Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 15.06.2026, 11:54:16
když mě obklopilo stádo asi devíti? koní, tak protože je neznám
Já, i když je znám. Nemám ráda, když se na mě lepí. Protože přesně - on je to zlomek vteřiny, kdy se jeden zašklebí a druhý se chce rychle uhnout. A v tom okamžiku je mujedno, že má v cestě člověka. Nemluvě o tom, že se rozhodnou vyřešit to “rychle stručně”.
Kůň je prostě zvíře velké a potenciálně nebezpečné.
…to já dítě vymodlený předškolního věku na hlídání u naminčiných rodičů, vešla do chlíva a usedla ležícímu býkovi mezi přední nohy, hladila ho a povídala si s ním, společně jsme chroupali mrkev…teta se strejdou a babí a děda na mrtvici neb k býkovi se chodilo jedině s vidlema či holí neb občas býval životu nebezpečný..nevěděli jak mně od něj dostat aby neumlatil mně nebo je…nakonec se to povedlo a já byla poprvé a naposledy bita jako žito…babička celý večer proplakala, děda ten večer už nepromluvil…na otázk proč jsem to udělala jsem bezelstně odvětil, že jsem chtěla vědět jak se tam ten býk cítí…
…to já dítě vymodlený předškolního věku na hlídání u naminčiných rodičů, vešla do chlíva a usedla ležícímu býkovi mezi přední nohy, hladila ho a povídala si s ním, společně jsme chroupali mrkev…teta se strejdou a babí a děda na mrtvici neb k býkovi se chodilo jedině s vidlema či holí neb občas býval životu nebezpečný..nevěděli jak mně od něj dostat aby neumlatil mně nebo je…nakonec se to povedlo a já byla poprvé a naposledy bita jako žito…babička celý večer proplakala, děda ten večer už nepromluvil…na otázk proč jsem to udělala jsem bezelstně odvětil, že jsem chtěla vědět jak se tam ten býk cítí…
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 15.06.2026, 14:40:47
No ty vado, to by mě omejvali!!! Ne, to by mě pohřbívali! Se nedivím, že přecvaklo a dostala jste, ze svého pohledu nespravedlivě na zadel, museli mít hrůzu.