Aktuálně: 2 268 inzerátů288 884 diskuzních příspěvků20 809 uživatelů

Jak se vám venčí?

Vahine
Vahine 10.07.2026, 09:33:59 xxx.xxx.149.10
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 10.07.2026, 08:32:55

Holka to je a bude jí rok. Je vedle z paneláku a taky sem chodí prý často. Zítra jdeme znova. Běloušek spal jako Budulínek.

Zrzavci
Zrzavci 10.07.2026, 10:31:34 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 10.07.2026, 09:33:59

Jojo, sociální interakce vyčerpává, to je jasný. Tohle je fajn, když se psi můžou takhle podružit. Jsem v naší samotě ráda, že mám psy dva, že si tohle saturují tou svou malou smečkou. Dalmatin je taky takový pes vhodný do mýho života - tam mě odradilo to, jak ho lidi tou oblíbeností po filmu zmasakrovali to plemeno. Plus tam je ten strašák hluchoty- vím, dá se ohlídat. 

Sardullah
Sardullah 10.07.2026, 11:00:58 xxx.xxx.189.104
Sarah01:

Tak to koukám, většina lidí, kteří tady mají fenu NO, mně říkají, ať k nim psa nepouštím, že by ho sežrala.

Jako nevím, co má na svědomí plemeno, co má na svědomí to, že je to čuba a co nějaká individuální povaha…

Já když vezmu svojí ovčandu, tak v dospělosti se nemusela vůbec s jinými fenami…jako ne že by po nich šla, jak slepice po flusu, ale při nějakém volném pobíhání by to zavánělo průšvihem a psi? No tak pokud se pánové nechovali slušně dle představ psí madam, pokud byli z jejího pohledu drzí, tak dostali takovou držkovou, že si to za rámeček nedali…prvotně se o mě jako o začátečníka pokoušel infarkt, protože to vypadalo jako psí  hlučná rvačka na život a na smrt, ale nebyl zkřiven jediný psí chlup, jen bylo hošanovi vysvětleno, že k princeznám se nečuchá a když se po té lekci už choval slušně, tak s ním čuba neměla problém. Pokud se chovali slušně, tak nebyl problém.

Obecně mi ale přišlo, že od tý doby, co ovčanda dospěla, tak o psy moc zájem neměla. Tak max se prvotně přivítat a poběhnout s nějakým “starým známým”, ale jinak ne.

Ne že by byla agresivní, ale naprostý nezájem…

Sarah01
Sarah01 10.07.2026, 11:26:41 xxx.xxx.11.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 10.07.2026, 11:00:58

Já právě psa měla na volno, chodí tak 3 metry přede mnou a pokud někoho vidí, tak se ke mně vrací. Na cizí feny neskáče, to by si nedovolil. Teda aspoň to ještě neudělal za těch cca 9 let, a to ani na háravé feny. Což je vlastně důvod, proč nikdy nekryl, bohužel. Ovčanda teda byla na flexině a bylo mně řečeno, ať si psa uvážu, jinak ho fena sežere. O této vím, že dělají obrany a normální výcvik, asi má i nějaké zkoušky. Ta druhá už si nepamatuju, ale psa raději preventivně dávám na vodítko. Potkáváme je ovšem dost málo, spíš teda jiný plemena nebo křížence.

Tenurri
Tenurri 10.07.2026, 11:39:45 xxx.xxx.22.64

My NO a jejich kříženců pár potkáváme a asi to není obecně, ale ti, co s nima něco dělají, často je vidím v přírodě, tak mají fakt pohodové psy (a většinou to jsou i pohodoví lidi), případně samci zabručí na samce, ale jinak normální pes. Naopak jich tu je pár, kteří nejspíš většinu dne dřepí v bytě a jdou se projít kolem zástavby na krátkém vodítku a ti by sežrali kde co…což se asi nedivím, tomu psovi musí z takového života a nedostatku vybití energie asi brzo hrábnout. Ono je to vidět na těch psech tak nějak celkově jak se venku chovají…často neumí jít ani nějak normálně na vodítku a dusí se, lidi frustrovaní…to musí být radost život jak pro psa tak i pro ty lidi.

To stejné různí teriéři, nebo i pár belgičáků a borderky…

No a bohužel potkáváme dva NO, kteří mají úplně v háji zadní nohy a stěží chodí, přitom nevypadají jako staří psi, to je mi vždycky smutno.

