Aktuálně: 2 341 inzerátů269 549 diskuzních příspěvků19 336 uživatelů

Příspěvky uživatele

Lupus4

Lupus4
Lupus4 12.01.2025, 15:38:27 xxx.xxx.205.61

tak na CB300 už mimo 1 všichni odjeli z LAKE LOUISE (cca 120 km)

nejkratší of je zatím 4 hod, nejdelší 8,5

jen pro zajímavost, jedou i manželé Chloe a Richie Beattie , oba už jen s 10 a asi na ní čekal, páč  on má of 7, ona 6 hod…😀

pro Martina:

musíte se rozhodnout, co vlastně chcete, nevýhoda u bez PP je mj. neznalost gen zátěže (oči, DKK, příbuznost, povaha atd…) u kola se vyhýbejte asfaltu a vůbec tvrdým povrchům, čili jen polňačky a lesní cesty, u cyklostezek ho držte stranou na trávě…

pár dobrých mushers bylo v Ludgeřovicích, bohužel jsou oba už R.I.P., no ještě zapátrám v paměti…

Lupus4
Lupus4 12.01.2025, 00:01:32 xxx.xxx.205.61

🙂tak dnes odstartoval 2025 Copper basin 300 - race = závod na 300 (288) mil

startuje 32 musherů (max je 50) jede se okruh viz obr., startovné 500,- doláčů

max 12 psů na startu

povinné of min 18 hod (pouze v chp), 

bývá to na rozjezd long sezony a i kvalifikace na  - 1.týden únor - YQ, 1. týden březen Idi

Obrázek
Lupus4
Lupus4 11.01.2025, 18:12:29 xxx.xxx.205.61

Zdravím, vypadá dobře 😉, musíte se rozhodnout, zda chcete závodit, či být “jen výletníci”. A podle toho dál postupovat. To, že táhne jen 1km svědčí buď o výchově od mala k netahání na vodítku, nebo mu prostě chybí “srdce”. I tažný pes snadno rozliší, kdy netahat (za obojek) a kdy pracovat = je v postroji. SH , který nemá chuť pracovat, je jako “poštovní” holub co netrefí domů. (čili parodie)

Systém, jak co naučit vám mohu dát, ale musíte vědět, co od psa očekáváte…

Ke stravě - není vet jako vet 🤣a vaše váhání mu neprospěje, kolik pes váží ? Vydělit v mrazáku místo na 3,5 (7)kg masa na 1 (2) týdny by neměl být problém. Máte ho v bytě nebo venku ?

https://www.radaveterinare.cz/pes/clanky/barfovani-a-krmeni-psa-je-o-zdravem-selskem-rozumu-rika-veterinar-milan-stourac-94

Odkud jste, že bych vás nasměroval na dobrý mushery ?

Lupus4
Lupus4 11.01.2025, 10:44:05 xxx.xxx.205.61

Na doporučení kolik má měsíců tolik km. denně.

to se mi jeví pro normál psy jako nesmysl, ale teď pro vás už je to vlastně jedno 😉

Začal jsem teď sním běhat cca 5 km 2 x týdně.

neuvedl jste, zda běháte v zápřahu (v tahu), či bez  a i v tahu klidně denně

5km není nic , co by SH mělo unavit, km v podstatě nejsou důležité

důležitý je čas práce (pokud opravdu tahá a ne jen jako)

způsob tréninku můžeme probrat podrobně později

Můžu sním už i treky cca 15-20 km a případně na běžky.

V roce můžete klidně long doktreky, chůze na 100km , (pokud to není v horku)

rozhodně unaví víc vás, než psa…

Rozlišujete krmení když běhají, nebo když nemají zátěž.

samozřejmě (ale 5km venčení NENÍ zátěž)

Já krmím granulemi junior od Calibry, teď bude přecházet na dospělé granule. Na doporučení veterináře mu nic jiného nedávám + pamlsky při výcviku.

vyměňte veta, (čirou "náhodou" Calibru i prodává?). Když se objevily granule - byl jsem nadšen, avšak cca po 3 letech, kdy  jsem zjistil, že jsou naprosto nedostatečné, jsem po prostudování všeho možného se vrátil k vylepšené přirozené stravě, uzpůsobené k nárokům, které jsem na psy měl. Že to je správná cesta mě mj. přesvědčili i moji 11 a 12 letí důchodci , když v saních dávali i přes 100 km/den - opakovaně a vesele. Pokud máte chuť a chcete pro svého psa opravdu to nejlepší, tak krmte syrovým (maso + kosti)…prostudujte si třeba 

hrají výrobci granclí fér ?

http://manwe.eu/index.php/hraji-granule-fair-play

na těchto stránkách (manwe.eu) v pravém menu máte celkem jasně vysvětleno co a jak 

Nebo mi doporučíte jinou značku a druh která se Vám osvědčila

přirozená strava

PS. dejte foto psa + jméno CHS (dle toho se dá odhadnout chuť k práci 😉)

Lupus4
Lupus4 11.01.2025, 00:17:17 xxx.xxx.205.61
Doron:

Dafi, myslím si, že je to taková povaha, nemusí mít špatné zážitky.

Jeden můj kamarád si kdysi, ještě za komančů, přivezl z vojny štěně, fenku jménem Pocem.

Vyrůstala v láskyplném prostředí, pravda trochu bez hranic, vyrostla z ní inteligentní a kousavá potvora.

