úhloměr v grádech, naprosto běžná úhlová jednotka používaná v geodézii (360°=400g)
výhoda daleko přesnějšího měření 🤣
a odkdy má pravý úhel 100 stupňů a otevřený(teda rovina) 200?..a co,a jak tímto úhloměrem jako zvážím? vysvětlete mi to,když je to takové běžné?..tohle jsme se ve škole neučili…hm?a zajímá mě to…
Dnes jdu na 14,45 na pedikůru,jsem našla tady kousek..no,kousek-jak se to veme..ale říkám si,že bych jednou si nechala pěkně ostříhat a nalakovat nehty..Bude se chodit naboso,mám jeden nehet na palci po úrazu takový divný..A asi 3 roky mi je u Zdenky nalakovala její vnučka,takovým starorůžovým lakem.a líbilo se mi to..Byla jsem párkrát tady vedle,asi 15 metrů u ťamanky,když jsem byla s kolenama…ale neviděla jsem tam žádné desinfekční věci..Tak jsem chvíli sama si stříhala,jak mi to kolena dovolila..A stejně,mám paty jak miminko prdelku,takže dám majlant jen za stříhání..co už.Rušit to nemůžu,paní byla ochotná mě tam vsunout,abych byla do pátku,že pojedu do toho Olmika…
To jsem myslím nepsala..po poradě s doktorem mi řekl,že musím jít na tu konzultaci do Ol.,a všechno jim tam říct,a třeba mi posunou termín…Že kdyby do té Karviné,tak pak budu muset jezdit pořád tam..na kontroly,a napřed k anesteziologovi,a tak,Takže 3x tam, než mě vemou..To nedám..Napřed,že si mám obvolat jiné,ale pak je problém..Jak jsem se rychle nadchla,tak jsem se rychle odchla🙂Takže termín uvolním,ať tam můžou dát někoho jiného..No a voalal dnes z Olmika,že doktor tam nebude,tak a ž příští pátek..Na rehabky mi tak přišel papír,musím nastoupit nejpozději do 16.9. a mám tam i Darkov a Slatinice,kdyby Paseka neměla volno…
Sardulah-přesně tak..nikdy člověk neví,co ho postihne…a ještě že jsem si mohla vypůjčit ten vozík….a že mám jeden pokoj..Do koupelny ten práh přejedu a na chodbu taky zkrz prádlo..Jen ty schody..Jsem po včerejšku uchozená..Byly jsme s Jaruš na obídku nakonec U kulhavé kozy-až přes náměstí(než jsme se rozkývaly,tak v bufetech už nic moc neměli..)Pak na horkých malinách U Mozarta..Ráno mi donesla nákup!!Já na ni,že jsem chtěla jen něco na snídani..Tak ta byla královská🤗Sama kolena v háji,půjde v srpnu na operaci-totálku a tady do schodů se táhne s tak těžkým nákupem..A až od Hrušky asi 250 metrů-..Je hodně houževnatá,ochotná,strašně hodná ženská..Umyla mi okna-i vevnitř,že to není pěkné,když se to nerozdělá..Uklidila pod jiřičkama hromádku..jedna nám málem vletěla dovnitř…Nakoupila si šaty,sandály,tenisky s motýlkama,a vrátila se pro šaty s těma samýma motýlkama🤭Jela v 5 domů zase s plnou taškou,ale aspoň lehčí…
Raduš,tak to jsem ráda,že se to vydařilo,naskočila mi husina,jak jsem to četla,ten aplaus-si dovedu představit..Tom musel být naměkko…a šťastný,že se to vyvedlo..👌
No tak ještě tohle…ono nestačí ptáci, ale už i pohádkové bytosti…no bezy mám dva, tak se budou muset sestěhovat😎…
Jako mě přijde, že jak se snažím starat o svoje zahradní zvířátka v čele s ptactvem, tak se mi asi chtějí odvděčit a tak mi na zahradu zasadili nejen bez, ale i ostružiny a ořešák…no jsou to prostě zlatíčka😄
to sestěhování se je dobrý nápad..už vidím,jak dáváš na jeden keř cedulku,že do tehdy a do tehdy ať opustí svůj keř a jdou vedle🤭…ale je to krásné mít na zahradě takové obyvatele..Stejně jak Raduš,ta tam má taky kdeco.
