To máte těžký. Spousta lidí si to jméno s kauzou vůbec nespojí dohromady. Mě by taky nenapadlo, že si v podstatě pár dnů potom co tohle proběhlo pořídí další zvíře. Jako, kde na to vlastně bere prachy? Kůň není zadarmo a žrádlo taky ne i když u podobných osob…
Ale to že od někoho koupí koně se nedivím. Spousta lidí internet a ani televizi moc nesleduje, nemají šanci to zjistit.
Chudák kůň a chudáci sousedi té osoby, zjevně si dlouho neoddechnou.
»
Odpověď na příspěvek uživatele
kometa z 26.08.2025, 17:19:50
Jasně, ale pěknou papírovou kočku obvykle někdo sebere, zvlášť když vypadá vyděšená. Pokud bude mít čip, tak jí vrátím - co taky s ní na vesnici. Když nebudu vědět čí je, klidně si jí nechám. Doma nebude, ale bude mít větší šanci než když se bude někde hladová toulat. Jednou jsme takhle měli nádherného briťáka. Čip neměl, koukala sem jestli ho někdo nehledá po vývěskách a dcera po internetu, ale majitele sme nenašli. Měli jsme ho asi 7let, ale byl už starší a umřel. Ale byl krásný a moc hodný, sympaťák.
»
kometa z 26.08.2025, 14:05:04
Tak zas právě ty domácí miciny by čip mít mohly. Ona se může snadno dostat ven. Mě jednou takováhle domácí kočka s pp spadla skoro na hlavu. Vypadla nějakým lidem z druhého patra, pěkná ( až jsem byla v pokušení ). Skočila jsem po ní, než se vzpamatuje a uteče a dozvonila se po chvíli na majitele, ale kdyby nespadla přímo přede mě, nejspíš by jí už nenašli. Takováhle čičina z bytu se neumí vrátit, navíc jí všechno vyděsí, rychle se ztratí. Když má čip je šance ji dohledat.
Mě třeba to čipování přišlo jako dobrý nápad. Jsem proti plošným poplatkům ze psů, ale kdyby registr fungoval jak má a třeba se za to vybíral pravidelný poplatek, proč ne. Taky by se pak mohly vybírat pokuty - cíleně, když třeba někdo po psovi neuklízí apodobně, s tím že při opakovaném prohřešku se může pokuta automaticky navyšovat. Taky by se díky tomu mohli vytipovat psi a i majitelé s problematickým chováním. Prostě šlo by to nastavit tak, aby systém slušné majitele zvýhodnil a naopak. Umím si i představit, že třeba útulek místo požadavků na psaní motivačních nesmyslných dotazů, by pomocí databáze částečně mohl prověřt zájemce z řad nových majitelů a nedávat psa tomu, co má hlášeno každý rok nové zvíře apod.
Ovšem tak jak je to teď je čip k ničemu.
»
brandt z 26.08.2025, 05:47:59
A co byste ještě po těch veterinářích chtěl? To nejsou ajťáci někde u stolu, mají léčit zvířata a za to jim platím, když k nim jdu. Neplatím a ani nechci platit za to, že velmi vzdělaný člověk s vysokou hodinovou mzdou bude dělat práci, kterou zvládne takřka kdokoli s běžnou znalostí čtení a ťukání jedním prstem do klávesnice. Stát na nás tuhle povinost vymyslel a má se také postarat o funkční databázi i kdyby pověřil soukromou firmu jejím provozem.
»
Sardullah z 22.08.2025, 19:47:52
Tak co vím tehdy to bylo nejen o sklízení, ale i o péči o pronajatý strom. I dneska by se lkdé měli dovolit, ndž očesají stromy u silnice. Ale prostě dřív se to víc doxržovalo, aspoň u nás ano.
Ony nesou, ale převážně na jaře. Bohužel ty správné nosné už asi nikdo nemá. To by si nejspíš musel člověk zajet do Asie pro násadová vejce, tam určite mají šlechtěné kachny na snášku, kavhní vejce jsou tam prý oblíbená.
Já si ještě pamatuju(hrozný😃) jak i ovocný stromy u silnice měly cedulku s číslem a lidé za ně platitli malý poplatek a pečovali o ně. To už je dneska utopie, ale ta představa, že všechno patří všem, se objevila až po revoluci - co není oplocený, to je každého. Nejvíc mě napružila aplikace - Kam na ovoce. Když vám tam někdo dá souřadnice vašeho pozemku, máte se na co těšit.
To pozorování se neomrzí. Je s ni.i legrace😀
Já bych, být na jejím místě, měla nastálo jednu z fen puštěnou + kameru. Kamera stojí nula nula nic a pozemek je pod kontrolou.
»
Zrzavci z 21.08.2025, 11:22:01
Jo, úchyláků běhá okolo nějak čím dál víc. Já to prostě beru tak, že radši budu riskovat, že naši psi rozthají lupiče, než že vleze k nám a někomu ublíží on. Navíc si čistě sobecky myslím, že k nám právě vzhledem k těm psům, vleze až naposled, okolo jsou domy, které jdou vyloupit snáz. Navíc , když pújde o otravu, pes který jd skutečně schopný někoho ohrozit je nežravka, kterou musím do žrádla přemlouvat a vezme si jen ode mě a mého muže. Kdyby nám někdo hofil buřta přez plot - zkoušeli jsme to a i s jinými věcmi, útočí o to víc. Možná by dovolil, aby to sežrala čubina, ale on se toho nedotkne.
Ani dítě nemá co dělat na cizím pozemku. A nemyslím si, že by kdokoli zkoušel přelézt plot tam, kde z druhé strany štěká pastevec. Oni vypadají hodně děsivě, když se jim chce a možná děsivěji než třeba ty pospávající šelmy, protože pastevec ,aspiň tedy ten náš, nechce útočníka zabít, ale zahnat. A k tomu musí dělat odpovídající divadlo.
Tak to se těším. Já se spíš bála, že Framík zkusil jak taková kachýnka chutná 2🙃😃
Já si myslím že citlivý je. Měla jsem kdysi jako dítě vodní želvu a milovala, když jsem kartáčkem čistila krunýř. Podotýkám takovým hodně jemným. Kdyby jí to vadilo, určitě by nás pokousala nebo se snažila utéct. Ale líbilo se jí to.
»
bambule z 18.08.2025, 12:58:02
Jestlk to nejsou ti úchyláci, co si nahrávají na internet různé mučení zvířat. Prý se v poslední době s podobnými videi obchoduje.
Taky záleží na tom, co chováte. Když vezmu naše slepice, kousek cekuty určitě sezobnou, stejně jako všechnu další zeleninu a ovoce, mám je ve víceméně voliéře a jenje pouštíme večer proběhnout. Ale chovám hnědé hybridy a nesmím jim dávat moc ničeho navíc, jinak okamžitě klesne snůška a špatně se znovu rozjíždí. Taky hned snáší vejce s tenkou skořápkou, když si zaplní žaludek třeba tou cuketou i kdyby jim chutnala, moc vajec po ní nesnesou.
»
Amber z 18.08.2025, 11:33:00
Berte to jako lekci, že samec se zásadně nepůjčuje a ani se nemá nechávat připouštět cizí samice. Modlete se, aby vám už nějakým svinstvem nenakazil vaše vlastní samice, cokoli z toho, co Acher jmenovala se v chovu rychle rozšíří a špatně se toho zbavuje.