Aktuálně: 2 761 inzerátů261 297 diskuzních příspěvků19 163 uživatelů

Příspěvky uživatele

Aluška

Aluška
Aluška 17.04.2025, 14:23:07 xxx.xxx.199.204

Mladí měli Burmilly, kvůli mírné povaze. Napřed kocoura, ze smlouvy kastrovali a za dva roky ze stejný chovky kočku. Taky kastrovali. Vycházeli spolu moc pěkně.

Aluška
Aluška 17.04.2025, 08:34:08 xxx.xxx.199.204

Dnes slaví 13 let Idorek ( Idor ze Strkovských sádek, Mirečkův taťka ) a zároveň 1 výročí od napadení divočákem. ( jo loňský narozeniny si užil..). Kůže na zádech krásně narostla i se srstí, zlomenou nožku drží šroubky a dědulka si dál vesele hopká po lese. Zdravíčko přiměřeně věku, čumáček šedivej, na procházky se těší, jídlo mu chutná, spí dobře. Jo a stolice je cajk 😂.

Obrázek Obrázek Obrázek
Aluška
Aluška 16.04.2025, 20:10:14 xxx.xxx.168.20
Sarah01:

Byla jsem kdysi se synem na nějaké horské chatě v Krkonoších ve Velké Úpě, kluk byl malý, tuším, že to musí být víc než 10 let . Tam se neuklízelo snad léta, všude vlasy, peřiny tak špinavý, že se tam nedalo spát, a společná koupelna taky hrůza. Bylo to ubytování za babku přes nějaký slevový portál, tak jsme to nakonec neřešili, ale spousta lidí, když to viděla, odjela. A vrcholem bylo, že jsme nesměli mít vlastní pití v petce, asi aby nepřišli na buben. 😄 Po letech jsme šli náhodou kolem po turistické stezce na Pomezní boudy a bylo zavřeno. 

Tohle byla novostavba, soukromá vysokoškolská kolej s ubytováním i pro ostatní, vždy 2 pokoje s koupelnou a kuchyňským koutem.

Aluška
Aluška 16.04.2025, 15:11:14 xxx.xxx.199.204
efe:

Jako ubytovatel rozhodně raději přebírám po pobytu barák od pejskařů, kteří po sobě příkladně uklidí, než po rodince s dětma, po kterých nacházím překvápka všude možně (počmáraný nábytek, prasklý rošt v posteli, různé fleky na matraci atd…).

Přesně, když jsem dělala na ubytovně, tak po rodince všude posraný pleny, zastalej jogurt po peřin atd

Aluška
Aluška 16.04.2025, 10:06:34 xxx.xxx.199.204

Ti moji žerou hlínu, už se na ně zlobím, že se mi vyvrátí nějakej buk z bukový stěny, u který je už vyžraná díra až kam 😀. Přišel s tím Idorek a naučil to ostatní. Předevčírem jsem našla na zahradě kus starý kakový buchty s tvarohem a uvědomila jsem si, že asi před měsícem 2x starej švestkovej koláč. Nevím kdo mi to tam může házet, bylo to vzadu za barákem u bazénu. Nevím, jestli to psi žrali a nevím jestli z toho mohl mít Mirďa ten zánět. Bylo to ohryzaný, ale je mi divný, že by tam kus nechali. Aspoň lidožravka ta by radši praskla, než aby něco nechala.

Aluška
Aluška 15.04.2025, 20:00:54 xxx.xxx.168.20
Vahine:

😄 snad se daly srazit…😊

My nechtěly uprostřed mít mezeru 😀, byly to dřevěný postele, tak by tam byl ten rám uprostřed.

Aluška
Aluška 15.04.2025, 14:13:56 xxx.xxx.199.204

Několikrát, na výstavy v zahraničí, taky jsem dala filtr a ještě do vybranýho ubytka zavolala, popř. napsala, jestli opravdu a kolik za psa. Vždycky jsme chtěly s kamarádkou i manželskou postel kvůli psům, aby nepadali v noci dolů. Jednou jsme v Olomouci dostaly pokoj s oddělenýma postelema a ty pohledy, když jsme trvaly na manželský 😀 😀

Aluška
Aluška 14.04.2025, 20:02:59 xxx.xxx.168.20
kometa:

Vzpomněla sis pozdě. Taky se mi to stalo, pak cituji sama sebe a dávám Edit.

Holky závodily. Shoda podmětu s přísudkem.

To je blbý, že nebyla kategorie pro pony s vodičem. Překvapuje mě to, protože u Aleny to zatím vždycky bylo “děti friendly”.

Vím že tam má být to tvrdý, hned jak jsem si to po sobě přečetla, ale už mě to nepustilo opravit, tak jsem to chtěla zlehčit 😀.

