Odpověď na příspěvek uživatele Chingis z 18.06.2026, 23:55:19
Ještě, že kluci barzojíci si manikúru i pedikúra dělají sami, pěkně drápek po drápku jen to cvaká mezi zoubky. I naši pastevci to tak řešili. Když byla u nás na návštěvě kamarádka dcery a viděla Santanu jak si upravuje drápky (na zádech, přední packa v tlamě a ty zvuky), tak zkonstatovala: jejda, už si nikdy nebudu kousat nehty, když vidím, jak to vypadá🙈
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 19.06.2026, 08:36:29
Jo Gina si taky provádí manikúru sama. Ale shodou okolnostî jsem jí teda dneska ráno přistřihla drápy na paspárcích, protože mi přišly na můj vkus dlouhý… dřív si je madam udržovala kratší.
Ještě, že kluci barzojíci si manikúru i pedikúra dělají sami, pěkně drápek po drápku jen to cvaká mezi zoubky. I naši pastevci to tak řešili. Když byla u nás na návštěvě kamarádka dcery a viděla Santanu jak si upravuje drápky (na zádech, přední packa v tlamě a ty zvuky), tak zkonstatovala: jejda, už si nikdy nebudu kousat nehty, když vidím, jak to vypadá🙈
Tak to závidím, já to musím pořád kontrolovat a co jsem ztratila nabíječku na brusku, tak musím používat pilník na paty. 😄Jinak teda holky drží, horší je to s Dráčkem, jednu packu vydrží, pak už je to přemlouvání a navíc proti tomuto šílenému zákroku brání i holky. 😂
Já jsem po studeným víkendu chytla jakési nachlazení, hlavně bolest v krku, snažím se to rozehnat Stopangin sprejem. Zítra jsme chtěli taky dát nějaký výlet, tak jen doufám, že mě to úplně neskolí. V létě být nemocná, to je fakt děs. 🙄
No moje kolegyně byla nakřapaná asi od čtvrtka minulýho týdne… rýma, hlasivky úplně nefungovaly, kašel… jsem jenom čekala, až to od ní chytnu… což se v neděli nakonec úspěšně podařilo… tak jsem do sebe narvala paralen grip, zapila to vroucím čajem a tačáa bumbat jitrocelovej sirup… a dobrý.
Včera jsme měli malou lekci jízdy autem a kratičký výlet k naší přehradě. Bylo ale neskutečně horko, takže jsme se dlouho nezdrželi. Jen na chvilku okouknout kačeny, rybáře a zpátky domů do příjemného chládku.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 19.06.2026, 11:35:58
Vycházku jo, ale při jízdě autem trochu panikařil. Ono se není čemu divit, bylo opravdu horko a ve starém Fordu nemáme klimu. Navíc ta cesta tam je v jednom úseku opravdu hrbolatá. Ale cvičení dělá mistry a věřím, že nakonec si zvykne.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 19.06.2026, 07:06:19
Krásný fotos, kterej úsek jdete?
Okolo Lužnice, ale to byla jen půldenní procházka. My totiž bydlíme hned u stezky, takže vlastně všichni už šli aspoň kousíček. Chtěla bych to projít až na Šumavu, ale až příští rok. Takovej okruh, od nás na jih, do nejzápadnějšího bodu, středem zpět k nám.
Byla jsem asi hodinu venku. Vyměnit zvířatům, ptákům vodu,dodat krmení. Pes šel se mnou, natáhl se na sluníčku a chytal teplo.No a zese se mnou přišel domů, natáhl se na dlažbu a teplo vydává. Ve stínu je 32°C, králíci leží a jen funí, kočky zalezly do stodoly, jen slepice koukají, co jim nesu.Na mě je hic,člověk je splavený jen vyleze. Ono nemůže být tak nějak normálně do 25°C. To je buď zima nebo vedro. Ani pes večer nechce na procházku. Jen vyvenčit, chvilku počmuchat, maličko proběhnout se sousedkami a raději domů do chládku.
S raptorem jsme byli na krátké procházce ráno. Odpoledne s koněm na ruce v rybníku.
Holky spolu už na ruce byly, předloni i několikrát na vyjížďce. Ale v rybníku jsem je měla dohromady prvně. Trochu jsem se toho obávala, aby se pesanka nedostala ve vodě ke koni. Linda ale odešla na konec vodítka až po břicho, kde teprve hrabala předníma. Takže byla od Bonnie daleko. Já stála ve vodě po kolena, Bonnie se ráchala a jednou si ke mně doplavala.
my procházkovali jen ráno kratičce, a po poledni byl Yoda v lese na necelou hodinu - ve stínu a podle potoka… A teď jsem hrabala seno - Pepa posekal, já suším - a kolegovi králíci budou mít na chvíli seno. Letos bude i kopretinové - hezky se mi holky v sadu množí. Pozemek velký nemáme - ale snažíme se, aby hmyzákům bylo u nás dobře. A máme i ropuchu, ještěrky a dneska byl spatřen ve skalce pod leknínovým rybníčkem had - asi užovka, měla tenký ocásek…