Aktuálně: 2 252 inzerátů288 747 diskuzních příspěvků20 736 uživatelů

Jak se vám venčí?

Xerxova
Xerxova 14.06.2026, 06:14:07 xxx:xxx.f18:7b13

takže nejprve Yoda tento mokrý týden v lesích za humny (neboť nedělní delší výlet už jsem sem dala). Při setkání se sebevědomou raslicí jasně říkal že jdeme dál a nezastavujeme… To jsme šli od lesního divadla v Kateřinkách - už stojí kulisy - letos místní ochotníci nastudovali Tři mušketýry.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 14.06.2026, 06:17:48 xxx:xxx.f18:7b13

a teď ty nepsí. Nevěřila jsem, že ten obří náklaďák ještě s vlekem plný dříví se v Karlově vejde pod železniční mostek. Sice to trochu skřípalo, ale vešel. Začínají kvést vemeníky - ale je mokro a chladno, tak jim to trvá… A kdo chce, může si zahádat, jak se jmenuje bílá kytička na poslední fotce. Má moc hezké jméno.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Anonymní (neregistrovaný) 14.06.2026, 07:21:44 xxx:xxx.9111:1eac
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 14.06.2026, 06:17:48

Některá z hruštiček. Konvalinka to nebude 😉

Orionka (neregistrovaný) 14.06.2026, 07:33:37 xxx:xxx.9111:1eac

Váš fotograf umí krásně vodu! Kde je ta skála s dřevěnými schůdky? Dám vám tip na kopeček hned vedle Karlova (tedy kdybyste ho náhodou dosud míjeli)

Obrázek
Sardullah
Sardullah 14.06.2026, 07:45:20 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 14.06.2026, 00:24:37

s partou na akci a myslím, že jsem slyšela, jak se o mé geniální Malince baví, že je blbá, protože si je nepamatuje. Mám za to, že má dobrou paměť, jen mým kamarádům nevěří

No tak to škoda, že už nežije moje Sára, by jim šla hned za takovou urážku “ ukousnout palici”mimo rodinu měli pouze 3 lidi tu výsadu, že se k nim chovala opravdu přátelsky a mohli si jí beztrestně pohladit… já si nemyslím, že pes musí být s každým kámoš. On dokonce i berňák, o tomto plemeni jsem si myslela, že je extrémně sluníčkové a kontaktní, tak to on je s námi doma, ale o kontakt s cizími nemá absolutně zájem… i když se na něj snaží šišlat a lákat ho k sobě a u lidí, které teda tak nějak zná, tak odpovídá vrtěním ocasu, ale jinak je rezervovaný. 
A že si na ně Malina štěkne… no tak za to si můžou sami, když jsou prostě podezřelí a tím pádem představují hrozbu, tak chudák pes na ně musí udělat bububu…

hmn
hmn 14.06.2026, 09:57:11 xxx.xxx.57.139

“Já právě přemýšlím, jak to udělat, aby Dobby tyto stavy - jsem vypnutý, neměl. ……….. pilovat chůzi u nohy, aby se soustředil jen na nás a ne na okolí…."

ten proces (který řídí člověk) se jmenuje desenzititace a nejde primárně o to, aby nevnímal okolí (to bude až výsledek), ale aby se snížila citlivost/důležitost onoho podnětu/situace.
A to je stará dobrá práce s mírou podnětu, se vzdáleností od něj

"Včera nezabraly žádné pamlsky - a to pomáhala a nabízela celá hala🙈, žádné mazlení a lákání ani výhrůžky, žádná hračka, ani známý pes, jiný psovod, prostě nic, jako by tam nebyl.

no - ne….když pes zamrzne, stres už je příliš velký, než aby reagoval na vše výše vyjmenované. To je nejlepší zvíře odvést, a třeba i odnést, až je schopen opět komunikovat

bambule
bambule 14.06.2026, 10:23:28 xxx.xxx.148.198
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 14.06.2026, 10:07:59

Taky jsem na ni myslela, včera jsem sem pořád nakukovala jestli podá nějaké novinky. Snad se dnes ozve.

