no ale to jsi neposla “anděla”..ale tahle je taky pěkná..
no ale to jsi neposla “anděla”..ale tahle je taky pěkná..
jo,ve skautu jsem byla kronikářka..Mám rodokmen obou rodin i s kronikou-fotodokumentaci každé rodiny zvlášť objížděla jsem všechny,půjčovala si staré fotky,a rodné listy babiček..ve Šternberku jsem si je nechala okopírovat-i v barvě té zažloutlé patiny..Strom života o 275 členech(živých i mrtvých)na A0...dostala jsem se do roku 1876..I kroniku 10 let kapely..Foto dodám,až se mi nabije baterka na foťáku🤭
to jsou pomocnice👍
Tyjo!! Toulavá !🤗..I Kelly Familly-to jsem nikdy neviděla!.Má úplně stejný “kapodastr”co mám já🤭..I to ostatní!..člověk si tu připomene staré písničky🥰Dík🙏Co poslouchají mladí?tady,co se kluci schází v garáži,poslouchají vesměs “Calina”-nevím,jestli to mám dobře..A samé “repy”..poslouchala jsem ty texty,nevím už od koho,ty byly tak depresivní,některé neskutečně sprosté..říkám-uci,mě pusťe něco anglického,ať tomu nerozumím..Jinak se mi ta hudba líbí..Nerozlišuju styl-musí mě to něčím oslovit,,Byla jsem s “žínkou” na festivalu v Novém(Starém?)Hrozenkově,tam zpíval raper Lipo ..Ta skupinka děvčat,co tam vystupovala(byl to folklórní festival),se seběhla před něj,a zpívala všechno s ním-ruce nahoru,pak vběhly za něj na to pódium a tančily.(ne folklór,ale sestavy.bylo jich asi 15-už nevím)A nebylo to domluvené!..Bylo to něco krásného👌😇..A ty jeho texty!!Měly co říct..To jsem slyšela poprvé,že někdo může takhle oslovit mladé lidi..V autě chtěli kluci ,když jsem je vezla myslím Evropu 2.
A ta nevidomá dívka?..jojo,já se spletla,byl to Kryl..🙂
Ten Francouz-písnička pěkná,já ale neocením angličtinu,bo neumím anglicky.
dodatek..Já dělala zápisky z každé dovči..Jezdily jsme se Zdenkou na Lipno,každý první týden v červenci..Poprvé se k nám přidal jeden muž,když jsme si ráno nalévaly “chrobakovku”-slivku na spálení červa..Postupně se nabalovali další a pak se jezdilo cíleně, všichni ten termín…To jen tak..No a já každý den psala,co ten předešlý den se dělo..🤗
Niki,já byla na Kosu(2002)..kolem cest,když jsem jeli autobusem,bylo moře odpadků..ale pak to městečko👍,tam bylo čisto..Nevzpomenu si jméno a hledat album ve válendě se mi nechce..ale asi Pamukale?..byly jsme v bungalovu,pak široká cesta k moři,lemovaná samými tavernami a stánky s oblečením..Bylo to v září,u moře jen cizinci-na místní už je prý zima..Tenkrát nebyly digitální foťáky,takže fotek mám dost..Ale k tomu autu..já teda řidičák vzala..Zdenka né,ale aspoň natáčela starou kamerou cestu-stála ven ze střešního okénka..Byl to Fiat"činkvečento"se stahovací střechou-to bylo super..Ostrov měří asi 43 km,ve zúžení je vidět z obou stran moře..Taky jsme si to užily,byly jsme 3 baby…já vařila..holky pluly ještě jednou na asi "Calymnos?"..poprvé byly takové vlny,že jsem se držela zábradlí,a moc nechybělo,abych nekrmila ryby🙏😟..musela se loď otočit hned po doplutí tam,že se horšilo počasí,a já prostě už další výpravu na lodi odmítla🤭..Miluju svět pod vodou,tak jsme si dělaly srandu,že si půjčíme neoprén apůjdem se potápět..Jenže na můj hrudník velikosti 130 by asi neměli,tak jsme to vzdaly..Poslední den jsem si půjčila kolo,a jela do vedlejší dědinky si koupit za poslední peníze CD s řeckými písničkami..A doma pak si pouštěla to video,a k tomu ty písničky🤗…a byla jsem zpátky na dovče🤭..A dělala jsem každý den zápisky z toho dne…
To bylo poprvé a naposledy,co jsem letěla letadlem..A byla někde takhle daleko..Vyhrála jsem na sportku tenkrát 17000..Tak mi chlap dopřál dovolenou se Zdenkou,že jsme nikam spolu nejezdili…ale když člověk tam musí obracet každou korunu,je to nahoubelec..přepočítávala jsem pořád každou korunu..kámoška -ta třetí měla u sebe kartu,tak mi půjčila,,a já že musím každému něco dovézt..No tolika lidem🙏..Ale jo,tak to tenkrát muselo být..Děcka měly radost..Zažily jsme tam obrovskou bouři..tekla nám i voda do apartmánu..banány před vchodem omlácené(zelené)..Jsi mi Niki oživila vzpomínky👌😇
acher:Podívám se.Mně se také líbí i ty starší Pokoj č 26.,Bezhlavý rytíř,Dětský oči apod.