tak se o ně holky hezky starejte🙏.🐌🐛🐜🐝🐞🦗🕷️🐍🦎🦟bzzzzz
Dnes mi přijede na návštěvu Jaruš-kolem 8..cestou se staví pro něco k snídani..Na obídek si zajdem asi naproti do bufetu-vaří tam velký výběr jídelod 130-150kč a je to blízko..
hezký den všem☀️-"a slunce pálí jen"-jak by zpívali Greenhorni….a já vám to sem dám🎶..už jsem dlouho nebyla na hudebním..ale jaksi….poslouchám teď směsky Blues Song…a americké country s Alanem Jacksonem a Williem Nelsonem..
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 21.06.2025, 10:42:17
Jani dík za vysvětlení..Jak mi je?? bídně..ale stále čekám,stále čekám….nevím na co,ale čekám..Ty jsi na otm určitě hůř,ale ty 2 měsíce tady na vozíku už mi lezou krkem..Mám pocit,že se mi tam něco seká..šla jsem naproti do bufetu na jídlo a zůstala jsem s bolestí stát uprostřed silnice..cvičení mě už nebaví.nevídím motivaci a výsledky..Tak to všechno zvládni..držím pěsti..🙏
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 21.06.2025, 09:39:05
Raduš-tak si užíváš fesťák?..ty říkáš ochlazení?hlásí naopak tropy..Ještě se tam opálíš☀️..Nebo aspoň vestu na záda,když je ti tam chladno…Ti kočičáci,i když s tebou nejsou pořád,přece jenom jsou to tiší společníci při pletí…
Oni mají kde bydlet, u rodičů, tohle byl druhý barák..ale stejně, mají dospělou dceru, ta má nyní hypotéku…mohla mít svoje..
to je vidět,že jim na dceři nezáleží…Naše děcka dostaly barák a já teda bydlím po pronájmech…kdybych tušila,že už vlastně tady 16 let vrážím do cizích,mohla jsem mít splacený byt…jenže s mým platem??netroufla jsem si na to..Myslela jsem,že mi brácha dá pak z baráku po rodičích..ale půjčil 300000 na “hezký ksicht”,jak se říká a ten člověk mu to nevrátil…a ještě víc…ale myslím,že jsem to tu psala…dostala jsem 200000,koupila si auto,nechala udělat oči…a jsem spokojená..stačí mi to k životu..ale ti lidi teda,to je síla…prodat byt??asi čekají,až rodiče umřou a bude to jejich..
Já zas nemám ráda šero..takže u mámy když jsem měla jeden pokoj,jedno okno na sever-před ním metr a půl 2 šeříky..druhé na západ-za vjezdem řada jabloní..slunko mi tam šlo až večer před zapadnutím..Světlo s 60W žárovkou.stará elektrika..To jsem se zrovna v 50letech rozešla po 2 letém vztahu s chlapem(vojákem z povolání-vycouvala jsem-no coment)stálo mě to 25 kilo dolů..Raduš-to jsou pak deprese…Nikomu nepřeju..Matka,která nesnáší dceru zkrz jméno(navíc zpomalená lékama)-a člověk neví,jak by jí tu zadel natrhl,jak jí do ní leze..…Nebudu se k tomu vracet..ale..
V Olmiku na paneláku opačný extrém..východo-jiho-poloha..Slunko pralo od božího rána a zašlo ve 4 hodiny za vedlejší panelák..teploměr nestačil-vysoko nad 50..žaluzie taky nepomáhaly..Ale světlý pokoj s balkonem…Sedět se na něm dalo až večer..
Na hradbách V Olomouci..60cm zdi..v létě chodba,kde by se dalo chladit pivo🤭První jsem si pořizovala na strop zářivku(svítila jsem celý den) a světýlko na kuchyňskou linku..okýnka malá..Slunko nic mocvlastně až k poledni-kolmo na dvorek…
V Přáslavicích na západ..tam byly krásné západy slunka nad Olomoucí…
No a tady na východ,ale jak se slunko sklání podle ročního období..jsem ráda,že aspoň tohle období tu mám ráno světlo..Ostatní výhody a nevýhody znáte…Okna si myslím,že nebudou nikdy…ale co..topím si v zimě jak chci,a to je hlavní..A nesvítí mi úplněk do obličeje,jako všude..Vím o něm,až když nemůžu spát.…
Za mě jsou okna na východ v tomhle horší. Byt se vyhřeje hned po ránu a pak už nevychladne.
ano.. v tomto období mi svítí úplně přímo do pokoje až do asi 8-9?musím sledovat..A jsou měsíce,kdy vůbec a jen odraz od žluté bytovky mi tu dělá světlo..
