Aktuálně: 2 717 inzerátů262 599 diskuzních příspěvků19 180 uživatelů

Příspěvky uživatele

Aluška

Aluška
Aluška 21.05.2025, 13:41:05 xxx.xxx.199.204

Ženy, máte někdo zkušenost s používáním magnetoterapie u psíků doma a popřípadě jaký přístroj ?

Aluška
Aluška 15.05.2025, 14:07:09 xxx.xxx.199.204

A já furt zarputile krmím masem…..holt stará struktura 😀 😀

Aluška
Aluška 15.05.2025, 11:14:22 xxx.xxx.199.204

Moji jezevci lezou do vody hlavně v létě, když je jim vedro. Do potoka ochladit se a napít. Před pár lety tu soukromník na louce vytvořil obrovskej rybník, dlouho trvalo než ho napustil ( nějaký komplikace s dotacema), no a najednou lidožravá Bes a Mirďa skáčou do vody, že mi přinesou kačenku…..naštěstí jí nedohonili, břehy jsou strmý a vysypaný velkýma kamenama a rybník prorostlej spoustama náletových stromů, který tam vyrostli za těch asi 5 let,  než to stihnul napustit.  Takže se sekli hned na začátku mezi stromama a stihla jsem je vytáhnout. Besča byla mokrá celá, Mirďa jen do pasu 😀.  Od tý doby se pořád otáčím, jestli jdou za mnou. Ty kachny občas sedí na břehu a do vody skáčou až když je vyplašíme a to ti psi za nima pak jdou.

Aluška
Aluška 15.05.2025, 11:06:38 xxx.xxx.199.204

No na výstavách je hlavně blbý to,  že rozhodčí v naprosté většině určitě u všech plemen upřednostňují své známé a profesionální handlery. 

Aluška
Aluška 14.05.2025, 14:03:24 xxx.xxx.199.204
BaLu:

Ocenění z výstav není nikdy zcela objektivní. Každý rozhodčí posuzuje subjektivně, i když chce posuzovat objektivně. Protože prostě má své preference typu, znaků, barvy, projevu, které se mu více líbí. To má prostě každý, nejsme stroje. A tyto preference fungují i u bonitací. Jednomu rozhodčímu se bude zdát ucho příliš dlouhé, druhému akorát, jednomu oko tmavé, druhému světlejší protože právě zasvítilo slunce, a tak dále. A pořád to bude v rámci standardu, protože standard je ideál, nedosažitelný ideál, kterému se chovatelé pouze snaží co nejvíc přiblížit. 

A to, že na jedné výstavě, dostane pes VD nebo D a na druhé, třeba hned druhý den, V, není žádná výjimka. Jak píšu výše, posuzování je subjektivní, a pes se nemusí ten první den ukazovat, zatímco druhý den se předvede krásně. Vše hraje roli. Není to tak, že pes, co jednou dostane V, ji má předplacenou pro všechny další výstavy. 

Ale když pes má třeba z 50ti výstav 48x V a 2x VD, od různých rozhodčích, aniž by se majitel s někým z nich znal, tak to taky vypovídá o nějaký kvalitě toho psa, nebo ne ? Nemyslím tím nějaký oblastky, ale národky a mezinárodky.

Občas na nějaký výstavě dělám zapisovatele nebo vedoucí kruhu, tak třeba jeden rozhodčí mi říkal, že na oblastkách to moc neřeší, jestli psovi něco chybí nebo ne. Při jiný zase jinej rozhodčí povídá, kdo tohle pustil do třídy vítězů ? No tak když je ve třídě vítězů tak mu tu výbornou dám.. atd.

Aluška
Aluška 25.04.2025, 09:20:39 xxx.xxx.199.204
BaLu:

Ano, sledovat včerejší Máte slovo bylo utrpení. Kdo je slušný, neřve, nepřekřikuje ostatní, neskáče do řeči, ten nemůže ani dokončit svoji řeč a myšlenku. 

Paní Tiché mi bylo líto. 

Ta žena z Dočasek De De byla divná. 

A Jílková je čím dál horší. 

Kdyby to nebylo o psech, nedívám se.

Tak jsem se teď na to koukla. Jílková to má asi ve scénáři a pro mě se chová jako trhovkyně a mě se to nelíbí. Ta z těch dočasek  tam dřepí rozvalená jak když jí patří studio a chytrá je jak rádio, ona přece převychová všechny psy světa…..paní Tichá je velice chytrá a taky mi jí bylo líto….

