Aktuálně: 2 246 inzerátů288 649 diskuzních příspěvků20 703 uživatelů

Jak se vám venčí?

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 12.07.2026, 18:11:55 xxx.xxx.128.36

U nás se sice venčí, ale nefotí, takže  jen krátce,  mlaďoši se pořád navzájem hrdlí, bráchové jsou pořád jedno tělo a nový útulkáč už je plnohodnotný člen smečky. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Sarah01
Sarah01 12.07.2026, 18:31:16 xxx.xxx.162.253

Tak dnes jsem jen otevřela kufr od auta, že si všechno nachystám, a Dráček šup a čekal tam už půl hodiny před odjezdem, abych si to třeba ještě nerozmyslela. 😁

Udělali jsme si procházku kolem Jánských koupelí. Smutné to místo, všechno chátrá, okolí teda nádherné a skoro nikoho jsme nepotkali.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Anet10
Anet10 13.07.2026, 16:03:52 xxx:xxx.c9db:adad

Dafi, vím, že to není dotaz na mě, ale mě by se tam líbilo na výlet moc. Ve stínu,mezi stromy a hlavně okolo vody v tom hycu. Škoda, že to máme daleko

Sarah01
Sarah01 13.07.2026, 16:13:16 xxx.xxx.217.40

Je tam krásně, máme tento okruh taky za sebou několikrát, ale po zelené přes Alexandrovku.

U nás je všude hezky a i když se člověk po letech vrátí na stejné místo, tak zase vypadá jinak. 🥰

DafiŽeryková
DafiŽeryková 13.07.2026, 16:20:35 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anet10 z 13.07.2026, 16:03:52

Anet10-no,z vodou je to bída…pamatuju punkvu z půlky holý šutry…

ve Sloupě u jeskyní taky mín vody..ale když nic jinýho tak stín tam bude určitě+chladněj-třeba v údolí u Býčí skály je takovej potok-Jozefovské údolí,někdy tam jezdíme s Dafi cestou z Blanska-a tam bývá taky dlouho chladno-u toho potoka+jsou tam šutry,což Dafi miluje😀-a skály-akorát pro mě psychopata-hystericky se bojím jít po úzkých cestičkách na jednu/2 šlápoty,kde pod vámi je sráz-a potok,a nad vámi sráz-takže směr Křtiny jsem se několikrát vracela…☹️

ale pak jsem šla směr Adamov-podél potoka a zpět-a to je dobrý-pro mě🙂

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Bodlinka
Bodlinka 13.07.2026, 21:36:23 xxx.xxx.87.212
»
Odpověď na příspěvek uživatele DafiŽeryková z 12.07.2026, 21:23:47

Líbilo, začala jsem strategicky velice brzo ráno, takže jsem potkala pár lidí až na cestě zpátky

Nora ocenila potok, ve kterém bylo dost vody

A našla a vyfotila jsem hromadu druhů, co jsem ještě neměla, takže top

Bodlinka
Bodlinka 13.07.2026, 21:39:37 xxx.xxx.87.212
»
Odpověď na příspěvek uživatele DafiŽeryková z 13.07.2026, 16:20:35

Jo, jsou tam šutry, ty taky miluju

Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 13.07.2026, 21:57:32 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 13.07.2026, 21:36:23

tak to je super,

já občas debatuju s přítelem,kde by jsme chtěly bydlet-jako hypoteticky…

no a já když to tak vezmu-tak jsme se shodli na Holštejně,Křtiny by mě taky nevadily🙂

DafiŽeryková
DafiŽeryková 13.07.2026, 22:28:06 xxx.xxx.136.20

Dnešní večerní venčení-byl to nervák-vyšla jsem ze 3 psama a kočárkem,

a na náměstíčku holka s obrovským NO černým,který když nás viděl,choval se jak ovčák když vidí figuranta-v kruhovce

nebo jak pes,co se chce za každou cenu vytrhnout a sežrat nás i s kočárkem…☹️

povely-reakce nula-holka měla co dělat psa udržet..

zahla jsem k zahradám,

a holka za náma

prekérní situace-k lípě/k hájence se jít nedá kvůli šutrům a je to daleko…

zpátky bych musela kolem ní,což jsem nechtěla…

Dafi u úvozu naznala,že vycházka stačí-takže šup do kočárku,hrrr vyběhnout úvoz,

a velmi rychlým krokem kolem polí dolů po polnačce k baráku s výběhem se NO,míjely jsme plot-Dafi schytala lepanec-protože vyskakovat a zuřit v kočárku nebude…

takže jsem s ní cukla,zahučela  zůstan,a ticho!!!

Max s Žerykem měly k noze,

a došli jsme k rybníku,od něj k zastávce,kde jsem po cestě potkala kamarádku s basendžim kousek jsme šly spolu,

pak jsme stály,chvilku kecaly,Dafi spokojeně seděla-protože kočárek,rovná se bezpečí…😀

a šly jsme domů-Dafi pár metrů od domu naznala,že by bylo dobrý se vyvenčit😀😀

zvedla se v kočárku,já ji šupla na zem,

spokojeně si zaklusala k vratům,hodila tam bobek a šla dom-spokojenost na 4 stranách-u mě i u psů..

akorát s Maxíkem je to těžký…-teda ne s ním-s jeho paničkou…

máma přítele s ním nechodí ven,a nám ho nechce dávat na výlety,že je pak udýchaný/unavený-tak logicky,že…..

je rozdíl být na vycházce a válet se na dvoře..

a Max od rána stepuje u nás v kuchyni,aby šel s náma a pak-nic…

večer ho beru,vycházky má,ale výlety autem,jen když je venku kosa..

no a ted vysvětlite to psovi,že občas může,ale většinou ne…uffff

Sardullah
Sardullah 13.07.2026, 23:04:10 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele DafiŽeryková z 13.07.2026, 22:28:06

Co naděláš… jiný by byli rádi, že jim psa někdo vezme na výlet a tady chudák pes by měl s kým, ale panička mu to zatrhne…😴

Je mi ho i takhle na dálku líto. 

