Aktuálně: 1 888 inzerátů279 621 diskuzních příspěvků19 964 uživatelů

Jak se vám venčí?

sutrik
sutrik 21.04.2026, 07:06:14 xxx:xxx.f168:b476
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 20.04.2026, 13:05:11

Děkuju. 

Mám tento, za chvilku to budou 3 roky: https://www.kentaurzbrane.cz/elektricky-paralyzer-beast-defense-panther-2/

Minulý týden se mi ulomila pojistka s poutkem, ale kus pojistky zůstal a funguje to.  

Naostro jsem ho použila jen jednou. A doufám, že už nebudu muset. Asi čtyřikrát jsem musela prásknout. Bohužel vše bylo v posledních 12 měsících a Bonnie teď už ke psům chová jinak. Přes veškerou socializaci , která, myslím, byla poctivá. Např. teď v zimě ztratila toleranci k tomu, když k ní pes napíná vodítko, snaží se k ní na vodítku dostat, nemluvě když u toho poskakuje po zadních. Bez ohledu na velikost psa, dříve tolerovala nevychované prcky.

DafiŽeryková
DafiŽeryková 21.04.2026, 10:47:59 xxx.xxx.136.20

tak dneska jsem vzala ven celou 4-byl to nervák…😀

zde popis…-vylezu z vrat,takže delší,než jít ze zahrady hned,

na 5metrovým vodítku Betty s maxem,na krátkým-Dafi a Žeryk-ti 2 se táhnou,Betty s Mxem furt čmuchají,Žeryk u zatávky kadí,hodím hovínko,a mířím kolem baráku k úvozu u úvozu kadí Maxík,dolezu v pidi krůčcích k úvozu,vysukuju se totálně zamotaná a pouštím 2 psy..

vylezu svah mezi poplama směr dsolů k rybníčku,a jdu kousek dolů za stálýho přivolávání Dafi,která furt bud stojí,nebo se vleče,protože vycházky s celou smečkou nemusí….-leze jí na nervy,že se nejvíc věnuju Bettyně…

no nějak se mi je podaří sesumírovat na focení ve vichru a zamračeným nebi vyrobím pár fotek zrcadlovkou,a jdu zpět ke svahu,Betty s Mxem furt k něčemu čmuchají,Betty z ničeho nic vyrazí tryskem,pak omotává mě,dělá kruhy,pak zas vyrazí tryskem,pak čmuchá,mezitím furt někde čmuchá Max,Žeryk štěká,že nuda a chce házet,a Dafi valí ke svahu,že se jde zpět,tak tryská dom,přivolávám Dafču,Žerykovi mezitím párkrát hodím uzlík,pak dám Dafině párkrát oběhnout Žeryka a strom,at nemrzne,pak se mi povede jít kousek ke křížku a ptáčím to pak zpět,

Betty zase tryská,mezitím stídám směr ke křížku povely jako-Dafíííno,Dafííí ke mě!!!Ke mě!!tvl,to je zas vycházka,piškotééék,a Mezííí!!!a k noze,to sedají všichni 4-na střídačku odmenuju pidipiškotkama,cestou zpět,Dafi,zase tryská,dom,takže oapakuju několikrát ke měěěě-a piškotky-pidi drobky,Žeryk štěká,že che házet a že se nudí,protože Max s Betty čmuchají,tak hodím párkrát přívěsek s klíčem od vrat…donesou na střídačku oba,vyrobím pár fotek,slezu úvoz,psy už proběhlý,vyvenčení,kousek od domu,se ukázmí,a já už normálně Smaxem,a Betty na vodítku dlouhým nakrátko,s Žerykem nakrátko na dalším vodítku se plahočím kolem baráků k zastávce…

tam jsou lidi-3sousedka-že je to hrozný chodit s tolika psama,co kdyby zdrhli a proč ten 4 není na vodítku?tak pokecáme,já poodmenuju,že pejsci sedí,před autobusem zalezem do zastávky-poctivá velká zděná zastávka,místa je tam dost😀

a pak už jen dojít dom

Dafi dolítne tryskem k vratům,pustím psy,Betty zase tryská po dvoře…

narvu je do vany,psprchuju,dám psy rodičůů k nim dom,

vyfénuju Dafině nohy,vyčešu je,ostříhám nohy,rozdám léky,nakrmím,donesu psům od rodičů kuřátko,zabalím mý psy do dek,at se prohřejou…a jdu do vany…

a tady to chrní a Max s Betty furt chodí po dvoře,musím je jít zavřít,nebo se Betty uchodí,což je fuk že bude zavřená,bude xxxhodin chodit doma…☹️

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Zrzavci
Zrzavci 21.04.2026, 11:10:15 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 20.04.2026, 20:31:43

Tvl -Sovák na houbách 😀 😀  ta třetí fotka!! POMOOOOOOOOOOOOCT!! kde má Kemra?

