Aktuálně: 2 714 inzerátů262 503 diskuzních příspěvků19 177 uživatelů

Jak se vám venčí?

sutrik
sutrik 02.11.2025, 21:28:40 xxx:xxx.63ad:f0a

U nás prší skoro celý den. Aspoň jsem vyzkoušela overal, který jsem pesance pořídila už v květnu. Netroufla jsem si ho brát rovnou na dogtreky a výlety, tam jsem brala klasickou pláštěnku. 

Zdá se, že je Bonnie v overalu o něco lépe, hrudník měla - na rozdíl od pláštěnky - suchý i zespod. Když je jí déšť už nepříjemný, má tendenci domů spěchat. Dneska i cestou domů čuchala, zkoumala, nikam se nehnala. Běhat v tom může.

Akorát je to řešení jen pro teplé dny, kdy by bez deště nepotřebovala obleček. Je to jen tenká látka bez podšívky. Možná s dalším oblečkem do teploty těsně nad nulou, když taje sníh. 

Obrázek
šavlozubka
šavlozubka 02.11.2025, 22:48:48 xxx.xxx.167.186
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 02.11.2025, 18:50:17

U nás taky lilo celej den. Pořád leje. 

Doron
Doron 03.11.2025, 06:54:29 xxx.xxx.166.35
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 02.11.2025, 18:50:17

U nás pršelo vytrvale celý den, ani na cvičák jsme nešli, teď jestě trochu poprchává. Doron s Framem takový počasí bohužel považujou za ideální, takže byli zklamaní. Vzala jsem je aspoň navečer na třičtvrtě hodinku jen podle vody, Gučka v oblečku skočil do řeky, blbec ☹️. Jsem pořád strašně unavená, buď na mé něco leze nebo je to to tím, že mi minulej týden umřel dobrej kamarád a mám chandru, tak se mi točila hlava a usoudila jsem, že se radši nebudu poštět do žádnejch větších akcí.😅

Zrzavci
Zrzavci 03.11.2025, 09:04:39 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 03.11.2025, 06:54:29

Může být, že se v tom spíš motáte - jste byla minulý týden??nebo předminulý? chcípnutá, že jo? Tak je možný, že se v tom motáte. Tudíž jen dobře, že jste byla v teple.

U nás lilo taky celý den, sotva jsem vyčerpala sud, mohla jsem jít znovu. Kocórek celej den nevytáhnul paty, šel až večer. Ohaři se váleli u pece - já byla vděčná, že tu pec máme.

Zato minulý víkend se mi ráno před procházkou podařilo zachytit obří dvojduhu, byla velká, končila až za rohem domu, nevlezlo se to na jednu fotku

A Gučka je pako, se tak ondynoj rozradostnil u toho učení myškování, že zapomněl, co?

Obrázek Obrázek
acher (neregistrovaný) 03.11.2025, 10:02:47 xxx.xxx.222.196

Tak u nás stále prší.Sice teď trochu méně,tak snad to už přejde.Podle radaru už by pršet nemělo,ale déšť má jiný názor.Od včera napršelo ¾  stavebního kolečka. Kam člověk šlápne stojí voda.

Zrzavci
Zrzavci 03.11.2025, 10:19:51 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 03.11.2025, 10:02:47

U nás taky, včera, když přijela návštěva a já jí nesla ořechy jsem s sebou tak flákla! A bylo to jen kousek hlavou od betonovýho bloku. Br. Kotník trochu si stěžuje, ale namazala jsem ho hned kostivalem, tak se uklidnil.

acher (neregistrovaný) 03.11.2025, 10:38:45 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 03.11.2025, 10:19:51

Chodím po dvoře jak podesr… abych sebou neplácla na koleno,které se zlepšuje jen pomalu.Naštěstí Alan déšť nemá rád,tak jen vykukuje ze stodoly kdy už jdeme domů.Jediný kdo se plete pod nohy je Emil.Tak jsem jim vysypala konzervu aby neotravoval.Také mám udělané kostivalové mazání.Včera jsem slévala kaštanové mazání a manžel zázvorovici.Léčiva připravena😀.

