Aktuálně: 2 699 inzerátů262 769 diskuzních příspěvků19 180 uživatelů

Příspěvky uživatele

Dafi

Dafi
Dafi 18.06.2025, 12:04:35 xxx.xxx.136.20

já si jdu postěžovat-nevím jestli na sebe,že su blbá…:/-taky možnost

nebo na Dafču…..

popíšu dnešní vycházkuALE JEŠTĚ PŘDTÍM-100krát jsem zde psala,že nemá ráda furt dokola stejný trasy-vlastně všechny ttrasy kolem baráku-a v tom stejným počasí bude v lese nadšeně běhat,skákat,a případně na výletě-kde bude prvně,

a v tom stejným počasí se za barákem potáhne..

dřív to bylo jen do kopce a pak dobrý a všude dobrý,ted už je to jedno☹️

táhne se k rybníčku,do dědiny,táhne se ke křížku mezi pole,

jediný kdy pookřeje jsou cvičící venčící vycházky-ale to zas nemůžu dělat furt….

nebo jo??nevím…jakože by chodila denně na cvičící krátký,

a zvlášt s Žerykem a jinak výlety autem-to ju baví…

tak dnes-jdu v 7 ráno-za zahradu všichni 4-Betty nejstarší 16 let-táhne a nadšená-jůůů vycházka,zbytek jde,

zabočím k úvozu-že to vylezu mezi polama-kde můžu jít směr křížek u břízy a zpět-časově 20minut tam i zpět…

nebo hned od úvozu rovně-po jedné straně posekaný lopučky za zahradama-kde s nimi cvičím většinou přinášení předmětů,hledání předmětů-tím je vyběhám zabavím psychicky/fyzicky a jdu dom-od domu kousek,a cvičí na střídačku…

no tam se za mnou táhla-a ona chodí kus za mnou,aby byla na doohled a když jí zmizím z dohledu tak dobíhá….

tak ji většinou několikrát za tu trasu zavolám-ke mě/mezi a pamlsek….

no a dnes-jdu,přivolávám,dojde.

pak zabočím na jednu loučku,která má mmezi sebou řadu keřů,stromů,takže se dá jít na konec,tam je trošku pror a vrátit se po druhé loučce…

takže jdu po jedné loučce,ona se za mnou táhne…pak jdu a druhou loučku,táhne se dál,nezrychluje,klídek,však mě slyší..

volám KE MĚ a ona valí,ale poté stejné loučce☹️ zpátky,tam kde je ona,ne za mnou na tu druhou….

tak já sprintuju na konec loučky,přivolám ju  jde na vodítku…

táhne se…

je mokro,chladno…..není vedro,mají mokrý nohy,břicha….

no nic,dokončím vycházku kdy jde kus za mnou,

ostatní psy proběhlý,vyvenčení…

dám je dom a jdu s ní do pidi prčíku k silnici do dědiny-5 munt od domu

jen s ní…

v pidi parčíku ochotně ukáže levičku-plácnutím packou🙂

dělá kroky,otočky,obíhačky okolo mě,couvá,polohy,packy,nosí pár metrů smajlíka-vrtí ocáskem a je spokojená….-za pamlsky,granulky,

dojdem dom pročísnu ju,jde ležet…

pak se chová na dece u snídaně na klíně,

předtím mě donese uterku ke stolku😀

je jí 9 a půl let,krev v pořádku,chodí na ni pravidelně,

hodně lidí nabere psy autem a popoveze..

já mám tuhle možnost asi tak jednou týdně….

občas někdo řekne-tak s ní nechod ven,když nechce

jasně taky možnost-má zahradu+dvůr

jenže…kyne,a když se málo hýbe blbě se jí kadí….

