JoseFialova:Také bych o něj měla zájem, jsou nádherní! Také bych měla zájem o kontakt!
Děkuji :)
A co růžového? Mami, já bych chtěl růžovýho…ty sou nej nej…
a ani to nemusí být jezevčík, hlavně aby byl růžovej, co nikdo nemá…
JoseFialova:Také bych o něj měla zájem, jsou nádherní! Také bych měla zájem o kontakt!
Děkuji :)
A co růžového? Mami, já bych chtěl růžovýho…ty sou nej nej…
a ani to nemusí být jezevčík, hlavně aby byl růžovej, co nikdo nemá…
Ač mám pro Kristýnky slabost (jmenovala se tak moje mamka a nyní nejstarší dcera) tahle by se měla jmenovat KÁČA NEJVĚTŠÍ (ne Kateřina)
past na joudy za pouhé 4 litry, no nekup to 🤣
PS. tím vůbec nepopírám ?intuici?, či “záhadnou komunikaci” mezi mnou a některými mými psy…
assil:Není to na takovouhle krátkou trasu nějak hodně “odpadu”?
Že by ti psi ještě nebyli úplně v kondici?
Tak nevím, testace mladých (snad) ? Navíc první půlka byla v podstatě jen do kopce…
pro Ivuš
kde trénujete se psy tahání na běžkách? Chodíte s nimi ‘do stopy’?
na běžkách se psy jsem byl naposledy v r.90, pak už jen saně 😉
tak v hlubokým vás foxíci neutáhnou, to byste je zničila…na urolbovaném (na bruslení) zase žádnou “škodu” nenadělají, takže bych jezdil s nimi “v tahu ” tam, ať už umíte bruslit, či jen klasiku . 2O kg foxíků vás může velmi příjemně zrychlit, jen bych poprosil sbírat ho.na - pak nemůžou mít běžkaři kecy, neb ho.no jako “máza” by rozčílilo i mne 😉
PRAVDA O PSÍCH VÝSTAVÁCH AJ. ! 🤣😂 "Lidem se prostě zavděčit nemůžete…
* Když se bavíte o psech, hrajete si na chytráka a když ne, jste snob....
* Když se nezastavíte u kruhu na kus řeči, jste namyšlený a když ano, nejspíš máte potřebu se předvádět...
* Když své psy vystavujete, berete ostatním jejich šance na výhru, když je nevystavujete, bojíte se konkurence...
* Když vyhraje váš pes, je to proto, že se s rozhodčím znáte, když ne tak prostě neumíte nic pořádného odchovat...
* Když po výhře poděkujete rozhodčímu, tak politikaříte, když mu nepoděkujete, neumíte se slušně chovat...
* Když prohrajete a poblahopřejete vítězi, jste pokrytec, když prohrajete a nepoblahopřejete vítězi, neumíte prohrávat...
* Když chováte méně než dvacet let, jste začátečník, když chováte více než dvacet let, měl byste toho nechat a pustit k tomu mladší...
* Když používáte vlastní chovné psy, trpíte chovatelskou slepotou, když používáte cizí chovné psy, nejspíš nemáte o vlastním chovu nijak zvláštní mínění...
* Když prodáte všechna štěňata, tak je to proto, že nestojí za to si je nechat a když si je necháte, tak jste je nejspíš nemohli prodat..."
— autor neznámý😉
tak dle fotek shrnutí : otec přírodní opalin (perlový)/ skořici
za lomítkem znamená stěpitelnost - tady min na skořici
matka : skořicová modrá (bělohlavá)opalinová (perlová)
potomek : 1.0 skořicová opalinová(perlová) /modrá(bělohlavá)
Martina:Matka vypadá takto, děkuji mnohokrát za informace, mějte hezký večer ☺️ M.
