Aktuálně: 2 206 inzerátů287 652 diskuzních příspěvků20 591 uživatelů

Jak se vám venčí?

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 12.06.2026, 09:31:10 xxx.xxx.251.129
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 12.06.2026, 07:25:26

25 proto neboť váha Arčího děleno váhou čivavy a chlupy máme do zásoby, příšerná představa teď jsem se z toho trochu orosila🤣🤣🤣🤣 vůbec se nedivím že pobavilo

Zrzavci
Zrzavci 12.06.2026, 09:41:57 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 12.06.2026, 09:31:10

taky bych se orosila, mít plne barák čivav, který si myslí, že maj největšího ruskýho pindika ve vesmíru…………….to by skolilo i hrocha 😀

Smrádě jedno namachrovaný, moc si ho bráchové rozmazlili.

kometa
kometa správce
12.06.2026, 10:05:12 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 11.06.2026, 21:01:43

často tam takhle blázní.

Není v rodokmenu králíček Duracel? 🙂

hmn
hmn 12.06.2026, 11:12:43 xxx.xxx.57.139

“Já jsem tady několikrát psala, že mám štěstí, že žiju ve světě slušných pejskařů, ale teď si říkám, že je to možná tím, že prostě mám dvě velký obludy a tak se nám hlavně majitelé menších pejsků vyhýbají obloukem. Že se nás bojí, aby jejich, často štěkající, prcek nepřišel k úhoně.”

tohle platí zcela určitě
a ne jen že se vyhýbají majitelé, i samotní psi, teda většina, nestojí o blízký kontakt (krom životních optimistů, kteří v každém psu vidí je parťáka do hry)

a psí prdelky….
tenhle pohled jsem milovala 😊:

Obrázek
Sarah01
Sarah01 12.06.2026, 11:47:01 xxx.xxx.11.197

tenhle pohled jsem milovala 😊:

Přesně, já taky, i když nemám pastevce, mám spoustu takových fotek. 😍

šavlozubka
šavlozubka 12.06.2026, 13:27:43 xxx.xxx.167.80

Teda dneska to stálo za starou belu. I když jsme byli běhat včera, šli jsme i dneska, protože zítra mi to ráno hlásilo déšť a nechci mít bláto za krkem. Jenže  mladej pan byl duchem mimo, úplně roztěkanej, uřvanej jak lodní siréna, takže jsem ho musela hodně korigovat a nestačila jsem z dechem. Zítra máme zarezervovanou konzultaci v mushgo kvůli postroji, tak si pak možná uděláme nějaký výlet. 

šavlozubka
šavlozubka 13.06.2026, 14:44:00 xxx.xxx.36.216

Tedy už to  skoro vypadalo, že odejdeme z prázdnou, nic pořádně nesedělo, navíc mladý pán dělal děsnou drama-queen, ale nakonec přece jen máme postroj. Poslední možnost sedla, dostali jsme tip, jak případně upravit, kdyby mu vadil u ocasu, tak dobrý. 🥳

Obrázek
Sardullah
Sardullah 13.06.2026, 16:38:18 xxx.xxx.189.104

Teda ono to sem nepatří, ale jak teď čtu, že lapina dělal děsnou drama-queen…

Náš lapiňák je taková hérečka, že se divím, že na nás ještě někdo nezavolal psí sociálku…on kolikrát …z mého pohledu bezdůvodně…zařve, jak kdyby ho na nože brali, jen třeba proto, že ho “odstrčím” otevřenou dlaní (přitom, když se mordujeme, tak ho tahám za uši, ocas, packy, chlupy, strkám do něj a nic…to je v poho, se přeci mordujeme)…někdy teda oprávněně, protože jak musí bejt u všeho a první a nepostojí, tak ho třeba přišlápně některý z mých psů…

Včera …blíží se půlnoc…okno mám v ložnici dokořán, takže ven je slyšet všechno…nějak si s Máťou měnili na posteli pozice a možná ho Máťa přišláp, možná že ani ne a teda jestli ze sousedů slyšel ten jeho výkřik, tak za chvíli se o nás bude povídat, že týráme psy. 

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 13.06.2026, 16:57:45 xxx.xxx.128.36

Tak Čtyřka je prý dobrá jen k zakousnutí, Dobby to pilně trénuje, aby příště při bitce věděl kam kousat🙈. Ale teď vážně,  kluci si rádí hrají na zakousnu toho druhého,  tak snad už  zůstanou jen u těch her. Včera  se Dobby předvedl jako super princezna.  Byli jsme na výstavě a když  jsme vešli  do pavilonu tak Dobby ztratil nožičky a vypnul se. Vytřeštil oči na dalmatiny, chtěli ho prý sežrat jezevčíci a tak hodil stopku a dál ani krok. Výraz nejvíc týraného psa na světě a buď ho prý ponesu nebo mám smůlu,  ale k tomu jeho kruhu, mezi těmi zabijáky, nepůjde ani za milión úplatků a vlastně on tam nebyl, to co jsem měla na druhém konci vodítka se mi zdálo 🙈🤣. Ještě,  že rozhodčí měla takové zpoždění a já tak měla 4hodiny čas na něm najít vypínač a resetovat ho do klasické výstavní polohy. Nakonec z toho bylo V2, resCAC a resCACIB, ale doma je prý  doma. Tady ho případně kocouři zachrání. Jo a Arčí se rozhodl, že bude potapěč,  největší zábava vrazit hlavu do kýble až  do půli krku a dělat vlnobití 😉, jen by si mohl vybírat aspoň čistější vodu.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
bambule
bambule 13.06.2026, 17:03:50 xxx.xxx.148.198
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 13.06.2026, 16:57:45

Fotka č.6 a č.7 jsou úplně top. Naprosto přesné vraždění neviňátek 😀.