-a jasně moc to řeším….-to vím…

jinak,vycházky nedělám dlouhý,ani nejsem dlouho venku….

kolikrát je to 20minut…

Dafi
Dafi 17.06.2025, 06:08:52 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 16.06.2025, 09:22:52

to je veleboží fotka!!!málem mě zaskočilo jídlo…

Dafi
Dafi 17.06.2025, 05:58:46 xxx.xxx.136.20

v pátek jsme si daly Chřiby-od parkoviště u Kžížku za Koryčanama na sv.Klimentek,od něj kolem Gorazdovy studánky,pak kolem Kazatelny,studánky Mísa,a kolem skály Kozel,kde se podle křiku povedly po 65 letech sokolčata,pak oěd na Stupavě a hurá do BK jen s DAFI,-toková mimovenčící vsuvka..po cestě jsem se stavila do knihovny,kde jsem si půjčila knížky a 2 vzala rovnou sebou,aabych u humoristické knížky-fejetony-zjistila,žeš tam chybí  kapitol-asi 30 stránek????-jako čtu hoodně a celej život,ale s tím jsem se jetrě teda nesetkala…nebyly vytržený-oni prostě nebyly….????

v Chřibech chladno,vrstva navíc by se šikla,taky jsme tam byly brzo,Dafča lítala po pařezech,Žeryk válel sudy,občas tahal klacek,takže byly spokojení,my taky,Martinova máti lezla na Kazatelnu,což mě přivedlo k úžasu a poznámce,že syn nebude její😀😀😀,že jej našly u kostela-my se oba strašně bojíme výšek…..

jinak u sebe říkám,že mě našly u popelnice..protože mě je pořád zima,tatínkovi teplo,já su ukecaná,on nemluvnej…😀

no po obědě na Stupavě,kde u 2 stolů ležely na židlách kočky….a Dafi si počkala labužnicky na misku čerstvé vody a deku z auta,,,,v lese málem vypila studánku,tady málem tu misku…pije jak blázen….

tak po obědě do BK,kde už jen vycházka na kafe odpos tatkem a do knihobudky,večer venčící ke kostelu….

v sobotu kolem řeky,parkem,obíhání stromů,kroky,otočky,pak odložení v leže u kina,odložení v sedě u pekárny-aby mě zezadu nehříval loupáček teplej a koláček*nové a převratné využití psí výcvikové vesty!!!!!-JE LI VÁM ZIMA,DEJTE SI něco teplého do vesty😀odložení v sedě u trafiky-otevřené dveře-Dafču posadit,koupit časák a odejít,stejný u pekárny-neuvazuju….

po ranní vycházce já šla na nákupy s tetou-psy vyfasovaly plamenáka ze sekáče….🙂

odpo doprovodit tetu na nádraží kousek podél řeky,k večeru na oslavu …

a v neděli na vycházku podél řeky,kde se Dafča táhla takový kus,že jsem si v půlce sedla na lavku a chvilku seděla…

odpo odjezd

včera ráno pachové práce pro malá plemena v polích-hledej-ztrtil a revírky aporty,a já na odpo -kdy skoro celý dpo propršel….a docela dost…tak máme trošku vody,u nás prší hrozně málo..☹️

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 10.06.2025, 10:36:02 xxx.xxx.136.20

já volno-juhůůů-po přesčasech….

den volno jako..takže bolavý záda a celej člověk,ale dlouho jsem nebyla venku s kamoškou s basendžim-takže ráno půl hodiny cvičící vycházky Dafi-hledej-ztrtil-plyšovýho smajlíka,přinášení plyšovýho koníka,poslušnost-chůze u nohy a obraty a přivolání a polohy,před barákem obíhání sloupu a lavičky,

a pak hodinu s kamoškou a s basendžim-k lípě na kopec,kus dozuadu,jestli zrají třešně,

zpět-u lípy prohlídnout basenžimu zuby-trénujem vždy na výstavy…

a pak doma ošmikat Žeryka…..

-a su zničená-Žeryka jsem šmikala v sedě na zemi…..

a odpo do města..

potřebovala bych namasítovat záýda..ale na to je prý lepší víc volna než den…tak nic…

du si nahřát polštářek…odpo knihovna….

Dafi
Dafi 01.06.2025, 22:00:45 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 01.06.2025, 14:10:27

jste mě dojala…boží jste….!!!!!!

