Aktuálně: 2 739 inzerátů262 430 diskuzních příspěvků19 177 uživatelů

Příspěvky uživatele

Lupus4

Lupus4
Lupus4 24.01.2025, 17:20:14 xxx.xxx.205.61
Horsana:

U bratov to maju v rukach kokoti.  Totalni kokoti. Absolutni kokoti. Mega giga kokoti. Typu Huliak z Očovej a Kuffa.

🤮🤮🤮

Budeme radi, ked po dobe ich vycinania sem tam uvidime sykorku.

A okrem toho, u bratov sarapati horsi predator, aj som ho odfotila.

Obrázek

U bratov to maju v rukach kokoti. Totalni kokoti. Absolutni kokoti. Mega giga kokoti. Typu Huliak z Očovej a Kuffa.

Obrázek
Lupus4
Lupus4 24.01.2025, 16:55:36 xxx.xxx.205.61

jestli právě to pohodlný krmení komerčně vyráběnými granulemi nemá část viny na tom, že je mezi psy tolik rakoviny, ledviny v hajzlu, srdce…jakože defakto civilizační choroby…ale je to jen moje úvaha…

přesně tak !

Lupus4
Lupus4 23.01.2025, 14:33:47 xxx.xxx.205.61
Anonymní:

Dobrý dem, poradíte mi to jaké soby musím na úřadě nahlásit nového psa? A ještě jedna věc. Jak může úřad zjistit jestli mám 2 psy, když nahlásím jen jednoho místo dvou? Proto raději anonymně chápete .)

to bude nějakej “vykuk” ala šetřílek, co bude psy krmit stejně co nejlevněji humusem z penny nebo mountfieldu …už teď je lituju

Lupus4
Lupus4 23.01.2025, 11:12:13 xxx.xxx.205.61

svezení nebo i jízdu si můžete domluvit 

Šumava - Volary - P.Kučera (číslo můžu dát do SZ)

Krkonoše  - Kobři (Pec p. Sněžkou - hospoda Na peci), Jirka Vondrák (u Vrchlabí)

Jeseníky - Bára (Boudička), Dan Navrátil

a další , které osobně neznám, nebo jsou to jen ziskuchtiví joudové 😉, reference můžu dát

Lupus4
Lupus4 22.01.2025, 19:49:19 xxx.xxx.205.61

😀 rozdíly jsou velké, pes lovecky upotřebitelný má ve příslušných zkouškách (vloh, podzimních, lesních , všestranných , barvářských atd…)přesně popsáno  kdy a co má a může dělat. A ani mimo lov, by neměl jen tak z plezíru honit zvěř kdy si namane.

Ostatní(i loveckého plemene) by se měli vést k tomu, aby zvěř nepronásledovali.

Lupus4
Lupus4 22.01.2025, 16:12:01 xxx.xxx.205.61
Ivus:

Mě zajímá jak brzdí 🤔. Jako chápu, že na tom vozíku má nějakou brzdu, ale zajímalo by mě jestli třeba přibržďuje, když jede z kopce, aby nevjel do těch pejsků před sebou a pak jak prostě zastaví. Chápu, že psi mají povel pro zastavení, ale mají třeba povel na zpomalení? Na rovině - na jak dlouhém úseku to je schopen jezdec úplně zastavit?

na saních - deka + brzda, pak kotvy (nad 6 psů 2)

na kárách jsou norm. kotoučové brzdy, nebo větší spřežení trénují se čtyřkolkama (ať už s motorem nebo bez)

Na rovině - na jak dlouhém úseku to je schopen jezdec úplně zastavit?

s károu na fleku , na saních cca na 2 -5 m

Lupus4
Lupus4 22.01.2025, 15:45:25 xxx.xxx.205.61

A co jsou to věže ?

Věž je oblouk saní, kterého se držíte.

Co to znamená, že celou dobu “ stojí na dečce” ? 

viz foto

Dečka je pás (kus) ze skůtru či rolby, je přidělaná za dolní část “věže” tak , aby se sama zvedala, pokud na ní nestojíte (ať už jen patama, či celou nohou či oběma) slouží k přibržďování z kopce - aby tažné šňůry zadáků byly stále napnuté a psi se do nich nemohli zamotat.

