Já jsem v bývalé práci nafasovala první kurz Lotyšů, protože jsem měla jazyk, jako jediná ve středisku, jenže špatnej. Anglicky uměli 2 lidi z 8. Takže se patlala ruština, já ruštinu už neměla, takže jsem byla mimo úplně, a ti starší mluvili rusky taky spíše česky. Tak to pak vypadalo nějak - sabaka idiet damoi s igruškou v tlamoi.
Jojo jak píše Coudas ve všem potvrzují. PL všude názvy, mě to nevadí, ale vím, že se lidičky rozčilovaly, že dvoj jazyčné ne. Neprošlo a tak máme tady slátaninu.
Já jsem človíček pohodář tak že mě to néva a dokonce se všeho si udělám prdel. Můj nesnáší řeč po našemu, tak ho štengruji. Moje ho manžela rodiče byly Slováci, já měla rodiče Maďary, oba jsme se narodily ve Slezsku v 60 letech a to Vám řeknu, to je nářez🤪.
Dája
Mě to dneska už je také jedno. Ale když jsem byla v Těšíně jako ještě skoro puberťák, a člověk že pújde na kafe, nesedne si, bo samje polok, na bowling nic, bo samej polok, a nejstrasnější bylo to jejich “prosze pani, zebiere mi pani papierosy do Polski…” Tak prostě mám vůči nim tak trochu averzi no. Na druhou stranu tam mám “spřáteleneho” zemědělce 🙂. My se tu ponaszymu smějeme Blafům. Mí nerozuměj, já jim ty písničky překladám, a oni se tomu smějou, je to pro nr srandovní Pro ně těžká nostalgie. A slepicím nadavám: “ kura gupjo, vypadni, bo tě kopnu do dupy”. Tomu nikdo nerotumí 😁 tak ani nevěděj, že nadavám.
Děkuji, jsem ráda, že to z fotek čtěte stejně jako já. Já jsem taková jednoducha osoba a mě to pozorování skoro nadchlo 😊
Já jsem to špatně pochopila, myslela jsem, ze jste byla přilímo u nich, pardon. Taky je tam mohou chodit krmit, tak se přišli podívat, jestli jde jidlo, nepřišlo, tak zas odešli. Odhad. Dělaj to tady sousedů krávy. Jsou zvyklý, že majitel přichází z této strany, tak kdykoliv někdo takhle jde kolem, a jde odtama, také se shromáždí. Když nic, papa.
Mám známý po celý republice, asi kromě Krušnohoří, Aš a tamty směry. Mě pak bavi se bavit o tom ,jak kdo mluví. V Budějicích si dám pikador, na plzeňsku (myslím) vošouchy, na jižní Moravě turkyňu. Olomoucko, tam jsem sice kamarádovi pomahala na veterinarni klinice a byla jsem tam na základnim celnickým kurzu, ale jediné co ztama mám je “jsem ve smrti”. A pak mám kamaráda v Brníčku, ten chová ouce a dělá sýry. Moc dobrý. Co nesnáším já je to přihlouplý júú? Uf. No a majtky jsou kalhotky 🙂
"počkat,počkat..jaký koncert?a kde v kostele? to mě zajímá..mi něco ušlo??Nebo jsem zapomněla?.Prosím,připomenout"
Dávala jsem sem odkaz, někdy v létě. Psala jste tenkrát, že jsem Vás rozbrečela. Se nedivím 🤭 V kostele u nás ve vesnici.
Jo, lejik je trychtejř, už vím taky, zlodějka že je rozbočka do zásuvky, ale majtky tu zatím neznaj 😁. Krowki v Polsku už dělaj s mnoha příchutěma, a ne tak “mordoklejkowe” (tlamolep), já si občas koupím v Globu tu německou obdobu. Nevim, co je chalva 🤷. Co mi ještě teda chutnalo, a s olejem to má společné že se to smažilo, takový asi těstovinový, mřížky, pak i tyčinky, něco jako hranolky. Musím se zeptat, jestli se to jestě da koupit.