Aktuálně: 1 936 inzerátů277 827 diskuzních příspěvků19 784 uživatelů

Jak se vám venčí?

Zrzavci
Zrzavci 24.04.2026, 11:23:09 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 24.04.2026, 08:28:08

Šla celých 5 km bez řečí a bez bolesti na hrudi, kterou dřív normálně pociťovala.

to je HEZ-KÝ! A jak hezký to musí být pro Vás, jako mámu a pro ni.

položila jí přede mě na zem ublinknula si na ni

velmi inovativní přístup! 😀

Doron
Doron 24.04.2026, 22:24:55 xxx.xxx.167.147

My se zas jen poflakovali u řeky.., mám moc práce,  zítra to musíme napravit.

Gučka šel extra, jak je hezky a všude víc lidí se psy, se třema si netroufám, protože Guč má moc velký akční rádius a Dorouš s Framem ho napodobujou.

Kluci si pár tempíček zaplavali, ale zas se do toho moc neženou, jsou to spíš brodiči🙂.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Doron
Doron 24.04.2026, 22:41:24 xxx.xxx.167.147

Jo, a ráno jsem myslela, že nasněžilo, ake ony to třešňové květy🙂.

Obrázek
Vahine
Vahine 25.04.2026, 00:19:48 xxx.xxx.149.8

Psí hřiště to zase dneska jistilo. Všichni psi se mi ani nevešli do záběru. Bylo jich tam cca 13 chlupáčů. A bělouš si nechal ukrást míček a vůbec ho nesháněl….neuvěřitelné 🤷‍♀️ měl vestičku kvůli jarnímu ostrému slunci, má alergii a drbe se pak urputně. Byli jsme tam 2 hoďky 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Doron
Doron 25.04.2026, 09:29:02 xxx.xxx.167.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 20.04.2026, 20:31:43

Teda!

To už je slušná trasička !👍

DafiŽeryková
DafiŽeryková 25.04.2026, 14:27:27 xxx.xxx.136.20

já si dala vycházky v Blansku+pátek sobota 2 zříceniny

ve středu po vyvenčení obou psů jsem jela do Blanska,kde jsem měla domluvenou vycházku s jednou kamarádkou a pak s 2 kamarádkami ze 4lístkuoběd.k tátovi jsem dorazila o půl osmé,nasnídala se a Dafi po cestě-bus,vlak,nádraží v Brně a vlak zalehla a spala,jak kdyby to šla pěšky😀

v 10.45 jsem vyrazila s Dafčou kolem řeky,lázní k zimáku,kde čekala kamoška,a vyrazily jsme ke splavu,od něj dál podél pole,pak přes silnici,těsně podél řeky-slunce svítilo,vítr vál a Dafi se táhla….ale vedro nebylo,já navlíklá..

no u splavu jsme zjistily,že jsme šly celkem kus a daleko,na to,že máme být za chvilku na obědě s druhou kamarádkou,která na něj jde v přestávce…tak jsme jí volaly,nebrala to-už vyrazila,no začaly jsme hooodně fofrovat,bohužel,Dafi udržovala své líné klidné tempo-mám dovolenou,mám čas,a když vidím paničku,je to dobrý-zrachlila,jen aby si vzala ždibec pamlsku a a jabka,a zase se plahočila kus za náma…u zimáku kamarádka vyrazila klusem na místo srazu,a já klusem s Dafi v náruči k tátovi,kolem řeky,dom jsem dolítla s Dafčou splavená,mokrá,tak Dafča se napila a odpadla,já se převlíkla a pádila za holkama,-po obědě-kdy si kamarádka ždibec prodloužila přestávku😀,jsem omrkla zverimex,knížky a časáky,a došla dom

s Dafčou šel večer táta před barák kousek a já v noci ke kostelu,zbytek dne Dafi prospala,já pročetla s tátem u tv,