Vepředu jsou ti nejzkušenější ? 

vepředu je leadr a coleadr, musí být inteligentní, rychlí, ovladatelní a psychicky odolní…zatáčet naučíte každého psa, ale jen ti nejlepší psychicky unesou “tíhu vedení”, když se za nimi řítí smečka…

Má každý pes stálé místo v zápřahu ?

může a nemusí, jsou i vyložení “leváci” nebo “praváci” a ti, kterým je to jedno 😉

při zácviku mladých je potřeba toto “vypozorovat” a vyzkoušet je na všech možných pozicích a najít takovou, kde pes pracuje nejlépe, které páry k sobě ladí pohybem i povahou

Nenapsal byste něco o tom, jak se řadí spřežení ?

1. pár leadr a coleadr

2.pár point dogs , rychlí a potencionální “učedníci na leadra”

3. - X jsou team dogs

Poslední pár - nejsilnější , pomáhají točit saně atd…

Co nejblíž k sobě dáváme i psy problémové (tj. nezkušené , rvavé, lekavé, psych. labilnější), někdy je dobré dávat mazáka s nováčkem  …

Je to alchymie 😉

Obrázek
Lupus4
Lupus4 22.01.2025, 12:16:52 xxx.xxx.205.61
Anonymní:

Tak pokud v prvním roce snášelo a odchovávali, tak tím spíš to vypadá že jim to dělá vetřelec z jiného páru.

souhlas, jinak je dobré mít 1 -2 budky navíc , všechny ve stejné výšce, jinak bude boj o tu v nejvyšší

Lupus4
Lupus4 21.01.2025, 17:24:11 xxx.xxx.205.61

😀jj, megi je “geniální”, dá odkaz na nijak nesouvisející BFD, pak do toho zamotá APV, (o kterém není v odkazu ani slovo) a vůbec je “šikovná” jak zrovna potřebuje …🙃

Lupus4
Lupus4 21.01.2025, 14:16:05 xxx.xxx.205.61
ančovička:

.. náhodou 👍😀…k dceři každý den přelétá jedna sousedova slepička…ne,že by jí to vadilo,ale každý den ji musí chytit a přehodit zpět 😂…tak tento zlepšovák sousedovi doporučíme 👍🤣🤣

já bych jí zastřihl jedno křídlo (ob brko), nebylo by to vidět a bylo by po přeletování 😉

Lupus4
Lupus4 21.01.2025, 14:05:31 xxx.xxx.205.61

Tak dnes bude zahájen 27.ročník Šediváčka (snad to neuplave jako loni)

opět na “200 a 300” km, přihlášeno opět mraky lidí (114) odhlášeno cca 18

drtivá většina jede 200, na 300 je jen 6 lidí, 3 x LT2 (5 - 8 psů) ,

2x LT0 ( 8 - 12)čistokrevní a 1 v LU (4 - 12 )" nečistí" 

na Kristýně bude zas “hukot” 🤣

Lupus4
Lupus4 21.01.2025, 10:59:45 xxx.xxx.205.61
megi-the-pes:

Protože mě téma zajímá, Vás ne?

Napsala jsem “možná to někdo jenom pomotal s tímhle”, z toho je snad jasné, že někdo asi jen zaslechl “andulka  výstava nemoc srdce” a udělal z toho tohle, co se zde zmiňuje,
nejspíše je to tedy jen “každý si něco přidal a máme legendu”.

Ani to, že srdce dospělého člověka (ani u zvířat to tak není, akorát u ptáků je zajímavost, že mají srdce k poměru vel. těla větší než savci) je u všech stejné,
jak se vyjádřila veterinářka, jelikož srdce muže a ženy se hmotnostně liší o 20 %, což nemohu nazvati “cca”. Tady jsem měla potřebu tento “fakt” opravit, 
pokud se tedy tady vyjadřují odborníci, nechť se vyjadřují přesně,
ať se ocaď můžeme naučit, poučit, pobavit. 

Jak tady chcete udržet chovatele, když na ně takto trapně vyskakujete jak čert z krabičky, navíc proč, že napíše pravděpodobnou pravdu? 
Tak to je smutné.

Ale užijte si to, přeji Vám to. ;-)

Překrucujete jak se vám co hodí, řeč byla o velikosti orgánů - vy do toho zamícháte BFD a tváříte se úžasně objevitelsky a “objektivně” svým dohadem o záměně, OMG,  na vyskakování z čehokoli jsem už starej, takže klídek děvče