Dafi
Dafi 31.05.2025, 22:21:10 xxx.xxx.136.20

dnešní raní vycházka ze všema 4 v Ž.lese a natáčení videí jak Dafi obíhá 3 pejsky a se třema psama zaráz chůze u nohy a přivolání vleže a odložení,byl chládek,bylo fajn,Betty byla přeštastná,že má změnu…

Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 30.05.2025, 21:21:09 xxx.xxx.136.20

Včera na oplátku ze trénink ze psem mě paní dojela otrimovat Dafču,takže jsem se s tím po 9 a půl letech nemusela piplat…veleradost🙂

Dafi teda radost neměla,ale to ona nemá u úpravy nikdy….

po úpravě jsme daly šlofíka-já ze psama a vycházku číslo 2,+pak focení Betty u jasmínu na zahradě

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 25.05.2025, 19:05:48 xxx.xxx.136.20

dnes kolem řeky Moravy kousek,pak Těšánky…,odpo veget a Bettynka včera šestnáct let

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 23.05.2025, 13:23:23 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 23.05.2025, 13:05:58

Já mám ted v hlavě vzduchoprázdno,čučím na jednu detektivku a k tomu čtu druhou českou detektivku z Brna🙂,takže mě ted nenapadá žádnej případ ze života…

ale myslím,že je dobře když každej pejsek trochu zlobí/roštačí/lumpačí…..

nevím jak to nazvat…

třeba Dux kradl naše pantofle žižlal je-celoživotně-pod postelí-s mým párem pantoflí+hračkami z GAPAY jsem ho i pohřbila…

Dafi zase krade a nosí věci,když má na něco chut….,

prostě nějakou neškodnou lumpárničku,podle které,když ji ten pes přestane dělat člověk pozná,že je pes marod,není ve své kůži….

Dafi
Dafi 23.05.2025, 10:08:46 xxx.xxx.136.20

-opičky u jídla

film-Karel a já-vyhrožování koníkovi-Božka ti to s ní Karle!!

a u nás vznikla kdysi hra s prvním psem-Božka Ti to s ní-kdy jsme u jídla dělaly že to berem a Kim šaškoval,a strašně jsme celá rodina-i rodiče u toho šaškovaly,že to berem,a on blbl,že to nedá…(NEŠLO O JÍDLO V MISCE A VEČEŘI-TO MĚL KLD,ALE O PAMLSKY,HRYZACÍ,KDY JSME TAKHLE BLBLY)

pak u nás byla na návštěvě Božka-nová pozdější mámina kamarádka a my-a Božka ti to sní!! 😀

Dafi
Dafi 23.05.2025, 08:46:06 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 23.05.2025, 07:42:44

Sardullah-jinak Dafi miluje všecko jídlo-VŠECKO JÍDLO!!!!!!!!!!!!!

ALE NEMŮŽE…

a abych se nenudila,Žeryk MŮŽE VŠE

ale v půlce se rýpe….milionkrát jsem vyhazovala půl misky granulí s masem,

před týdnem v neděli přítel-byl jsem u vás v sedm ráno kupovat kostky na guláš*ŽERYKOVI…

KOLIK MASA S GRANULEMA LETĚLO,PROTOŽE SE V TOM CHLAPEČEK PORÝPAL….,je hubenej,a jídlo daný jen tak rukou-prohůlídme,čuchne,možná s ní,občas zavrčí-že o fakt jíst nebude!!!!!!

je náruživej aportér,necrcá se s vycházkama a na vycházkách jak ten šedej vypasenej rozmazlenec-kterej pokud nejede autem na výlet/jinou trasu,nejlépe hoopat v lese po pařezech…tak se na vycházkách táhne jak šnek..

a máti do mě hučela,proč???

ju tahám ven,když nechce jít,proč nejdu jen s Žerykem-to byla středa,včera šla ochotně..

přítel naočkovanej od máti už nevenčí-že běhají po zahradě-hahahahahahaha-tak určitě!!

se z nich jednou picnutlustšá čoklík by furt vše žral a nemůže

hubenej se v půlce rýpe a dělá si sám sobě jednodenní hladovky…..su hroznej chudák!!!

dám si kafe,a vytáhnu veličenstvo na vycházku,je pod mrakem,task snad jíá to nebude vadit……….🙂

Dafi
Dafi 23.05.2025, 05:38:51 xxx.xxx.136.20

No u mě je to jednoduchý-Dafi jak dostane kousek masa-je jí blbě…

chodí ,mlaská,hrabe….

po xxx opakováních má kdokoliv zakázaný dát jí třásínko masa…

půl roku měla vyloženě vegetariánskou dietu-doporučeno vetem-zelenina,tofu,rýže,já dala občas kousek filé,tresky-vařené….

pak,když se došlo na to,že nemocná štítka+játra-tak veterinární granule,

pamlsky pro játráky,

občas kousek piškotu,kousek jabka,okurky a ždibec jogurtu….,a furt hlídat kde co žere,

at nikomu nic nesežere-má pořád hlad…..

