Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 10.06.2026, 13:26:36
Na ja, ale když slepici do bytu nejde, no. A na chalupě by prostoru bývalo bylo, ale co s holkama v zimě. A stopro by mi je tam někdo třeba přes týden ukradnul, to jsem nechtěla. Věděla jsem , že to jednou prostě klapnout musí.
No takže my si tady počkáme pěkně…. to je fajn, že to nebude za dvacet let, to je jen dobře, protože to už bych pro samou sklorézu nevěděla, na co to čekám 😀
Tak dnes jsem už definitivně přišla o starou venčící bundu. 😄 Zapomněla jsem ji na klice v chodbě, v kapse se zipem zůstal pytlík s pamlsky, které teda děsně smrděly. Vedle kapsy díra jak vrata a pamlsky sežraný. 😂
Včera po koupeli fotku nemám, tak tady dnešní po druhém kole intenzivního vyčesávání toho, co včera nepustilo. Mohla bych z tý podsady mít druhýho psa. 😀 Časem třeba nasbírám dost na spředení na rukavice nebo na ponožky.
Dneska jsme s ratloraptorem šli na louky. Hlavně louku na videu miluje, často tam takhle blázní. Tohle je po hodině procházky. Ale podobnou energii předvádí i po několika hodinách procházky při návratu na zahradě.
Neprošli jsme všechny louky obvyklého okruhu, domů mě hnalo černo na obloze, které se přibližovalo. Dohnalo nás.
A ranní poběžecká dokumentace. Předevčírem se mu neběželo dobře, bylo dost dusno, ale dneska už i šel občas i docela hezky z pozice vzorňák u nohy dopředu. Trochu jsem slavila ze svých cílů, dokud nepořeším to, že evidentně každou nohou “zabírám” jinak, ale aspoň ten kilometr jsme oběhli. A teď večer byla krásná duha.
Dneska přijela dcera a teda večer jsme jeli se psy do parku. Šly jsme si teda každá svou cestou, protože jsem si nebyla jistá, jestli by se moje slušně vychovaná pastevecká madam nechovala jako trotl, kdyby jsme šli pohromadě a nějaký pes začal našemu stádečku vyhrožovat…
No a dcera šla tedy s lapiňákem.. Árčí se na trávě vykadil, tak dostal povel sedni a dcera sbírá hovňajs a když se narovná, tak vidí, že si to k ní štráduje bába, na flexině voříška zhruba ve velikosti Árčího a říká “ to je pes?”…” ano”….” Tak to bude dobrý”… dovláli k Árčímu, ten si teda stoupnul a čekal co bude… podotýkám, že Árčí má pejsky rád a není konfliktní… voříšek se tvářil přátelsky… nicméně to nedopadlo a po Árčím vystartoval.. nic se teda nestalo, kluci se jen poštěkali, Árčí skončil trochu oslintanej na hřetu… a bába, která defakto bez předchozí domluvy dovedla svého psa k cizímu psu, dceři řekla..” no to jsem si mohla myslet, že to takhle dopadne, když ten váš kouká tak nevraživě”
Takže defakto Árčího označila za viníka a odvlála pryč.
Já jsem tady několikrát psala, že mám štěstí, že žiju ve světě slušných pejskařů, ale teď si říkám, že je to možná tím, že prostě mám dvě velký obludy a tak se nám hlavně majitelé menších pejsků vyhýbají obloukem. Že se nás bojí, aby jejich, často štěkající, prcek nepřišel k úhoně.
My teda potkali nádhernýho černýho briarda a teda poprvý jsem viděla na živo i curly retrívra… či jak se to píše… prostě toho kudrnatýho.
Tak přidávám fotky z našeho “rozlehlého” psího výběhu, co v parku màme… tu bílou potvoru se mi nepodařilo nějak slušně vyfotit zepředu, ale říkala, že zadel má taky pěknou, tak že tu fotku sem màm dát…
Ano prdelku má krásnou a s Máťou jsou hezký duo. Nám se včera mladí do sebe doma pustili. Dobby s Arčím. Najednou v obýváku děsně rachot a ti dva v sobě, tak jsem zařvala, to asi na desetinu vteřiny zaváhali a nechali toho, Dobby by i už mazal na místo, ale malej prý toho pindíka má víc ruskýho, tak po něm zas skočil a ten si to samozřejmě nedal líbit. No musela jsem mezi ně vlítnout, malýho jsem lapla za ocas a hřbet, ten zaječel, hodil bělmo, udělal pokus sežeru tě, to se setkalo s odpovědí vyzkoušej a poznáš nepoznané, takže byl klid. Každý najednou na svém místě. Škody minimalní 🤣, ale teda s Arčínem alias Aristocratem bude problém ještě, je to fakt rusák každým coulem, úplně něco jiného než ti první tři, budeme muset přitvrdit, jinak to převezmou velcí a udělají z něj tak pětadvacet čivav 🙈
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 12.06.2026, 07:28:57
No dcera se momentálně pohybuje taky ve velice slušný pejskařský společnosti a jo…i to se občas stane, že dva psi se jdou na pohodu očuchat a raz dva tři a jsou v sobě…no tak si každej popadne svýho, řeknou pardon a odskotačí….ale aby majitelka psa, který si začal, obvinila toho, který se bránil, že za situaci ůže, protože blbě čumí…
Prostě dceru vyvedla z konceptu tak, že se nezmohla na slovo.
Tak u mě by k takové situaci nedošlo, my si od psů, které neznáme od štěněcích let, držíme distanc…přesně kvůlivá takovým situacím…bude to vypadat cajk, pak bude chtít třeba cizí pes Máťovi sdělit, že má většího Pinďu a to si teda vůbec neumím představit, jak by se zachovala naše strážkyně všech moří…to by mohlo fakt blbě dopadnout…
Já přesně kvůli koncentraci blbounů nejapných s přístupem “vypustím psa a děj se vůle” v místní komunitě prostě k cizím vůbec nechodím a neseznamuju. A jsem kvůli tomu samozřejmě za divnou. Ale zkrátka nestojím o konflikty nebo aby si kdokoliv na mladým pánovi dokazoval, že má většího pinďoura. Vadí mi i takoví, co mají třeba dva tři psy a nechají je k nám vyběhnout a vyřvávat, i když na kontakt nedojde. V baráku máme další dva psy, se kterými se vyblbne na zahradě, a pár ověřených kámošů/ek a to si myslím na mezipsí vyžití vystačí. Nemusíme kamošit s každým.
Odpověď na příspěvek uživatele DafiŽeryková z 09.06.2026, 14:32:03
Dafi,chvíli jsem tu nebyla..četla jsem zpětně o Dafince..Držím pěsti,ať to dobře dopadne..A na ten pláč? “Sedatif PC”-je to homeopatikum,dává se to pod jazyk rozpustit,a mě to tenkrát pomohlo..Doporučila mi to lékárnice,není to návykové..Drž se🙏