ve čtvrtek ráno jsem s Dafčou vyratzila podél řeky,kousek směr splav-Dafi se převlíkla za želvu,táhla se jak šnek,a zrychlila,jen když mi běžela ukázat lavičku,…to si šla pak pro jabllíčko,rozešla se pak za jedním stavařem,co šel cestou směr-tátův byt…tak šly s ním-pýán na ni-néé,se mnou nechod!!Dafi nikdo neřekl,že s cizíma pánama se nechodí…,no,další stavař u lázní mi řžekl,že pejskovi se nechce…-ehmmm-všimla jsem si😀

poté co jsme to otočily,já zmrzlá,protože Dafi si od řeky prohlížela lidi u silnice,auta a tak,tak po otočení,to vzala Dafi v podstatě tryskem-a valila,zarazila se na pařezu,kde sedí a dává pac,jenže tam seděla,zjistila,že nestíhám….tak vyrazila za mnou-vyfásla jabko,a valila zase hurááá dom-teplo-postel….-jenže smůla u mostu jsme se sešly s tátem a šlo se na farmářský trhy-takže gepard se změnil na želvu a táhl se a u stánku mu byla ziminkááá,a ještě jsem šla do trafiky pro časák-no děs-chudál malej pes😀,no,ale vše hrozné jednou končí-takže Dafinka dorazila domů,byla zabalena,dostala duhový tenký svetřík co jsem jí den předtím koupila v sekáči,k tomu i mikinku a šla ležet…

-já po obědě,,že vyrazím s Dafi na vyčurání před barák-slovům-pod,dem čurat-nerozuměla,vodítko v ruce,psí vestu na paničce nepochopila-a když jsem ji zvedla s postele-zamrčela a ohnala se fousama….☹️

tak jsem ji mrskla do postele,a šla jsem za kamarádkou na kafe a dort..

cestou domů-jsem volala tátovi-co dělá to uražený protivný šedý děcko??-spíííí

spíí a spala do 3 hodin,kdy jsem ji vytáhla na kolečko po městě,doprovodit švagrovou na představení s dítětem,po cestě jsem se flákla do hlavy,jak jsem se ohlížela po Dafi jsem neviděla sloup😀

následně ji litovala prodavačka s knihy,že je vchudák co musí chodit na vycházky-chudák si se mnou v náruči prohlížela výlohu…

pak už jebn do večera hají,a noční venčení,

v pátek šla ven ráno kousek podél řeky,já následně vypucovala tátovi byt,a šla jsem na nákupy-sandálky na slušno,pamlsky,talíře do domácnosti,a poté co jsem viděla ceny vodítek-přepínacích-300kč a víc,-srdce skrblíka zvítězilo-a protože mám doma 5metrovku,pak asi 4jednokarabinový,ze kterých dělám 2karabinový,že je spojím -provleču ty ucha a jedno ušitý tenký dvoukarabinový-ale top je tenký,úzký a krátký,tak jsem koupila 3metry širokýho šedýho popruhu,karabiny mám doma z výprodeje-takže skoro zdarma,-popruh 36kaček,a kroužky větší pár kaček,a vodítko jsem si večer ušila….

je boží široký,lehký,pohodlný…

po nákupech jsem jen čekala až dojede přítel,a jely jsme i s tchýní a Žerykem,kterého dovezl na Blanzek-slunko,hezky-a Dafi zase dělala línou želvu😀

a dnes ráno jsme vyrazily na Střílky-s motorestu Samota,přes most,lesem,ke zřícenině,pak okruh ke studánce,tam snídaně,a zpět,lesem,chladno,slunko,bezvětří,2 aa půl hodiny,krásnýho počasí,psi spokojení,Dafi si hledala pařezy a přiměřeně běhala,Žeryk válel sudy v listí,Dafi běhala tam i zpět,takže velká spokojenost😀

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Sardullah
Sardullah 25.04.2026, 15:05:20 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele DafiŽeryková z 25.04.2026, 14:27:27

Škoda, že nejsou cesty a chodníky všude lemované pařezy…to by bylo pro Dafču super 😎…

vodítko v ruce,psí vestu na paničce nepochopila

No my máme opačný problém…minule jsem si šla dát “psí” bundu a vestu do auta, abych se mohla inkognito vytrácet na prochajdu s Ginou a přistihnul mě Máťa…zbytek dne se ode mne nehnul na krok, abych mu jakože s Ginou nezdrhla…o tom, když náhodou zavadím na věšáku o obojky a vodítka, o tom radši nemluvím.