Aluška
Aluška 24.04.2025, 19:44:44 xxx.xxx.168.20

Dneska jsme šli na procházku všichni, tygrovaná Mijunka se rozhodla jí s námi, tak vám sem musím dát fotky. Asi po hodině běhání po lese usoudila, že splnila denní plán a je třeba vzít kramle a jít domů. Počkala, až budu přemýšlet o nesmrtelnosti brouka a nebudu si jich chvíli všímat a v příhodném okamžiku se vypařila. Asi za 5 minut telefon, volal pan Princ, že potkal u lávky přes potok pejska a měl na sobě tohle telefonní číslo a jestli mi má pejska někam přivést. Řekla jsem mu, že Mijunka jde domů, ať jí pomazlí a nechá jí jít, že bydlí ve vsi za potokem. Tak prej jo. My byli v lese ještě necelou další hodinku a Mijunka čekala doma na zahradě.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Aluška
Aluška 24.04.2025, 10:01:46 xxx.xxx.199.204
kometa:

Doprdele, kurva drát

Za mě to zašišlat moc nejde - kujva (kušva) drát do pjdele prostě nezní.😀

Když se něco takovýho stane tak člověk potřebuje to zvučný er 😀, to já znám 😀

Aluška
Aluška 24.04.2025, 09:09:59 xxx.xxx.199.204

Tak my klasika, náš každodenní lesík 🙂, jenom tygruše zůstala doma. Když je hezky, tak psíky už v 11 pouštím na zahradu a tygrovaná pak tvrdí, že byla venku dlouho a že do lesa nepůjde. Až večer jde s námi na poslední hodinku než jdou spinkat.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Aluška
Aluška 17.04.2025, 14:23:07 xxx.xxx.199.204

Mladí měli Burmilly, kvůli mírné povaze. Napřed kocoura, ze smlouvy kastrovali a za dva roky ze stejný chovky kočku. Taky kastrovali. Vycházeli spolu moc pěkně.

Aluška
Aluška 17.04.2025, 08:34:08 xxx.xxx.199.204

Dnes slaví 13 let Idorek ( Idor ze Strkovských sádek, Mirečkův taťka ) a zároveň 1 výročí od napadení divočákem. ( jo loňský narozeniny si užil..). Kůže na zádech krásně narostla i se srstí, zlomenou nožku drží šroubky a dědulka si dál vesele hopká po lese. Zdravíčko přiměřeně věku, čumáček šedivej, na procházky se těší, jídlo mu chutná, spí dobře. Jo a stolice je cajk 😂.

Obrázek Obrázek Obrázek
Aluška
Aluška 16.04.2025, 20:10:14 xxx.xxx.168.20
Sarah01:

Byla jsem kdysi se synem na nějaké horské chatě v Krkonoších ve Velké Úpě, kluk byl malý, tuším, že to musí být víc než 10 let . Tam se neuklízelo snad léta, všude vlasy, peřiny tak špinavý, že se tam nedalo spát, a společná koupelna taky hrůza. Bylo to ubytování za babku přes nějaký slevový portál, tak jsme to nakonec neřešili, ale spousta lidí, když to viděla, odjela. A vrcholem bylo, že jsme nesměli mít vlastní pití v petce, asi aby nepřišli na buben. 😄 Po letech jsme šli náhodou kolem po turistické stezce na Pomezní boudy a bylo zavřeno. 

Tohle byla novostavba, soukromá vysokoškolská kolej s ubytováním i pro ostatní, vždy 2 pokoje s koupelnou a kuchyňským koutem.

Aluška
Aluška 16.04.2025, 15:11:14 xxx.xxx.199.204
efe:

Jako ubytovatel rozhodně raději přebírám po pobytu barák od pejskařů, kteří po sobě příkladně uklidí, než po rodince s dětma, po kterých nacházím překvápka všude možně (počmáraný nábytek, prasklý rošt v posteli, různé fleky na matraci atd…).

Přesně, když jsem dělala na ubytovně, tak po rodince všude posraný pleny, zastalej jogurt po peřin atd

Aluška
Aluška 16.04.2025, 10:06:34 xxx.xxx.199.204

Ti moji žerou hlínu, už se na ně zlobím, že se mi vyvrátí nějakej buk z bukový stěny, u který je už vyžraná díra až kam 😀. Přišel s tím Idorek a naučil to ostatní. Předevčírem jsem našla na zahradě kus starý kakový buchty s tvarohem a uvědomila jsem si, že asi před měsícem 2x starej švestkovej koláč. Nevím kdo mi to tam může házet, bylo to vzadu za barákem u bazénu. Nevím, jestli to psi žrali a nevím jestli z toho mohl mít Mirďa ten zánět. Bylo to ohryzaný, ale je mi divný, že by tam kus nechali. Aspoň lidožravka ta by radši praskla, než aby něco nechala.

Aluška
Aluška 15.04.2025, 20:00:54 xxx.xxx.168.20
Vahine:

😄 snad se daly srazit…😊

My nechtěly uprostřed mít mezeru 😀, byly to dřevěný postele, tak by tam byl ten rám uprostřed.