šavlozubka
šavlozubka 13.06.2026, 19:23:00 xxx.xxx.167.80
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 13.06.2026, 16:38:18

Já myslela, že mě z něj klepne. On už se obvykle chová dost kultivovaně. No a dojeli jsme k areálu cvičáku, kde byl stánek a mladej hned po vystoupení z auta přepnul do módu nervní jeliman. Tahal a štěkal jak mimoň a absolutně nevnímal. Jsem měla pocit, jak kdyby mi sice prdlý, ale už celkem kultivovaný trdýlko, někdo vyměnil za tarzana z pralesa, co vidí lidi, trávu a dodávku poprvé v životě. Jestli moc pachů, těžko říct. 🙈

Sardullah
Sardullah 13.06.2026, 19:45:23 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 13.06.2026, 19:23:00

😂😂… já se směju, ale ne zlomyslně. Spíš proto, že si umim představit, jak se potom člověk cejtí, že na něj všichni koukaj jako na tu nánu s nevychovaným psem.

Když si vzpomenu na malou…mladou.. Ginu… jako když už předvedla divadlo, tak samozřejmě ve chvíli, kdy bylo okolo dostatek obecenstva.

A úplně nejhorší je, když už člověk začne bejt pyšnej na to, že jeho práce přináší výsledky … si pamatuju, když jsem referovala dceři, že Ginuš už krásně chodí na vodítku, vůbec netahá a i když vidí psa, tak je ukočírovatelná… no tak jsem to dceři následně chtěla předvést a vyrazily jsme ven a teda většího trotla, než předváděla celou dobu Gina, svět neviděl.

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 13.06.2026, 19:45:27 xxx.xxx.128.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 13.06.2026, 19:23:00

Aspoň  mu,  ale zůstaly nožičky a mozek u našeho  princátka zmizely do nenávratna 😉 jsou to velký heeeerečky,  do Národního s nimi.

šavlozubka
šavlozubka 13.06.2026, 19:50:45 xxx.xxx.167.80
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 13.06.2026, 19:45:27

Nožičky jo, ale o tom mozku bych pochybovala. Do toho panička, co dlouhej postroj nasazovala prvně, takže se do tý spousty popruhů zvládla spolehlivě zamotat. 😀 

Sardullah
Sardullah 13.06.2026, 21:06:49 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 13.06.2026, 16:57:45

Já teda tleskám …alespoň teda po mých zkušenostech s afgánem… přesvědčit ho, aby šel někam kam on rozhodně nepůjde, to byl nadlidský výkon.

U nás k tomu stačila např. stojící hasičská cisterna na rohu ulice…no co budu povídat… vzhledem k tomu, že my nemuseli kolem cisterny do výstavního kruhu, tak jsme se teda po velmi trpělivém přemlouvání a přesvědčování, že to není příšera otočili, vrátili o ulici níž a oklikou to vzali z druhé strany … no prostě jsme si zašli jen asi kilák a něco a to jsme to dom měli původně dom asi 50 metrů…

Za měsíc tam ta cisterna shodou okolností stála zase… a co byste řekli… frajer jí naprosto ignoroval a normálně kolem ní prošel.

šavlozubka
šavlozubka 13.06.2026, 21:40:57 xxx.xxx.167.80
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 13.06.2026, 19:45:23

Ale jako ať mladýho jen nepomlouvám vzali jsme ho teď večer s mužem, že zkusíme jenom se rozběhnout a zastavit s druhým člověkem jako povzbuzovačem, aby pochopil, že na tomhle postroji má běžet dopředu a táhnout, a ono to fungovalo. Takže to zařadíme jako pravidelnou aktivitu, aby si to zažil. 🙂

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 13.06.2026, 22:19:16 xxx.xxx.128.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 13.06.2026, 21:06:49

Já právě přemýšlím,  jak to udělat, aby Dobby tyto stavy - jsem vypnutý, neměl.  U ostatních kluků to neznám.  Zkusíme asi ze začátku chodit ven odděleně a pilovat chůzi u nohy, aby se soustředil jen na nás a ne na okolí,  ale když  nevím,  co vybrat jako motivaci,  tak je to na pytel. Včera nezabraly žádné pamlsky - a to pomáhala a nabízela celá hala🙈, žádné mazlení a lákání ani výhrůžky,  žádná hračka, ani známý pes, jiný psovod, prostě nic, jako by tam nebyl.

Sardullah
Sardullah 13.06.2026, 23:34:08 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 13.06.2026, 22:19:16

Mně přišlo, že to u afgána prostě odeznělo věkem… ne že by měl záseky často fakt jen pár… tak asi od dvou let věku si nepamatuju, že by se něco takovýho stalo.  

Obecně mi přijde, že se spousta věcí tak nějak vyřeší sama, když pes dospěje… jo jasně, člověk se na “problémech” snaží se psem pracovat a mohla bych se i poplácávat po rameni jakej jsem kynológ, že jsme to zvládli, ale upřímně si myslím, že opravdu ne vše je moje zásluha….

Trickyvoo
Trickyvoo 14.06.2026, 00:24:37 xxx:xxx.ba24:960f
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 13.06.2026, 19:45:23

Malina umí taky dělat divadlo. Minulý víkend jsme byli s partou na akci a myslím, že jsem slyšela, jak se o mé geniální Malince baví, že je blbá, protože si je nepamatuje. Mám za to, že má dobrou paměť, jen mým kamarádům nevěří a ještě nepřestala sledovat jejich podle ní podezřelý pohyb. A pokud se někdo chová podezřele, tak si ráda štěkne. Přitom před měsícem jsme byli s ní na obří oslavě narozenin a tak už se chovala skoro vzorně. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.