Aktuálně: 2 777 inzerátů261 015 diskuzních příspěvků19 161 uživatelů

Příspěvky uživatele

Coudas

Coudas
Coudas 26.02.2025, 15:54:35 xxx:xxx.69eb:6216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 26.02.2025, 14:56:07

Děkuji. Jsou už to roky a baví mě to 🙂

Coudas
Coudas 26.02.2025, 14:55:41 xxx:xxx.a219:83e7

Tak nám to jaro začalo. Sice koně ztrácej už delší dobu, ale teď po těch 20 stupňových mrazech už to rozjeli naplno. Hlavně potřebují být všichni čistí, že ano. Já je teda nečistím, jen na jaře odchlupuju, to pak stoní fronty. A hlavně už je potřeba někam po té zimě jít, nejlépe tam, kde vůbec nemame být…

No a kdyby náhodou, tak zde vysvětlení, proč se o ty koně tak nedobře starám 🤫 https://sunsetkone.webnode.cz/l/clanek-vysel/

Taknpříjemné jaro  ✌️

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Coudas
Coudas 26.02.2025, 14:23:19 xxx:xxx.69eb:6216

Lesnížínko až tak hustý plot tam sázet nemůžeme, z důvodu viditelnosti, dopravní bezpečnosti. Nasázeli jsme tam různé keře, už si nepamatuju názvy, nějaký růže, bez, klokočí (nebo něco tomu podobné), něco jedlé pro nás, něco pro ptáčky, výška max 3 metry. My kvůli tomu i zakopáváme barák, aby nečněl tak nad silnici. Bude dle fotky na délku zleva doprava, nebo zprava do leva 🙂 terasa bude směrem do svahu, do louky. A ještě chci v brzké době zajít na lípu, sice jsem říkala, že si vezmu tu, co jsem si zasadila tady na farmě, bagřík by to asi zvládnul, ale tak…. najdu si novou 🙂

Sarah ano, je to jen “vesnická” cesta, i když tam provoz na takovou silnici velký je. Ale rozhodně to není to, co máme u domu teď, hlavní přístupová silnice do frýdlantského výběžku (ta je tedy 500 metrů daleko, ale od lesa se vše odráží) a kolem domu těsně je průjezd do dalších vesnic a do Polska. Ráno v pět jsem si otevřela okýnko, je to jaro, tak trošku čerstvého vzdoušku, a za chvíli jsem to zavírala, protože ten rámus je fakt neskutečnej, to se prostě nedá.

Raduš a kdyby Tě naše, potažmo mé, stavby a další drobnosti zajímaly, tak jsem je už dříve úhledně sepsala do povídání a fotek, a teď jsem tedy dodělala ještě drobnosti za poslední 2 roky. Zde:  https://katchabka.webnode.cz/l/ma-farma-muj-ranc/

Pak mám ještě povídání, ale to se týká spíše koní, tak to tak zajímavé není, ale kdyby to náhodu někoho (já vím, že ne) zajímalo, tak ještě tady: https://sunsetkone.webnode.cz/l/historie-konskeho-domova/

Coudas
Coudas 26.02.2025, 11:44:25 xxx:xxx.c105:9cae

Dům bude stát zhruba v místech červeného fleku. Pozemek stavební je malý, asi 2000m², a je to nudle, v nejširším místě od silnice to má 30 metrů, na dýlku ani nevím, 200?

Obrázek
Coudas
Coudas 26.02.2025, 11:27:13 xxx:xxx.e131:ece2

Bobčo Němce nebrat 🤫  vyfotila jsem Ti to jezírko, je to plasťák z Bauha, a i rozmrazené se džbánkem, měla.jsem tam “plovoucí leknín”, bylo to solární čerpadýlko, které konvičkou prohánělo vodu, akorát že krátkodobé. Co bych chtěla z Číny za ty prachy… A chtěla jsem vyfotit kachny na rybníce, ale odletěly… Vzadu je ale vidět ta převozní boudička🙂

Obrázek Obrázek Obrázek
Coudas
Coudas 26.02.2025, 07:50:34 xxx:xxx.69eb:6216

Bobčo jezírko je vedle, malé plastové. Kaskáda je zídka proti větru k růžím. A ještě jedno jezírko máme vedle altánku. ALe jak říkám, šeď, vyfotím až to k něčemu bude vypadat.