Sardullah
Sardullah 10.07.2026, 11:49:28 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 10.07.2026, 11:26:41

No já si ovčandu cvičila sama, protože když jsem se šla podívat…tehdy ještě na svazarmovskej cvičák, tak jsem hned viděla, že takhle to teda nechci…jo asi mi to trvalo dýl a neměli jsme žádné zkoušky, ale čuba byla nakonec na 100%  ovladatelná i na volno…ve své podstatě nebyl problém projít kolem jakéhokoliv psa pod povelem u nohy, i když na ní třeba ten pes výhružně řval…ve své podstatě jsem vodítko používala jen tam, kde to bylo nařízeno a nebo aby se lidi cítili jistější, nebáli se, když kolem nich jdu…

Ve své podstatě mě, jako naprostého kynologického laika, překvapuje, jak je možný, že pes má zkoušky z výkonu, ale v praxi …v běžném životě…to na žádnou jedničku s hvězdičkou není…takových psů jsem zažila několik…na cvičáku fungovali na myšlenku a mimo cvičák už to taková hitparáda nebyla…

Občas potkávám paní..resp paní s dcerou a dvěma ovčouny, každá vede jednoho, maj teda oba náhubky…když nás viděj, tak jdou psy přivázat mimo cestu ke stromu…a ti ovčouni teda reagujou dost zuřivě…neumím si představit se s nimi potkat někde, kde by nebylo možné udržet nějakej distanc. Ve své podstatě, pokud bych je na takovém místě zahlédla, tak udělám s mými psy čelem vzad a “uteču”…

Ph (neregistrovaný) 10.07.2026, 12:47:57 xxx.xxx.81.216

Uz jsem to tu psala. Povazuju vovcacka za prototyp rodinneho psa. Tak snadno ovladatelne zviratko jsem jeste nemela.  Ale jeho bratr se vracel do chovky pro agresivitu. Ve skutecnosti byl jen rozcapeny. U vovcaku je ale problem, ze i jen v te rozcapenosti umi solidne ublizit cloveku. Jim se libi, kdyz se jich nekdo boji 😂 tak to jen k tomu, co je plemenem, co jednotlivcem a co vychovou. 

Ze hodne cvicakovych/pracovnich psu se neumi chovat v beznem zivote je fakt. Ale pisu ted fakt o sportacich nebo o sluzebnich psech. Pro ty lidi to neni priorita. V nekterych ta ostrost proste je. A casto je to zamer - ten pes se nechava narustat a zamerne se nijak nekroti. Nema se chovat slusne a nevsimave.  😇 Ale oni vedi, jak si takove zvire ohlidat a jak se k nemu chovat. A nepatri to pak na sidliste na psi louku, no…

Me zase nadavaji, ze mam az moc umravneneho sportaka 😂

Sarah01
Sarah01 10.07.2026, 13:37:29 xxx.xxx.162.253

Tak dnes kontrola na veterině a Dragouš mně doma nechtěl z auta. 🤦 Budu ho muset někam vytáhnout, procházky kolem komína už mu očividně lezou krkem. Co se týká hojení, je to lepší, zmenšilo se to. Dostali jsme Prurivet.

Ph (neregistrovaný) 10.07.2026, 15:21:31 xxx:xxx.5e7c:6204
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 10.07.2026, 13:37:29

Prurivet zabere! 

Jinak - oni jsou kouzelni, jak si umi rici, co chteji😁 balim na cestu = potloukam se po byte a pomalicku chystam veci, abych nic nezapomnela. Dopoledne mi jeste chodili za patama, ted se presunuli do stinu auta a spi tam. Auto musi byt pod dozorem, abych je nenechala doma 😁 presne vedi, co se chysta 😆

Kdo zna takovehle baleni na cestu 🤣?

Obrázek
Sarah01
Sarah01 10.07.2026, 22:01:17 xxx.xxx.162.253

Tak musím říct, že krmení z vidličky je daleko lepší než z ruky. 👍 Že já to nezkusila už dřív, když se to tady kdysi radilo. 😀

Anet10
Anet10 10.07.2026, 22:28:02 xxx:xxx.4731:3747
Sarah01:

Tak to koukám, většina lidí, kteří tady mají fenu NO, mně říkají, ať k nim psa nepouštím, že by ho sežrala.

Naše se  s každým psem taky nemusí, ale právě s GR si nějak rozumí Orion a Monty CHlupaté štěstí, jako jedni z mála si s nima vyhrála, škoda, že se Renata odstěhovala. Jinak, když jdeme a míjíme se ze psem, tak šlape u nohy, ale je vidět, že se příliš přátelsky netváří. Aby tahala na flexině, to teda ne. Flexinu ani doma nemáme. Exterieračka před ní, byla úplná ťunťa, ta se neprala s nikým, ani s fenama, myslím,že kdyby ji nějaký pes napadl, tak by se neuměla snad ani bránit.