Pocem si jednou pořídila štěňata, neuhlídali ji. Štenda byla krásná po mamince, rozdali je kamarádům, já tedy s díky odmítla 🙂)). Kdo si je vzal , byl nemile překvapen, všechna zdědila povahu po Pocem.

Jedna fenečka dokonce doslova rozvrátila celou evangelickou farnost, farníci se báli faráře, jejího páníka, naštěvovat.🤣

Doron, někdy  z vás mám pocit, že jste na první vlně tzv. DK e (Dunning- Krugerova efektu)

Lupus4
Lupus4 10.01.2025, 21:21:33 xxx.xxx.205.61

1) chytnout do sklopce a odvézt jinam 

2)zlikvidovat lze fretkou 😉

3) nebo se s nimi smířit, v podstatě ničemu neškodí, tvrdí se , že velká kolonie může svými norami narušit hráz

čemu /lze či nelze věřit …

Lupus4
Lupus4 10.01.2025, 18:53:52 xxx.xxx.205.61
efe:

hmn: znovu přemýšlím, jak ten můj výcvik s klikrem ponesou ostatní psi, zvlášť, když jsou do tréninku nepřímo zapojeni - viz. Vaše míjení ve dveřích apod.? Jak jste prosím řešila?

pokud sami nejsou už naklikaný, tak v klidu

pokud jsou, tak jedině  oddělené nácviky…což při míjení ve dveřích asi nepude 🙃

PS. pokud jste několikrát neudržela nervy a zmlátila ho, tak vám prostě 100% nevěří…(se mu nedivím)

Lupus4
Lupus4 08.01.2025, 22:50:55 xxx.xxx.205.61
Sarah01:

Tak jsem dnes konečně sehnala Cherrynce padnoucí postroj. 😊

Obrázek Obrázek

A proč?

Lupus4
Lupus4 08.01.2025, 14:19:50 xxx.xxx.205.61

U nás bláto nebo voda na ledě - nic moc , Lůďa jen suchej hřbet, jinak bláto,

takže vana + fen (kterej snáší velmi dobře)😉

Lupus4
Lupus4 07.01.2025, 23:15:41 xxx.xxx.205.61

Vubec nechapu jak to prave delaji musheri s taznejma. Vzdyt ti litaj jak draci a botky jim drzej … maj to prilepeny nebo privazany pres hrbet nebo ja fakt nevim

😀

suchej zip , el. páska utažené (ne zaškrcené!) na HK nad zápěstními klouby, u PK kol nártu , ale samozřejmě se jich na longu  za stovky km pár ztratí …😉

Lupus4
Lupus4 07.01.2025, 17:28:54 xxx.xxx.205.61
Bobca:

Vasil je ten,co ho máte na klíně??ten je prostě boží-má takový smutný,ukřivděný pohled.🤔Vnučka mi poslala-teď mají nového fr.buldočka-miminko.doufám,že jí nebude vadit,že dám sem fotečku..

Obrázek Obrázek

Jsou jí známy zdravotní problémy FB i u této barvy ?

Lupus4
Lupus4 05.01.2025, 13:18:44 xxx.xxx.205.61
Anonymní:

…a pozná někdo tyhle?

Obrázek

tipuju taky turecké takly - jako ty červené dané mnou

a ty druhé nevím přesně, ale je to na bázi “výstavních” PH - asi homéra, řekl bych, že kresba je bez škubání 😉

Lupus4
Lupus4 03.01.2025, 19:24:11 xxx.xxx.205.61

Je možné konstatovat, že vlk ztrácí plachost před člověkem, pokud se neloví. Útoky na hospodářská zvířata se dějí i v průběhu dne za přítomnosti pastýřských psů a pastýřů,“ upozornilo ministerstvo životního prostředí.

A víte vůbec, co tam sedí za blbečky z myslivecké lobby ?

Jen trochu z naší historie

https://www.dotyk.cz/publicistika/myslivci-mocna-lobby-20161013.html

na SR je to ještě horší

Za desetiletí komunismu si „lidoví myslivci" příliš navykli nadřazovat své zájmy ostatním. Tenhle přístup přetrvává i více než čtvrt století po pádu komunismu. A jeho důsledky? Přemnožená zvěř ničí lesy i louky. Naopak vzácná zvířata – šelmy, dravé ptáky – myslivci mnohdy nezákonně hubí. Vlastníci pozemků často nejsou pány na svých vlastních polích a loukách: musí se podvolovat zájmům myslivců. 

Lupus4
Lupus4 03.01.2025, 17:02:13 xxx.xxx.205.61

Příjemná byla ale jestli bude také hodná a snesitelná to ukáže čas, pokud jim to chvíli vydrží, zatím prý spolu chodí jen necelý rok🤣.

Vhodnost “do chovu” nejlépe otestovat na vodě např. týden na Lužnici (od Nové Vsi po soutok)a když bude alespoň 3dny pršet = ideál. Nebo přechod hor s batohem na zádech, bez hotelů…např. Nízké Tatry + Slovenský ráj…atd. jen tak se dají oddělit fňukny, hysterky apod. nesnesitelné čúzy 😉

Lupus4
Lupus4 03.01.2025, 14:48:52 xxx.xxx.205.61

😀Dát litr za slepičku, co v podstatě nenese , furt kvoká, nesmí zmoknout…ale zase se na ní hezky kouká je čistě na vkusu každého soudruha 🙃

Jako kvočny jsou výborný.