jojo..já si hned nemohla vzpomenout…😎
Dajo,nenašla jsem už ten příspěvek o tom “přifukování”.,že ti odpovím...teď se to už nedělá,používají vodu..je to lepší..myslím,že bych to taky nedala..to jsem měla poprvé,a jen 70cm..
já si pustila i tu první..jsou tam zase jiní zpěváci…👍
v té Lucerně jsou tam i jména zpěváků..a když Kája vystoupí z pozadí-za půlkou- vyloudí úsměv na tváři všech..taky mi slzička ukápla…
tady je to v Lucerně 2013..taky nádhera🤗🙏
jo Schelinger🤗..to všechno jsou zpěváci našeho mládí..nevím,jestli Acher i vašeho,ale musela bych zapnout mozek,abych si vzpomněla na všechny..Jak je ta písnička"nejhezčí dárek"…tam je jich moře👌
Dájo,jenom si poplač,já když ji slyšela poprvé,tak jsem bulila,jak želva😢
Daja:Bobi tak já mám tuhle hodinu na vstávaní a to už mám vyvenčeno, kamna uklizené, kafíčko vypité, bylinky nachystané, psy nakrmené, venkovní kočičku Šedivku pohlazeno, popelnici vyvezenou a teď sedím tady a datlují🤪.
tak to jsem si všimla Dájo už dřív🥰,a chtěla jsem napsat..Na tohle se dá jenom napsat “Nastěnka,když ráno vstane-hned v peci oheň plane”..😇..To říkávám Zdence,když vstávám u ní třeba po 7,jdu do kuchyně a ona má už rozvařeno,vykládá myčku..Té stačí 4 hoďky spánku..Mně né😔Třeba v 5 vstane a žehlí..to by mně mohlo ohrát..Já už 30 let nežehlím..Teda,ona má moře ubrusů-vozí si je z Vamberka,i polštářky..a používá je i v kuchyni,prostě,když se pokypou,tak dá druhý..žehlí i utěrky,ručníky...Já,i když si odpolko musím na hoďku bucnout,tak v noci normálně těch 8,někdy 9 hodin spím..To mám asi po mámě...hodně pomůže ten můj "chobot"..Ale ty úplňky prostě nedávám…ale neva,nevstávám do práce,jsem to natáhla do půl 7..Nevyspávám teda do 9 třeba-to né..když se vzbudím v 6,a začne mi “šrotovat”nějaká kravina a nemůžu se toho zbavit,tak radši vylezu..🤭
Orionka:Na Googlu, záznam koncertu Petr Novák Memento z 22.2.1989.
P. N. mám ráda, ale ty starší. Klaunova zpověď…Memento šlo mimo mě, nebo jsem ho zapomněla.
Taky ty starší mám ráda..Hvězdičku,Mám přátel pár..Přátelství na n-tou..atd..Nevidomá dívka…Pavla Nováky taky..Malinká,,Já budu chodit po špičkách..Pihovatá dívka..atd..toho znám osobně,má na Karlově-kousek odsud chatu..
s mladým Pavlem má písničku “Přání”🌺❤️
převaluju se ode 2 hodin,ani telka nepomohla..vylezu,kuknu na kalendář,a co vidím☝️? je tam! ne teda úplněk,ale na mě působí všechny fáze měsíce..tak jsem si uvařila kafčo a že čučnu sem..
K zubařovi jen krátce..mě v Olomouci na klinice doktor řekl,že si mám nachystat 70000 na nové zuby..přitom můstek mám dobrý,akorát přední zub kousek uštíplý-jsem kousla do vidličky🤭ukecala jsem ho,že mi to až tak nevadí,když to nemá vliv na funkci-nikam do práce nechodím..Takže doufám,že todotáhnu do klapaček..Sice bych je ještě nechtěla,ale když nebude zbytí..Ale tolik peněz nenašetřím,a dát je v mém věku do pusy? ani náhodou!..to si radši dopřeju wellnes s Jaruš..teď jsme vynechaly na jaře,i na podzim..ona měla jít v pondělí na totální výměnu kolene,ale dostala ošklivou chřipku,tak to musela zrušit..a čekala na to necelé 2 roky..i lázně na rehabky musela odvolat..
jen pár-zbytek bylo rýpání do politiky…ty já nemusím…
jako né tvých,ale vaření a tak…jak vietnamci dělají mňamky..kočičí atd…
no ty,co když si přehraju písničku,tak sjedu kolečkem,a tam je moře videí..asi FB,né?
Acher..pustila jsem si kousek..to vůbec neznám,ale vedle se mi nabídlo dalších x z té desky…Ráno si to v klidu dám jako kulisu..dík moc..🤗
Coudas:Dneska je to nějaká traga, tak jsem stihla jen vyzkouset kytaru a nahrála to jen na telefon. Musím ještě přeladit, podladit, dlouho jsem nezpívala a ty výšky jsem nedala.
písnička se ti moc povedla…ale já tu hodinu čumím na ty další videa!!🤗to už mi nedělej🤭