Xerxova
Xerxova 14.06.2026, 10:24:03 xxx:xxx.f18:7b13
Anonymní:

Některá z hruštiček. Konvalinka to nebude 😉

jojo - je to hruštička. Mám je moc ráda - moje maminka mi loni říkala - jé, to je to jablíčko 😄

Xerxova
Xerxova 14.06.2026, 10:27:03 xxx:xxx.f18:7b13
Orionka:

Váš fotograf umí krásně vodu! Kde je ta skála s dřevěnými schůdky? Dám vám tip na kopeček hned vedle Karlova (tedy kdybyste ho náhodou dosud míjeli)

Obrázek

ta skála je vyhlídka nad lesním divadlem v Kateřinkách. Schůdky jsou nové kulisy - příští víkend se hrají Tři mušketýři. Kateřiňáci jsou neskuteční - dělají spoustu věcí. 

Kopeček vedle Karlova?? Buď mám okno a nebo jsme ho zatím míjeli… a to mám pocit, že jsme tam vylezli skoro všude

edit: už jsem to našla. Takže tam jsme opravdu nebyli - z Karlova jsme už lezli i na Rozsochu (hodně blbý nápad - to stoupání je šílený…). Takže dík za nápad, kam vyrazit. 

Kilian
Kilian 14.06.2026, 11:08:13 xxx:xxx.2f4f:48d3
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 14.06.2026, 10:07:59

..taky mi nejde z hlavy a včera jsem si ŕíkala, že už asi ví…a pořád to tu hlídám, jestli napíše….

Orionka (neregistrovaný) 14.06.2026, 11:56:31 xxx:xxx.f25:f131
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 14.06.2026, 10:27:03

Ten kopeček má kouzelný březový  vrchol. Kdysi opravdu shořel a břízy se uchytily a obsadily ho. 

Sarah01
Sarah01 14.06.2026, 20:46:59 xxx.xxx.162.253

Já jsem o víkendu hlídala vnučku a jsem z toho zničená, jak kdybych zvládla třicetikilometrovou túru. 😄 Takže venčení se nekonalo, ale zítra už zase naběhneme na normální režim. U nás je dnes jenom 14 stupňů, na červen tedy poměrně zima.

Verun
Verun 14.06.2026, 21:21:34 xxx.xxx.220.9
Sarah01:

Já jsem o víkendu hlídala vnučku a jsem z toho zničená, jak kdybych zvládla třicetikilometrovou túru. 😄 Takže venčení se nekonalo, ale zítra už zase naběhneme na normální režim. U nás je dnes jenom 14 stupňů, na červen tedy poměrně zima.

My hlídali celý týden, heč🤪. Sice už je rozumná, 8 let, ale ty noce na posteli vedle mě bylo peklo. … na venčení to nemělo vliv, venčíme jen "kolem komína” . 

Sardullah
Sardullah 14.06.2026, 22:05:17 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 14.06.2026, 20:46:59

U nás je taky zima… fouká vítr, poprchává… ale příští týden se má brutálně oteplit, tak si myslím, že na tuhle “ zimu” budu s nostalgií vzpomínat. 
Už to vidím, jak se Gina naprdelí na noc ke mně do ložnice a bude funět, že jí je tam horko… protože proč by spala dole na chodbě nebo ve sklepě v prádelně, kde je i ve vedrech příjemně, když může být ta chudinku v mojí ložnici, kde se v noci nedá pořádně dýchat, když jsou hice a to přestože mám okno dokořán, dveře dokořán a na chodbě otevřený okýnko dokořán.

Sarah01
Sarah01 14.06.2026, 22:13:52 xxx.xxx.162.253
Verun:

My hlídali celý týden, heč🤪. Sice už je rozumná, 8 let, ale ty noce na posteli vedle mě bylo peklo. … na venčení to nemělo vliv, venčíme jen "kolem komína” . 

Až bude mít 8, tak to už bude určitě taky pohoda, zatím jsou jí 2. Takže venčení ještě moc ne, pěšky neujde daleko a tahat kočárek do kopců, na to už se necejtím já. Ale zase je to krásnej věk v jiných ohledech. 😊

Verun
Verun 14.06.2026, 22:23:28 xxx.xxx.220.9

A máte někdo chladící podložku? jak fungujou, nachlazují se nebo jak ? 

DafiŽeryková
DafiŽeryková 14.06.2026, 22:57:47 xxx.xxx.136.20

Tak píšu…..

