to je paradni smecka 🙂
Nebyl ten slet motýlů náhodou na Mácháči?
Nebyl ten slet motýlů náhodou na Mácháči?
..ano byl…
Brzy ráno jsme dali ještě vycházku lesem, pak přesun domů a teď už jen takhle.
to je paradni smecka 🙂
Paradni fotky yodika i prirody kolem vas 🙂 jak tam mate? snesitelne nebo nesnesitelne? spis tak ze zvedavosti, jestli se tomu da u vas trochu vyhnout, nebo spis vubec.
Diky
Tak jako výhled dobrý i bělouškovi se líbí, ale jsme dneska opečený dokřupava musím říct 🥵
Nemít vestičku a kočárek, tak nevím….ten přesun městem byl pucuc 👌 a vzduch jako z fénu….pomóóc!
Zítra jdeme na kopeček…vstáváme ve 3.30h, snídaně a po ní vyrazíme…jestli nezaspíme 🙈
Dachar:Paradni fotky yodika i prirody kolem vas 🙂 jak tam mate? snesitelne nebo nesnesitelne? spis tak ze zvedavosti, jestli se tomu da u vas trochu vyhnout, nebo spis vubec.
momentálně je i v Liberci nesnesitelně (35 stupínků) - ale doma to docela jde, ani Yoda nějak nefuní, jen se tak nějak celý den povaluje… ale teď právě vyletěl na zahradu seřvat nějakého štěkajícího kolemjdoucího… Vedro nevedro - máme otevřeno do zahrady a alespoň barákem proudí trocha toho průvanu.
Ven chodíme brzičko ráno do lesa - to je v pohodě - i dneska tam bylo jen lehce nad dvacet stupňů (ale v šest ráno). A voda v potocích zatím teče. No a pozdě večer (po desáté) chodíme ještě miniokruh kolem ruprechtického kostelíka - takovou večerní desetiminutovku. Ale už by konečně mohlo přijít ochlazení a trocha té vody - třešeň dnes svěsila listy… a to má teprve dozrát (máme pozdní)
ještě přihodím dvě aktuální - tak půlhodinový rozdíl - chladný kout a následuje rozpálený obývák… a jestli by se nemohla podávat kávička se zmrzlinou…
Yoda na té fotce vypadá, jako by mu ten dům patřil. Prostě šlechtic. Naši barzojíci jedou na chlazeném melounu, máme prostě ty chlupatce rozmazlený🙈
Dneska u nás venku ve stínu 40, v obýváku 30.
Byla jsem schopná jen ráno vše nakrmit, hlavně dávám zvířectvu studenou vodu 4 x denně, ale nevím jestli jim to bude stačit. Psi mají na koupání plechové necky, ohař je naložen. Čuvačku a jezevčici jsem donutila. Pak měli radost a chvilku běhali a hráli si. Jen jsem uvařila, vyprala a pořád teplota neklesá. Strakonice jsme vzdali už v noci. I když bydlíme na samotě, měli na fotbalovém hřišti v nedaleké obci akci. Tak hudba utichla asi ve tři ráno. Pár partiček se vracelo kolem nás. Takže zpívali, pokřikovali, chudáci psi byli ve střehu celou noc. A korunu tomu nasadil nějaký účastník akce, který jezdil autem po silnici okolo nás a celou cestu troubil(přešlo ho to asi po hodině). Ještě že taková akce je tu jen jednou do roka. Před dvěma lety nám pustili i ovce z pastviny, teď už je máme pod zámkem. Někdy žasnu co lidi napadne.
Jsem totálně unavená a zítra do práce. A někde jsem četla že v noci se vůbec neochladí.
Víkend utekl a kdyby bylo normální počasí. Potřebuji nutně pracovat na zahradě, doma chci přesadit kaktusy. Snad příští víkend bude už lepší.
Vypadá jak unavený pouliční umělec po šichtě. 😀
Rozdavam kostky ledu 😄 nova zabava…Seniorka zakousla nejakeho hmyzaka a otekla🙄
Ale mam pocit, ze ti psi to davaji lepe bez lide. Bohudik. Stale davame vychazky v komplet sestave.
A taky ty vedra kezou dost do penez - dnes dovezli zmrzlinu za 1500,- jedu na navstevu, zlaty alkohol teda😂
Plaka:Vypadá jak unavený pouliční umělec po šichtě. 😀
mě u něj nepřestane překvapovat, jak suverénně a šikovně se složí do toho křesla. Zkoušeli to všichni, ale třeba Nightovi propadávaly nohy, málem si ulomil ocas a než se tam složil, trvalo to dlouho… Yoda to má na jednu půlpiruetku
U nás na severu se zatáhlo a začalo bouřit…hromy, sem tam blesk, ale jestli z toho bude nějakej deštík, tak to těžko říct, zatím to moc nevypadá.
My teď v těch vedrech necháváme na noc otevřený dveře do baráku, jen mezi futra dávám mřížku, aby psi nelítali v noci hlídat-štěkat. Přes mžížku jsem jim vždycky přehodila i mokrej ručník, abych trochu zlepšila klima.
Včera už to docela šlo, protože večer začal pofukovat větřík, tak i na tý chodbě bylo příjemně.
Madam se samozřejmě opět nakýblovala do ložnice, když jsem si šla lehnout…a samozřejmě funěla a ještě držkovala, že jí je tam horko…tak to už mě fakt naštvala a řekla jsem jí, že nejsem kouzelník, ani bůh, abych s tím byla schopná něco udělat a ať si jde laskavě lehnout dolu, že kolem ní odmítám lítat s větrákem a s mokrým ručníkem a teda s těžkým srdcem jsem její stěžování ignorovala…tak se nakonec sebrala a šla si teda lehnout dolu.
Paradoxně mi přijde, že to Gina přes den snáší líp než v noci.
Tak teď se ochladí a bude fajn, ale vzhledem k tomu, že léto máme před sebou, tak se obávám, že taková vedra ještě přijdou.
Tak u nás už prší …👍😎
Taky mi přijde, že chlupatec to snáší líp než my.
Četla jsem o tom taky, chápu organizátory, vše už bylo naplánované, zorganizované a zaplacené, takže nebyli schopní vrátit peníze. Zkrátili trasy, snad na 1,7km, všude měla být voda pro lidi i psy, veterináři, záchranáři…. A mohlo se běžet s plyšákem nebo bez psa. Taky psali, že ti, co poběží s plyšákem nebo bez psa nebude se jim počítat umístění - a to byl pro spoustu závodících problém. Prý mají psi natrénováno i v takových vedrech (chtěla bych vědět, kde a kdy trénovali) ☹️. Nehledala jsem, kolik bylo startovné, jestli by ty prachy bez umístění byly taková finanční ztráta ☹️
U nás stále modrá obloha
A co vy máte za smečku? 🙂
Přeju déšť, pošlete ho i dál. Jen zahradnický deštíček, žádný hrůzný buřiny, prosím.
Netvor se kupodivu na slunku přes den nepovaloval, rotvice je zalezlá doma durch.
Xerxová, musíš ho někdy natočit, jinak neuvěřím, že ho nearanžuješ na křesílko coby uměleckou expozici.