No přišlo mi to vůči těm malým dětem s ponclem a vodičem trošku nefér, když tam pak naběhly všechny ty velký holky a s velkejma koňma to přecválaly razdva….Příště nebudu vybíhat obloučky a budu to krosit hned za překážkou 😀

Aluška
Aluška 14.04.2025, 15:05:27 xxx.xxx.199.204

Závodily s Y,ty holky, ale zase když tam byli i ti koně 😀 ??? nejde mi to opravit do původního textu, když kliknu na tužku tak mě to vrátí na úvodní stránku…..

Aluška
Aluška 14.04.2025, 14:48:00 xxx.xxx.199.204
kometa:

A?? Umístili jste se?

ne, protože s náma závodili i velký holky na velkejch koních bez vodiče

Aluška
Aluška 14.04.2025, 11:56:24 xxx.xxx.199.204

Včera jsem pomáhala kamarádce na veřejňákách, potřebovali vodiče pro nejmenší děti 😀

Obrázek Obrázek
Aluška
Aluška 14.04.2025, 11:50:39 xxx.xxx.199.204
efe:

Teď už na to není čas, ale dřív jsme jezdívali hodně. Jezdívali jsme na motokárových okruzích ve Vysokém Mýtě a v Písku v rámci srazů MiniCooper klubu.

Já musela jezdit s klukem rally 😀, všichni kamarádi se báli, tak musela nastoupit máma jako navigátor 😀, měli jsme sviště Suzuki swift.  Vždycky jsme způsobili pozdvižení, když šel před startem platit pojistku a říkal  já a máma 😀.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Aluška
Aluška 14.04.2025, 09:02:26 xxx.xxx.199.204
Bobca:

Ten první obrázek na mě vykoukl ráno na netu..Nějaký světový šampion..má asi 4 jména..ale..

A ti další? nejsou to taky šampioni??🐕,jen se nedostali holt někam dál,ale jsou to všichni nádherní pesánci👌…Já prostě musela..a to tam nemám všechny..Blondýny třeba…a další..

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Všichni jsou naši šampioni ( A  Mirďa je i mezinárodní šampion výstav CIB a mezinárodní šampion krásy CIB ) 😀. Když jsem to počítala, tak Mirďa má 19 šampionátů 🙂

Aluška
Aluška 13.04.2025, 09:04:35 xxx.xxx.168.20

Tak dneska venku se to povedlo, už to není točená zmrzlina ale bobek 😁😁

Aluška
Aluška 12.04.2025, 20:16:13 xxx.xxx.168.20
Vahine:

Labutě boží a pěkně v pohybu 👍…a to pírko, to je náádhera ta fotka 🥇

Co Mireček, jak dopadl u vetky naposledy? Ještě dostal pigáro nebo už dobrý? Všechno jsem četla a viděla. 😳

V pátek pigáro, na víkend máme takový obrovský hnědý tablety ( skoro jako puk na hokej 😀 ), protože vetka má o víkendu zavřeno. V pondělí jdeme zase na kontrolu. Kuřátko s rejží a mrkví baští vzorně, i na krátkou procházku chce, i se chtěl honit s hračkou okolo baráku. Akorát jsem teď nepotkala bobek, na vodítku neudělal, bez vodítka se občas nad něčím zamyslím a nekoukám a na zahradě jsem nic podezřelýho nenašla…..

Aluška
Aluška 11.04.2025, 10:45:05 xxx.xxx.199.204
Buggyra:

No já taky začnu s prací s tlusťochem až po víkendu (to k tomu “nemám na nic čas”), no a dost možná až po Velikonocích… Ale včera byl kovář a čučel, jak to poníkovi běhá 😀 A jak podává nohy!

Za svou péči o kopyta jsem nedostala úplně vynadáno, což mě potěšilo, no měla bych se těm kopytům věnovat častěji, já víííím 🙄 Ale dostala jsem instrukce, na co dávat pozor u hříbat, jinak žádné abnormality nebyly nalezeny, takže pohoda, můžu ošetřovat jako ostatní koně. Musím si teda nechat nabrousit nože a naučit se s nimi zacházet s ostrými, protože práce s nožem vypadala moc pěkně a snadno (no ale mladej kluk vs. já, tam jsou samozřejmě ty fyzické dispozice jinde… to je druhá věc). Taky mi říkal, ať si pořídím novou rašpli, jenže já se toho trochu bojím, vím, jak byla ostrá ta, co ji mám těch 8 let, a že se mi povedlo i přestrouhat… na mě je tahle ostrá ještě dost a dost, hodně dolaďuju pilníkem. Chápu, že pro něj je to jiné, když musí strouhat několikrát týdně. No já dělám max. dva koně najednou, tak mě to tak nezmůže.

Za odměnu jsem poníkům na hladovku naházela nějaké drny vypleté z políčka - hlavně trávu a pampelišky 🙂 Aspoň měli zábavu.

Kde necháváte brousit nože ? Já si brousím sama normálním brouskem jako na kosu, mám nože Mustad, pravej a levej a vždycky jsem ráda že ostrouhám 2 nohy a připadá mi to tupý. Jednou mi je nabrousili tam kde brousí klasický nože a nůžky, ale říkal že to nedělá rád, tyhle kopytářský nože.