Hm…. záleží na úhlu pohledu….
😂
Hm…. záleží na úhlu pohledu….
😂
my (snad jen na pár dní) doprocházkovali. Psisko mi ráno přišlo “divné” - snídani snědlo (ale nevdechlo), procházku zvládnul (ale bez nadšení), vyvenčil se (a otočil to domů), hledal piškoty pod hračkama jako každé ráno (ale neporážel u toho nábytek)… prostě něco bylo divné.
No a teď po příchodu domů místo nadšeného poskakování v předsíni zakašlal na pelechu a u jedné nosní dírky měl nudli … ne poprvé, za ty čtyři a půl roku už potřetí… Minule skončil na ATB. Teď jsem mluvila po telefonu s naší vetkou - zatím klid, teplo, vitamín C… a pochválila ho, že není páteční odpoledne, ale pondělní poledne… že začal marodit správně. Tak uvidím, jestli to zvládneme a nebo skončíme na práškách…
🍀
🍀
Přeji Yodovi brzké uzdravení.
Tak uvidím, jestli to zvládneme
Nemůže být přetažený z té dovolené?
Držím palce 🍀
kometa:Tak uvidím, jestli to zvládneme
Nemůže být přetažený z té dovolené?
z dovolené jsme se vrátili minulou neděli. Celou dobu tam byl v pohodě - výborně jedl, spal, pil, bobkoval… Jasně že to bylo vybočení z režimu - ale nic, co by bylo výjimečné (zažívá to dvakrát do roka a vždy v pohodě). Je pravda, že třikrát tam zcela promoknul (stejně jako my všichni) - ale to je už deset dní… a vždy byl vysušen a dosušen (v domě se topilo, spal v teple).
Po návratu měl dva dny na dospání, to jsme chodili jen na kratičké venčící procházky - na delší v lese byl poprvé až ve středu. Řádil. I další dny byl v pohodě - řádil jak tajfun. V sobotu na delší v lese za humny řádil a lítal, tahal klacky, přepadával nás ze zálohy. Užíval si to. Včera byl v Jizerkách na delší náročnější procházce - a nic nevypadalo divně.
Včera večer mi připadal unavený - ale na to měl po tom víkendu nárok. Ráno byl ale opravdu divný (bez zájmu, zpomalený) - a je jasné, že mi zablikala kontrolka i na “tropické” psí nemoci - byť i díky bouři Erminio se tam žádní hmyzáci nevyskytovali. Takže mi vlastně spadnul balvan, když byl v poledne unudlený a občas zakašlal.
Na psincák je očkovaný, ale stejně tento typ nákaz sbírá častěji, než jeho předchůdci. Ale zase třeba u něj neznám zažívací problémy (doufám, že jsem to právě nezakřikla).
Když to shrnu - mohla mu desetidenní dovolená oslabit imunitu - ale přímou souvislost bych neviděla, neb opravdu nevypadal, že by to pro něj byla extra zátěž. A byť jsem už dlouho neviděla takovou koncentraci psů jako v San Marinu (fakt snad každý druhý v těch davech v centru měl psa), tak si nemyslím, že by si přivezl virózu z Monte Titana. Spíš tady u nás naproti ze sídliště…
Teď odpoledne ožil - žebrá jídlo, míň odpočívá. Teplota mu nevylezla, stav se nehorší… tak jsem mírný optimista. Uvidíme zítra…
a dík všem za přání k uzdravení
Ono to očkování na psincák prý není na všechny kmeny, takže chytit to může. Snad jste to chytli včas a bude to brzo v pohodě.
Xer,koupila bych a nasadila mu coriolus ve zvýšené dávce.Super věc na začátky všech začínajících infekcí. Ať je brzy po nudli
Yodovi držíme všechny tlapky, ať je to jen malá rýmečka a chlapeček zas lítá vzduchem jako normálně 👍
Taky na Yodíka myslím, zdá se, že to vypadá dobře, tak ať to vydrží !
Doron, dobrý večer, před časem jsem Vám psala SZ, objevila jste ji?
Dnes jedeme s Baruškou “venčit” na fyzio na jiné pracoviště, než doposud, v kraji vyhlášené, tak snad nám konečně pomůžou. Na tom původním, poté, co ani po půl roce nedošlo ke zlepšení, sami uznali, že si s ní neví rady…
Kam chodíte?
Jedem do LBC Animalphysio.
Aha,tam to neznám. Tak držím palce. Má pořád stejné problémy?
Jsou prej hodně dobrý, tak uvidíme. Mají i vanu. Problémy pořád stejný, možná i horší.
Hm,tak to je na prd. A nikdo teda pořádně neví proč? Vana je základ. Já mám dobrou zkušenost s Turnovem. Tak držím palce