Dobrýýý👌
Dobrýýý👌
Já už mám pevný termín na ty rehabky ..26,8.zítra bude ještě volat,co si sebou vzít..Tu jídelnu mi zařídila blíž,přejedu jen výtahem..Což je hodně dobře..Za chvíli valím k PL zítra na urologii do Štbk..
Jo,ultrazvuk krkavic dopadl dobře..prý bych měla mít i lepší cholesterol..tak se jdu domluvit-.měla jsem mít kontrolu krve někdy v květnu,ale že to bylo po hospitalizaci a dr.byla nemocná,tak se to zrušilo…
chápu..to byl jen takový “povzdech”🥰
A jako já zevnitř ani tu “špínu” nevidím…do půli oken mám záclonky na vitrážkách a zezhora zase na půl žerdi stažený bambusový rolety…tak mě to zas tak neirituje…
Tak “vo co go”🤗to bych taky ani neřešila🥰..Já se chyslala tuhle umýt okno,(to musím zvenku častěji+vysypat podložku se suchými plkanci)…kde mám v rohu jiřičky..byly tu jeden den nálety-neuvěřitelné!! seděly na zdi,kolem hnízda,asi učily mladé lítat,nebo co..určitě tak 20-30 -kroužily,nalétaly..Takže cákanců přibylo..No večer bouřka jak blázen..umylo to i zaschlé čáry..říkám si fajn,jenže..Jak to uschlo,mám okno krásně tečkované od prachu,když na něj svítí slunko..Ale už se mi jaksi nechce..počkám,až to zase ozdobí ty moje "Jiřinky”-není tu smajlík vlaštovek🤔
I to kotě mezi surikatama nemá chybu👌
a vy jste zrovna neměla sebou foťák,že?😟škoda..to mohla být fotečka..
Reni,to já tu psala už dávno,že to jsou fotky profesionála,že by je měli někam poslat..Jsou fakt úžasné a i ty momentky,co se nedají běžně zachytit👍ta ostrost toho čmeláka..i té kytky..
Vahine:Jsem se orosila, jenom to čtu 😳 uf, ještě, že to dobře dopadlo! A Alánek to zvládnul s páníkem!
já to taky strašně prožívám..strnulá..ještě že to tak dopadlo🙏
je jich taky víc variant..
https://www.labuznik.cz/recept/sypany-jablecny-kolac/
https://www.toprecepty.cz/recept/36758-sypany-jablkovy-kolac/?stranka=2
“Pepo,já se spletla”..tady není to máslo nahoru a dolů,tady je v posypce..Já dělávala ještě sypaný..namaže se plech.nasypese ⅔ sypké hmoty,na to jabka a zasype zbytkem a poklade plátky másla!! to je von..a je taky hodně rychlý..a ten jím lžičkou z plechu..nedá se krájet,bo já šetřím máslem🙏
Daja:Tak tenhle koláč upeču, vypadá super a není ani náročný.
Já ho dělám jen s jabkama a hrozinkama..a snědla bych celý ten malý plíšek co mám.asi 20x25..Musím se hamovat..Nevydrží ani vychladnout,,je rychlý..akorát že máslo,jak do posypky,tak,tak na něj,pod něj....Takže ho často nedělám,ale i proto,že je návykový🤭
tak tenhle musí být luxusní🤗
Jo,mě taky na druhý den,jako-nedošlapovat..ale unést na rukou tu moji postavu?..takže až za pár dní mi ukázal vlastně až bratr,jak našlapovat na celé chodidlo..A myslím si,že nejvíc mi pomohlo n ato rozhýbání,jak jsem se posunovala-odrážela na tom vozíku nohama,když jsem něco vezla v rukách..cokoli,co jsem nemohla o berlích(prádlo,pohyb po kuchyni prostě)a já přišla poprvé na rehabky a sestra mi řekla,že mám 120 stupňů ohyb..že mě má za odměnu,že zvládnu cvičení úplně všechno bez bolesi a vpohodě..tak to si myslím,že jsem to vlastně cvičila tím krčením kolene pod vozík a tak…
Kolik je té sestřence?že nejela hned na ten rentgen?
teda Dájo,ty jsi fakt "postrach ulice"🙏..ale jak říkáš,pokud to nebolí…Já mírně došlapovala.jinak to taky nešlo,ale sekačku? to jsi borka!.A za volant teda jsem prý mohla,ale to jsem si jaksi netroufala…při druhém už jo..
nechápu, proč by se měl zánět v koleni utvořit na základě pohybu? Prostě nějak si neumím vysvětlit ten princip. Bývá po úrazech, mohl by být po operaci…ale od té už je dost dlouho.
Raduš…Je to od 2.7…..Jenže Dája nedodržovala klid-chápeš?Ji to nebolelo,tak ledacos dělala,zatěžovala tu nohu..s berlema se těžko něco dělá...to si ani kafe k počítači nedoneseš.. …Mě zakazovali 6 týdnů,a to jsem nic moc neměla..Viděla jsi tu Dájinu nohu-tolik stehů..A stát na jedné noze u vaření,a krájet a dělat všechno kolem baráku...to je záhul..Takže ten steh se napíná..Já si to dovedu živě představit..
ano,do každého za 1500.-..Dřív právě mi to dával preventivně,a když to nemělo ten efekt,tak usoudil po MR,že mě někde upíchne na tu operaci a do 14 dní jsem jela..a s tím druhým taky asi za 3 týdny..Po půl roce-se divili na oddělení,že jsem byla tak brzo po sobě..Ale to byly ty 15minutové operace…
taky jsem nad tím nepřemýšlela,že ti poradím ten vozík dřív..co už😟
děvčata,děkuji za vyčerpávající osvětlení🤗🙏
a jak to vlastně je..to jejich křížení? nejsou ti 2 kříženci jedněch “protikusů” a mezek je jejich další kříženec?.Ne,že by se mi to chtělo hledat..to jen tak..
ale je šikovná..a hezky se směje..🙂
né teda rádio,ale stanice☝️
ano Hvězda bylo rádio..a myslím dopravní relace “zelená vlna Hvězdy”🤭..v 1 hodinu “zákruta”…
Dájo,.Já si neuvědomila,že ty vlastně máš jenom berle !!,to je fakt,s nima toho moc nepoděláš..nemáš možnost si půjčit ten invalidní vozík,jak já?ono to půjčuje i charita třeba na měsíc za poplatek-ale nevím kolik.Já se dost šetřila tím vozíkem..
Před chvílí mě holka dovezla od ortopéda..opíchání obou kolen mě přišlo opět na 3000.-
eva:No a do třetice, to už není vzpomínková, ale nedávno jsem jela autem do vedlejší vsi a hráli ji v rádiu…něco mi to připomínalo, tak jsem zagooglila … super hlasy…ani jsem netušila, že takhle zpívali spolu…
https://www.youtube.com/watch?v=1o4s1KVJaVA&ab_channel=OfficialWilburyVEVO
tak tuhle slyším poprvé..na čem hrají takové písničky??
Ale"chytila jsem na pasece motýlka" ze 76 roku,to jo,tu jsem slýchávala.…Skupina mladinkých-skoro děcek některých..Pak jsem se vdala,a byly jiné starosti..
.ale tu první taky né..Tam je vidět ta nesmělost těch “cukroušků”..na nich je vidět ještě ta pokora..první mi trklo,že hrají na playback,ale to neva..Vlastně všichni myslím..nebylo vidět šňůry od kytar a tehdy nebyly dálkové..
Dík-písničky potěšily🎵