Jenže “zavolat veterináře” není v dnešní době (a v mém konkrétním případě, třeba je to i jinde, nevím) o penězích ale o tom, že nemáte komu zavolat.
Příspěvky uživatele
Coudas
Lesnížínko to chce parakotoul 😁 nebo jak se říkalo na volejbale, to bylo vo rybě, voe 🫣🙂. Hlavně, že se nestalo nic horšího, tak ať to brzy přejde.
Sarah, Vy po operaci musíte nějak měnit stravovací návyky, nebo to je jen “že třeba”? Já třeba vím, že “nemůžu” vařenou (pečenou) papriku, rajče, fazole a špenát. Ale postupem let se to trochu změnilo, a když to dám v omezeném mnozství a v rozumný čas, s gaviskonem na závěr, tak to ustojím. Jak se teď jede trend luštěniny zelenina, ta kdybych “musela”, tak zdechnu.
Trošku nám sněží, vyhlásila jsem dovolenou do konce února, ale tak takhle… asi prodlužuju 😁
Můj kůň ve 4 letech šlápl “na něco” (asi drát) ve sněhu. Měl celý život díru v patce, ať se to řešilo jakkoli, vidělo to asi 5 veterinářů (v průběhu času), táhlo se to až do jeho smrti (odešel v 21), kdy si rok předtím patku “ušláp” v korunce takovým způsobem, že jsem už viděla že půjde kopyto dolů celý. Až pak se ale díra zahojila, protoze se to řešilo odzhora, tedy od té poraněné korunky, a ne odspoda, tedy popytní stěna. Ale porád jsme u základu, veterinárního vyšetření.
Sice jste kopla míč trošku jinam, ale z mého pohledu bude ve věcech veterinárních Váš názor, jakožto studované osoby, brán obecně jako relevantnější, než můj pohled jen jako chovatele. Vy byste nedala - zakrytí problému, já bych dala - ze zkušenosti problém vyleze a může se řešit konkrétněji. Rozumim tomu a beru, že na internet se ale musí napsat “to správné”, aby laik byl poučen. Co se prošlosti týká bych řekla jen, že každý má svůj názor, tím myslím veterinární lékaře. Tím bych to z mé strany ukončila.
Po přečtení tedy toho vedlejšího dotazu se s Vámi, Kometo, také neshodnu v tom, že Equipalazon nepodávat (stále beru v potaz, že nebyla správně určena diagnoza problému kopyta), kvůli maskování problému v kopytě. Naopak si myslím, že to problém “vyplaví na povrch” tím, že kůň bude na nohu více šlapat, jelikož nebude tolik bolet, a tím se proces urychlí, případný absces povolí. Ale veterinář jste Vy, takže Vás pohled je relevantnější, já píši pouze z pohledu chovatelské praxe a zkušeností. Navíc vedle se píše Equipalazone, zde Danilon. V základu je to totéž, ale to slovíčkaření, že jo 😁
Jinak ano, ve veterináři se shodujeme, v nacházení rad na internetu ne.
kometa:Mýlíte se. Neupřednostňuji ani jednu z vás.
🙂 sama jste mi to napsala, ale chápu, ze si to nepamatujete.
Vy ale reagujete na zdravotní stav koně, já píši k podávání léků. Že to má souvislost s jiným vláknem je přece jedno.
Vztahovačná? Jo jsem. Když mi to někdo napřímo napíše, tak si to vztahuji na sebe. Vy taky radši čtete Buggyru.
Když jen stále vyvolávám koflikty, tak budu raději mlčet.
Na kole jsem se najezdila dost za mlada. Když jsem nafasovala koně v šestnácti, tak jsem musela jedině na kole, autobusem, nebo vlakem. Měla jsem ho asi 7 kilometrů. Dneska bych už takhle jezdit nechtěla, ten provoz je šílený. To jsem jezdila porád, za každého počasí, v létě, v zimě, v dešti, po tmě… Jednou jsem zahučela předním kolem do díry, jediné díry na dlooouhém úseku. Letěla jsem přes řídítka a asi si vyrazila dech. Hodila jsem kolo do příkopa a přemejšlela, co se to vlastně stalo. Přední ráfek byl jen prohnutej, zadní ráfek byl rozseklej a musela jsem rozdělat brzdu, aby se dalo jet, měla jsem to domů jestě asi 5 km. Tma. Musela jsem vypadat jak nalitá, jak se to kolo kroutilo.
Tak holky tam nic nemaj, jednu dost nekvalitní.
https://m.youtube.com/watch?v=sYbuxyKaggs
S Kanafasem jsme tančili hlavně country tance, holky se pak začaly přeorientovávat i jinam, clogging, právě Irsko a spíše už show.