čtvrtek se Dafi venčila jen na dvoře,a Žeryk zvlášt,

v pátek kousek za barák a dom-pár metrů

v sobotu veterina-předtím oba vyvenčit,jely jsme bez Žeryka,

na vetrině sono-Dafi zhubla 4deka,má 6 kilo,ten útvar tam pořád je,-má 3cm,+trošku tekutina,

Dafi má dál antibiotika,v sobotu krev,moč

nemá hubnout,vycházky krátký-víc denně-jakože místo jedné dlouhé-tak víc krátkých,můžem si sní i hrát když bude chtít…

že prý některý psy s touhle diagnozou měl i 3 roky…

bolesti nemá,netrápí se,doma krade utěrky,letáčky,

tak dávám nenápadně na stůl věci k okraji na ukradnutí….

po vetrině jsme jely na chvilku do lesa-po pěšince-asi?10-15?minut-schválně kolem pařezů-tak ty označovala-má naučený-na ně plácnout packou-běhala si-tuhle její srandu dělá,když má dobrou náladu,když nemá,tak jsou ji pařezy fuk,nemá to příkazem/povinný….

pak jsme ještě zašly do zverimexu,tam vyfásla piškotky-a šlo se domů-teda jelo autem,že…

s jejího pohledu-vlastně hezká vycházka-pařezy,les,a zverimex…🙂

fotky ze soboty na pařezu..

já odpolední-4 dny v tahu od čtvrtka…

v neděli jsme jely s oběma do lesa,aby jsme neodbývaly Žeryka-pro Dafi jsem měla schválně na zádech prázdný batoh-výletový-kdyby to bylo na ni moc-že ji ponesu-aby jsme se nemusely hned vracet….

tak šla kousek,pařezy ji nezajímaly,ani neběhala…

tak šla do batogu,udělal se okruh s Žerykem,který si to užil-běhal,válel sudy…

a pak  jsem ji na pár metrů pustila-jestli se nechce venčit,a jelo se dom…

za barákem za zahradou jsme udělaly fotky s mákem v náruči,opatrně,nepošlapat a dom…

jinak žere,pije,smutná není…

chci ji trošku ostříhat…

a v týdnu má dojít kočárek-což se těším-slibuju jí,jak si vezmem sváču,pití,knížku a půjdem si číst za koníkama…

-říkala jsem příteli-že by jsme takhle mohly jet na Jalovák-já bych se vezla na Mii a on by vezl Dafulku v kočárku..

a on-no jasněěě,ta bude chrnět v kočárku a já se s ní budu vozit….§§🙂

kočárek objednal on bez mýho vědomí,tak nevím jaký bude…

léky dáváme na štítku a játra…+dobírá antibiotika…

jo na pařez jsem ji vysadila….,

jsem ráda,že si natáčím videa z vycházek a cvičení-a nezvěřejnuju všechny…ale mám je pro sebe,

protože v pondělí po té vodě krásně běhala a hrála si..že mám důkaz-pro sebe….,

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
sutrik
sutrik 14.06.2026, 22:58:23 xxx:xxx.1006:bbfd

Cestou na vlak (cca 9 km nejkratší varianta) jdeme i kolem lam. V pátek byly obzvlášť zvědavé. 

Při sobotní cestě zpět domů jsem se snažila nejprve vyfotit potápku, než se potopí. Moc času mi nedala. 

O pár set metrů dál jsem šlápla na užovku. Ani jedna jsme nedávaly pozor a takto to skončilo 😔 Nedošlápla jsem, naštěstí jsem měla barefoot boty a jak jsem ucítila něco pružného, zastavila jsem došlap. Odplazila se, nevšimla jsem si viditelného zranění, pohyb byl rovnoměrný. I tak se obávám vnitřního zranění.

Dneska jsme měly s kamarádkou v plánu jet do Toulovcových Maštalí. Před odjezdem ale zjistila, že má díru v zadním skle auta a je těsně před vysypáním. Tak jsme šly jen na procházku po okolí. 

Pak si ještě hrály Bonnie a kočka na zahradě. Viz video. Můžu zítra nahrát pokračování, jestli máte zájem. Začalo to tradičně - hrou na “zardousím tě” ze strany psa a “poškrábu tě” ze strany kočky. Následovala hra na “složím tě na zem”. To se mi nepodaří často natočit, většinou trvá krátce. Mimochodem asi od dvou let věku je Bonnie poměrně úspěšná v tom nenechat se povalit a naučila se i kočku povalit kočičím úchopem za hlavou. 

Neodolala jsem a z videa stáhla několik záběrů. Stojí za to “složím tě na zem” zpomalit.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 15.06.2026, 08:01:56 xxx.xxx.128.36

Jeee, Bonie s číčou si hrají na barzoje🤣🤣🤣, toto známe  z domu. Je šikulka a vy taky👍

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.