Aktuálně: 2 336 inzerátů269 221 diskuzních příspěvků19 328 uživatelů

Jak se vám venčí?

Sardullah
Sardullah 05.02.2026, 10:37:47 xxx.xxx.189.104
kometa:

Díky všem za rady a doporučení.

Jak píše Lupus - natrénovat a zautomatizovat reakci na krizovou situaci. Kdo je připraven, není překvapen.

Natrénovat…no tak si myslím, že to se lehko řekne, ale hůř udělá…ono takhle “na sucho” nemá člověk ty nervíky, strach, není plný adrenalinu, nezmatkuje…

Jako jasně, natrénovat by to člověk měl, o tom žádná…ale potom, když dojde na lámání chleba a člověk nemá tu praxi, tak to nemusí úplně klapnout, když ta situace nečekaně nastane.

Jako to si můžu 100x říkat, že bych třeba zahodila vodítka se svými psy a útočníka odchytla…mám sebou vždycky náhradní vodítko, tak že bych udělala smyčku a prostě bych ho odtáhla a někam přivázala…ale nevím, jestli by to v praxi vůbec bylo proveditelné a to teda počítám, že psí útočník by byl jen jeden. Navíc si neumím představit, že by se v tu chvíli Gina sebrala a nechala mě v tom a myslím, že v tu chvíli by můj názor “Gino, nepleť se do toho, já to vyřídím” byl zamítnut jako debilní a to už tady máme teda regulérní rvačku…

Třeba Sára byla radikální bijec, navíc Jack jí poslouchal na slovo, takže by byli v týmu a člověk si tak říká, že kdyby opravdu k něčemu došlo, tak bychom cizího útočníka asi spíš pěkně zrychtovali, ale z bull psů jsem teda měla vítr vždycky. Tam si myslím, že končí veškerá sranda.

Ve své podstatě mi přijde nejefektivnější ten paralyzér…ale zase, pokud těch útočících psů bude víc, tak se to rozhodně nemusí obejít bez ztráty kytičky, obzvlášť, když i já mám víc psů…

A kdo kdy zažil opravdovou rvačku třeba dvou velkých psů, tak ví, že to není prča a to ani když spolupracuje majitel druhýho psa…a pořád to byl jen jeden na jednoho a pořád to nebyl žádnej bull pes a pořád byli psi v cca stejné váhové kategorii.

Doron
Doron 05.02.2026, 11:02:27 xxx.xxx.167.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 05.02.2026, 10:07:45

No, to je holt člověk už musí pustit., taky jsem to párkrát udělala a dobrý nakonec.

Myslím, že kdyby opravdu šlo o zdraví nebo o život,určitě by člověk bojoval. Já jsem jednou použila kabelku, měla okovaný rohy, roztočila jsem ji a ty údery byly úplně přesný jako bych byla v minulým životě nějaký práče.🤣

Zbraň ani taser nebo pepřák taky nenosím, nejsem tak organizovaná abych to uměla mít po ruce, možná to přehodnotím.

Jinak jsme zase potkali toho pána se štětináčem, co mu Gučka nabančil, a on nás tentokrát obešel, to jsem teda byla překvapená, nečekala jsem, že je schopný změny. 

Proběhlo to v úplném poklidu.

bambule
bambule 05.02.2026, 11:03:41 xxx.xxx.25.190

Myslíte že by v takovém případě nebyl lepší třeba kvalitní pepřový sprej? Nemyslím žádné malé balení, ale něco jako třeba plašič medvědů? I za riziko, že to schytnou moji psi mi přijde použití na smečku psů rychlejší než třeba ten paralyzér . Ale já ho naštěstí nikdy nemusela použít, i když už jsem ho měla párkrát v ruce připravený. Jednou jsem použila teleskopický obušek, ale tam stačil jen zvuk roztažení a pes zpomalil a nakonec dostal jen menší klepnutí po šišce.

Dafi
Dafi 05.02.2026, 11:17:17 xxx.xxx.136.20

tak do včera trochu zbytků sněhu a vycházky mezi polama,a dnes po včerejším lijáku-déšt,led,tak hodina česání,kartáčování,a pak úprava hlavičky Dafi,+náprsenka,polštářky tlapek…

pak trošku cvičení s Žerykem doma-packy,poklona a dlouhá bitka,kdy růžový pelikán přišel o nožku…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Sarah01
Sarah01 05.02.2026, 11:22:56 xxx.xxx.11.197
Doron:

No, to je holt člověk už musí pustit., taky jsem to párkrát udělala a dobrý nakonec.

Myslím, že kdyby opravdu šlo o zdraví nebo o život,určitě by člověk bojoval. Já jsem jednou použila kabelku, měla okovaný rohy, roztočila jsem ji a ty údery byly úplně přesný jako bych byla v minulým životě nějaký práče.🤣

Zbraň ani taser nebo pepřák taky nenosím, nejsem tak organizovaná abych to uměla mít po ruce, možná to přehodnotím.

Jinak jsme zase potkali toho pána se štětináčem, co mu Gučka nabančil, a on nás tentokrát obešel, to jsem teda byla překvapená, nečekala jsem, že je schopný změny. 

Proběhlo to v úplném poklidu.

Jsem si úplně představila, jak točíte tou kabelkou v sebeobraně. 😂

impact
impact 05.02.2026, 11:38:07 xxx:xxx.febd:2a4d
efe:

Díky všem za rady a doporučení. Stejně si pořád neumím představit, že vedu svoje tři psy na vodítkách a přitom mám vytasit cokoliv a ještě se s tím ideálně strefit. A to mám dva ze tří psů připnutý do sedáku. 

Ono pokud jde člověk sám se smečkou malých psů a má se postavit třem útočícím bullům, tak je obecně malá šance na úspěch, ať už máte v ruce cokoliv. Tak fakt jedině švihem svoje psy naházet za nejbližší plot a doufat, že z druhé strany nebudou psi taky. 

Jinak obecně souhlasím s tím, že člověk musí mít nějaký osobnostní nastavení, aby tu zbraň (jakoukoliv) dokázal vytáhnout a použít. Citlivější povahy, co se napřed rozklepou, moc úspěch mít nebudou. Já už o sobě léta vím, že napřed rázně a intuitivně jednám a až pak přemýšlím, případně se hroutím. Když to ale posledně skončilo tím, že na mě naskákali zakuklenci, tak bych taky byla ráda, kdyby to aspoň občas bylo naopak. 🤣

hmn
hmn 05.02.2026, 11:41:10 xxx.xxx.26.131

“Natrénovat…no tak si myslím, že to se lehko řekne, ale hůř udělá…ono takhle “na sucho” nemá člověk ty nervíky, strach, není plný adrenalinu, nezmatkuje…”

ale přesně proto má trénink smysl
aby se ta činnost  zautomatizovala, stala reflexem, bez přemýšlení a bez nervů
od toho tréninky jsou….

předevčírem, když jsem s Moirou odcházela od syna - vylezu z brány a kousek od nás místní bull samovenčič. No mít Ariba, tak přes tu bránu asi hodím šipku i se psem, ale Moja už uviděla bulla a hele, kámoš, budeme si hrát…. a jo, bull k nám doklusal, Moja ho lehce rozehrála, on mi potvrdil podezření, že holka už zase hárá…..prostě klídek a pohoda, včetně bezproblémového rozchodu.
Ono mít fenu může být i výhoda 😀😎

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.