Bodlinka
Bodlinka 14.07.2026, 05:27:32 xxx.xxx.17.25
»
Odpověď na příspěvek uživatele DafiŽeryková z 13.07.2026, 21:57:32

tak bydlet asi ne, křtiny jsou celkem uprostřed ničeho, jezdit tam odtud celoročně autem třeba do brna zní jako vopruz

Sarah01
Sarah01 14.07.2026, 07:29:57 xxx.xxx.11.197
Bodlinka:

tak bydlet asi ne, křtiny jsou celkem uprostřed ničeho, jezdit tam odtud celoročně autem třeba do brna zní jako vopruz

Jedině na důchod, pokud je tam nějaký obchod s potravinami aspoň. 😊

My nedávno šli přes Těchonín (je to kousek od Jablonného nad Orlicí), nádherná vesnička, hodně typických horských chaloupek, kolem lesy, blízko přehrada Pastviny, Orlický hory taky kousek. Říkala jsem si, že tady bych chtěla žít. No, ale ne jako pracující, že jo. To radši zůstanu v civilizaci. 🙂

Varaxi
Varaxi 14.07.2026, 08:15:45 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 14.07.2026, 05:27:32

A těch klíšťat, co tam mají. Vždycky, když jdu do tamního arboreta, přinesu si tři čtyři kousky. 

Xerxova
Xerxova 14.07.2026, 08:39:55 xxx:xxx.5d9:e977

zapomněla jsem na fotky z minulého týdne - tentokrát jen jednu sadu - neb kde je pes jsou většinou i děti a ty sem nechci dávat. Takže hlavně hmyzáci a taky západ sluníčka na Ještědu a ta velká vodní plocha je Berzdorfer see u Zhořelce. 72 metrů hluboký zatopený důl má čistou vodu, písečné pláže… opravdu krásné koupání lidí i psů (jen tedy Yoda na rozdíl od Nighta to nevyužije, voda je děsně nebezpečná….)

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Orionka (neregistrovaný) 14.07.2026, 10:04:31 xxx:xxx.c21d:4cfe

V “kanadě” taky pěkně foukalo (už je tam vidím, Holubník už je okoukaný). Když vyberu správnou  cestu, tak ani v “kanadě” nepotkám živáčka dvou nohého. Borůvek modro.

Obrázek Obrázek Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 14.07.2026, 11:40:02 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 13.07.2026, 23:04:10

Jo mě to taky štve-jasně,že je po výleě/vycházce unavený-udýchaný…chjo…

dnes parádní výlet-ale špicáááá byl-napřed Milotice

a pak obří rybník-kde se Dafi odvážila do vody!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dafi šla do VODY!!!!!!!!!!!!!!!!a uplavala metr-juchůůůůůůůů!!!já tam teda šla s ní-sundala jksem pohorky,ponožky a v elastákách a psí sukni,-ehmmm-kde mám mobil,karty,klíče..a jdu pozadu…😀

ale dobrý-mám veleradost-a Žeryk si 2krát zaplaval ve vlnách,pak se ždibec prošli,kus od nás plavala holka s čévečkem a ještě s jedním psem-no nádherný místo-vlny,ryby tam skákaly,žádná debilní ostrá tráva,okolo lesy,to musíme ještě prozkoumat-akorát se mi vybil foták….snad něco vyjde…

DafiŽeryková
DafiŽeryková 14.07.2026, 11:40:40 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 14.07.2026, 05:27:32

Bodlinko-to máte pravdu-Křtiny jsou fakt z ruky…

DafiŽeryková
DafiŽeryková 14.07.2026, 13:38:40 xxx.xxx.136.20

Táák-a jsou tu fotečky,

ráno jsme vyjely po sedmé hodině,před osmou byly před zámkem,kousek se prošli po cyklostezce,pak v zámku v parku-rybník hodně vyschl,+tam kde byla voda tak není…☹️

a mezi stromama taky sucho,ale nikde nikdo,byly jsme tam sami,prošli si to pejsci dostaly napít několikrát,namočila jsem jim tlapky,bříška,Žeryk šel na chvilku do kočárku,ale on je tam vystreslej….

pak jsme objeJarohnněvský rybník-fakt velký vlny,ryby v něm skákaly,do toho vážky…

Žeryka jsem nechala plavat 2 krát za hračkou,a pak jsem tam nalákala o kus dál Dafi,kousek se namočila,zaplavala-škoda,že neumím fotku z videa,jen fotku jak si vyzouvám, boty a ona čeká ve vodě mám…-ale jsem ráda,že mám video kde plave a nebojí se!!!Kousek jsme se prošli,a jely jsme dom

chceme tam jještě někdy-okolo jsou lesy,na kočárek taky dobrý…

Žeryk si myslím důchod s námi užívá-furt výelty,plavání-kondici má dobrou na ten věk🙂

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 15.07.2026, 13:03:29 xxx.xxx.136.20

Jsem rebel!!!!

Všichni fotí slunečnice když svítí slunko,jen já šla fotit-po dešti před deštěm…😀😀

čapla jsem ráno Maxíka a jely jsme na cyklostezku ke Kozlanům,jen k rybníčku a zpět…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.