A Canko, proč jsem zas bourala - potřebovala jsem materiál na další stavby 🙂 Pojízdnou sedlovnu a převozný sroubek (ale ten nemám vyfocenej, jen video, kdyžtak Ti pošlu 🙂 ). 

Jdu radši už něco dělat.

Obrázek Obrázek
Coudas
Coudas 26.02.2025, 07:38:53 xxx.xxx.120.100

Jet Nikči něco postavit? Klíďo. Jen - všeobecně 😁 - takovejch je, co by chtěli… no a… prostě tak. Nájemkyně na “ranči” by také stále něco chtěla, ake když jsem jí vypočítala, kolik by to stálo, radši si koupila plastové, sice 3x menší, než chtěla.po mě, ale také třikrát levnější. Prostě, lidi chtěj, ale.ono to i tak něco stojí. A materiál zdrahnul. Falešný srub 6*3 metry před 7 lety stál asi 50 tisíc. S dnešní cenou dřeva tipuju 2x tolik. Ale také už proběhlo rozebrání 😁. 

Obrázek Obrázek Obrázek
Coudas
Coudas 26.02.2025, 07:30:15 xxx.xxx.120.100

Nevím, proč se vložilo dvakrát. V novém působišti jsme taky “na ničem”, je tam starý jasan. Chtěla jsem napsat pro mne vtipnou poznámku, ale nikdo by ji nepochopil. Třetí podzim to loni byl, co jsme zatím podél cesty vysadili keře, které úspěšně likvidují srnci, a nebo dementní čtyřkolkář, ono se prece může jezdit všude, prostupnost krajiny, ne… Soukromý pozemek, kdo to má čuchat, nenosím katastrální mapu. Je tam pár už vzrostlých šípků. Jezírko jsem zvědavá, jestli se povede z drenu. Barák musíme zakopat do svahu a asi se na dren dostaneme (dle odhadu z fotek ze satelitu), a vody je tam dostatek. Tedy uvidíme v létě. Fotka z protějšíhonsvahu, stsvební pozemek je v té spodní části, u silnice, se stromem vpravo. Nad tím další 3 ha našeho pozemku. 

Obrázek Obrázek
Coudas
Coudas 26.02.2025, 07:23:20 xxx.xxx.120.100

Taky jsme “tvořili” na rovině. Obrázek je z prezentace do předmětu Environmentální výchova, což jsem měla předloni v tom jednom semestru, ktery jsem absolvovala 🤭 na VOS veterinární. Měli jsme vypočítat svou uhlíkovou stopu a napsat úvahu, jak jí můžem změnit. Jsem se rozvášnila (mě ten předmět dost iritoval, jako jasně nesmím být vztahovačná, ale.když lektorka prohlásila “zemědělci ničí životní prostředí” tak jsem se svezla pod stůl a.přestala.jsem davat pozor, radši jsem psala knížku) a nasr… jsem vyfikla elaborát, to já umím, ale k mé smůle se to paní tak líbilo, ze to dala ostatním studentům za příklad. Nicméně, přilozila jsem, jak s manželem svou stopu snižujeme vysazovaním stromků, manžel navíc je blázen do tůněk, tak pořád děláme jezírka 🤭 a tak. Je to srovnani v letech. Zahradu nemáme velkou (tedy nezabrali jsme si tak velký kus, jinak ji samozřejmě můžem vyfiknout až na 3 ha, manžel stejně chtěl dělat sad…), ale prostě to roste pomalu, a jak říkali v jedné reklamě “až já to budu natírat zniva, tak to vy už tu maminko nebudete”. Teď je to celý šedivý, tak fotit nebudu, druhá fotka vloni v létě z terasy. Vyfotím, až se trochu zazelená.

