F450 má dvě povinné přestávky. První povinný odpočinek v délce 6 hodin + časová kompenzace musí být čerpán postupně na kontrolním stanovišti Drevsjø nebo Søvollen (nepovinné). Další povinný odpočinek v délce 5 hodin je třeba absolvovat na kontrolním stanovišti Tolga.
Ten 1 (6+) tj. buď na 123 , nebo 201 -
A Tolga (min 5) je na 391km
To je minimum. Jinak si může odpočívat jak a kdy chce a uzná za vhodné.
F650 má dvě povinné přestávky. První povinný odpočinek v délce 8 hodin + časová kompenzace musí být absolvována postupně na kontrolním stanovišti Flendalen Trysil nebo Drevsjø2 (nepovinné). Druhý povinný odpočinek v délce 6 hodin musí být absolvován postupně na kontrolním stanovišti Tolga.
Brhlík lesní si takto upravuje vchod do budky aby větší zmenšil přesně na svoji potřebu ale na fotce to bláto vypadá prazvláštně asi nezkušený stavitel.
no já jsem si říkala, kdyby holky nebyly nadány zrovna inteligencí, tak abych se s tím pak necrcala, nevím jak je naučit, aby to používaly? Já slepici ešče neumim nic naučit.
necháte otevřený zavírání…když si zvyknout z toho žrát dáte “polozavírání” (třeba kolíkem) , až si zvyknou, že se tam něco "zvedá" a nerušeně zobou (vytáhnete kolík) , tak za 3 dni to umí
trusník je výborná věc, a jen pro 4 bude snadno manipulovatelnej (nejlépe plechový s uchy) seškrábnete špachtlí do sudu s vodou a máte pak i hnojení
Dnes zahájen závod psích spřežení Femundlopet 2024 již po 25. Poklidné městečko Røros s historickým centrem, které je zapsáno na seznam kulturních památek Unesco.
Start zítra od 11:00 - 21 musherů na 650 km, kromě mnoha známých jmen startuje i amer. Hugh Neff, který má odjeto mnoho YQ a Idi. Letos tráví zimu na evr. severu.
nejlepší to (pokud dovolí počasí) dávají za cca 76 - 80 hod
v 18: 00 start 89 musherů na 450 km (v 19:18 by měl odstartovat náš Habas, )