Já vytáhla přece jen na chvilku obě psiska, neb se zvednul vítr, teplota 32. Jestli 20 minut jen čuromuro, mno, přišli jsme všichni uvařeny a rotvice hodila dvě šavle. Takže ne, na víkend rypák nevystrčíme, zlatá zahrada. Btw, nechápu některý zdejší občany. Sekám trávu minimálně, aby nepodeschla, letos jsem sekala 3x. Vracíme se z vycházky a ze dvou zahrad ječí sekačky? Nerozumím jim, ale to asi více lidem. Mizím odsud, všichni nakřapaný, nemocný, ať něco nechytím.
Ronja s motejlem (neregistrovaný)27.06.2026, 07:27:26xxx.xxx.119.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele DafiŽeryková z 26.06.2026, 22:09:34
Jé, tak takhle vypadá západ slunce🙂, my máme venčení 20 metrů tam a 20 metrů zpět, sice vím, jak sluníčko vypadá, ale žádnou romantiku na něm momentálně nevidím😁.
Tak zítra, vlastně už dnes se nekoná jenom Národní výstava psů v Klatovech, ale i Extreme Dog Race v Opatově. Rušit to prý nebudou, jsou přihlášené týmy i ze zahraničí a přijedou. Ti lidi se fakt zbláznili. 🙄
Tak snad budou mít rozum majitelé psů a nepojedou tam s pesanama.
Už v šest ráno v lese fakt hic, ale zvládli jsme 8 km a navíc jsem přinesla domu krásnýho křemenáče, co rostl u cesty. Po zbytek dne se nebudeme hýbat a tentokrát si asi i na noc dám do ložnice větrák…
my letos máme podstatně méně netopýrů - dříve to byli běžní večerní společníci nad zahradou - ale včera konečně vidět byli. A svítí nám svatojánci, na svatého Jána to nestihli - až včera. A letos máme obří hejno rorýsů - je jich určitě víc než třicet - a když večer létají relativně nízko a ječí… tak z nich mám radost. prostě patří k létu
Včera a dneska jsme byli brzo ráno v lese - ale na krátké pohodlné procházce. Ve čtvrtek večer jsem zjistila, že si Yoda pořídil zapařeninu v záhybech huby - tak mu teď nestále myju a suším tlamu - ale už je to přímo parádní, to se podařilo zažehnat. Holt kombinace flusů, zelených kaluží, vedra a dlouhého ležení na "srolované mokré hubě"
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 27.06.2026, 08:56:51
At se yodovi brzy tlamicka spravi, dobre ze jste to podchytili zavcas.
Preju vsem vencicum, kteri maji kam chodit vencit, tady na vyprahlich polich mezi asfaltem radsi uz 14 dni drzime s dedkem kardiadem klidovy rezim, tak se tu s vami treba seznamim a obcas pozdravim xerxovou🙂
At se yodovi brzy tlamicka spravi, dobre ze jste to podchytili zavcas.
Preju vsem vencicum, kteri maji kam chodit vencit, tady na vyprahlich polich mezi asfaltem radsi uz 14 dni drzime s dedkem kardiadem klidovy rezim, tak se tu s vami treba seznamim a obcas pozdravim xerxovou🙂
tak jsem vedle jak ta jedle… leda by kardiak nebyl jedináček a ten druhý byl velikostně jiný, byť plemene příbuzného…
Mizím do taláru na šílenou akci v šíleném počasí (ale v prostoru doufám že dostatečně klimatizovaném)… A fakt se mi tam nechce - a to se mi nestává
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 26.06.2026, 21:27:10
tak ja sekala dneska. Uz to neslo, zacal kvest jetel a metat trava 😇vzala jsem to zase navysoko, ale uz jsem taky musela, takze sousedy i chapu. a zitra ma prset
Taky jsem zaspala ☹️ Jeste ve 4h jsem byla vzhuru 🤪a probrala jsem se v 9
Ale i tak jsem je vzala - jen na chvilku - kratkou prochazkou lesem k rybniku, 3x hodit micek do vody a domu. Voda uz je tak tepla, ze se i kardiak muze koupat, zadny tepelny sok nehrozi 🤪 Ted vydrzi az do vecera spat 🤗
a k tem nezrusenym akcim - jako ja se psy taky chodim ven a trenuju cele leto - cilene je na to pripravuju. Trosku me irituji ta varovani az extremni - ze pes nad 25st nesmi uz delat nic. Ze to neprezije…. o tom si myslim svoje…
Ale co je moc, to je moc… Nikdo nedokaze nachystat psa na to, aby byl ve vedru ¾ dne jako na te vystave. Pretoceny tes - na tom dograce zase -pujde pres hranici a od toho je clovek, aby to ridil. Tohle se ma vynechat.
Jsme na chalupě na Žitkové, ve stínu neuvěřitelných 38 stupňů. Všichni se postupně střídáme v nádržce s vodou. Sirius si teda smočil jen nožky, ale ten většinu dne spí v ložnici na dlažbě, kde je docela chladno.
Ráno procházka 5:30 - 8. Asfaltkou do obce, pod kterou spadáme, pak do hlubokého a kamenitého údolí Chrudimky, kde je chladněji. Návrat byl už na sluníčku, ale ještě se dalo.
Střídám teď rána kůň - pes. Včera kůň, dnes pesanka, zítra kůň nebo vezmu oba najednou na ruce. Ale do plavícího rybníka se už nedá, už předevčírem chcípaly rybky. Nejsou tam sinice, i tak je ale málo kyslíku.
Večery jsou pesančí, procházky tak kolem deváté, nejdýl do deseti. Dlouho to nedám, už teď jsem nevyspalá.
Myslela jsem, že noha už v pohodě. Ale teplo to zhoršuje, prvně bolela i v klidu, když jsme s kamarádkou dopoledne popíjely venku ledovou kávu.
Na svlažení vykoupání v lomu. Bez pesanky. Se už z už
A teď sbírám sílu vyjít ven a jít osprchovat koně.
Víc fotek mi nejde vložit. Od začátku na tomhle webu bojuju s vkládáním, když mám na telefonu jen jednu, dvě čárky 4G, 5G. Filmy na Netflixu, HBO shlédnu, třeba na Facebooku vložím fotky v pohodě, ale tady to často končí nenahrané a pár fotek vkládám dokola i přes půl hodiny. Dneska na to nemám nervy. Jsem vyprahlá, vysušená, cítím se jako mumie 😂