Irish dance miluju, stejně jako celou irskou hudbu. V klipu s dětmi je tzv. “soft Irish”, aspoň my.jsme.tomu tak říkali. Zkusím dohledat, jestli maj holky někde video. Mě se strašně líbí Riverdance. Husinu mám naprosto pokaždé, ať vidím jakýkoliv kousek.
https://m.youtube.com/watch?v=HHNZuj6U8jo&pp=ygUKcml2ZXJkYW5jZQ%3D%3D
Lunetici na mě včera shodou okolností vyskočili, jejich “Zlej sen” jsem hrávala na kytaru. To se ale nedá poslouchat. Asinto byla tenkrát móda takhle zpívat, ale jak se to snaží zpívat s “anglickým” přízvukem, ty nosové dotahy… Nekoukala jsem teda kolik stojí ten lístek, ale ja bych nešla asi zadarmo 🙂
https://m.youtube.com/watch?v=xPw_Hq8qvFM&pp=ygUVamFrbyB6bGVqIHNlbiBsdW5ldGlj
Podávat koni jakékoliv léčivo bez porady s veterinárním lékařem, ne na internetu, a bez určení jasné příčiny by se nemělo. Že vám z předchozí léčby “něco zbylo” neznamená, že na každé kulhání se podává Danilon. Navíc 2 sáčky nic neřeší, to je tak pětina požadovaného množství. Zavolejte veterináře, chápu, že ne vždy to je lehký úkol, nebo ke svému jeďte jen na poradu, nafoťte a co nejvěrěhodněji popište. Na internetu vážně relevantní radu nenajdete.
Hm, tak nic… byla jsem tam zbytečně. Co jsem čekala, celá ta škola stoji za…
Lesnížínko bruslit umět nemusím, ale bruslím od malička a baví mě to. Naposled jsem ale byla s mladou ještě ve školce. Ale lepší se jít přizabít na bruslích, než jako posledně lézt na tyč, hopsat po žebřinách, skákat do dálky, nebo místo basketu sedět půl hodiny na rotopedu. Lyžák byl náhodou fajn, stála jsem na lyžích poprvé, tedy na sjezdovkách, běžky mi naši koupili nějak v 7 letech, to jsem tam trajdala kolem baráku. Na lyžáku mě sjezdovky chytly, z nicneuměnínjsem za 5 dní byla ve 2 družstvu (ze 4, 1 byli ti nejlepší), běžky se mi totálně zhnusily. Ale na lyžích jsem byla naposled před 20 lety s kolegou z práce, který mě přibíral do auta, na nočním lyžování. Dneska už je to to na h… Jak brusle, tak lyže. Zimy nejsou žádné, takže zamrzlý rybníky ani náhodou, a vyblbovat se na stadionu mě nebaví. Na lyže není sníh, proto musí zasněžovat uměle, a proto stojí lístek na vlek (dneska vlastně skipas a vleky už asi ani nejsou) majlant a hodinu čekáte, než se někam dostanete. A lidi.
Nikčo já už se budu stěhovat snad jen jednou 😁 do nového domečku, i když… mám vyhlídlý statek u Vltavy nedaleko Zlaté Koruny, ale tak to je jen hodně velká fantazie. Stěhovala jsem se, když nebudu počítat Těšín Včelopolí, to jsem byla tak na půl, 6x. Z Těšína do Předlánc na celní stanici, pakndo Heřmanic na výcvikové středisko, v Heřmanicích pak k jedněm lidem, z Heřmanic do Raspenavy, z Raspenavy zpět do Heřmanic, pak k nám do Dětřichova, tady jsme se ještě měnili se švagrama v barakách, no a za nějaký ten rok zase zpět do Heřmanic, jestli se to povede… takže ústecký kraj je špatným směrem 😁 Pardon😁
A Kabáti se taky v hospodě dobře řvali 😁
https://m.youtube.com/watch?v=tknsoxpQ-Kw&pp=ygUNcG9ob2RhIGthYsOhdA%3D%3D
My dnes káceli strom, suchou planou třešeň. Na to, ze byla prostředkem vyhnilá, tak jsme i ocelové lano utrhli, jak to nešlo ani traktorem. Odpoledne jsem ořezala vrbu, šla už do drátů. Zítra mi končí dovolená, musím jít teda bruslit, abych měla splněnou tělesnou výchovu, to bude po dnešku paráda. Jen nevim, v čem pudu. Asinv monterkach 🤷
Ráda hraju na kytaru 🙂 Palo Habera
https://m.youtube.com/watch?v=KwE7mJWH9wI&pp=ygUZcGFsbyBoYWJlcmEgcG9zbGVkbnkga3JhdA%3D%3D
👍
Občas mě zamrzí, když vidím, co vydavají, že tu mou odmítli, ale to je život ✌️