Coudas
Coudas 26.02.2025, 07:23:20 xxx.xxx.120.100

Taky jsme “tvořili” na rovině. Obrázek je z prezentace do předmětu Environmentální výchova, což jsem měla předloni v tom jednom semestru, ktery jsem absolvovala 🤭 na VOS veterinární. Měli jsme vypočítat svou uhlíkovou stopu a napsat úvahu, jak jí můžem změnit. Jsem se rozvášnila (mě ten předmět dost iritoval, jako jasně nesmím být vztahovačná, ale.když lektorka prohlásila “zemědělci ničí životní prostředí” tak jsem se svezla pod stůl a.přestala.jsem davat pozor, radši jsem psala knížku) a nasr… jsem vyfikla elaborát, to já umím, ale k mé smůle se to paní tak líbilo, ze to dala ostatním studentům za příklad. Nicméně, přilozila jsem, jak s manželem svou stopu snižujeme vysazovaním stromků, manžel navíc je blázen do tůněk, tak pořád děláme jezírka 🤭 a tak. Je to srovnani v letech. Zahradu nemáme velkou (tedy nezabrali jsme si tak velký kus, jinak ji samozřejmě můžem vyfiknout až na 3 ha, manžel stejně chtěl dělat sad…), ale prostě to roste pomalu, a jak říkali v jedné reklamě “až já to budu natírat zniva, tak to vy už tu maminko nebudete”. Teď je to celý šedivý, tak fotit nebudu, druhá fotka vloni v létě z terasy. Vyfotím, až se trochu zazelená.

Obrázek Obrázek
Coudas
Coudas 25.02.2025, 20:18:22 xxx.xxx.120.100

Canko já to nebourala hned. Ještě jsem to na chvíli (4 roky) pronajala, jenže to bylo jestě horší. No a když jsem pak viděla, v jakém stavu to bylo, když najemce odešel, tak jsem to nejdříve chtěla zapálit, oak jsem po přestavěla půl na půl přístřešek pro koně a boudička pro mě, pak jsem to rozebrala.jen na přístřešek pro koně, a když se to pronajalo jako pastvina, tak jsem to položila celý. Byli mi tam po tom všem nepříjemně. S lidma vychazet neumím, to jsem už pochopila. Než abych někoho urážela, radši odejdu, a to se pak otáčí proti. No, prostě každej to máme jinak 🙂

Jo to máš pravdu, ty zahradní domky jsou dardy. Dokážu to postavit za větší půlku 🤫 (ceny). 

Coudas
Coudas 25.02.2025, 19:09:56 xxx:xxx.8fc9:dd19

Hodně práce to bezpochyby je, a náročné. Na druhou stranu, kdyby to člověka opravdu nebavilo a nechtěl to dělat, dělal by to? Na tomhle je asi “nejhorší” to, než to vyroste. Já mám moc ráda lípy. A bříza se mi líbí. Břizy rostou rychle. Ale ta lípa…. Doubky, boucky… Manžel už měl nekolik let přede mnou javor jako bonsai, teď už je teda vysokej asi jako já, oslové tomu taky jeden rok dodaly fazónu, tak to porád jako bonsai vypadá. No a kytky pěstovat neumím vůbec, takže se s novou zahradou v květinovém provedení  asi nechytám… Prostě, kdo umí, umí.

Coudas
Coudas 25.02.2025, 12:47:37 xxx.xxx.120.100

To ale nic nemění na tom, že to je krásné 🙂

Coudas
Coudas 25.02.2025, 11:33:14 xxx.xxx.120.100

mno… na fotky zahrady asi nemám slov… 😲

Coudas
Coudas 25.02.2025, 10:34:41 xxx:xxx.10ae:a8c5

Dostala jsem stranický úkol - udělat pojízdný kuřinec, tedy kurník. Patrně budeme chovat výkrmová kuřata, což se ani nedivím, po včerejším nákupu v Penny… Jdu počítat materiál 🐣

Coudas
Coudas 25.02.2025, 06:41:45 xxx:xxx.8805:e679
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 24.02.2025, 23:29:29

Máte pravdu, proto jsem raděj opuatila pozici. Koňma to nebude, to bude mnou 😁

Coudas
Coudas 24.02.2025, 16:25:06 xxx.xxx.120.100

Pokavad to bylo směrem ke mě, tak vskutku existují dospělí jedinci, pro které je nejdůležitější vyhrát i na sranda závodech, i kdyby to mělo být nad 12 letou holčičkou. Na oficialni závody nepojedou, protože co kdyby, tady neplatí heslo není důležité vyhrát, ale zůčastnit se. Taky jsem se chtěla účastnit z důvodu kamarádského setkání, poblbnout s koněm, pokecat s dalšími. Ale to bych asi musela vyjet někam pryč z výbězku, protože co si budem, kamarádství stranou 😁