Dafi
Dafi 18.05.2025, 18:52:26 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 18.05.2025, 17:27:21

no prase-kousek od rozhledny-a já-tvl-prase!!!!pak jsem viděla plot,Dafi se chtěla jít seznamovat,vůbec se nebála-jenže já jí to zatrhla,pak jsem jí to dovolila,to zase prase odešlo…🙂Žeryk si ho nevšiml,a Charlie asi taky ne….,jinak šneků hodně,kvítek hodně-ty jsem v lese nikdy neviděla,a šneci tam měly schůzi asi-Martin,že prý výměnu bytů..😀

Obrázek
Dafi
Dafi 18.05.2025, 14:13:24 xxx.xxx.136.20

tak dnes blátivo zelený výlet s jediným psím kamarádem,ze kterého není Dafča psycho-lapina Charlie,jela s ním v autě,capala spokojeně s ním i!!! to vypadalo,že se napijí s jedné misky zároven!!!heč!!!🙂

takže ráno do Těšan,tam kousek venčení a pak rozhledně a za ní okruh

Dafi nadšená-furt hledala pařezy a BĚHALA!!!!pejsci si počmuchaly,my pokecaly,nezmokly,tráva sytě zelená-balzám na oči,

zase trochu jinej les než u nás,a jiná květena-akorát já mám některý fotky rozmazaný jak jsem zkoušela různý tlačítka….

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 18.05.2025, 07:17:31 xxx.xxx.136.20

toto je tak dobrá diskuze!

člověk tady mrkne,pokochá se a hned má hezčí den!

Xerxová a její tryskáček🙂

Doron a její krásný fotky s mrakama--který se mě díky mým trpaslíkům moc nedaří fotit…

pak tady 2 naše šikovné dogtrekařky!!!!!

no nemá to chybu!!!!

Dafi
Dafi 17.05.2025, 19:34:24 xxx.xxx.136.20

no,my ráno vycházka krátká po dědině,pak veterina s Dafčou*krev na štítku,-a nevím,kde jsem četla ten vtip jak jorkšír zabil dogu…

že se mu vzpříčil v krku…

ale…….byl v ordinaci obr čuvač nebo tak něco,dost zuřil a já v čekárně cpala Dafinu furt mezi nohy a za nohy…co kdyby po ní chnapl….

no pak byl v čekárně něco jako moskevák-fakt obr….,

jsem si vzpomněla,když jsem byla mladá/malá/tak dřív v portrétech plemene a atlasech bylo,že člověk potřebuje u velkých plemen fyzický fond…

ted se na tohle už nehraje,protože výchova na 1,místě..

ale,když někdy vidím velký psy,jak s tím majitelem cloumají ….nemám z toho dobrý pocit….při dnešním nenošení náhubků vlastně skoro nikam….

no nic,

pak jsem si dala ze psama vycházku k rybníčku,a podél velké ohrady/pastviny/s koníky-tam jsem na cestičce pocvičila nošení předmětů,a večer vycházku mezi poilama za barákem….

takže jsme vyvycházkovaní,Žeryk vylítanej s hračkama,protože jsou tu synovci a neteř,a 

a tady jinak kosa,chladno,vítr,čelenka mi k té palici už asi přiroste….☹️

prádlo mi doma neschne,nebo blbě,

v práci umrzám….

a Dafča se klepe když dojde v noci z čurání dom,a to není nakrátko…

prší málo,je tu sucho,i když prší…..

Dafi
Dafi 16.05.2025, 21:05:00 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 16.05.2025, 20:53:31

Mě se taky velký knírač líbí-velkj pepřák,nebo černej-akorát černostříbřitej velkej je na mě nezvyk….

Dafi
Dafi 16.05.2025, 20:41:27 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 16.05.2025, 20:36:16

dobře,tak tak daleko krást nejdu🙂

no,když on je roztomilej no…

knírači nejsou úplně psi,za kterými by lidi běhaly a dělaly tutuununu,

to si pamatuju,že se Dafča líbila v Litomyšli🙂

jinak nic no-obecně-i když knírače miluju,a to hodně moc-tak objektivně uznávám,že jsou hezčí/líbivější psi🙂

i když pro mě je knírač nej…..