jsme tu spolu nejstarší..💐
Nebudem to přirovnávat přece k řešení věku u Stellči🤭Bylo to jen na odlehčení..
holky-u nás 8 stupňů..ale zamračeno-hnus☹️..Přijela mi vnučka,šla si cosi nechat vytetovat-pak ji hodím domů..ani nevím co,že se nechám překvapit..Vzhledem k tomu,že má jen malé drobnosti po sobě,tak doufám!!!jen bych nebrala ten barevný “rukáv”-to jsem jí řekla hned…
jo,taky mám příběh.stal se roku 1993...Na podnikovém večírku v jedné práci mě po několika skleničkách vzal bokem šéf,a nabídl mě tykání..že ženám většinou netyká,ale že si váží mé práce,jsem nejlepší pracovnice.atd atd..Dlouho jsem se bránila-právě “ty vole”-"vy vole"Využil prostě mé nálady....ale že to mu vadit nebude..že se nebojím vymyslet ve skladě změny k lepšímu,přímo řeknu,co by bylo lepší a on si váží takových lidí..a jsem rychlá,zvládám hodně věcí…Po novém roce jsem mu nedokázala říct,že to beru zpět..Měli jsme v práci každý jinou barvu propisek,aby poznal,kdo co psal..Já měla zelenou..A dostal se k němu dodák,nadepsaný zelenou propiskou..Byl velký problém,všechny si nás svolal(jako vždycky,když se něco dělo)..Já se na to podívala a slušně jsem řekla,že tohle vidím poprvé.. A najednou jsem byla potrefená husa…Co jsme si všichni vyslechli!!z pozice moci..Litovala jsem toho rozhodnutí strašně..Vozil se po nás-ženských.."než byste se vrátily k vařečce".."zaměstnanci jsou hmyz,který se musí hubit"..byl mladší než já,ale dovoloval si k nám-3 ženám hodně..Dala jsem výpověď,i když mě práce hodně bavila..řval po nás zkrz drobnosti-i když neměl pravdu..V jeden den jsme odešly 2 naráz..Ještě si mě zavolal,že jestli si to nechci rozmyslet,a já slipka mu nedokázala říst to,co bych mu možná dokázala říct,kdybysme si vykali..Kolegové vzadu se sázeli,jestli to stáhnu..Byla jsem tam s kolegou nejdýl..štvalo mě to hodně,ale prostě…Pak se nechal slyšet,že je ve skladě mrtvo,Božky bylo všude plno…dělalo se…My se nesměli ani zasmát,prohodit pár slov,když jsme se potkali..Ale když nebyl v práci..srandiček se navyvádělo,ale práce jsme udělali daleko víc-byla pohoda-měli jsme bezva partu..6-7 lidí..👌
Možná mě tu někdo pozná..je to specifický příběh-dost adresný..ale neva…
orionka-2:Ha, ha Bobco, nevytahujte se 🙂)
Orionko-no schválně..mě bude 9.2. teprve 69🤗..a vám?
Jinak-prokousala jsem se tu dnes 55 příspěvky,a musím uznat-i jsem o tom dost přemýšlela,že zůstanu tak,jak jsem psala..Sardulah,klidně si můžem tykat,ale já ten seznam stejně zapomenu,a pokud zrovna nereaguju na konkrétní příspěvek,tak to asi nemá smysl,přemýšlet,komu “novému” tykám..Nás pár,co si tu tykáme-asi 4(+Fíkovnice se odmlčela),si tykáme vlastně už těch 6 let…vás-pro mě nové-moc ráda čtu,a spíš lajkuju skoro všechno,ale neodpovídám na všechno..nic nevynechávám,mám na to čas..ty 4 vlákna mi stačí..Venčení,všeobecný,víčko,čeština a někdy o všem a o ničem…jsou tam koníci…
efe:Kelišek je boreček, teda vlastně borec, s velkým B!!! A panička je samozřejmě borka!! Moc gratuluju!
U nás se nevenčí, u nás se marodí…
krásné..jakoby si vás hlídali…a zahřívali vás…🤭
Onikání je podle mě takto: tatíčku, oni říkali……
ano,to je onikání..Raduš,tys napsala vykání….A jen to jméno?-to mi chodí taky v mejlech…Příklad..Adéla ze Slevomatu…teď si nezvpomenu zrovna z čeho(možná né Slevomat)ale i mě oslovují “dobrý den Božena”..je to divné..
Bambule to napsala dobře…👍..ono to asi stejně tak dopadne..že to nepůjde hned,nebo třeba vůbec…já si s pár lidmi tady tykám,asi s 5…ale respektuju vykání a asi to tak možná i zůstane😇
druhá část..
špatně se to třídí,tak to dám všechno-něco už asi šlo…😀
pokud se nemíchá do piva tvrdé,tak to jde..mám vyzkoušeno🙂 Zvládla jsem od 6 do 12 taky před pár lety 5-6 piv,ale hrálo se,zpívalo-a to se prý vyzpívá..Opravdu mi nic něbylo🤭…Na delší pití mám radši víno,ale kupuju si stáčené,je lehčí..Sedmička kvalitního vína je dobrá na kratší posezení-a stačí mi-je “hutná” jak tomu říkám já😊..Ale na delší pití je lepší slabší..někdy si dělám i střik..My máme “večůrek”-jak tomu říkají holky v pondělí..taky se bude hrát,tak to bude snad dobré..Navařím si vše dopředu-hlavně vývar..salát určitě a pak si usmažím jen řízečky,a i kdybych dopadla bledě-jakože doufám,že né,tak si je usmažím na druhý den..Hlavně nudličková,knedlíčková polívečka musí být..
takže ráno jsi vyuzená🤭…Holky,normálně,jak to osazenstvo včera na tu svatbu opustilo dvůr-odpolko asi poslední opozdilci,psi začali štěkat..Jak se setmí,imrvére..Já šla lehnout dřív k telce-asi o půl 9..Dvakrát jsem na ně zařvala-nic…Oni jsou zvyklí na světlo z garáže a pod pergolou..to svítí celou noc.tak jsou potichu…Musím někoho odchytit,ať jim tam nechají rožlé,když jedou pryč…
Ten kouř se taky v pátek plazil až ke mě,ale já zavřela-má to ke mě tak 10-15 metrů…
děkuji za odpovědi🙂