Arosku …💔
Arosku …💔
Bobca:. A Bobče díky za tip. Už jsem to asi před 3 lety zkoušela u mikiny a zapomněla na to.
jen ten jezdec nemůže být ledajaký..musí být konkrétně na druh zipu na té bundě...kostěný,kovový,silonový…Opravila jsem takhle hodně bund..Výměna je práce pro vraha-kdysi jsem to dělávala,ale už bych do toho nešla-v době sekáčů a levných bund u Vietnamců..
omlouvám se za plevelení,ale měla jsem potřebu to ještě připomenout-ať se dílo podaří👍
Moje švadlena taky napřed zkusí vyměnit jezdec. Asi už na to má grif, netrvá jí to dlouho. Napřed ho malinko roztáhne ( když je kovovej ), nasadí a pak zase secvakne.
Ph:souhlas.
U PP zvirat se to jmeno majitele vzdycky eviduje, existuje i ta evidence cipu. Pro ne by to zadna zmena nebyla.
U PP zvířat se eviduje majitel ( aspoň u našeho plemene ) pouze u chovných jedinců a ještě pokud majitelé chtějí uvést v databázi své nacionále. U nechovných jedinců se žádná jména neevidují, chovatelé nenahlašují komu štěňata prodali. Podle čipu lze nalézt CHS odkud pes pochází a pak přes chovatele majitele.
Máme další bundu, tentokrát ze Zoohitu Tiaki Warm up pro sky. Cena cca 290,-, byla akce -20%. Za mě super, lehký kabátek, podšitý stříbrnou vrstvou která odráží teplo zpět na tělíčko, krásně zakrývá i kyčle. Jo zase malá úprava šíře hrudníku a musela jsem zvětšit místo na pinďu, měl ho celýho zakrytýho. Nedělám ze psa panenku, ale jak ho na jaře bolely záda, tak mu nesmí nachladnout. A jsme venku dlouho, dneska ráno v -7 stupních skoro hodinu, odpo býváme i dvě hodiny.
V obýváku 7 pelechů. Přes den tam spí Mijunka a Idorek. V létě Mijunka i přes noc. V zimě spí Mijunka v ložnici pod peřinou. Bessinka a Mireček přes den a v noci v posteli v ložnici v zimě i v létě. Idorek přes den v obýváku a v noci v ložnici v zimě i v létě 😀
Zrzavci:No takže máš domov Hluchovců? 😀 Vlastně Tali - ta od příchodu k nám má nefungující uši, to se taky tak dá brát 😀
On už píšťalku právě neslyší. Ani můj hvizd, slyší ten páníkův. A tleskání. V blízkosti dobrý, to zatím i jde. Říkám si, jak to broučci vnímají, že na ně jakoby přestáváme mluvit. Snažím se o to víc se ho dotýkat, dívat se na něj, aby tý interakce neubylo.
Íďa slyší jenom když je ode mě tak 5 metrů a já zařvu z plných plic, tak se otočí. Ale když je dál, tak už ne. Naštěstí jak je na mě strašlivě fixovanej, tak si mě pořád hlídá a jinak si mě najde po stopě. Je zvyklej z lesa. Předtím byl u myslivce. No a bude mu 14, dědkovi, tak už má asi nárok. Taky se ho snažím pořád hladit a mazlit, ale on chodí úplně všude za mnou, po bytě, po zahradě, trubka můj
Idy když začínal blbě slyšet, tak mi řekla vetka, že už to lepší nebude, že ta chrupavka je nepružná, nevím jestli by jí Karsivan nějak zpružnil, ale asi ne, protože by mi doufám jinak řekla, abych mu ho dávala
Zrzavci:Krucinál sem to zase odbouchla a nejde už mi editovat, nejde mi to vlastně většinou, nevím proč.
Taurin je také nezbytný pro normální funkci mozku a to především u starších jedinců, kdy jeho přirozená tvorba klesá.
Jj, to jsem tam taky četla, tak to asi vezmu pro ty moje gerontíky 🙂, i kdy nepřipadá mi že by byli dementnější než dřív 😀 😀
Já teda krmím syrovým, u toho Hulína píšou, že se Taurin v mase vyskytuje dostatečně, ale asi stařečci si ho tolik z masa nevstřebají ? Abych jim neublížila…
Zrzavci:dotaz pro lidi veterinárně zkušené a znalé 🙂
Koupila jsem Taurin - že jako kocourovi, budu přidávat, semo tamo. A četla jsem , že je vhodné přidávat i psu ( i když ti si ho umí vyrobit), obzvláště staršímu a se srdečníma potížema.
Mám taurinu pro celý kočičí útulek, vydrží mi staletí. Tak když ho mám takový nadbytek - mám ho dávat? Dává to smysl, neublížím tím nějak naopak.
Rumíčkovi je jedenáct a půl, má rozbitou tu chlopeň, kontrolní sono zatím neukázalo zhoršení. Bylo by vhodné mu to na podporu přidávat?
Tali deset - už jí taky počítají jako seniora, i když ji mám furt za magora 😀 (abych to básnicky zarovnala) Má smysl přidávat i jí?
Jejda, to je zajímavé, myslela jsem že je to jen pro kočky. Idorek nemá úplně zdravý srdíčko, ale na prášky to prý ještě není, tak bych přidávala Taurin. Jaký jste koupila ?
Dafi:😀😀😀-školku….😀
já utírám psy přede dveřma,a Dafi furt capká,furt-jáá stůj ty vosle,je tady všude mokro,co do toho zase lezeš???
já mám pocit,že furt jen utírám nohy,a oblíkám-a zakrývám,já snad najmu někoho na zakrývání odkopaných psů:-()
Mám za vchodovýma dveřma na zemi stabilně starou osušku, venku otřu břicha a packy a pak ještě projdou po tý osušce ale ty jejich dlouhý chlupy jsou stejně mokrý. Tak s bundama je to o trochu lepší a neumočí tolik peřiny a pelechy 😀
U nás dneska ráno poprašek sněhu, oblíkala jsem všechny 4 psy, aby nebyli mokrý na břiše až se vrátíme z procházky, připadám si jako když oblíkám školku 🤣
Mirďa má taky novou bundu, z Temu za cca 150,-. Nepromokavá, zateplená, reflexní prvky. Musela jsem jí trochu zúžit přes hrudník, ale nic dramatickýho a za ty prachy…I zajíce v tom pohoní po lese 😀
Ach jo, je to vždycky strašný, už jsem to taky párkrát podstoupila a stejně podstoupím znovu. Nedokážu si představit život bez nějakýho pejsy. No mám doma 3 geronty ze čtyř. V lednu bude mít Míja 13, v dubnu Idorek 14 a Lidožravku odhaduju 14-15. No a jestli mi začnou odcházet krátce po sobě, tak to nevím jak to dám…..
Íďa byl na kastraci kvůli zvětšený prostatě ve 12ti letech. Ale s čuráním problém nikdy neměl.
Měla jsem kočku + 4 jezevčíky
A co třeba útulkáči, lidožravá Bess by neudělala zkoušky na cvičáku ani teď po 10ti letech co jí mám, pořád je ve střehu, pořád má strach, pořád se bojí….
Trickyvoo:A pokoušela se vysedět vejce nebo co? 🤣
Kdepak, povraždit kosáky chtěla.
Dafi:při úplnku
akorát ta moje zrcadlovka málo přibližuje…☹️
Ta béžovka má čumáček úplně jako Bessča 🥰
Bessča taky byla schopná vyšplhat kam to šlo, jen aby se podívala kosákům do hnízda