Sardullah
Sardullah 10.07.2026, 22:38:19 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 10.07.2026, 22:01:17

Bože… to to tady furt melu dokola,… základ výchovy je naučit psa jíst příborem.😎😂

DafiŽeryková
DafiŽeryková 11.07.2026, 21:21:11 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 10.07.2026, 22:38:19

Knírač by je to naučil….🙂,jogurt ze lžičky,další z vidličky a žínka na fousy😀

DafiŽeryková
DafiŽeryková 11.07.2026, 21:42:03 xxx.xxx.136.20

My včera před odpo 20 minut v lese autíčkem,Ž.les,-jinak všude strašný sucho…☹️

a dnes po osmé ráno-Holštejn….z parkoviště kočárek,od cedulí-co jsou tam mimochodem nové…

tak od cedulí ke zřícenině a lesní cestičkou podél skal do dědiny,-pejsci se proběhly,Žeryk tradičně zaválel sudy,já fotila,Dafi šla do kočárku kousek před parkovištěm,

akorát já se budu chovat za chvilku jak člověk co nikdy neměl psa a začátečník k tomu😀

jako u zříceniny jsme míjely mámu s holčičkou,tak psi měly k noze,šly u nohy,pak na volno,a když mě přítel fotil úplně na konci,jak tam se směju za psama-tak Dafi tam začala štěkat na borderku,co šla pod náma na flexině-a já se začala smát-na té fotce je to ždibec vidět,jak se směji-prostě jsem měla radost,že Dafi na konci vycházky má náladu zeštěkat pejska….-já vím,je to nevychovaný,a nekynologický,ale mě to bylo v tuchvíli fuk-prostě-jééé Dafi není utahaná,apatická a bez zájmu-blafe a je veselá…

jasně,když by jsme je míjely,tak bych se neřechtala jak brusle,a zkorigovala si je a ukáznila,ale kus nad nimi na tom šutru-jak z vyhlídky prostě….

jo vrazila jsem si do kšiltovky péro…-já to tak dělám-někdy…

a ve městě-náměstí-přítel-jdu pro peníze-já tak jo,já jdu do zverimexu,sejdem se tam-a hezky v kšiltovce s tím pérem…achjo jo-nemám rozum a nemám-marně ho často hledám😀

ve zverimexu proběhlo mazlení a pamlsky a jelo se dom…,

no k večeru poválení na terase,Žeryk teda chvílama fotbal..takže je vyvenčím,

zbytečná akce-Dafi se nevenčila a táhla se,Žeryk se vyvenčil jednou,a hotovo,akorát Maxík se teda vyvenčil komplet+si počuchal…

no ted už to tady chrní napapaný,učesaný,drápky přistřihnutý…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Kilian
Kilian 11.07.2026, 22:54:17 xxx:xxx.4ac2:fd7a
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 10.07.2026, 15:21:31

..já jsem zjistila, že když jedu na dovolenou, tak mám jednu prostou tašku na vsechny své věci, ale půl auta je nacpaný krámama na výcvik a krmením pro psa a dvě kočky… 

Daja
Daja 12.07.2026, 05:45:29 xxx:xxx.2006:1672

a ve městě-náměstí-přítel-jdu pro peníze-já tak jo,já jdu do zverimexu,sejdem se tam-a hezky v kšiltovce s tím pérem…achjo jo-nemám rozum a nemám-marně ho často hledám 

Nehledejte, buďte ráda, že jste taková jaká jste, únava, rozum, zpomalení tohle všechno příjde po šedesátce a stářím. Tak si teď užívejte.

DafiŽeryková
DafiŽeryková 12.07.2026, 07:41:02 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 12.07.2026, 05:45:29

No ono ani v těch skoro 50 to není často žádná hitparáda-občas lituju-že ten kočárek není i pro mě..🙂

před odpo by mě záda upadly,a po 3 dnech v práci mám normální výpadky paměti….

a den předtím v práci-pořád jen-zrychli,honem,šup,šup,šup-vybalit,uklidit-ty ještě nemáš tohle,a tamto,no pohni si….ufffff

ale tak čekala jsem od Krasu,že mě šutry,a les nabijí-ale ten pohled na vše suchý mě spíš ubíjí…

i když ty skály,modrý nebe a na konci ty překrásný zvonečky🙂

šavlozubka
šavlozubka 12.07.2026, 17:26:05 xxx.xxx.167.224

První venčení po deseti dnech po okolí Chotěboře. Mladý pán byl úplně zfamfrnělý. Teď už jsme doma a je úplná placička. Ale byl spokojený. Do domácí smečky prý krásně zapadl i si rychle zvykl na další domácí zvířata (kočky, slepice, ovečky i koně), která z domova nezná. Ze slepic a ovcí měl tedy nejdřív respekt, ale hned první den mi přišla zpráva, že už je úplně v pohodě. Každopádně zážitků plno, takže teď to bude asi tak tři dny vyspávat. 

Obrázek Obrázek Obrázek

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.