Když ještě žila Wendulka, byla jsem s ní u známé na návštěvě. Holky ( DAfi a Wendy ) byly na zahradě s kamarádky barvářema a my nahoře pily kafíčko. Pak jsme šly ven a já koukám, že Wendy je celá mokrá. Nepršelo, ale našla jsem mokrý stopy pacek. Tak jsme šly po stopách, kamarádka v garáži na sporáku měla hrnec ještě teplýho vařenýho masa pro barváře. Wendy vyskočila na špalek, ze špalku na ponk, z ponku na sporák a spadla do toho velikýho hrnce s masem, jak se tam nakláněla, aby se nažrala. Byla pocákaná zeď za sporákem a auto. Pak nějak vylezla a venku jí barváři olízali , jak byla mastná😀 😀
Tak dneska je to už 8 let, co jsem se jako skoro 6ti letý a nechtěný už páníčkem dostal do současný rodiny. A udělal jsem terno 🙂. Jo už jsem prej protivnej dědek, taky za chvíli mi budete přát ke 14 tým narozeninám, ale já vím, že jsem tady správně, tady mě milujou a pěkně se o mě starají 🙂. Před časem se zjistilo, že jsem si od bývalýho pána přivezl 5 starých neléčených zlomenin, to je docela dost na tak malýho pejska, ale pořád držím pohromadě, mamina mě jen tak nedá. Idor ze Strkovských sádek.
Já si to říkala, že vnučka👍, ale jsem si řekla, že nevím jestli jste už starší tak ať neurazím😉. Já totiž pomotám vše.
Jsem dost stará na dvě vnučky 😀 😀 a ne, neurazím se . Kvůli věku vůbec. Já se neurážím, jen pak přemýšlím, jestli vůbec budu něco svěřovat do éteru a chvilku mi to přemýšlení trvá 😀
Aluško VAU krásná nemám písmenka na chválu, opravdu nádhera. Prostě když je zima má být zima i klidně hodně pod mínus. Jo a ta holčička na ledu hmmm paráda.
Jo a zase jsem to pomohla, že jo, místo lidožravka napíšu masožravka😆.
Klidně Aluško pište, jak napsala impakt fakt ¾ by už odešli i já. Taky jsem dostala a ne jednou poza uši.
Nevíte holky co je s Aluškou? Dlouho jsem ji neviděla a chybí my a hlavně fotky od syna😉doufám, že nám neonemocněla.
Dájo, jsem tady, občas čtu, ale nějak jsem se rozhodla nic moc nepsat…..a nebudu vysvětlovat že jezevčík není honič a žádnou zvěř neuštve protože na to nemá tělesný dispozice . Každý má svůj názor ale musí znát situaci a místo, jak to u toho druhého vypadá. Něco jiného je psaná věc a skutečnost a představivost ostatních. Tím o tomto tématu končím. Občas nakouknu.
Aluško? To Vám přijde jako zdůvodnění toho, že majitel psa nechá svého psa štvát zvěř? Tak to jsem se s Tali nemusela tak trápit. Nenechávám své psy ani Nakukovat do křoví, aby ani trochu pouhou zvědavost nerušili zvéř., která potřebuje šetřit energii.
Aluško - mně to nevysvětlujte, já na to mám svůj názor, zkuste to vysvětlit tomu zajícovi, co v těch -14 pak musí bivakovat venku, když si před tím hezky a úplně zbytečně zasprintoval s pejskem, který se pak doma pěkně zahřeje, nají………… zatímco zajíc bivakuje v těch -14. I kdyby to byla nula, tak JE to prostě špatně. A nemůžeme se pak divit, když na pejskaře se kouká v tý zelený kamizole tak, jak se kouká. Protože, když to takhle po Mirďovi udělá i další pejsek a potom další pejsek, tak je to pro toho zajíce vyloženě přínosný, když musí šetřit energií, aby přežil mrazy, zatím co ti, kteří se za ním laškovně proběhli……..
A jak je to pro naháňkách, kterých je i v tomhle počasí po celý republice hromada. Ten zajíc neví že je to je černou nebo na vysokou a když po lese leze hromada psů tak prchá a asi to má na celý dopoledne…
No to ne, vy se všichni doma zahřejete, ale to zvíře, co musí zbytečně upalovat a zbytečně spálí xy energie to pak má v noci celkem blbý.
Fakt ho nehoní půl hodiny, už jsem psala výš, zajíc udělá dvě kolečka, odskočí a je v čudu, pes pak čuchá, vrací se a už ho nenajde, teda aspoň Mirda. Celý to trvá možná 1- 2 minuty, pes pak čuchá a hledá třeba dalších 10 minut. A pak se vrací.
Mě pesani překvapili, ač ráno asi -14, nechtělo se jim domů a štrádovali jsme po lese dobrou třičtvrtěhodinu. Mě omrzly asi všechny prsty na rukou, oni v pohodě. Jo, bundy měli, ale nožičky mají holý 😀. Odpo už bývá jen -4 a to jsme venku naší klasiku 1,5 hodiny. včera Mirďa vyčuchal zajdu, tak s ním oběhnul lesík a za chvilku se vrátil s jazykem na vestě. Pak si ještě chvíli čuchal stopy ve sněhu a kdybych nezavelela domů, aby nám nevyhasly kamna, čuchal by tam určitě až do tmy.
Výšky mi nevadí, mám dvoupatrový dům a střechu v pochůzím sklonu ( tedy mírném ) a běhám po ní jak čamrda, vyčistit komín, natřít štítový prkna, když mi vichřice urvala pár hřebenáčů tak zakrýt díry atd.