Zrzavci
Zrzavci 21.04.2026, 11:18:28 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 21.04.2026, 07:06:14

Moc díky za info, koukala jsem v tom odkazu, že to odlomení pojistky se tam asi stane - znamená to pak, že už je na vyhození, chápu to dobře? No ale zas tři roky /to už je fakt tři roky, co jste to řešila???? Nene?? bože já myslela, že to bylo nedávno???/

Jak to zafungovalo, když jste ho použila naostro? Asi jste to tady pochopitelně psala a asi jsem to i musela číst?? Ale nepamatuju si to. Já si sakra taky musím něco pořídit už . Předpokládám, že i to prásknutí ty psy odradilo.

Nedivím se Bonnie, že má takovouhle reakci, protože krom našeho strachu, napnelismu či v podstatě agrese, kterou člověk musí ze sebe v takový moment dostat, aby bránil, je ve hře i to další, takže psovi v tom není příjemno a podle toho už situace řeší. Můj první ohař byl napadaný bull psem,zachránil ho řetízkáč kolem krku, takže mu ten krk “jen” pochroumal, ale taky byla veškerá moje socializace posléze víme kde☹️ . Znamenalo to znovu na cvičák, nastavit jiná pravidla - tedy automaticky vidím psa, chůze u nohy, či sednutí atd. atd. Doporučuju nacvičit si chůzi u pravé nohy a v případě míjení si psa přeřadit tam, aby byl člověk logicky mezi těmi psy.

impact
impact 21.04.2026, 11:41:51 xxx:xxx.fe64:a969
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 21.04.2026, 11:10:15

Ty jsi blbá tvl. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Zrzavci
Zrzavci 21.04.2026, 11:50:53 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 21.04.2026, 11:41:51

No ale, dyk von tak prostě vypadá, kup mu ešče tu čepicu 😀 . A kadibudku a orchestrion. A pořiď k němu Bohdalku 😀

edit - možná….čtyřka - foto čtyři… by mohla/mohl převzít roli  Bohdalky, pokud je to pes - může to pojmout jako travestishow.

sutrik
sutrik 21.04.2026, 13:23:23 xxx.xxx.161.25
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 21.04.2026, 11:18:28

Paralyzér i po zlomení pojistky funguje. Důležitý je konec pojistky, který je ve zdířce. Akorát by nešla pojistka rychle vyndat, kdyby mi někdo chtěl paralyzér vytrhnout z ruky. 

Pojistky se navíc dají koupit zvlášť. I když jak koukám na internet, v tuto chvíli jsou v prvních zobrazených obchodech vyprodané.

Paralyzér mám téměř 3 roky, ale až před rokem jsem ho prvně použila. A hned naostro. A pak ještě několikrát během roku (i když jen zvuk). 

To naostro bylo, když se v dáli vynořil člověk. Pak před něj vyběhl bull, zmerčil nás, celý ztuhl a šel tryskem na nás. Bonnie stála kousek za mnou. Když bull probíhal kolem mě, přiložila jsem mu paralyzér na hřbet a zmáčkla. Pán se mi opakovaně omlouval, že tam nikoho se psem nečekal a že “malé pejsky obvykle nechává”. Mně to už bylo blbý a omluvila jsem se za použití paralyzéru, řekl, že jsem dobře udělala.

efe
efe 21.04.2026, 13:29:03 xxx.xxx.199.5
»
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 21.04.2026, 13:23:23

A jak ten bull na ten paralyzér reagoval?

Zrzavci
Zrzavci 21.04.2026, 13:51:20 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 21.04.2026, 13:23:23

A jo, tak to jsem četla, jak to popisujete. jste dobrá, že jste zvládla takhle pěkně zareagovat. A taky, jako efe, mě zajímá, co na to ten bull pes - jako jasně, k ničemu asi nedošlo, odpálilo ho to? Ječel, běžel?

sutrik
sutrik 21.04.2026, 14:20:39 xxx.xxx.161.25
efe:

A jak ten bull na ten paralyzér reagoval?

Trvalo to asi ani ne vteřinu. Po přiložení nebyl poslední cvalový skok dopředu, ale nahoru, pes se pak zastavil a několik minut nehýbal. Pán k němu přišel a dal ho na vodítko.

Tohle se nedá ignorovat přemírou adrenalinu, působí to na nervové dráhy, vyřadí to.

Počítám, že na všechny savce je působení víceméně stejné. U lidí se uvádí, že účinek cca do 2 vteřin způsobí zastavení útoku (nejde se hýbat). Cca 2, 3 vteřiny způsobí křeče. Do 5 vteřin pád na zem a vyřazení na delší dobu. Déle než 5 vteřin se nedoporučuje použít. 

