Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 15.04.2026, 10:11:37
Hele ta fyzio se mnou prošla fakt podrobnej dotazník a na tuhle diagnozu jí teda nic nepřivedlo. A fakt mi přišlo, že tomu rozumí.
Jinak teď jsem dávala Cartilan CBD, absolutně bez efektu. Ale říkala, že mám zkusit Harmony long (taky Altervet), kde je mj. Gaba, že by to mohlo pomoct tomu uvolnění svalů. Dávám ho dlouhodobě Vasilovi kvůli těm jeho nočním běsům a fakt mu to pomáhá, tak jí to zkusím taky lupnout.
Tak podobných HARMONY LONG si buli užila spoustu a účinek jako u CBD …asi nic. To GABA co zmiňujete je něco jiného(kys. gaba amino máselná, přirozeně se vyskytující v mozku- uklidňuje) jestli spojujete GABApentin s GABA.
Gabapentin je lék ne doplněk, (chemická podobnost)ale funguje jinak, ovlivňuje vápníkové kanály v nervech.
Já se tomu gabapentinu sice bráním, ale asi to budu muset zkusit, bulina chodí jako Quasimodo (lezem jak “postižený” obě)
Vím že měla dva roky zpátky nějaký akutní neuro problém(po seskočení) + koleno, vet mě posílal na ct nebo magnet, už nevím, ono se to ale vylepšilo a tak jsme odoperovali jen koleno. (a za rok/loni meniskus) letos zatím nic…jen léky na bolest, ale i ty jsou myslím málo efektivní( podle toho jak chodí)
Tak dnes dusno, ale spadlo jen pár kapek. Je hrozné sucho. Hledala jsem po letech pramen, který nám vyvěral na louce a tekl dál do Kočovského potoka a zůstaly jen nějaké kaluže ne moc čisté vody.
Sobota+neděle-Ždánský les před odpolední-v neděli jsme šly jinou trasu,a Dafi MEGA KRÁSNĚ BĚHALA A BYLA MOOOCCCCC STASTNÁ!!!!-FOTO SCHVÁLNĚ Z DÁLKY,AT JE VIDĚT,JAK JE VPŘEDU A OHLÍŽÍ SE KDE JSME….
v pondělí krátká hrací cvičící,
úterý krátká cvičící,a odpo kousek po dědině,středa ráno k rybníčku,pomazlit s koníkem na pastvě,a večer kousek od domu,mezi pole,
no a dnes po ranní kousek mezi pole trošku hranní v sedě s míčkem,a pak to Dafča schytala,že se v čemsi válela a kradla mi pamlsky s kapsy bundy na které jsem seděla…
a podvečerní-i s Maxem-kousek mezi pole,pár metrů,pak tunel,učení Maxe a pak na pejsky útočila kočka,jo Maxíkovi jsem sypala do tunelu pamlsky,tak šel a pásl se tam a pak je tam hledal,no nasmála jsem se….😀
akorát teda venčila jsem v pyžamu a děsně mě bolí krční páteř,není nad 40kilový pytle v akci…☹️
tak my stále nevenčíme (procházky jen kratičké bobkovací - ale klidně chlapce zavezeme na 10 minut do lesa). Stále skvěle žere, už dobře spí (dvě noci špatně spal, frkal, olizoval si stále nos), je podstatně živější - ale stále mu občas (hlavně když se rozhýbe) vytéká rýma… což není úplně u psů běžné. Stalo se mu to už před více než dvěma lety - ihned zabrala ATB a byl klid. Teď jsme byli na veterině - poslechově čistý, bez teploty… ale s jasnou rýmou. Nasazena ATB, v pondělí máme volat, jak to vypadá. Tak držte palce, ať to není žádný jiný průšvih - ale jen podivný sklon jeho organismu virózu prosmrkat… On umí mít podivné diagnózy od malička - beználezově občas kulhá a nehorší se to věkem, má “důchodcovské” cysty na prostatě od puberty, trpí na rýmu, jeden rok měl “letní” alergii (v meziprstí), ale zmizela a už se dva roky vůbec ani náznakem neobjevila… prostě je rozbitý víc, než všichni jeho předchůdci
My dnes měli na vycházce barabum🙈, kluci lítali jak rakety, plocha velká, prostě rozlehlá pastvina a oni fakt umí prostor využít, ikdyž tryskají a jeden o druhém má přehled. Ne tak čtyřka Arčí. V trysku skočil těsně před Dobbyho a ten ho v fakt veliké rychlosti nabral někam zboku. Oba vyjekli, menší letěl asi 3m vzduchem a pak tvrdý dopad, větší jen cca metr zpět, je těžší a plný naráz schytal maloch. Dobby otřepal hlavu a pohoda, ale Árčí, jak naplacato dopadl a ležel, tak jen zvedl hlavu a to bylo pláče, odmítal vstát, potom teda musel, neboť jsme nelitovali a odcházeli, tak s obrovským kulháním se vydal za námi. Já raději na něj nekoukala a modlila se, aby to nebyl velkej průser, klukům jsem ho litovat zakázala, neboť by se chtěl nést a 30kg 2km k autu, no to nevím. Tak chudinka pajdal a plakal chvílemi a s Dobbym se nebavil🤣 a najednou na louce čáp a rázem vše zapomenuto, toho přece chci domů a jdu si pro něj. Velcí kluci se odvolali a mládež bok po boku hrrr pro čápa, ten si počkal, až budou kousek, už jsem se o něj bála a pak jim zamával křidly. Zvláštní, od chlupatých zvířátek se odvolají všichni, ale čáp se Arčímu prostě líbil moc. Dobrý bylo, že čtyřku vyléčil a snad teda barabum nebude mít následky. Takovou řachu jsem ještě nezažila, musel do něj napálit tak padesátkou, fakt běžel úplně naplno.