a co maji proti klistatum?
Jak se vám venčí?
Sarah, zeptám se, že jsem si tak vzpomněla-jak to má prosím vlastně Dráček s tím pitím a loužičkama, ustalo to?
No to je další věc… na Gině vidím klíště hned…,u Máti je to horší…
Vahine:Sarah, zeptám se, že jsem si tak vzpomněla-jak to má prosím vlastně Dráček s tím pitím a loužičkama, ustalo to?
Zrovna včera mě napadlo, že bych asi měla dát vědět. Takže téměř to ustalo. Začala jsem ho ještě každý den těsně před spaním pouštět na zahradu, sám si o to řekne. Předevčírem ani nechtěl domů, spal na zahradě celou noc. To dřív nikdy nechtěl, jak byl zvyklý žít v bytě. Občas, ale velmi zřídka (za tu dobu, co proběhlo to vyšetření, se to stalo tak 5x) mu to ujede, když třeba přijedu z práce později. Chodí na jedno místo, na které mu dávám pratelnou podložku. Misku s vodou nechávám ráno plnou. V červenci mu bude 9 let.
Ph:a co maji proti klistatum?
Moji? Tabletu Simparica. Musím koupit ještě ten repelent, bohužel jsem teď řešila zase auto a jiné věci a penízky jaksi nezbyly.
26.04.2026, 07:43:41 xxx.xxx.147.163
jak to u vás vypadá s klíšťaty?
Já vlastně nevím. Kočka od koní měla z klíšťat “obojek” - na vlastní náklady jsem koupila pipetu. Naše bytovková kočka nic. A obě jsou téměř výhradně venkovní.
u nás klíštata-Dafi jedno i s obojkem,Žeryk nic-obojek Foresto,psi od rodičů zatím nic,obojky mají koupený a zatím nemají,s tím,že Žeryk milerád válí sudy v listí,v trávě…
a i tak nachazite tolik klistat??
me se vcera ptala kamoska -ze ji taky na svetlem psovi porad lezou a co ze s tim.
Neznam to - na tmave psy asi tolik nejdou. A ne, nemyslim si, ze to jen nevidim -vovcacek ma treba svetlou podsadu a ani tam nic nenajdu. Kdyz jsou psi neosetreni necim - vidim lezouci i na canicich -info pro me, ze uz ochrana nefunguje a davam novou davku.
Stačí se s čuvačkou projít lesem, klidně jen po silnici. A doma sedím a vyčesávám plno klíšťat. Těch malých černých. Nejhorší je že je chytá i tady na zahradě. Zahrada je velká lemovaná stromořadím z lip. Sem tam tůje, nebo keř. Obojek má foresto, asi měsíc nasazený. Dobře utažený. Ohař je černobílý, jezevčice zrzavá. Ale po čuvačce lezou hodně. 😟
Ona ta tableta nemá repelentní účinek, klíště chcípne, až se napije. Což jo, napitý najdu mrtvý. A na psa nějak lezou víc, asi jim víc voní nebo co. Tabletu dostali ani ne před měsícem.
No tak když to tak čtu dámy, tak se mi s Máťou do divočiny úplně nechce.😴…možná spíš popojedu do větší nadmořské výšky, tam by těch klíšťat snad mohlo být méně…nebo mě to vždycky tak přišlo…
ta tableta nemá repelentní účinek,
to vim😉 jen hlasim, ze na tmavych psech je i tak nenachazim
a jak ctu i tady -svetly pes je asi fakt pritahuje vic
Ph:ta tableta nemá repelentní účinek,
to vim😉 jen hlasim, ze na tmavych psech je i tak nenachazim
a jak ctu i tady -svetly pes je asi fakt pritahuje vic
No, vypadá to, že je to tak. Jestli teda feny jde brát jako tmavý, když jsou zlatý. Na ně to leze fakt míň a třeba ta mladší vymete každý křoví.
Tak obecně se traduje, že klíšťata přitahují světlé barvy…hlavně bílá.
Sardullah:Tak obecně se traduje, že klíšťata přitahují světlé barvy…hlavně bílá.
Tak třeba na Máťu tak nepolezou. 🤔
Děkuji Sarah. Tak hlavně, že se to nehorší, ba naopak se to stává už málokdy. Dráček má pěkný kožíšek, tak mu bylo doma asi teplo a venku se mu líbilo být v noci na stráži. 🐕 a nebo se mu venku líp dýchá.
Jinak bělouš má druhý měsíc v sobě Nexgard a až včera jsem tahala zbytek 1 klíštěte z čumáku. Jinak dobrý.
Už s ním ale třeba nechodím ve vysoké trávě podél řeky, tam jich na takovém místě posbíral při jediném projití, asi nějakým hnízdem, 60 klíšťat. To už nikdy nechci zažít. 40 lezoucích jsem po cestě sundavala a doma jsem pak vyndala 20 zakouslých. Kdysi jsem to tu už psala.
No je černej, ale pořád má bílou hruď.
Já jak už xy let zakapávám frontline tri-act, kterej má i repelentní účinek, tak fakt nemám představu o výskytu klíšťat v naší lokalitě…takže jsme vždycky byli celou sezonu bez klíšťat…resp. když jsem přešvihla interval zakapání třeba o 14 dnů, tak jsem třeba jedno lezoucí klíště našla…a je teda fakt, že to vždycky byla bílá Gina a vždycky na hlavě…
Třeba jich u vás moc není. Když to nezkusíš, tak to nezjistíš. 🙂 Mně připadá, že u nás jich je tak nějak víc cca 5 let. Ale třeba je to jen můj dojem. Ovšem já dřív nepoužívala na sebe nic a nikdy se mně nepřicuclo, zatímco v posledních letech vždycky nějaký chytnu a to nosím do přírody zásadně oblečení s dlouhým rukávem a nohavicemi i v létě v těch vedrech.
26.04.2026, 12:10:29 xxx.xxx.147.163
Tak obecně se traduje, že klíšťata přitahují světlé barvy…hlavně bílá.
Docela by mě zajímalo zdůvodnění. Klíšťata přece reagují hlavně na teplo a pohyb, barva je jim ukradená. Nemají ani očička.
tak pry - nepritahuje je svetla barva…jen je je videt,