Přesně 👍
Skvělý a pravdivý článek 😀
Skvělý a pravdivý článek 😀
assil:Skvělý a pravdivý článek 😀
A navíc má jeho autor smysl pro humor.
Asi milovník špiců 🙂
Dublinbarzoj:https://www.centrum.cz/clanek/nemecky-spic-poplasne-zarizeni-s-ocasem-a-bez-tlacitka-off-274710
Pecka 😀 Hned rozklikávám další články autora 😀
https://medium.seznam.cz/clanek/brana-do-sveta-casper-psi-hrdina-ktery-ochranil-sve-ovce-i-brezi-partnerku-pred-jedenactkou-kojotu-312401
Tentokrát trochu pohádka, ale hezká, aspoň Sardullah ví, k čemu Gina šetří energii, akorát u nich se situace obrací, chrání ona všechny své ovečky a k tomu Maťuldu.
Pokud ten pes odešel na dva dny od stáda, aby lovil kojoty, je to špatný pastevecký pes.
Nebýt té Daisy, ovce nejsou.
Přesně 👍
No jo no,ale pohádka na dobrou noc, s dobrým koncem pěkná 🤗
No to jsem si taky říkala, že pastevec ba neměl stíhat zahnané nepřátele, že by měl zůstat u stáda…jsem si teda alespoň doposud myslela.
Nicméně jinak asi klobouček…11 kojotů? Aneb nepřátel se nelekáme na přesilu nehledíme…
V Bratislavě a Košicích probíhá podpora čistokrevného chovu slovenských národních plemen psů.
Super. Jen aby to nepřehnali. Krásná národní plemena. Ale ne pro každého. Skoro bych řekla - pro celkem úzký okruh lidí.
acher:V Bratislavě a Košicích probíhá podpora čistokrevného chovu slovenských národních plemen psů.
To jsou psi do každé rodiny, bezva počin.🤣
Chápu, že jsou národní a mají své opodstatnění a své zastánce, ale jaksi asi to není to, co bych si přála, aby se více rozšířilo mezi lidi. Naprosto bez problémů si umím představit život bez nich.
Nemyslím si, že by to bylo o masivním rozšíření, spíše o národní hrdosti, ale tady se vše chépe úplně jinak. Já jim fandím, dnes se dováží samá exotická plemena, ale na ta původní se zapomíná.
Dnes sa v uliciach Bratislavy a Košíc objavili fotografie našich slovenských národných plemien. Veľmi ma teší, že Slovenská kynologická jednota preniesla túto tému z online priestoru priamo do ulíc, medzi ľudí. Čistokrvný chov totiž nie je len o peknom vzhľade psa. Má zmysel preto, že pomáha zachovávať to najcennejšie, čo jednotlivé plemená robí jedinečnými – ich povahu, zdravie, pracovné vlohy a schopnosti, pre ktoré boli vyšľachtené, aj typický exteriér. To všetko sa dá dlhodobo udržať iba zodpovedným a poctivým chovom podľa jasných pravidiel. Naše národné plemená sú súčasťou slovenského kultúrneho dedičstva. Zaslúžia si, aby ich ľudia poznali, obdivovali a pochopili, prečo je ich ochrana dôležitá. Chov čistokrvých psov s preukazom pôvodu má zmysel. Robme ho poctivo, zodpovedne a s úctou k plemenám, ktoré nám zverili generácie chovateľov pred nami. A ukážme svetu, že slovenské národné plemená majú svoje pevné miesto aj dnes.
Tak s tímhle se souhlasit dá a bylo by hezké, kdyby něco podobného napadlo i v ČR. Zvlášť když máme plemena vhodnější (?) a snazší (?) na výchovu.
Tak jako čuvač to je srdcovka i toho kopova bych si u nás dokázala představit. Jen vlčák by pro nás nebyl. Ale to je každého věc.
Tak kopov pro mojí náturu a životní styl, když to tak nazvu totál mimo mísu… to teda zlatej vlčák a čuvačí holku si u nás představit umim…
No řadu plemen, co si u nás neumím představit, lépe řečeno mám jen pár plemen, co si představit umím. To ale nevylkučuje, že mohu říkat, že máme řadu pěkných našich národních plemen. Ikdyž bych si je já nepořídila.
Českého turistu v Malé Fatře napadl muž kvůli psovi
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-ceskeho-turistu-v-male-fatre-napadl-muz-kvuli-psovi-40595233#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_vert_ab=&dop_vert_id=&source=hp&seq_no=4&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=abtest330_nova_hlavicka_varA
https://www.centrum.cz/clanek/saluki-jeden-z-nejstarsich-psu-sveta-ktery-dodnes-nepotrebuje-vase-schvaleni-281972
Zase hezky napsané, třeba někoho potěší
Vlčka máme v rodině/baráku a zatím jsem nepochopila, k čemu je ČV jako pes vlastně dobrý, když se ke všem (a tím myslím nás, co potkává pravidelně v rámci baráku/zahrady) chová jako divoké zvíře. Na koukání hezký a tím to končí.