Co bych měla říkat já s mýma hubenýma jezevčíkama 😂. Prej jakej pán, takovej pes. Já 178 cm a 60 kg. Nesnáším tlustý jezevčíky, který mají záda jak stůl a břicho tahaj po zemi. Když byl Mirda na tom CT se zádama, má napsáno ve zprávě - hubený. A to má 6 kg. Kastrovaný holky mají 4,5 a 4,8 kg, kastrovaný Idorek 5,5 kg. A ti poslední tři jsou vlastně už i stařečci.
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 14.07.2025, 16:40:16
U nás krysa z Ikea vydržela asi půl hodiny. Pak ležel na zahradě jen vypreparovanej kožíšek, několikrát zmoklej. Přišla na návštěvu kamarádka a při chůzi zahradou najednou začala vřískat, že tam mám mrtvou krysu. No měla jsem, tu z Ikea 😀 😀
4 trpasličí jezevčíci, 4,5 - 6 kg. Kupuju v akcích v Do psí misky, nebo výprodeje lidskýho v JIP. Zeleninu a ovoce mám vlastní, pesani milujou mimo rajčat a cibule snad všechno. Přidávám těstoviny, v Lidlu se když mají akci dají koupit za 10,- pytlík. Doplňky nepočítám, někdy dávám něco, někdy něco jinýho. Asi se vejdu do 1000,- měsíčně.
Já nevím Aluško, já vás budu muset asi někam nahlásit, Vy toho Mirďu tak týráte 🤣. Člověk si myslí, že nejvíc útrpně se už tvářil a on to umí ještě o level výš 😄.
Mirďa dostal na zimu 2 softšílky, aby měl záda v teple. Je to po kamarádky fence, která z nich vyrostla. ( Její maminka šije na zakázku i další modely a střihy ) Jeho radost že budou záda v teple je zřejmá 😂
Já teda v krmení nevidím problém, je fakt že mám pesany normálně žravý. 3 starý, jednoho mladýho, 3 kastráty, zatím všechny přiměřeně aktivní. Baští ráno a večer. Každej svojí misku a svoje místo. Nandám kaýždýmu podle jeho potřeb, roznesu, pesani během 5ti vteřin zbaští, seberu misky, opláchu a šlus. Nemám problém s nadváhou ani jsem zatím za 40 let se psy neměla.
Mám půlku baráku jihozápad. Okna velký, jedno 200 x 250, dvě 180 x 150 a jedno 120 x 150. Bydlím v prvním patře, od tří hodin sluníčko pere do všech těch velkejch oken. S klasickýma vnitřníma roletama bylo doma na chcípnutí. Teď, konkrétně dnes v tom vedru se zataženýma předokenníma roletama, mám doma krásných 22 stupňů.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 30.06.2025, 22:37:59
To je všechno pravda o těch psích holkách, já ty svý taky miluju ať jsou jakýkoliv, ale k stáru jsem poznala, jakej klid může bejt s klukama 😀 😀. Hodně psích holek je úplně pohodovejch, já měla mám vlastně protivku jenom jednu, tygrovanou M9ju. Ona miluje lidi, děti, nejradši by chodila každej den do školky aby jí děti mohly mazlit celej den, ale na ostatním pesanům doma pořád chce rozkazovat. Oni si chtějí hrát a ona je diriguje že ne. Spí sama v obýváku, v zimě přijde do ložnice pod peřinu. Ostatní pesani spí se mnou v ložnici na jedný hromadě ( Bess teda v létě zarputile před barákem ) a když by náhodou šli do obýváku, bude na ně tygruše vrčet, aby jí obešli vééélikým obloukem. Říkám jí bachařka, ale sere mě s tím. 😀 Ostatní by mohli jíst z jedný misky najednou, jen madam tygrovaná bude vrčákovat a ohánět se po ostatních.
40 let jsem měla jen holky, několik let i 4 najednou. Fakt aspoň jedna bude vymejšlet a ostatní prudit, aby nebyl klid. Idora jsem nechtěla, že to s pinďourama neumím, no on si mě vybral a já nedokázala odmítnout. Bylo to jedno z nejlepších rozhodnutí, že jsem si ho vzala. Prostě chlap, nažrat a pomazlit a miluju Tě…..i Mirďa je pohodovej, na to že oba jsou chovní a krejou ( Idorek už teda ne ), tak v hlavě kulky nemaj 😀