tak pak je to samec (jestli pozpěvuje a tancuje )👍
zjarda:Zdravím, ano vypadá, že to bude 1.0 samec skořicový perlový. Takže jeho matka je skořicová a nebo prarodiče? No teda sehnat hezkou samičku(skořicová, bílá,lutino,straka,perlostraka) a v přiměřeném věku. Hodně úspěchů, s pozdravem Zappe
Takže jeho matka je skořicová to nestačí - musí být i opalin
aby byl SAMEC skořicový opalin (perlový), tak matka musí být to samé, je-li na fotce nahoře otec - norm. opalin /skořici , pokud taková matka není, tak je to samice
neb, jak jistě víte, opalin i skořice jsou dědičnosti recesivní vázané na pohlaví 😉
tak v cíli jsou už skoro všichni, NIKDO nedojel se všemi 12 psy a jen 3 s 11
3. Dave Turner dokonce se 6, na 1. ztráta jen 1h 13 min
12. Michelle Phillips pojede i letos Idi po 13, vždy dojela, nejlépe 11. tady dojela s 10 a se ztrátou 10 hod
…až 20. nositel slavného jména - Ryan Redington, vítěz Idi 2023, dojel se 7mi, a se ztrátou na 1. víc jak 13 hod ….asi dělá něco špatně Idi jel 17x, z toho 7 x vzdal…4 x v TOP 10
co je odměna - určuje pes
zadavatel nenapsal plemeno a ani co ho učí a jak…
Tak výsledky Copper Basin 300
1.Jessie Holmes, 288 mil ujel se svými psy za 2d 05h 24m
dokončil s 10psy, ostatní ještě jedou a já jdu venčit a spát
mno, co třeba inzerce (10 vteřin?)
https://www.chovzvirat.cz/inzerce/?word=kamerunsk%C3%A1%20koza
😀A je opravdu pravda , že kozlové mají svůj “pověstný" zápach ?
Je, páč si cíleně čurají na břicho a nohy .
Eliška:Dobrý den , měla bych na vás otázku , co si myslíte o chovu kozy v bytě. Chtěli by jsme si pořídit kamerůnskou kozičku a uvažujeme nad chovem v bytě . Samozřejmě by byla pravidelně venčena a měla doma záchodek + často byla venku. Co si o tom myslíte , nebo máte s tím někdo zkušenosti? Předem děkuji za odpověď
Kozy musí být chovány min 2 , (zákon proti týr. zvířat) a doporučuju chodit jen po schodech (náhrada za lezení po skalách) - žádný výtah !
Pytlíky na “perly” co budou trousit cestou okoukněte na Staromáku u koní (v kočárech)
Když někdo má doma metrákový prase jako mazlíka, tak 2 kamerunky je proti tomu prd…🤣
Doufám, že jste ve svém , aby SVJ nešlehlo…
Tak v Meiers Lake konečně všichni srovnali start. časy (1 vzdal) a od teď, kdo kam první přijede, je první 😉
v dalším ch.p.- Chistochina (381km), je už jasně první Jessie Holmes, zbývá mu posledních 80km a povinné 3hod of
Jessie je mazák - jel Idi už 7 x, z toho 5 x v TOP 10, v r.22 a 24 dojel 3., v roce 2018 jel poprvé a hned 7. - cena Rookie of the Year 👍
třeba čekají, až ji něco “načne” a svedou to na vlky…
mě to přijde (jen dohad) , že se začali rvát o žrádlo a synek se tam blbě připletl a nechtěně to schytal , bohužel fatálně 👎, že by útočili cíleně na kluka nevěřím
a nezvládnutá (nedisciplinovaná) smečka AM (i GP)při žrádle - nezná bratra
tak 12 jich už odjelo z Meiers Lake (272km), čeká je ještě 189 km 😉
tak během 4 hod (06 _ 10 ráno) přijelo do Sourdough (na 208 km) prvních 20
manželata jsou tam už taky 😀
Bobca:tak jo-dobře..vpohodě😇kašlu na to…
Stejně , co jste, v dobré víře, jí nastínila , tak pro "12" je španělská vesnice…
Tak na závodech pes dělá to co umí (už bez klikru ).
Ten se používá pro učení nového a postupně se úplně odbourává, já na Lůďu neklikal už víc jak 5 let. 😉