.Asi po týdnu už se nastavoval a čekal,až se načančá a půjde ven.Dnes už mu to je jedno kdy se češe.
Tak jsem to měla u Čendy..jak jsem šla do šuplíku pro kartáč a brala z kuchyně stoličku na sednutí,už stál poslušně na zápraží a těšil se-nechal se otočit-pózoval..Tak samo pro balonek na provaze..už běžel dopředu a nadbíhal,kam ho až hodím..Miloval venčení do lesa..Jak jsem se obouvala,už stál na rozcestí….Asi už dalšího mít nebudou,tak nebudu mít koho hlídat..Vzpomínám na něho ráda.
čidlo mám venku vystrčené z okna-kadí mi na něj Jiřičky..v 6 na něj právě už svítí..když pak přímo ,jak slunko vyleze nad obzor,tak bývá právě 42..Jsem v koutě baráku..teď je na něm třeba 23-už je slunko za rohem..a v pokoji 25,5
dnes u nás taky chladněji..prádlo na chodbě neschne už asi od pondělka,vtáhla jsem ho do pokoje,a jak naschvál je 29 zvenku na meteu-na slunku..včera bylo 42.pralo to sem(teda hlavně ráno)..tak jsem chtěla,že udělám průvan…Já si dám samozřejmě něco na záda🤗..
-no prostě mě to s tím náhubkem a naráz přišlo jednodušší-než-to dělat po kousíčkách…
tak jsemto holt udělala včera tak no..
akorát jsem neměla fajn náladu,to by to asi bylo jiný…
-ehmm-třeba vrčení když leží se u něj zmírnilo poté co zjistil,že se hodím jako zakrývač dekou🙂
a dnes jsem po vycházce ranní -doma-červen nečerven-zakrývala-Dafi do balíčku jak mumiu
Žeryka tenší dekou a spokojeně tak oba ležely…
doma chladno a oni po vycházce mokrý nožky,břicha,tak i když jsem osušila,tak se oba chtěly prohřát🙂
Dafi,vůbec se nemusíte omlouvat..nic špatného jste neudělala..Lupus vás prostě rozhodil..ať se stará o sebe a výchovu vašich psů ať nechá na vás…Buďte naprosto v klidu..Přeju i pohodu u koníků,to vám dělá hodně dobře-pěkné fotečky..Každý jsme nějaký,a nemůžete být pořád vpohodě,když děláte tam kde děláte..Tam jsou potřeba pevné nervy..a život v širší rodinné “komunitě” taky není peříčko,ale pořádné péro(myslím ze pštrosa)🤭
Zdravím, škoda že nestíhám fotit zvířectvo, ale máme pár přírůstků a veškerý volný čas trávím venku. Děláme sena, škoda že jsem sebou neměla mobil. Čuvačka miluje seno, v proschlém, válí sudy, zavrtá se do něj jako myš. A nebo chytne lítavku. A to už na ní kouká ohař s jezevčicí jestli se nepomátla. K tomu nám krásně rostou selská chocholatá kachňata, krůťata a perlíčata.
Ještě sedí na vejcích rousná zakrslá slepička. A dokonce má mateřské pudy i hybridka holokrčka, taky pěkně sedí. A letos doufám že je to konec, a s líhnutím končíme. Přeji krásné léto 🥰
jsem si vzpoměla na ten rodný dům…chlívy,stodola,hlavní dům..ještě půl výměnku-jak je ten suchý záchod v rohu,pak doleva..je tam sklep na brambory a řepu,v domě na jabka a konzervy,slivovici..Vzadu obrovská zahrada,moře stromů..nemám to celé..Poslední je podzimní..2 ořechy-moře listí..Mám to někde ten zbytek asi..