Kdyby se nedej bože pes zakousl, mám v plánu použít jen krátký impulz. A když pustí, tak delší pro vyřazení. Ale ono i jedno zakousnutí by při velikosti Bonnie byla asi konečná.

Zrzavci
Zrzavci 21.04.2026, 14:33:37 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 21.04.2026, 14:20:39

děkuju šutříku za ty zkušenosti. I když bych byla, pochopitelně radši, kdybyste je neměla. ale jste fakt dobrá v těch reakcích.

sutrik
sutrik 21.04.2026, 16:08:01 xxx:xxx.3876:333f
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 21.04.2026, 14:33:37

Nahrála jsem teď na procházce zvuk, ale ve skutečnosti zní hrozivěji než na videu. Víc “elektricky”. 

I když to neslyším prvně, je mi vždy nepříjemné paralyzér zkusmo zmáčknout. Občas to udělám kvůli reakci Bonnie i mé, abychom se nelekly při ostrém užití. Na videu je vidět, že Bonnie reaguje úplně opačně než nenavyklý pes.

Je tam vidět i zastrčená pojistka, hned na začátku videa.

Sarah01
Sarah01 21.04.2026, 16:19:03 xxx.xxx.162.253
Zrzavci:

No ale, dyk von tak prostě vypadá, kup mu ešče tu čepicu 😀 . A kadibudku a orchestrion. A pořiď k němu Bohdalku 😀

edit - možná….čtyřka - foto čtyři… by mohla/mohl převzít roli  Bohdalky, pokud je to pes - může to pojmout jako travestishow.

🤣😂 Jsem si poprskala monitor.

Kadibudku a Bohdalku. 😂😂😂

DafiŽeryková
DafiŽeryková 21.04.2026, 21:24:49 xxx.xxx.136.20

já vím,trochu jiný venčení….

ale pro mě je to ta nej dovolená-2 vycházky ze psama-druhá,krátká venčící ze 3 psama,předtím Mia,a předtím knihovna s hromadou velkých těžkých tlustých knížek…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Sarah01
Sarah01 23.04.2026, 18:17:35 xxx.xxx.162.253

Tak i u nás už konečně všechno kvete a bzučí, i ten zlatý déšť, co ho má soused u plotu. 🌸🐝

Všichni jsme zarostlí jak Ezau, tak o víkendu bude wellness. 💪

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Chingis
Chingis 23.04.2026, 21:54:21 xxx.xxx.34.199

U nás dneska bylo větrno, ale krásně. 

Potkali jsme užovku obojkovou, ještěrky obecné i jednoho zajíce. Srnky ty ani nepočítám. Nechci to zakřiknout, ale zdá se, že se s nima už psi docela sžili. Brook se předevčírem odmítala vyvenčit, protože na paloučku hned vedle chaty, kam normálně chodí čůrat, stál srnec a nechtěl ji tam pustit. Až manžel ho musel odehnat. A nevím jestli ten samý dneska ráno vyštěkal Trixie taky hned za chatou. Trix statečně ztuhla na místě a velmi ochotně přišla na zavolání. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Trickyvoo
Trickyvoo 24.04.2026, 08:28:08 xxx.xxx.62.63
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 23.04.2026, 18:17:35

Ano, Praděd jsem měsíc pozorovala z druhé strany a těší mě, že ho vidím i dnes, když už jsem dorazila domů. 

Dceři Lázně neskutečně pomohly, tak pokud bude pojišťovna svolná, zkusíme jet i příští rok. Včera mě totiž dcera šokovala, že šla s námi na procházku a s Malinou běžela. Šla celých 5 km bez řečí a bez bolesti na hrudi, kterou dřív normálně pociťovala.

Malina nás včera přivítala s velkou parádou a přidala i nový prvek, že ukradla z tašky samou radostí rukavici, položila jí přede mě na zem ublinknula si na ni🤭.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
efe
efe 24.04.2026, 08:29:34 xxx.xxx.64.15
»
Odpověď na příspěvek uživatele Chingis z 23.04.2026, 21:54:21

To jsou krásný fotky, úplný jarní pohlazení.

Sarah01
Sarah01 24.04.2026, 11:10:04 xxx.xxx.11.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 24.04.2026, 08:28:08

Tak to jsem ráda, že se vám tady líbilo. Říká se, že tady máme nejčistší vzduch ve střední Evropě. 😊

Zrzavci
Zrzavci 24.04.2026, 11:21:25 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Chingis z 23.04.2026, 21:54:21

Chingis - to je pohodička!

A jak se vám zabydlelo po návratu?

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.