Já myslela v módu zabít. Zvalchovana biglice je sice nepěkný zážitek pro ni, ale není to rvačka na život a na smrt.
Nooo, je ale potřeba taky přihlédnout k tomu, že jsem tam stála já jako majitel psa a hrozba, že mu po zařvání přistanu na zádech byla silnější než nerv, kterej ho chytil. 😂
Já si každopádně taky nemyslím, že jsou plošně samci tak vyhrazení, že by do feny neskočili.
Na tohle se Vás (ani mě, ani nikoho jinýho) ptát chovatelé APBT nebudou. 😁 Na druhou stranu to ale nejsou psi, co by běžně běhali po veřejnosti. Takže jich bych se úplně nebála.
Docela by mě zajímal následný odchov. Jestli je pak taková fena schopna starat se o štěňata, nebo je při nepozornosti chovatele zakousne. Případně jestli můžou sourozenci zůstat do odběru spolu.
Docela by mě zajímal následný odchov. Jestli je pak taková fena schopna starat se o štěňata, nebo je při nepozornosti chovatele zakousne. Případně jestli můžou sourozenci zůstat do odběru spolu.
Kus od kusu. A sourozenci se pak umí rubat velmi brzy.
Kdyby k sobě fena APBT nepustila svého chovatele, tak nejspíš okamžitě skončí. Absolutní neagresivita k lidem je velkou podmínkou.
Našla jsem to ve vlákně Přidržení feny u psa, psala to Plaka, snad jí nebude vadit, že kopíruju:
Známá měla kdysi krycího psa bullteriéra. Přijela fena na krytí (chov s PP), to bylo rodeo jak z filmu, málem je dokousala všechny. Čubu nějak zpacifikovali, k nakrytí došlo. Překvápko při porodu - majitelé feny se ani nemohli přiblížit k bedně a fena sežrala všechna štěňata.
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 06.02.2026, 07:53:48
norování je vlastně přirozené, oba mají šanci
Bych možná jen doplnila myšlenku, že u toho norování je pro norované zvíře šance přežít prakticky nulová, ale u zápasů APBT nikomu nejde o to, aby v aktuálním zápase slabší zvíře zemřelo.