Sardullah
Sardullah 25.04.2026, 15:15:37 xxx.xxx.189.104

Holky…jak to u vás vypadá s klíšťaty?

Vzhledem k tomu, že počasí je suché a tudíž povrchy nejsou blátivé, tak mě to láká vyrazit s Máťou na “naše” louky, ale upřímně mám trochu obavy, že teď je to období, kdy je klíšťat bambilion. Na Árčím ani na Gině to nepoznám, protože je mám zakapaný…ale s Máťou mám strach…zakapanej neni…a teda mám sice repelent, ale nemám ho vyzkoušenej v tý nej klíšťový špičce. A teda jasně, no tak by chytil klíště…jenže já jak už jsem paranoidní, tak mám i z těch blbech klíšťat strach, aby se mu zase nerozjela ta autoimunita…

Přijde mi, že množství klíšťat během sezony přichází ve vlnách…kdy jich je opravdu hafec a kdy to docela jde.

No tak jasně…klíště může chytnout, i když by to bylo jediné klíště na celé louce, ale tak nějak se mi nechce ho tahat přírodou…vyšší tráva a index výskytu klíšťat na max… 

keriton
keriton 25.04.2026, 15:23:47 xxx.xxx.66.73
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 25.04.2026, 15:15:37

Zatím je to nevyrovnané, některé dny je jich hodně, teď už pár dní zase vůbec. Nevím jestli je to počasím daného dne… Už jsem jich pár ze psa tahala (chcíplé, pes má simparicu - tahám jen ty, co jsou na čumáku nebo jiným evidentním místě) a jedno jsem už měla zakouslé i já. 

Chingis
Chingis 25.04.2026, 16:06:11 xxx.xxx.18.151
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 25.04.2026, 15:15:37

Tady na jihu jsme klíšťový ráj, pálím desítky klíšťat denně. Jediný štěstí, že kromě Balúa všem ještě funguje Nexgard. Balú ho nějak rychle odbourává, oproti ostatním, nebo nevím. 

Sarah01
Sarah01 25.04.2026, 18:16:46 xxx.xxx.162.253

U nás je jich hodně, po procházce na loukách vždy hlavně Dráčkovi vyberu z kožichu tak 20 lezoucích, fenkám míň. A to není nijak vysoká tráva, v červnu to bude horší. ☹️

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 25.04.2026, 18:55:26 xxx.xxx.128.36

Absolutní roztomilost z dnešní výstavy Špilberky, 5měsíční drsné maďarátko a holčička k tomu😍

Obrázek Obrázek
efe
efe 25.04.2026, 20:07:13 xxx.xxx.64.15

Dnes je velký den. Baruška dnes byla v lese poprvé po dvou letech na volno bez stopovačky. Poslouchala na slovo ❤️❤️❤️

Obrázek
Xerxova
Xerxova 25.04.2026, 21:20:05 xxx:xxx.aae1:12

pomalu prodlužujeme procházky - psisko se tváří, že je zcela zdráv a vesel…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 25.04.2026, 21:21:50 xxx:xxx.aae1:12

a ty nepsí jsou za humny (hlavně ráno u kateřinského lesního divadla se povedlo, buky začínají rašit), ale jedna je i z procházky po horách orlických (byli jsme na hřbitovech)

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Sardullah
Sardullah 25.04.2026, 22:01:17 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 25.04.2026, 18:16:46

No to jsou strašidelný počty.

Sardullah
Sardullah 25.04.2026, 22:02:10 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 25.04.2026, 20:07:13

Gratuluju… jste holky šikovný 👍

Sarah01
Sarah01 25.04.2026, 22:21:20 xxx.xxx.162.253
Sardullah:

No to jsou strašidelný počty.

To je, vůbec si neumím představit, jak bych to vybírala z tmavšího kožichu, na tom smetanovém je to krásně vidět.

Ph (neregistrovaný) 25.04.2026, 22:22:07 xxx:xxx.39f5:8875

Den jak koralek - jen skupinove foto se nedari😀

Obrázek Obrázek Obrázek

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.