Sardullah
Sardullah 03.11.2025, 10:41:55 xxx.xxx.189.104

Já si včéra venku taky málem namlela hudu…u nás celý den pršelo nebo alespoň poprchávalo…jdeme a najednou jsem málem udělala provaz…na chodníku nějaký bahýnko, na tom napadaný mokrý listí…no skorem vražedná kombinace…budu si muset dávat větší pozor…

Sardullah
Sardullah 03.11.2025, 10:51:54 xxx.xxx.189.104

Jo a jinak …to jsem vám ani nenapsala. V pátek jsem jela z práce…večer kolem osmý, takže tma. U nás u baráku je plná čára, tak se jezdím otáčet nahoru na kopec…je to asi půl kilásku…sjíždím dolů podél naší rychločurací trasy…chodník vede kolem lesíku a od silnice je oddělený pásmem vegetace, u cedule Chomutov, už ten pás končí a chodník je přímo u silnice, vede kolem plotů zahrad….no a teda vyjedu z tý poslední zatáčky, takže už vidím na ten chodník a po něm si to vyšlapuje nějaký zvíře…asi nějakej  ovčoun (dle velikosti), hlavu u země….páníčka nevidím…si říkám, že asi někomu utekl a že teda sjedu níž, nemůžu stát v zatáčce a že ho zkusím kontaktovat, ideálně odchytit nebo alespoň vyfotit a dát na FB, jestli ho někdo nepostrádá….no a přijedu k tomu psu blíž a on to není pes, je to divočák a za ním ještě další dva, které jsem neviděla, protože byli v trávě u plotu…

Tak nejsem pitomá, vím, že nad námi prasata jsou…je tam bukovej les, navíc jsem viděla, že i tráva u silnice je od nich zrytá…ale zatím to teda bylo jako paní Colombová…to, že bych je potkala defakto mezi barákama…to mě nenapadlo.

Tak jestli jsem si doposud myslela, že můj největší problém s touhle trasou, když je tma, je imaginární Jožin z bažin, tak to jsem byla na omylu….takže tuhle trasu si rovnou škrtám…stejně je to do koplce a já raději po rovince.

janaa
janaa 03.11.2025, 11:02:41 xxx:xxx.ff95:4fba

U nás chčije a chčije a k tomu fučí vichr. Musela jsem se hodně přemlouvat,abych zvládla dvoje venčení. Všechno už je podmáčený,včera jsme byly s kamarádkama cvičit a ze čtyř aut dvě zapadly a musely jsme shánět traktor. Fakt scénka,dvě zapadlý auta a čtyři ženský,co o autech ví tak to,že mají čtyři kola a volant🤣

Jen v sobotu bylo hezky, Růženka byla na honu a moooc si to užila. Já si užila,jak jí to běhá, včera půl dne prospala a ráno se už mě zas ptala, jestli jdeme ven. Ale tu jsem vzala jen na krátkou zdravotní, přeci jen za chvíli 11, tak jí nechci přetáhnout. Ale zdravý veterán v téhle kondici,to je prostě obr radost🥰

Obrázek
acher (neregistrovaný) 03.11.2025, 11:09:21 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 03.11.2025, 10:41:55

Takhle jsem udělala nedobrovolně provaz před dvěma lety na sněhu a myslela jsem,že se ani nezvednu a nedopajdám domů.Byl z toho natržený stehenní sval.

ad divočáci: večer chodím s Alanem jen po vesnici a osvětleném.To doufám,že tam divočáci nebudou,ale jinak v okolí musí být člověk ve střehu.Rozryto je skoro všude,ale naštěstí teď se snad drží v těch lánech kukuřice,než ji vymlátí.Nedávno na schůzi chovatelů ukazoval video jeden myslivec.Nad námi natočil jeho odhadem okolo 100 přebíhajících divočáků. Povídal,že v té kukuřici to odhadují tak na 300.Až to budou sekat,tak to by museli mít kulomet.

