Aktuálně: 2 305 inzerátů289 513 diskuzních příspěvků20 882 uživatelů

Tři psí kusy

Kilian
Kilian 21.08.2026, 11:53:27 xxx:xxx.1785:6600
»
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 21.08.2026, 08:58:03

1) výhodou je, že motýl společenské plemeno a od mala jsem rozvijela jeho kontaktnist z důvodu canisterapie, pravda byl pak problém u zkoušky ZMPO, ale formou hry na zlého psa  a jeho hamtáctví na své věci vůči kocourovi se to také dalo postupně nacvičit, na jeho bránění tašky doteď vzpomina pan rozhodči, že byl tak přesvědčivý, že z něj šel strach🙂…takže lidi miluje a spiš by ho udivilo, kdyby někdo neskočil na jeho pohled a tanečky

2) to máte pravdu, ale když je jeden pes tak se dá svižně vzít ba ruku, u dvou už problém

…no je to výzva, ale věřím, že se rozhodnete nejlépe jak budete umět a moc vám drzim palce

Zrzavci
Zrzavci 21.08.2026, 11:53:54 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 21.08.2026, 11:32:20

Tak venku je zase výhoda malých psů, že člověk má lepší manévrovací možnosti - i kdyby je někam hodit, kdyby bylo nejhůř. 

Jako na doma je fena, fena pro mě nejhorší kombinace - spešl u terošů apod. Ten ohař je v tomhle celkem bych řekla dobrej, i proto jsem riskla, jako třetího psa tu Bubinku starou útulkovou , doufala jsem, že se holky nebudou dohadovat. Člověk zná toho stávajícího a tak ví, jak ten reaguje, a že bude řešit případně jen nově příchozího. Ale u terošů bych se hodně rozmýšlela, jsou to takový roznětky, že jo. Ta kombinace pes - fena doma je za mě pohodová. Já si jen u Rumouška hlídala, abych Tali nenechala narůst do vedení, aby z něj neudělala podpantofláka 😀 😀 . Ale ona je v tomhle fajn. Kdybychom ji nemuseli nechat kastrovat s tou pyometrou, tak by se řešilo jen pár dní toho hárání.  A i v tomhle byla skvělá, nebyla to taková ta chtivá fena, v podstatě s námi v době hárání držela basu, celou dobu.  Je fajn, když jsou dva, díváte se jak se “rvou” , přetahujou, povídají si, dělají na sebe šméčka. Pro ně i pro vás je to moc fajn.

kometa
kometa správce
21.08.2026, 12:21:54 xxx.xxx.147.163
sutrik:

Jo, na větší riziko útoku jiného psa při kombinaci fena a pes jsem taky myslela. Ale je menší riziko konfliktu doma.

Přesně takto jsem to myslela.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.