Ne nejsem ze statku, ale naši chovali kde co a já když byli děti malé, tak v zájmu jejich zdravé výživy pak v tom pokračoval a mimo nejedlých psů, ptáků a želv jsem choval i zvířata jedlá - slepice, kachny, husy, holuby, 1,3 ovce , králíky jednou i prase a kozu Lízu…takže vím o čem to je….
Jednou jsem do sklopce mj.chytil krásnýho mouratýho kocoura, který si chodil pro holoubátka. Vždy vzal jen jedno , tak cca 14denní a asi tak ob den. Tož jsem ke sklopci pustil psy a cca po půl minutě šli na místo a milého kočičáka jsem pustil. Ten naprosto zděšenej vyrazil jak Usain Bolt přesadil plot 160 bez dotyku a už nikdy jsem ho nespatřil…Holuby mi pravidelně zdravotně prověřovala MVDr. Krahulice, (taky jsem ji měl 2x v ruce, dal jsem jí i bílý kroužek abych ji poznal) - byla nádherná…Lasička u nás bydlela ve dříví min 2roky cca 5m od voliér s ptáky a nikdy nic “nevyvedla” jen nás zbavila myší. Kuna ani kmotra díky provoněnosti zahrady psy ke mě nezavítaly, ač jsem nikdy nic na noc nezavíral. Když jsem končil s holuby, tak posledních kusů mne “zbavila” samice hranostaje, kterou jsem pak viděl se vyhřívat na želví boudě s nalitými struky…
Chápu i že někdo zabije lišku , kunu atd…netrýznivým způsobem (tj. rychle) a pak se cítí jako "geroj" , ale nechápu tu nenávist ala “svině apod”, hlavně na jejich místo nastoupí do revíru okamžitě nástupce. Tak jen doufám, že se kmotra nechytí v dubnu či květnu, páč bude mít někde mladý a smrt hladem není nic co bych někomu přál…