Sarah01
Sarah01 03.11.2025, 11:29:10 xxx.xxx.162.253
janaa:

U nás chčije a chčije a k tomu fučí vichr. Musela jsem se hodně přemlouvat,abych zvládla dvoje venčení. Všechno už je podmáčený,včera jsme byly s kamarádkama cvičit a ze čtyř aut dvě zapadly a musely jsme shánět traktor. Fakt scénka,dvě zapadlý auta a čtyři ženský,co o autech ví tak to,že mají čtyři kola a volant🤣

Jen v sobotu bylo hezky, Růženka byla na honu a moooc si to užila. Já si užila,jak jí to běhá, včera půl dne prospala a ráno se už mě zas ptala, jestli jdeme ven. Ale tu jsem vzala jen na krátkou zdravotní, přeci jen za chvíli 11, tak jí nechci přetáhnout. Ale zdravý veterán v téhle kondici,to je prostě obr radost🥰

Obrázek

Růženka je pašák. 👍

Já se v tomhle počasí už jezdit cvičit bojím. Loni jsem zapadla, naštěstí na výcviku byli šikovní chlapi, tak mě vytáhli. Letos to bylo o fous. Když jsem teď o víkendu nechala měnit gumy, tak mi servisák říkal, že dole pod motorem byla spousta zaschlýho bahna, tak to všechno vytřepal. To byly ty výcviky před zkouškama, po tom posledním, kdy jsem se ještě převlíkala v autě, jsem zjistila, že stojím v lese na louce úplně sama, lilo jako z konve, naštěstí jsem vyjela, ale měla jsem fakt strach. 

janaa
janaa 03.11.2025, 11:36:25 xxx:xxx.ff95:4fba
Zrzavci:

🙂

Obrázek

No jistě,nejen,že to nanosila,ale i zastřelila🤣 aspoň tak to doma líčila všem háravkám,který mají arest😂

Zrzavci
Zrzavci 03.11.2025, 11:37:51 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 03.11.2025, 11:36:25

Já myslim, že i ten hon organizovala, ne? Aspoń tak se to v kuloárech po víkendu říká 😀 😀 

Sardullah
Sardullah 03.11.2025, 11:44:33 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 03.11.2025, 11:09:21

No ta moje trasa je právě osvětlená…a lidi se psy tam couraj běžně….teda za tmy jenom já, to je fakt…jako jsem si furt říkala, že ty prasata tam jsou, ale třeba až v noci…no prdlajs.

No nic, tak prostě na čůrandu to vezmeme fakt jen kolem komína a procházkovat prostě budu v parku (jakože když už bude tma)…

Jako i když opomenu riziko napadení divočákem, tak reálně mám fakt strach, jestli bych vůbec udržela Ginu…ona teda divočáky viděla…teda vlastně neviděla, byli jen slyšet, jak chrochtaj ve vysoký trávě a v křoví vedle cesty…když byla ještě štěndo, ale to teda hned přepla do bojovýho módu…a vidím, jak reaguje, když je někde od prasat rozryto….

Chtěla bych věřit, že už je to slušná holka a že jí udržím a upoveluju na vodítku na pohodu a jak já říkám “s prstem v nose”, ale budu radši, když si to v praxi nevyzkouším.

kometa
kometa správce
03.11.2025, 12:01:29 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 03.11.2025, 11:09:21

Byl z toho natržený stehenní sval.

To znám. Natržený sval, když jsem uklouzla na mokrých dlaždickách v kroksech. Ještě, že jsem měla v práci auto (protože nevím, jak bych ušla těch cca 300 metrů na bus) a bylo teplo - tři dny jsem se nemohla přezout, neohnula jsem se k jiným botám.

janaa
janaa 03.11.2025, 12:19:51 xxx:xxx.ff95:4fba
Zrzavci:

Já myslim, že i ten hon organizovala, ne? Aspoń tak se to v kuloárech po víkendu říká 😀 😀 

🤣 tak ona má od mala přezdívku ředitelka,ředitelka zeměkoule a přilehlých galaxií, takže organizace nějakýho honu už je v tom všem brnkačka😜

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.